Χρήση ελαίων στα μαλλιά στο κομμωτήριο vs. χρήση ελαίων στα μαλλιά στο σπίτι - διαφορές, αποτελέσματα, κριτικές

Χρήση ελαίων στα μαλλιά στο κομμωτήριο vs. χρήση ελαίων στα μαλλιά στο σπίτι - διαφορές, αποτελέσματα, κριτικές

Μήπως θα θέλατε να εφαρμόζετε έλαια στα μαλλιά σας σαν επαγγελματίες;

Αναρωτιέστε αν είναι καλύτερα να το κάνετε μόνοι σας ή να εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία κομμωτή; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της χρήσης ελαίων στα μαλλιά στο σπίτι και της θεραπείας μαλλιών με λάδι που γίνεται στο κομμωτήριο; Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για έναν κομμωτή που γνωρίζει όλα τα μυστικά της χρήσης ελαίων στα μαλλιά, σκεφτείτε το για ένα λεπτό - είστε ένα βήμα μακριά από το να γίνετε ειδικός σε αυτόν τον τομέα! Κάντε τα όνειρά σας να έχετε όμορφα μαλλιά πραγματικότητα! Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας - σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε τα μυστικά της επαγγελματικής χρήσης ελαίων στα μαλλιά τόσο στο σπίτι όσο και στο κομμωτήριο. Ποιο από τα δύο θα επιλέξετε;

Πιθανότατα θα έχετε αναρωτηθεί αν η χρήση ελαίων στα μαλλιά στο σπίτι μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με τη θεραπεία μαλλιών με λάδι που γίνεται στο κομμωτήριο. Σε τι διαφέρουν; Ποια μέθοδος χρήσης ελαίων στα μαλλιά είναι καλύτερη και ποια να επιλέξετε; Οι αμφιβολίες σας θα εξαλειφθούν σήμερα.

Πώς είναι η χρήση ελαίων στα μαλλιά στο κομμωτήριο;

Η χρήση ελαίων στα μαλλιά στο κομμωτήριο προέρχεται παραδοσιακά από τις περιοχές της Ασίας - η εν λόγω θεραπεία πραγματοποιείται εκεί σχεδόν σε κάθε κομμωτήριο. Καθήκον του κομμωτή δεν είναι μόνο να καλύψει τα μαλλιά με ένα κατάλληλο μείγμα ινδικών ελαίων, μακεράτων και βοτάνων, που είναι γνωστά εδώ και αιώνες, έχουν εξεταστεί διεξοδικά και περιγραφεί στην Αγιουρβέδα - δηλαδή το "ιερό βιβλίο" του ινδικού λαού. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο τελετουργικό περιποίησης των μαλλιών που - χάρη στο μασάζ του τριχωτού της κεφαλής - χαλαρώνει, βοηθά να απαλλαγούμε από τις ανησυχίες και τα άγχη και έχει τη δύναμη να θεραπεύει.

[Η χρήση ελαίων στα μαλλιά] είναι λίγο πιο πεζή σε άλλες ηπείρους - ο κομμωτής αξιολογεί την εμφάνιση και την κατάσταση των μαλλιών, επιλέγει το κατάλληλο έλαιο και την ένταση της θεραπείας. Επίσης, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος κάτω από το δέρμα, εξασφαλίζοντας την ταχύτερη απορρόφηση των ελαίων.

Πριν από τη θεραπεία, ο κομμωτής χρησιμοποιεί ειδικά καλλυντικά που ανυψώνουν τα λέπια της τρίχας και καθαρίζουν τις τούφες, επιτρέποντας στα έλαια να διεισδύσουν βαθύτερα στη δομή της τρίχας. Στη συνέχεια, καλύπτει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά με λάδι και βάζει ένα πλαστικό σκουφάκι ή μια ζεστή πετσέτα και θερμαίνει το τουρμπάνι με σεσουάρ για να εντατικοποιήσει τη θεραπεία και να ενισχύσει τα αποτελέσματα της χρήσης ελαίων στα μαλλιά (τις περισσότερες φορές, περνάμε αυτό το διάστημα κάτω από το ειδικό σεσουάρ με κουκούλα του κομμωτή).

Το λάδι πρέπει να παραμείνει στα μαλλιά ανάλογα με την κατάστασή τους (κατά μέσο όρο, είναι 30 λεπτά). Μετά τη θεραπεία, ακολουθεί ξέπλυμα και τα μαλλιά λούζονται με ειδικό σαμπουάν που σφραγίζει τα λέπια και ενισχύει τη λάμψη.

Χρήση ελαίων στα μαλλιά σε κομμωτήριο - αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της επαγγελματικής χρήσης ελαίων στα μαλλιά είναι συνήθως πολύ ικανοποιητικά - τα μαλλιά γίνονται λεία, λαμπερά και καλοτακτοποιημένα. Οι τούφες δαμάζονται και ανασηκώνονται από τις ρίζες - γεμάτες σθένος και ευκαμψία. Αυτό το αποτέλεσμα καθορίζεται όχι μόνο από το λάδι αλλά και από ένα επαγγελματικό μασάζ και ένα ειδικό μαλακτικό ή λοσιόν που εφαρμόζεται μετά τη θεραπεία για να ενισχύσει τη λάμψη των μαλλιών.

Πώς είναι η χρήση ελαίων στα μαλλιά στο σπίτι;

Η χρήση ελαίων στα μαλλιά που γίνεται στο σπίτι είναι αρκετά παρόμοια (το έλαιο πρέπει να εφαρμόζεται στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, να παραμένει για ορισμένο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια να ξεπλένεται και να ακολουθείται από σχολαστικό πλύσιμο των μαλλιών). Η μέθοδος εφαρμογής του λαδιού στα μαλλιά είναι παρόμοια με την εφαρμογή μιας μάσκας, με τη διαφορά ότι η μάσκα "παρακάμπτει" το τριχωτό της κεφαλής και για το λάδι - είναι το πιο σημαντικό μέρος της όλης θεραπείας.

Τέτοιες λεπτομέρειες έχουν αντίκτυπο στην επιτυχή θεραπεία με λάδι, αλλά όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόβλημα έγκειται στις λεπτομέρειες. Μπορεί να συμβεί να μην πλένουμε το κεφάλι μας πριν από τη θεραπεία και να εφαρμόσουμε τα έλαια σε στεγνά μαλλιά (αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει αν χρησιμοποιούμε πολλά καλλυντικά φορμαρίσματος). Έχουμε την τάση να ξεχνάμε τον καθαρισμό των μαλλιών με ειδικά καλλυντικά ή την ανύψωση της φολίδας. Επίσης, μερικές φορές πλένουμε το λάδι με ανακρίβεια, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να υπερφορτώνονται και να χάνουν την αναπήδηση. Το λάδι που εφαρμόζεται στα μαλλιά δεν θερμαίνεται, οπότε η επίδρασή του είναι ασθενέστερη, και [όταν επιλέγουμε το κατάλληλο λάδι για την διαδικασία] μπερδευόμαστε συχνά - το αποτέλεσμα εξαρτάται από τύχη και όχι από τις πραγματικές ανάγκες των μαλλιών.

Χρήση ελαίων στα μαλλιά στο σπίτι - αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της χρήσης ελαίων στα μαλλιά μπορούν να ποικίλουν και όλα εξαρτώνται από την τήρηση των απλών αλλά ουσιαστικών αρχών της χρήσης ελαίων στα μαλλιά και την επιλογή των κατάλληλων ελαίων. Η χρήση ελαίων στα μαλλιά που πραγματοποιείται στην άνεση του σπιτιού σας υπερτερεί της θεραπείας που προσφέρουν τα ινστιτούτα αισθητικής. Με το σωστό λάδι μαλλιών, τα μαλλιά σας θα γίνουν δυνατά, πυκνά, λαμπερά, θα βελτιωθεί η δομή τους, θα σταματήσουν να πέφτουν και θα αυξηθεί η ανάπτυξή τους.

Γίνετε επαγγελματίες! Πώς να κάνετε χρήση ελαίων στα μαλλιά στο σπίτι;

Θα θέλατε να γίνετε επαγγελματίες στη χρήση ελαίων στα μαλλιά; Μην περιμένετε, μην διστάζετε, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας - ανακαλύψτε διάφορους κανόνες που είναι γνωστοί και χρησιμοποιούνται από τους κομμωτές και που θα αλλάξουν τα αποτελέσματα της χρήσης ελαίων στα μαλλιά στο σπίτι. Θα κάνουν τα μαλλιά σας να επωφεληθούν από τη θεραπεία περισσότερο απ' ό,τι από μια επίσκεψη σε κομμωτήριο! Ποιοι είναι οι κανόνες;

  1. Προσδιορίστε το πορώδες των μαλλιών σας (κάντε ένα τεστ που διατίθεται στο διαδίκτυο για να προσδιορίσετε σωστά την κατάσταση των μαλλιών σας και να επιλέξετε το σωστό λάδι).
  2. Επιλέξτε το σωστό λάδι για την ελαιοθεραπεία των μαλλιών σας - πρέπει να αντιστοιχεί στο πορώδες των μαλλιών και να είναι κατάλληλο για εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής. Το λάδι πρέπει να αντιστοιχεί στην κατάσταση των μαλλιών (λάδι για μαλλιά υψηλού πορώδους, για μαλλιά μεσαίου πορώδους ή χαμηλού πορώδους - καθένας από τους τρεις τύπους μαλλιών μπορεί να φροντιστεί με ένα από τα τρία [Nanoil hair oils]).
  3. Πριν από την εφαρμογή λαδιού στα μαλλιά, φροντίστε να καθαρίσετε καλά τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής (κάντε απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν καθαρισμού).
  4. Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας - αυτό θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα επιτρέψει στα σωματίδια του λαδιού να διεισδύσουν βαθύτερα στη δομή της τρίχας φτάνοντας στην "καρδιά" της - τους βολβούς.
  5. Ζεστάνετε τα μαλλιά που είναι καλυμμένα με λάδι - η θερμότητα ενεργοποιεί τα σωματίδια του λαδιού και αυξάνει την απορρόφηση της τρίχας.
  6. Ξεβγάλτε τα μαλλιά σας καλά και ξεπλύνετε τα μαλλιά με τη χρήση ενός ήπιου σαμπουάν. Εφαρμόστε ένα ελαφρύ conditioner, για παράδειγμα, με τη μορφή σπρέι ή μους, το οποίο θα ενισχύσει τα αποτελέσματα της χρήσης ελαίων στα μαλλιά και δεν θα τα επιβαρύνει (το conditioner μπορεί επίσης να βασίζεται σε φυσικά έλαια - χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, τα μαλλιά θα αποκτήσουν θερμική προστασία και λάμψη).

Χρήση ελαίων στα μαλλιά στο σπίτι - οφέλη

  • πραγματοποιείτε τη θεραπεία στην άνεση του σπιτιού σας, σε κατάλληλες συνθήκες και σε ένα όμορφο, χαλαρωτικό περιβάλλον
  • μπορείτε να συνδυάσετε την χρήση ελαίων στα μαλλιά στο σπίτι με άλλες θεραπείες ομορφιάς (κάντε ένα ζεστό και χαλαρωτικό μπάνιο, εφαρμόστε μια μάσκα προσώπου, φροντίστε τα πόδια σας κ.λπ.)
  • το καλά επιλεγμένο έλαιο αρκεί για αρκετές θεραπείες - χάρη σε αυτό παρέχετε στα μαλλιά σας συνεχή, απόλυτη αναζωογόνηση και ασχολείστε τακτικά, παρέχοντας το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας
  • η τακτική χρήση ελαίων στα μαλλιά σε συνδυασμό με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ενισχύει τέλεια τους βολβούς και χαλαρώνει, καθυστερεί τη διαδικασία του γκριζαρίσματος και του ξεθωριάσματος των βολβών καθώς και ενισχύει τα μαλλιά από την ίδια τη ρίζα τους
  • η χρήση ελαίων στα μαλλιά σας στο σπίτι είναι ιδιαίτερα οικονομική - δεν εξοικονομείτε μόνο χρήματα, αλλά και χρόνο: εσείς αποφασίζετε πότε και πώς θα το κάνετε, δεν χρειάζεται να προσαρμοστείτε στις διαθέσιμες (συχνά μακρινές) ημερομηνίες και τις άβολες ώρες που επιβάλλει το κομμωτήριο
  • μπορείτε να διατηρήσετε το λάδι στα μαλλιά σας όσο θέλετε (ακόμη και καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας) - δυστυχώς, κανένα κομμωτήριο δεν θα σας προσφέρει ποτέ μια τέτοια λύση
  • μπορείτε ελεύθερα να αλλάζετε και να δοκιμάζετε τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε μετά την περιποίηση των μαλλιών με λάδι για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα (δεν είστε καταδικασμένοι στα προϊόντα που χρησιμοποιεί το κομμωτήριο)

Η χρήση ελαίων στα μαλλιά στο κομμωτήριο - έχει μειονεκτήματα;

Η χρήση ελαίων στα μαλλιά στο κομμωτήριο έχει τυχόν μειονεκτήματα; Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά από αυτά. Δεν διαθέτει κάθε κομμωτήριο μια ποικίλη γκάμα προϊόντων κατάλληλων για τον τύπο (πορώδες) των μαλλιών σας. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μία, καθορισμένη (κυρίαρχη) μάρκα καλλυντικών - στην ουσία δεν πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή, αλλά για έλλειψη της - και αυτή η πτυχή αποφασίζει ποιο προϊόν θα χρησιμοποιηθεί στο κεφάλι σας.

Συχνά, ο κομμωτής δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το πορώδες των μαλλιών σας μόνο μετά από μια σύντομη διαβούλευση - επομένως, είναι καλύτερο να το γνωρίζετε πριν προγραμματίσετε το ραντεβού σας στο κομμωτήριο (μπορείτε να προσδιορίσετε την κατάσταση των μαλλιών σας κάνοντας ένα [online τεστ πορώδους μαλλιών]).

Επιπλέον, η χρήση ελαίων στα μαλλιά στο κομμωτήριο συγχέεται εύκολα με μια θεραπεία καλλωπισμού και περιποίησης με τη χρήση ελαίων, η οποία παραλείπει μια σημαντική πτυχή της θεραπείας - το τριχωτό της κεφαλής. Μια τέτοια θεραπεία δεν αναγεννά, αλλά μόνο περιποιείται και ομορφαίνει τα μαλλιά. Δεν έχει καμία επίδραση στη βελτίωση της υγείας τους.

Επιπλέον, η χρήση ελαίων στα μαλλιά στο κομμωτήριο είναι μάλλον ακριβή - με την ίδια τιμή, μπορείτε να αγοράσετε ένα επαγγελματικό φυσικό λάδι που θα διαρκέσει για αρκετές θεραπείες! Οι επισκέψεις στο κομμωτήριο πρέπει να επαναλαμβάνονται τακτικά για να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα - από οικονομικής άποψης, αποτελεί και αυτό ένα σημαντικό μειονέκτημα της χρήσης ελαίων στα μαλλιά λαδώματος στο κομμωτήριο.

Χρήση ελαίων στα μαλλιά στο σπίτι και στο κομμωτήριο - κριτικές

Η χρήση ελαίων στα μαλλιά στο κομμωτήριο συγκεντρώνει καλές κριτικές - πρόκειται για μια θεραπεία που πραγματοποιείται από και υπό το προσεκτικό μάτι ενός επαγγελματία. Τα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται από τους κομμωτές πρέπει να είναι της υψηλότερης ποιότητας - και δεν μιλάμε μόνο για τα έλαια, αλλά και για τα προϊόντα πριν και μετά της θεραπεία ελαίων. Δυστυχώς, αν αποφασίσουμε να κάνουμε τη θεραπεία μια φορά ή να την κάνουμε σε κάποιο (μακρινό) χρόνο - το αποτέλεσμα δεν θα διαρκέσει πολύ. Μόνο η τακτική χρήση ελαίων στα μαλλιά θα προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η χρήση ελαίων στα μαλλιά που γίνεται στο σπίτι μπορεί να συγκεντρώσει διάφορες απόψεις - όλα εξαρτώνται από τις γνώσεις σχετικά με τα μαλλιά, τα έλαια και το πορώδες. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για την χρήση ελαίων στα μαλλιά σας και όσο καλύτερο λάδι επιλέξετε, τόσο πιο όμορφα και υγιή θα είναι τα μαλλιά σας. Ευτυχώς, οι κανόνες της χρήσησ ελαίων στα μαλλιά δεν είναι περίπλοκοι και γνωρίζοντάς τους - μπορείτε να γίνετε επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα. Καλή τύχη!

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου