Heat-Styling στο Σπίτι. Ποια Εργαλεία να Χρησιμοποιήσετε για να Φτιάξετε ένα Υπέροχο Χτένισμα;

Heat-Styling στο Σπίτι. Ποια Εργαλεία να Χρησιμοποιήσετε για να Φτιάξετε ένα Υπέροχο Χτένισμα;

Ονειρεύεστε ένα άψογο χτένισμα; Δε χρειάζεται να επισκεφθείτε ένα κομμωτήριο για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας. Το χτένισμα ενός υπέροχου χτενίσματος είναι εφικτό στο σπίτι - είναι πιο εύκολο χάρη στις ράβδους για μπούκλες, τα πιστολάκια, τα ισιωτικά, τα σίδερα κυματισμού κ.λπ. Δείτε τα καλύτερα εργαλεία θερμικού styling και ξετυλίξτε το κουβάρι για να τα χρησιμοποιείτε σωστά.

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τα μαλλιά ως το χαρακτηριστικό της θηλυκότητας. Μας αρέσει να τα αναδεικνύουμε, ώστε να ταιριάζουν με το ντύσιμο ή το μακιγιάζ. Επιλέγουμε διαφορετικά χτενίσματα για την καθημερινή εμφάνιση και για ειδικές περιστάσεις (ραντεβού, συνέντευξη για δουλειά, γάμος). Είναι το [εύκολο θερμικό styling] που μας επιτρέπει να αλλάζουμε αβίαστα την εμφάνιση των μαλλιών.

Στυλ με θερμότητα στο σπίτι

Πριν από μερικές δεκάδες χρόνια, τα εργαλεία θερμικού styling δεν ήταν τόσο δημοφιλή και εύκολα προσβάσιμα. Θα πρέπει να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι σήμερα το styling των μαλλιών στο σπίτι είναι τόσο απλό και προσφέρει εξίσου υπέροχο αποτέλεσμα με τις θεραπείες του κομμωτηρίου. Παρόλα αυτά, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς τις υπηρεσίες των κομμωτηρίων. Απλώς μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε επιλογές και να φτιάχνουμε τα μαλλιά με τον τρόπο που επιθυμούμε. Πανέμορφες και μακράς διάρκειας μπούκλες μπορούν να επιτευχθούν μέσα σε λίγα λεπτά.

Μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, [θεραπείες με λάδι μαλλιών] και εργαλεία θερμικού styling. Ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών, οι οποίοι αρέσκονται να μοιράζονται όλο και πιο συχνά τα κόλπα του χτενίσματος, μπορείτε να φτιάξετε το χτένισμα των ονείρων σας. Απλά να θυμάστε ότι η θερμότητα και η έλλειψη προστασίας οδηγούν γρήγορα σε βλάβη των μαλλιών.

Εργαλεία θερμικού styling

Πώς να φτιάξετε τις υπέροχες μπούκλες σας και να προσθέσετε όγκο; Χρειάζεστε ένα καλό ραβδί για μπούκλες ή... ισιωτικό! Χρησιμοποιήστε ένα πρεσαδόρο για να ανασηκώσετε τις ρίζες και δώστε στα μαλλιά σας απίστευτη υφή με ένα waver. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε θερμαινόμενα ρολά, βούρτσες ισιώματος μαλλιών, αυτόματες μπούκλες και εργαλεία styling πολλαπλών λειτουργιών, τα οποία είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα gadgets του κομμωτηρίου. Γιατί δε δοκιμάζετε να βρείτε τη σωστή συσκευή για τα μαλλιά σας;

Εδώ είναι ο βασικός διαχωρισμός:

  • τα εργαλεία θερμικού styling μίας λειτουργίας που έχουν ένα σκοπό: μπούκλες, ίσιωμα ή κυματισμό, χρειάζεστε ξεχωριστή συσκευή για να πετύχετε κάθε ένα από τα αποτελέσματα,
  • εργαλεία θερμικού styling πολλαπλών χρήσεων, π.χ. ένα σεσουάρ για μπούκλες, ένα σίδερο μπούκλας με εξαρτήματα, ένα σίδερο πλακέ με πλάκες πρεσαρίσματος, τα οποία σας επιτρέπουν να πετύχετε μια ποικιλία στυλ με μία μόνο συσκευή.

Τύποι εργαλείων θερμικού styling - σίδερα για μπούκλες, σίδερα κ.λπ.

Ποια είδη συσκευών μας επιτρέπουν να φτιάχνουμε χτενίσματα στις μέρες μας;

1. Σεσουάρ για φυσήματα

Ένα επαγγελματικό σεσουάρ και μια σειρά από στρογγυλές βούρτσες συνθέτουν ένα βασικό εργαλείο για έναν κομμωτή. Τόσο λίγα χρειάζονται για να ανασηκώσετε τις ρίζες των μαλλιών, να κάνετε τα μαλλιά μεταξένια λεία ή να αποκτήσετε ογκώδεις μπούκλες. Οι σωστές κινήσεις της βούρτσας και η κατάλληλη θερμοκρασία σας επιτρέπουν να στεγνώσετε τα μαλλιά σας εύκολα, γρήγορα και με εκπληκτικό αποτέλεσμα. Χωρίς ρολά, χωρίς μπούκλες, χωρίς σγουρά μαλλιά, χωρίς να τα χτενίζετε προς τα πίσω. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συσκευή στο άρθρο [πώς λειτουργεί ένα σεσουάρ].

2. Ράβδος για μπούκλες

Οι γιαγιάδες μας έπρεπε να πιάσουν τα ρολά μπούκλας ή τις καρφίτσες αν ήθελαν να αποκτήσουν μια πανέμορφη μπούκλα στα μαλλιά τους. Σήμερα, έχουμε πιο εύκολες λύσεις. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό σίδερο για μπούκλες, ώστε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο στυλ μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν έχει σημασία αν επιθυμείτε χαλαρές μπούκλες ή κοτσίδες. Με ένα ραβδί για μπούκλες, μπορείτε να έχετε μια ποικιλία εφέ. Η επιλογή του κατάλληλου εργαλείου είναι το κλειδί.

Οι πιο δημοφιλείς τύποι ραβδιών για μπούκλες:

  • ένα παραδοσιακό σίδερο για μπούκλες με απλή μονάδα θέρμανσης που έχει σχήμα σωλήνα (15-25 mm διαμ.) και ειδικό κλιπ στο πλάι για να συγκρατεί εύκολα τα μαλλιά στη θέση τους,
  • ένα χοντρό σίδερο για μπούκλες έχει το ίδιο σχήμα αλλά η διάμετρός του είναι μεγαλύτερη (ακόμη και 32-38 mm), ώστε να μπορείτε να πετύχετε απαλά κύματα και ογκώδεις μπούκλες,
  • ένα κωνικό σίδερο για μπούκλες συνήθως δεν έχει κλιπς, οπότε πρέπει να κρατάτε τις τούφες με τα δάχτυλά σας, η μονάδα θέρμανσης έχει μια στενωμένη άκρη, ώστε να μπορείτε να κάνετε μαγικές φυσικές μπούκλες διαφορετικού πάχους,
  • ένα σπειροειδή σίδερο για μπούκλες είναι μια παραλλαγή ενός κλασικού ραβδιού μπούκλας και η μονάδα θέρμανσης έχει σχήμα σπείρας για απίστευτα ρομαντικές σπαστές μπούκλες,
  • ένα τριγωνικό σίδερο για μπούκλες - η μονάδα θέρμανσής της δεν είναι οβάλ- έχει τρία ίσια τοιχώματα που σας επιτρέπουν να πετύχετε χαρακτηριστικές "ακανόνιστες" ακατάστατες μπούκλες,
  • ένα φλατ σίδερο για μπούκλες είναι κομμένο για τη δημιουργία απαλών θηλυκών μπουκλών σε στυλ ρετρό, επειδή έχει επίπεδη, καλά διαμορφωμένη άκρη,
  • ένα αυτόματο περιστρεφόμενο σίδερο μπούκλας είναι το πιο μοντέρνο από όλα τα ραβδιά, οι μονάδες θέρμανσης είναι κρυμμένες και η συσκευή τραβάει τις τούφες μέσα, τις κρατάει μέσα και σας δίνει σήμα όταν οι μπούκλες σας έχουν ολοκληρωθεί και μπορείτε να τις βγάλετε.

3. Ένα σεσουάρ για μπούκλες

Συχνά κατηγοριοποιείται ως ένα σίδερο για μπούκλες. Πρέπει να θυμάστε ότι μόνο ένα σεσουάρ μπούκλας είναι κατάλληλο για χρήση σε βρεγμένα μαλλιά ενώ οι άλλοι τύποι μπούκλας που χρησιμοποιούνται σε βρεγμένες τούφες ισοδυναμούν με ζημιά στα μαλλιά. Δεν είναι απλώς ένα εργαλείο styling για βρεγμένα μαλλιά - αυτό το gadget σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο.

Τα σεσουάρ μπούκλας διαθέτουν επίσης διάφορα εξαρτήματα. Πιο χοντρές ή πιο λεπτές για διάφορα στυλ. Δυστυχώς, αποτυγχάνουν να δώσουν ένα ισχυρό αποτέλεσμα μπούκλας, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε [πώς να ορίσετε τα σγουρά μαλλιά σας] μετά τη χρήση αυτού του είδους εργαλείου.

4. Ένα σίδερο φλάτ / σίδερο ισιώματος

Για τους οπαδούς των ίσιων μεταξένιων λείων λαμπερών μαλλιών - ένα σίδερο ισιώματος αποτελεί πολύ καλύτερη επιλογή. Αυτό το εργαλείο αποτελείται από δύο πλάκες θέρμανσης που σας επιτρέπουν να ισιώσετε τα μαλλιά σας. Ο τρόπος λειτουργίας ενός σίδερου ισιώματος είναι απλός- πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή υψηλής ποιότητας για να αποφύγετε την καταστροφή των μαλλιών σας με την πολύ υψηλή θερμοκρασία ή τις αιχμηρές άκρες των μονάδων θέρμανσης.

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να βγάλετε μαγικά απίστευτα κύματα χρησιμοποιώντας ένα σίδερο ισιώματος; Το μόνο που κάνετε είναι να τυλίξετε απαλά μια τούφα πάνω στο σίδερο - οι πλευρές του θερμαίνονται ελαφρώς, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε μια ωραία μπούκλα.

5. Μια βούρτσα ισιώματος

Οι ηλεκτρικές βούρτσες προορίζονται και για την εξομάλυνση των μαλλιών. Πρόκειται για μια αρκετά νέα εφεύρεση που εξασφαλίζει την επιθυμητή λείανση των μαλλιών κατά τη διάρκεια της ρουτίνας βουρτσίσματος. Έχουμε πλήρη επίγνωση των [πλεονεκτημάτων του βουρτσίσματος των μαλλιών] και μπορούμε να προσθέσουμε το ευκολότερο styling στη λίστα. Οι βούρτσες ισιώματος επιτελούν επίσης ποικίλους ρόλους - μπορούν να έχουν ιοντική λειτουργία, να αναδομούν τη δομή της τρίχας χάρη στην υπέρυθρη ακτινοβολία, να κάνουν επιπλέον μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Επιπλέον, τέτοιες βούρτσες δε χρειάζεται να χρησιμοποιούν τη θερμότητα για να κάνουν τα μαλλιά σας μεταξένια λεία.

6. Μια πρέσα για τα μαλλιά

Άλλο ένα εργαλείο χτενίσματος που έχασε τη δόξα του πριν από χρόνια (ήταν κάτι που υπήρχε τη δεκαετία 1980/90). Η δομή του μοιάζει με ένα σίδερο αλλά οι πλάκες του δεν είναι λείες. Αφού πιέσετε τις τούφες με τη συσκευή, αποκτάτε λεπτές, κανονικές, τετράγωνες μπούκλες και το χτένισμά σας ενισχύει τον όγκο του.

Αυτή τη στιγμή, τα πρεσαριστά μαλλιά δεν είναι τόσο δημοφιλή, αλλά μπορείτε να δείτε ότι οι σχεδιαστές θέλουν να επαναφέρουν τη δόξα τους στις πασαρέλες. Στην πράξη, οι γυναίκες αρέσκονται να χρησιμοποιούν τις πρέσες για να ανασηκώνουν τις ρίζες και να ενισχύουν τον όγκο.

7. Ένα waver για τα μαλλιά

Το waver είναι σίγουρα το λιγότερο συνηθισμένο εργαλείο styling μεταξύ των κομμωτών. Αυτή η συσκευή μοιάζει με συνδυασμό ενός σίδερου για μπούκλες και ενός σίδερου ή μιας πρέσας. Τοποθετείτε μια τούφα μαλλιών ανάμεσα στις καμπυλωτές πλάκες για να της δώσετε ένα όμορφο κυματιστό σχήμα. Ενδεχομένως, τα wavers δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τεράστια δημοτικότητα, επειδή μπορείτε να πετύχετε παρόμοιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας με τον σωστό τρόπο μια ράβδο για μπούκλες.

Ποιο εργαλείο χτενίσματος να επιλέξετε;

Εάν έχετε εύθραυστα [λεπτά] μαλλιά, ίσως φοβάστε τις ζημιές από τη θερμότητα του styling. Υπάρχουν συσκευές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς να ανησυχείτε; Τι γίνεται με εκείνες που έχουν πυκνά μαλλιά; Θα πρέπει να έχετε προβλήματα με την τιθάσευσή τους και να αναζητάτε ένα ισχυρό αποτέλεσμα κράτησης. Τι να επιλέξετε;

Σήμερα, όλες μπορούμε να βρούμε κάτι κατάλληλο ανάμεσα σε στοίβες εργαλείων για τα μαλλιά. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να το αναζητήσετε. Τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή της καλύτερης ράβδου για μπούκλες, σίδερο ισιώματος και σεσουάρ:

  1. Έλεγχος θερμότητας - κάθε συσκευή θα πρέπει να έχει δυνατότητα αύξησης και μείωσης της θερμοκρασίας, ώστε να μπορείτε να την προσαρμόσετε στις ανάγκες και τον τύπο των μαλλιών σας,
  2. Κεραμικές πλάκες - τα εργαλεία styling που διαθέτουν θερμαντικές μονάδες υψηλής ποιότητας (π.χ. κεραμικές, τιτανίου ή μικτές) είναι πολύ καλύτερα- οι πλάκες με επικάλυψη τεφλόν αποτελούν τη χειρότερη επιλογή,
  3. Ιονική λειτουργία ή πλάκες με επικάλυψη ορυκτών - δίνουν επιπλέον ιδιότητες που σας επιτρέπουν να αποτρέψετε τις στατικές φουντίτσες ή να θρέψετε επιπρόσθετα τα μαλλιά σας.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου