10 Σημαντικές Ερωτήσεις και Απαντήσεις Σχετικά με τα Μαλλιά που Μπορεί να σας Εκπλήξουν

10 Σημαντικές Ερωτήσεις και Απαντήσεις Σχετικά με τα Μαλλιά που Μπορεί να σας Εκπλήξουν

Όταν πρόκειται για το θέμα της ομορφιάς, συχνά δείχνουμε να είμαστε περίεργοι για τα πάντα κυριολεκτικά. Μερικές φορές συμπεριφερόμαστε σαν ένα παιδί που κάνει πάρα πολλές ερωτήσεις: Τι, πώς και γιατί... και τότε είναι που αρχίζει η πλημμύρα όλων των πιθανών παραλλαγών που αφορούν τη διατροφή, το κούρεμα, τη φροντίδα των μαλλιών και όλα αυτά τα τζαζ. Προφανώς, είναι καλή πρακτική μας να μαθαίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μας, γιατί αυτό σημαίνει ότι κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους παρέχουμε ότι χρειάζονται.

Σίγουρα, επίσης, είστε ένα περίεργο πλάσμα, οπότε θα θέλατε να μάθετε ότι σχετίζεται με την περιποίηση των μαλλιών. Υπάρχουν ερωτήσεις που παραμένουν ακόμα αναπάντητες; Μάθετε αν έχετε ήδη ασχοληθεί με τα παρακάτω θέματα - οι εξηγήσεις μπορεί πραγματικά να σας εκπλήξουν. Εδώ υπάρχουν όχι και τόσο προφανείς απαντήσεις σε αρκετά προφανείς ερωτήσεις. Το να μην τις γνωρίζετε είναι σαν να μην ξέρετε τίποτα για την περιποίηση των μαλλιών. Καλή διασκέδαση!

10 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μαλλιά που μπορεί να σας εκπλήξουν

1. Οι μανιακοί με τα μαλλιά τείνουν να χρησιμοποιούν παιδικά σαμπουάν. Γιατί και πρέπει οι ενήλικες να καταφεύγουν στα παιδικά καλλυντικά;

Πιστεύεται ότι τα παιδικά σαμπουάν είναι εξαιρετικά ήπια στη δράση τους, ώστε να φροντίζουν τρυφερά το τριχωτό της κεφαλής και να μην αποτελούν ερεθιστικές ουσίες (συνθετικά, parabens και SLS). Επιπλέον, φτάνουμε στα παιδικά σαμπουάν όταν κατά λάθος υπερβάλλουμε είτε στα μαλλιά είτε στο τριχωτό της κεφαλής μας. Είναι αλήθεια ότι τα παιδικά σαμπουάν εμφανίζουν λεπτή δράση, καθαρίζουν απαλά και χειρίζονται τα μαλλιά που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή σίγουρα καλύτερα.

Ωστόσο, αυτά τα ευαίσθητα καλλυντικά για παιδιά έχουν τη σκοτεινή τους πλευρά και, δυστυχώς, δε στερούνται ελαττωμάτων. Το θέμα είναι ότι η σύνθεσή τους διαθέτει ίχνη θρεπτικών ουσιών, μπορεί να ενθαρρύνει το μπερδεμένο μαλλί και, επιπλέον, δεν καθαρίζουν επαρκώς τα μαλλιά. Επομένως, αν θέλετε να επιλέξετε την απαλή περιποίηση των μαλλιών, περιορίστε τα comedogenic και βαριά προϊόντα styling μαλλιών. Επίσης, δοκιμάστε να φτάσετε σε ένα ισχυρότερο σαμπουάν με ιδιαίτερα καθαριστικά χαρακτηριστικά μία φορά την εβδομάδα. Μια άλλη καλή λύση είναι η εφαρμογή απολέπισης του τριχωτού της κεφαλής και ο συνδυασμός της με την περιποίηση των μαλλιών με έλαια. Εξάλλου, τα [φυσικά έλαια] ξέρουν πώς να αφήνουν το τριχωτό της κεφαλής απόλυτα καθαρό και να αποκαθιστούν την ισορροπία του.

2. Είναι Δυνατή η Επιδιόρθωση των Ψαλιδισμένων Άκρων;

Κατά τη διάρκεια των αγορών σας συναντάτε συχνά προϊόντα με επιγραφές όπως "επιδιορθώνει την ψαλίδα", αλλά πρόκειται απλώς για ένα κλασικό παράδειγμα marketing πωλήσεων. Δυστυχώς, η ψαλίδα δεν μπορεί να διορθωθεί με τίποτα. Δεν υπάρχει καμία θαυμαστή κόλλα που θα μπορούσε να ενώσει τις ψαλιδισμένες άκρες μεταξύ τους. Το μόνο πράγμα που μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση είναι να κουρευτούν τα μαλλιά σε ένα κομμωτήριο ή να συνεχίσετε να τα προστατεύετε καθημερινά εφαρμόζοντας ένα φυσικό έλαιο ή βάζοντας έναν ειδικό ορό που καταπολεμά την ψαλίδα. Χάρη σε αυτό, το ίδιο το κάτω μέρος της τρίχας κερδίζει προστασία και δε θα φθείρεται υπερβολικά. Σε απλά ελληνικά, μπορείτε να προλάβετε την ψαλίδα, να τη σταματήσετε ή να την επιβραδύνετε, ωστόσο δεν μπορείτε να αντιστρέψετε το μη αναστρέψιμο. Έτσι, αν οι άκρες των μαλλιών σας τείνουν να διασπώνται, μόνο το κούρεμα μπορεί να τις σώσει.

3. Είναι Αλήθεια ότι είναι Καλύτερο να μη Βάφετε τα Μαλλιά σας ενώ είστε Έγκυος;

Οι μέλλουσες μητέρες αρνούνται συστηματικά όλες τις πιθανές χημικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν στα μαλλιά τους, συμπεριλαμβανομένης της βαφής μαλλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι μοιράζονται τη βαθιά πεποίθηση ότι τα συστατικά των βαφών μαλλιών μπορεί με κάποιο τρόπο να επηρεάσουν το αγέννητο παιδί. Τίποτα δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια!

Οι έρευνες σχετικά με την απορρόφηση των χρωματικών ουσιών και των χρωστικών ουσιών καταρρίπτουν τον ευρέως διαδεδομένο μύθο σχετικά με τη βαφή μαλλιών ότι είναι επικίνδυνη ή επιβλαβής. Πριν επισκεφθείτε έναν κομμωτή, μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε το γιατρό σας για να ρωτήσετε διερευνητικά για το θέμα της βαφής μαλλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μια άλλη ιδέα για όλες τις μέλλουσες μητέρες είναι η βαφή των μαλλιών τους με φυσικές χρωστικές ουσίες όπως η χένα, για παράδειγμα.

4. Το Χλώριο που Χρησιμοποιείται για την Εξυγίανση των Πισινών θα κάνει τα Μαλλιά μου να Γίνουν... Πράσινα;

Είναι εκπληκτικό, αλλά είναι όντως αλήθεια. Δε χρειάζεται να είστε η Anne Shirley για να έχετε πράσινα μαλλιά. Αν είστε συχνή επισκέπτρια μιας πισίνας και αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά (από πολύ ανοιχτόχρωμα έως μεσαία), τότε πιθανώς έχετε ήδη παρατηρήσει ότι το νερό δίνει στα μαλλιά σας μια διαφορετική απόχρωση. Ιδού η αιτία: πριν ρίξετε την ευθύνη στο χλώριο, συνειδητοποιήστε ότι δεν είναι αυτό το στοιχείο που ευθύνεται για την αλλαγή του χρώματος των μαλλιών σας, αλλά τα οξείδια μετάλλων που περιέχει ένα διάλυμα που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των πισινών. Σκεφτείτε μόνο το Άγαλμα της Ελευθερίας το οποίο υφίσταται σταδιακή οξυγόνωση και χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο πράσινο, αντί να παραμένει καφέ.

Προφανώς, τα μέταλλα υπολείπονται στα μαλλιά και συσσωρεύονται ανάμεσα στην επιδερμίδα - αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό στις ανοιχτόχρωμες τούφες. Ευτυχώς, αυτή η διαδικασία είναι πλήρως αναστρέψιμη. Αυτό που πρέπει να γίνει σε μια τέτοια κατάσταση είναι να φτάσετε σε ένα καθαριστικό σαμπουάν που θα ξεπλύνει τα μέταλλα που κατοικούν ανάμεσα στα επιδερμίδα των μαλλιών.

5. Μπορώ να Δανειστώ ένα Μαλακτικό Μαλλιών από την Καλύτερή μου Φίλη και να είμαι Σίγουρη ότι θα με Εξυπηρετήσει με τον Ίδιο Τρόπο;

Ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι γι' αυτό, επειδή τα μαλλιά είναι μοναδικά. Ο καθένας από εμάς έχει άλλον "κώδικα μαλλιών" που είναι μοναδικός, όπως ακριβώς και το δακτυλικό αποτύπωμα. Ως εκ τούτου, ακόμη και στην περίπτωση του ίδιου τύπου μαλλιών (π.χ. λεπτά, βαμμένα, ξηρά κ.λπ.), το ίδιο μαλακτικό μπορεί να παράγει διαφορετικά αποτελέσματα σε δύο φαινομενικά παρόμοιους ανθρώπους.

Το πιο αξιόπιστο κριτήριο που καθορίζει τον τύπο και την κατάσταση των μαλλιών είναι το πορώδες. Ο βαθμός στον οποίο τα επιδερμικά στρώματα της κερατίνης είναι ανεβασμένα αποκαλύπτει πολλά για το πώς ένα συγκεκριμένο καλλυντικό πρόκειται να επηρεάσει τα μαλλιά και ποιες είναι οι ανάγκες των μαλλιών. Γνωρίζοντας το επίπεδο πορώδους, γίνεται εύκολο να κάνετε τα μαλλιά θρεμμένα, δυνατά και λαμπερά. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν υπάρχουν δύο πανομοιότυποι τύποι μαλλιών, επομένως ακόμη και το πιο τέλεια προσαρμοσμένο προϊόν, όπως το φυσικό λάδι, μπορεί να λειτουργήσει στα δικά σας μαλλιά πιο γρήγορα απ' ότι στα μαλλιά μιας πιο απαιτητικής φίλης σας.

6. Μπορεί ο Ήλιος να Βλάψει τα Μαλλιά;

Πιθανότατα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι μετά την παραμονή σας στην παραλία τα μαλλιά σας αλλάζουν απόχρωση. Για να διευκρινίσουμε, τα μαλλιά έχουν την τάση να γίνονται πιο ανοιχτά όταν εκτίθενται στον ήλιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται μόνο για μεμονωμένες τούφες που γίνονται πιο ανοιχτές, αλλά μερικές φορές συμβαίνει όλα τα μαλλιά να αλλάζουν ορατά το χρώμα τους. Αυτό το φυσικό λευκαντικό είναι ο ήλιος, και για να είμαστε πιο ακριβείς - η υπεριώδης ακτινοβολία η οποία, δυστυχώς, καταστρέφει τη χρωστική ουσία της τρίχας και στερεί το εξωτερικό στρώμα της τρίχας από πρωτεΐνες και υγραντικές ουσίες.

Αυτό το ηλιόλουστο μπαλαγιάζ βλάπτει σημαντικά τα μαλλιά - οδηγεί σε αφυδάτωση, προκαλεί ευθραυστότητα και διαταράσσει τη δομή της τρίχας. Πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά από αυτού του είδους τη ζημιά;

Όταν σκοπεύετε να περάσετε πολλές ώρες στον ήλιο, προτιμήστε ένα καπέλο που θα προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής και τις ρίζες των μαλλιών σας. Εφαρμόστε προϊόντα μαλλιών με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, την οποία προσφέρουν τα φυσικά έλαια. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνεχίστε να εκθέτετε τα μαλλιά σας σε περιποίηση με έλαιο και απλώστε έλαια στις τούφες μερικές φορές την ημέρα. Δεν θα προστατεύσουν τα μαλλιά σας μόνο από τον ήλιο αλλά και από το αλμυρό νερό. Τα conditioners σε μορφή σπρέι είναι μια άλλη καλή ιδέα για να κάνετε χρήση, ειδικά εκείνα που δε χρειάζεται να ξεσκονίσετε και είναι εύκολα στην εφαρμογή. Ανάμεσά τους μπορείτε σίγουρα να βρείτε conditioner διπλής φάσης που αποτελούνται από σιλικόνη και φάση ελαίου.

7. Δουλεύουν τα Χάπια για τα Μαλλιά;

Αναμφίβολα, τα μαλλιά χρειάζονται συνεχή θρέψη. Για να λειτουργούν σωστά, ολόκληρο το σώμα μας χρειάζεται τη συνεχή παροχή απαραίτητων λιπαρών οξέων, βιταμινών και μετάλλων. Όταν πρόκειται για τα μαλλιά, προτιμάν τη βιοτίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Β7, καθώς και τα [αμινοξέα] (αλανίνη, κυστεΐνη, λυσίνη, γλουταμινικό οξύ, μεθειονίνη, αργινίνη). Για να απολαμβάνετε υγιή και δυνατά μαλλιά, συνιστάται να τα θρέφετε από μέσα και από έξω. Επομένως, τα χάπια για τα μαλλιά έχουν μεν νόημα, αλλά πρέπει να υποστηρίζονται με ειδικά προϊόντα για τα μαλλιά που θα ενισχύσουν και θα προστατεύσουν τα μαλλιά από έξω. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρέχετε επαγγελματική και αποτελεσματική φροντίδα στα μαλλιά.

8. Διατροφή και Μαλλιά. Πώς η Χορτοφαγία και ο Βιγκανισμός Επηρεάζουν την Κατάσταση και την Εμφάνιση των Μαλλιών;

Η τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι προφανώς ο πυρήνας του υγιούς οργανισμού. Στην περίπτωση των vegans και των χορτοφάγων, παρατηρείται συχνά το σοβαρό πρόβλημα της επιδείνωσης της κατάστασης των μαλλιών. Ακόμη και η ανάπτυξη των μαλλιών επιβραδύνεται σημαντικά, παρόλο που αυτή η ομάδα ανθρώπων προμηθεύει τον οργανισμό της με βιταμίνες και μέταλλα καταναλώνοντας λαχανικά και φρούτα. Ωστόσο, οι άνθρωποι που ακολουθούν χορτοφαγική και vegan διατροφή συχνά επηρεάζονται από ελλείψεις κολλαγόνου (τα ψάρια είναι μια από τις πιο πολύτιμες πηγές αυτής της πρωτεΐνης). Για να αναπληρώσετε αυτή την απώλεια, συνιστάται η συμπλήρωση σιλικόνης - είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία νέων δεσμών κερατίνης και είναι γνωστή για την αποκατάσταση της καλής εμφάνισης των μαλλιών. Μια άλλη πολύτιμη εναλλακτική λύση για το κολλαγόνο είναι το αγιουρβεδικό εκχύλισμα Boswellia.

9. Πώς Διαφέρουν τα Γυναικεία και Ανδρικά Προϊόντα Περιποίησης Μαλλιών;

Τα ανδρικά καλλυντικά στοχεύουν στην ικανοποίηση διαφορετικών αναγκών και, συμπεριλαμβανομένης της μυρωδιάς, έχουν εντελώς διαφορετική σύνθεση που απευθύνεται στις ανάγκες του ανδρικού σώματος. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το δέρμα των ανδρών και των γυναικών διαφέρει. Δύο βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι το ανδρικό δέρμα είναι πιο παχύ και γερνάει πιο αργά. Επιπλέον, τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης είναι συχνά πολλαπλών χρήσεων και απλά στη χρήση. Και αυτό ισχύει και για τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Τα ανδρικά μαλλιά είναι συχνά παχύτερα και πιο σκληρά, συχνά με χαμηλό πορώδες. Πρόσφατα, η καλλιέργεια γενειάδας έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τάση. Αναμφίβολα, η φροντίδα της συνδέεται αυστηρά με την εφαρμογή ειδικών ελαίων. Ένα από τα καλύτερα είναι το [Nanoil για μαλλιά χαμηλού πορώδους]. Ξέρει πώς να περιποιείται τα μαλλιά και το δέρμα από τα οποία βγαίνουν τα γένια και το μουστάκι. Γιατί η εστίαση στα γένια είναι τόσο σημαντική; Δεν πρόκειται μόνο για οπτικές και αισθητικές πτυχές. Αποδεικνύεται ότι οι άνδρες επηρεάζονται συχνά από φλεγμονή των θυλακίων και θυλακική κεράτωση. Επιπλέον, λόγω της επίδρασης των ανδρογόνων, οι άνδρες είναι επιρρεπείς στη λεγόμενη ανδρογενετική αλωπεκία καθώς και στις σμηγματορροϊκές ασθένειες. Ως εκ τούτου, συνιστάται στους κυρίους να απευθύνονται σε καλλυντικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους που συνδέονται αυστηρά με την ανδρική φροντίδα.

10. Τα Μαλλιά Συνηθίζουν το Σαμπουάν και το Μαλακτικό; Πόσο Συχνά Πρέπει να Αλλάζω τα Πολύ Προϊόντα;

Θα πρέπει να δηλωθεί ξεκάθαρα, εάν ένα συγκεκριμένο σαμπουάν ή conditioner ικανοποιεί τις ανάγκες σας, δεν υπάρχει λόγος να το αντικαταστήσετε με άλλα καλλυντικά. Είναι μύθος ότι τα μαλλιά συνηθίζουν ένα καλλυντικό και έτσι παύει να επηρεάζει τις τούφες όπως συνήθιζε να κάνει. Ο ακριβής λόγος για τον οποίο τα μαλλιά σταματούν να αντιδρούν σε ένα καλλυντικό οφείλεται στην αλλαγή των εποχών, των κλιματικών συνθηκών, των ορμονών, των συμπληρωμάτων και των τροφίμων που καταναλώνουμε. Κατά συνέπεια, τα μαλλιά μπορεί να χρειάζονται άλλο σύνολο ουσιών από ότι πριν από τις αλλαγές.

Συμβαίνει επίσης τα μαλλιά να χρειάζονται ακριβή καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής ή ισχυρότερη θρέψη. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να ελέγχετε αν τα συστατικά του σαμπουάν σας ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαλλιών. Η περιποίηση των μαλλιών πρέπει να ικανοποιεί αυτό για το οποίο λαχταρούν τα μαλλιά. Μερικές φορές μια μικρή μόνο αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση. Για παράδειγμα, η προσθήκη λίγων σταγόνων ενός φυσικού ελαίου σε ένα conditioner μπορεί να είναι αρκετή για να εμπλουτίσετε την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας με πρόσθετες ουσίες.

Με άλλα λόγια, αν παρατηρήσετε ότι ένα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε δεν σας εξυπηρετεί καλά, σκεφτείτε για λίγο και επικεντρωθείτε στις ανάγκες των μαλλιών σας και στην τρέχουσα κατάστασή τους. Στη συνέχεια, προσαρμόστε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών στις ανάγκες σας.

Αν τυχαίνει να χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling μαλλιών, προτιμήστε ένα σαμπουάν καθαρισμού. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αξίζει να φτάσετε σε ένα ενυδατικό σαμπουάν και ένα conditioner που θα αναπληρώσει τα μαλλιά σας με νερό. Αν βάφετε συχνά τα μαλλιά σας, θυμηθείτε να περιποιηθείτε τις τούφες με μια βόμβα βιταμινών με τη μορφή μιας θρεπτικής μάσκας μαλλιών.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου