Τύποι Πλεξούδων. Οι Κορυφαίες Ιδέες για Χτένισμα με πλεξούδες

Τύποι Πλεξούδων. Οι Κορυφαίες Ιδέες για Χτένισμα με πλεξούδες

Τακτοποιημένη και καλαίσθητη ή χαλαρή και ακατάστατη; Γαλλική, με ουρά ή κλασική; Οι πλεξούδες είναι διαχρονικές, θηλυκές και πραγματικά ευέλικτες - ανεξάρτητα από τον τύπο τους. Ελέγξτε πράγματα που ακόμα δεν ξέρετε γι' αυτές!

Η πλεξούδα έχει έναν απλό ορισμό - είναι μια μορφή χτενίσματος που αποτελείται συνήθως από τρεις τούφες μαλλιών, οι οποίες συνοδεύονται από αξεσουάρ για να τις συγκρατούν στη θέση τους, π.χ. ένα λαστιχάκι, μια κορδέλα ή μια γραβάτα. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές παραλλαγές πλεξούδας.

Πλεξούδες σε διάφορους πολιτισμούς

Από πού προέρχεται το στυλ; Οι πλεξούδες έχουν υπάρξει σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Γνωστές και φορεμένες πρακτικά από πάντα.

Οι Αιγύπτιες γυναίκες έπλεκαν τα μακριά τους μαλλιά σε πλεξούδα επειδή ήταν το πιο άνετο χτένισμα. Εξάλλου, [τα αρχαία χτενίσματα], πάνω απ' όλα, έπρεπε να είναι πρακτικά. Στον Μεσαίωνα, η πλεξούδα λειτουργούσε όταν οι γυναίκες έπρεπε να κρύψουν τα μαλλιά τους κάτω από καπέλα και κασκόλ. Από την άλλη πλευρά, στον Iνδικό πολιτισμό, οι πλεξούδες των εχθρών κόβονταν και αντιμετωπίζονταν ως πολεμικά τρόπαια.

Είναι ένα διασκεδαστικό γεγονός ότι οι πλεξούδες ήταν το σύμβολο της παρθενίας στον Σλαβικό πολιτισμό. Τα κορίτσια φορούσαν μια ή δύο πλεξούδες μέχρι να παντρευτούν. Αποχαιρετούσαν τις πλεξούδες κατά τη διάρκεια του ξεπλέγματος την ημέρα πριν από το γάμο ή κόβοντας την πλεξούδα κατά τη διάρκεια του γάμου για να αποχαιρετήσουν την παρθενιά.

Πλεξούδα: μοντέρνα, παγκόσμια, διαχρονική

Οι πλεξούδες επιστρέφουν; Σήμερα, δεν έχει απομείνει μεγάλη συμβολική αξία. Παρόλα αυτά, η πλεξούδα έχει αποκτήσει το όνομα του διαχρονικού χτενίσματος που μπορείτε πάντα να φοράτε, επειδή είναι πολύ απίθανο να βγει από τη μόδα (παρόμοια με [τα buns σε διάφορες εκδοχές]).

Διάφορες πλεξούδες είναι συνεχώς παρούσες στις πασαρέλες εδώ και χρόνια. Τις λατρεύουν ο Alexander Wang, ο Valentino Garavani και η Fatima Lopes - παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές.

Μας αρέσει επίσης να κάνουμε πλεξούδες στα μαλλιά μας, καθώς είναι άνετες, γυναικείες και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Ένα εμπλουτισμένο με πλεξούδες χτένισμα λειτουργεί για τα καθημερινά ψώνια, τη δουλειά, το γυμναστήριο, το ραντεβού, το οικογενειακό δείπνο ή ειδικές περιστάσεις π.χ. έναν γάμο. Ταιριάζει με κάθε στυλ - boho, empire, glamour ή ακόμα και rock.

Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τον τύπο πλεξούδας που θα επιλέξετε.

Τύποι πλεξούδας - κλασικοί κόμποι

Εδώ είναι οι πιο εύκολες και κλασικές πλεξούδες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο στυλ.

  1. Αγγλική πλεξούδα - μια παραδοσιακή πλεξούδα που φτιάχνετε παίρνοντας τρεις ίσες τούφες και διασταυρώνοντάς τες (τη δεξιά τούφα πάνω από τη μεσαία, την αριστερή τούφα πάνω από τη μεσαία, μετά πάλι τη δεξιά τούφα πάνω από τη μεσαία... κλπ.).
  2. Γαλλική πλεξούδα - γίνεται παρόμοια με την κανονική πλεξούδα, περνώντας το αριστερό και το δεξί σκέλος πάνω από το μεσαίο, ωστόσο προσθέτετε επιπλέον σκέλη κατά την πλεξούδα.
  3. Ολλανδική πλεξούδα - είναι μια ανεστραμμένη γαλλική πλεξούδα - διασταυρώνετε τις τούφες κάτω από τη μεσαία τούφα, όχι πάνω από αυτήν.
  4. Ψαροουρά πλεξούδα - έχει ένα πραγματικά χαρακτηριστικό σχέδιο που φτιάχνετε χωρίζοντας τα μαλλιά σε δύο τμήματα και πλέκοντας εναλλάξ λεπτές δεξιές και αριστερές τούφες.
  5. Γαλλική πλεξούδα ψαροουράς - σε αυτή την εκδοχή της πλεξούδας ψαροουράς, ξεκινάτε από την κορυφή του κεφαλιού χωρίζοντας τα μαλλιά σε δύο τμήματα και στη συνέχεια διασταυρώνετε τις τούφες προσθέτοντας επόμενες λεπτές τούφες από αριστερά και δεξιά με στροφές.

Τύποι πλεξούδας - σύγχρονες παραλλαγές

Αυτό που αποκαλούμε σήμερα πλεξούδα είναι κάτι περισσότερο από μια κλασική πλεξούδα.Έχουμε πολλές παραλλαγές για να διαλέξουμε. Ρίξτε μια ματιά στις πιο μαγευτικές από αυτές.

  1. Η πλεξούδα από σχοινί αποτελείται από δύο τούφες χωρίς να προστίθενται περισσότερες τούφες. Μοιάζει με χοντρό σχοινί και το αποτέλεσμα το πετυχαίνετε στρίβοντας δύο τούφες μαλλιών και τυλίγοντάς τες μαζί.
  2. Η πλεξούδα από σωλήνα μοιάζει με σωλήνα και είναι αρκετά προκλητική: πιάστε τη μεσαία τούφα μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού - είναι η βάση του στυλ σας. Στη συνέχεια, διασταυρώστε την αριστερή τούφα κάτω από το κεντρικό μέρος και επιστρέψτε με αυτήν ακριβώς την τούφα στην αριστερή πλευρά και στη συνέχεια πάρτε την ξανά στη δεξιά πλευρά.Επαναλάβετε τα βήματα με τη δεξιά τούφα.
  3. Η πλεξούδα καταρράκτη είναι ένας εντυπωσιακός λεπτός κόμπος που συνδυάζει την πλεξούδα με τα χαλαρά μαλλιά. Βασίζεται σε τρεις τούφες. Ξεκινήστε την πλεξούδα κοντά στους κροτάφους. Διασταυρώστε την κάτω τούφα πάνω από τη μεσαία και προσθέστε μια τούφα στην πάνω τούφα και διασταυρώστε την επίσης πάνω από τη μεσαία. Στη συνέχεια, αφήστε την κάτω τούφα έξω και προσθέστε μια νέα τούφα από τα χαλαρά μαλλιά διασταυρώνοντάς την πάνω από την κεντρική τούφα.
  4. Η πλεξούδα φούσκα είναι λίγο ψεύτικη και δεν χρειάζεστε επιπλέον δεξιότητες για να την κάνετε. Δεν πλέκεις τα μαλλιά σου - τα βάζεις σε αλογοουρά, τυλίγεις την ουρά με μια γραβάτα, με απόσταση μεταξύ τους.
  5. Η ατελείωτη πλεξούδα βασίζεται σε δύο τούφες με μια επιπλέον λεπτή τούφα που διασταυρώνεται ανάμεσά τους, κάνοντας το σύμβολο του απείρου - διασταυρώνοντάς την πάνω και κάτω από τα υπόλοιπα μαλλιά εναλλάξ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες τούφες για να δημιουργήσετε την ατελείωτη πλεξούδα - σε αυτή την περίπτωση, διασταυρώνετε επιπλέον τούφες πάνω και κάτω από τις υπόλοιπες.
  6. Η πλεξούδα DNA είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό do - ένας πρωτότυπος κόμπος που μοιάζει με στριφτά σκέλη DNA. Βασίζεται στην ατέλειωτη πλεξούδα - την κάνετε σε μια αλογοουρά και την στριφογυρίζετε. Σταθεροποιήστε το στυλ με ένα σπρέι μαλλιών.
  7. Η χαλαρή πλεξούδα ψαροουρά μοιάζει με ουρά ψαριού, βασίζεται στην παραδοσιακή πλεξούδα ψαριού - χρησιμοποιείτε τα λεπτότερα δυνατά τμήματα- μετά την πλεξούδα, χαλαρώνετε την πλεξούδα για αυξημένο όγκο.
  8. Η πλεξούδα με φερμουάρ είναι μία από τις πιο περίπλοκες πλεξούδες και δεν θα την κάνετε χωρίς σεμινάριο.Περιλαμβάνει την ταυτόχρονη εργασία σε πολλές τούφες - μαζεύετε τις τούφες στην κορυφή του κεφαλιού, τις διασταυρώνετε, τις βάζετε στην άκρη... Στη συνέχεια, τις διασταυρώνετε με άλλες τούφες, κάτι που απαιτεί πραγματικά κάποια δεξιοτεχνία.
  9. Η κινέζικη πλεξούδα είναι μια μαγευτική πλεξούδα που ξεκινάτε κάνοντας μια αλογοουρά.Στη συνέχεια, παίρνετε την πιο εξωτερική λεπτή τούφα από την ουρά και την κάνετε κόμπο γύρω από την αλογοουρά.Στη συνέχεια, πάρτε μια άλλη λεπτή τούφα και κάντε το ίδιο. Επαναλάβετε μέχρι να δημιουργήσετε την πλεξούδα.
  10. Η πλεξούδα αλυσίδας είναι ένα μείγμα από δύο πλεξούδες που μοιάζουν με τα σχοινιά.Για να την φτιάξετε, τραβήξτε πίσω τα μαλλιά σε αλογοουρά, χωρίστε τα σε τέσσερις τούφες - στρίψτε κάθε μία προς τα αριστερά, πάρτε δύο από αυτές και στρίψτε τις μαζί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τέλος, τυλίξτε και τις δύο πλεξούδες μαζί - και πάλι προς τα αριστερά.
  11. Η πλεξούδα pull through είναι μια άλλη ψεύτικη πλεξούδα που δεν χρειάζεται πραγματική πλεξούδα. Πάρτε ένα τμήμα μαλλιών στην κορυφή και χωρίστε το σε δύο αλογοουρές.Χωρίστε την πάνω ουρά στη μέση και δέστε την κάτω από την κάτω αλογοουρά.Επαναλάβετε το ίδιο με τα ελεύθερα μαλλιά - χωρίστε τα στη μέση και δέστε τα κάτω από την κάτω αλογοουρά (εν τω μεταξύ, προσθέστε νέες τούφες και από τις δύο πλευρές).
  12. Η πλεξούδα τεσσάρων κλώνων είναι μια εκτεταμένη εκδοχή της τυπικής πλεξούδας - την κάνετε από τέσσερα ίσα τμήματα μαλλιών, ξεκινάτε από την αριστερή πλευρά, περνώντας την πρώτη τούφα πάνω από τη δεύτερη, τη δεύτερη πάνω από την τρίτη, την τρίτη πάνω από την τέταρτη.Στη συνέχεια, κάνετε το ίδιο ξεκινώντας από τα δεξιά.
  13. Η πλεξούδα πέντε κλώνων είναι η μέγιστη εκτεταμένη εκδοχή που φτιάχνετε χρησιμοποιώντας έως και πέντε τμήματα μαλλιών - παίρνετε την πρώτη τούφα στα αριστερά και τη διασχίζετε πάνω από τη δεύτερη και κάτω από την επόμενη τούφα.Επαναλάβετε από τη δεξιά πλευρά. Συνεχίστε μέχρι να αποκτήσετε την πλήρη πλεξούδα.
  14. Η πλεξούδα με κόμπο μοιάζει λίγο με την πλεξούδα με σωλήνα, αλλά η διαδικασία είναι διαφορετική.Κάνετε μια ψηλή αλογοουρά και παίρνετε δύο λεπτές τούφες από αριστερά και δεξιά και τις δένετε σφιχτά από πάνω.Στη συνέχεια, παίρνετε τις επόμενες δύο τούφες και τις δένετε επίσης. Επαναλάβετε το ίδιο βήμα.

Προφανώς, υπάρχουν ακόμη περισσότερα είδη πλεξούδας.

Θα ήταν πραγματικά απαιτητικό να περιγράψουμε όλα τα είδη πλεξούδας και τις πολυάριθμες παραλλαγές τους.

Πώς να κάνετε τις πλεξούδες να φαίνονται πιο γεμάτες και να ενισχύσετε τον όγκο;

Για το τέλος - μερικές συμβουλές για μια ογκώδη πλεξούδα.Αν θέλετε να κάνετε μια πλεξούδα να δείχνει πιο γεμάτη, πρέπει πάνω απ' όλα να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή. Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά, άτονα και εύθραυστα, δεν θα βγάλετε ποτέ ως δια μαγείας μια πανέμορφη πυκνή πλεξούδα. Η περιποίηση με λάδι μαλλιών αποδεικνύεται και πάλι σωτήρια - μπορεί να αποκαταστήσει τη ζωτικότητα, να λειαίνει την πλεξούδα και να εξασφαλίσει εύκολο χτένισμα.Τα έλαια που κάνουν την καλύτερη επιλογή περιλαμβάνουν:

  • [καστορέλαιο] το οποίο προλαμβάνει την τριχόπτωση, επιταχύνει την ανάπτυξη και κατά συνέπεια αυξάνει τον όγκο- [βαμβακέλαιο] το οποίο προστατεύει τις άκρες των μαλλιών από τη διάσπαση και εξομαλύνει τις πλεξούδες
  • [βαμβακέλαιο] το οποίο προστατεύει τις άκρες των μαλλιών από τη διάσπαση και λειαίνει τις πλεξούδες

Η εφαρμογή κάποιου ξηρού σαμπουάν στις ρίζες ή το απαλό χτένισμα των μαλλιών πριν από την πλεξούδα μπορεί να είναι χρήσιμο, ενώ προσπαθείτε να προσθέσετε λίγο σώμα στα μαλλιά. Χάρη σε αυτά τα απλά κόλπα, αποκτάτε όγκο που διαρκεί πολύ.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τραβήξετε ελαφρώς προς τα έξω τις πλευρές της πλεξούδας - ο πιο χαλαρός κόμπος και τα ακατάστατα φτερά δίνουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Αργανέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Ορός προσώπου με βιταμίνη C
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου