Μανικιούρ με Λάδι: Φυσικός Τρόπος για να Αποκτήσετε Δυνατά και Υγιή Νύχια!

Μανικιούρ με Λάδι: Φυσικός Τρόπος για να Αποκτήσετε Δυνατά και Υγιή Νύχια!

Τα λεπτά, αδύναμα ή εύθραυστα νύχια φαίνεται να είναι ένα πρόβλημα πολλών. Πώς να αναγεννήσετε τα νύχια και να αποκαταστήσετε τη χαμένη τους ομορφιά; Η καλύτερη ιδέα είναι να κάνετε χρήση του λαδιού μανικιούρ - μιας πολύ γνωστής φυσικής μεθόδου περιποίησης των νυχιών. Μάθετε πώς λειτουργεί πραγματικά αυτή η θεραπεία με έλαια και ποια έλαια πρέπει να επιλέξετε για να την αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Η χρήση των φυσικών ελαίων είναι απεριόριστη και δεν υπάρχουν αμφιβολίες γι' αυτό. Όχι μόνο είναι πολλαπλών χρήσεων αλλά και αποτελεσματικά όσον αφορά την περιποίηση. Η εφαρμογή τους δεν περιορίζεται στα μαλλιά, το σώμα και το πρόσωπο, αφού τα φυσικά έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία και για τη θεραπεία των νυχιών. Επομένως, αν τα νύχια σας είναι κατεστραμμένα και εύθραυστα, δώστε μια ευκαιρία στο μανικιούρ με λάδι!

ΜΑΝΙΚΟΥΡ ΕΛΑΙΟΥ - μια θεραπεία ομορφιάς που προσφέρει αναγέννηση, ενίσχυση και εντατική φροντίδα των νυχιών. Αντιμετωπίζει διάφορα θέματα που σχετίζονται με τα νύχια και την επιδερμίδα μέσω της χρήσης φυσικών ελαίων. Μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στο σπίτι όσο και σε ορισμένα ινστιτούτα ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένων ειδικών ζωνών SPA.

Ποια είναι τα οφέλη του μανικιούρ με λάδι;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του μανικιούρ με λάδι είναι το γεγονός ότι η μέθοδος αυτή είναι εντελώς φυσική. Χάρη σε αυτή τη θεραπεία, εκθέτουμε τα νύχια μόνο σε φυσικές ουσίες για να τα αναγεννήσουμε, να τα δυναμώσουμε και να τα ομορφύνουμε με απλό τρόπο. Αξίζει να επισημάνουμε ότι το ελαιομανικιούρ είναι μια διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι με τη χρήση εύκολα προσβάσιμων προϊόντων - αυτό καθιστά τη θεραπεία μια σίγουρα φθηνότερη επιλογή από τις επαγγελματικές θεραπείες νυχιών. Ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα της εφαρμογής φυσικών ελαίων στα νύχια είναι η δυνατότητα προσαρμογής τους στις τρέχουσες ανάγκες των νυχιών μας. Λόγω μιας τέτοιας προσαρμοσμένης θεραπείας με έλαια, όλες οι παθήσεις των νυχιών μπορούν να θεραπευτούν αποτελεσματικά.

Αλλά... αξίζει να χρησιμοποιούμε φυσικά έλαια για να σώσουμε τα νύχια, αν σε κάθε φαρμακείο ή φαρμακείο μπορούμε να βρούμε έτοιμα μαλακτικά που αναγεννούν τις πλάκες των νυχιών;

Λάδι νυχιών vs. Conditioner νυχιών

Όταν παρατηρείτε ότι τα νύχια έχουν γίνει εύθραυστα τελευταία, έχουν αρχίσει να σπάνε και φαίνονται λιγότερο ελαστικά, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις προσφύγετε στα μαλακτικά νυχιών.

Σχεδόν κανείς δεν αναλύει προσεκτικά τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ενός κοντίσιονερ νυχιών. Αυτό είναι κρίμα, δεδομένου ότι η πλειονότητα των προϊόντων αυτού του τύπου περιέχουν φορμαλδεΰδη. Πρόκειται για μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και να εντείνει το πρόβλημα της διάσπασης των νυχιών. Προφανώς, η εφαρμογή ενός κοντίσιονερ που καταστρέφει τα νύχια αντί να τα αναπλάθει είναι σίγουρα μια κακή ιδέα.Υπό αυτό το πρίσμα, τα φυσικά έλαια έχουν το προβάδισμα έναντι των μαλακτικών νυχιών, επειδή η σύνθεσή τους αποτελείται από 100% ψυχρής έκθλιψης έλαιο.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι το ΚΟΣΤΟΣ των μαλακτικών νυχιών. Ορισμένα καλλυντικά που έχουν σχεδιαστεί για την αποκατάσταση της καλής κατάστασης των κατεστραμμένων νυχιών μπορεί να κοστίζουν μερικές φορές περισσότερο από τα [φυσικά καλλωπιστικά έλαια]. Έχοντας αυτό κατά νου, γίνεται προφανές ότι μια καλύτερη επιλογή είναι να επενδύσετε σε φυσικό λάδι, καθώς το μέγεθός του είναι μεγαλύτερο και η αποτελεσματικότητά του καλύτερη.

Μπορεί να φαίνεται ότι η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ενός κοντίσιονερ νυχιών είναι ο τομέας όπου τα φυσικά έλαια χάνουν από αυτά τα έτοιμα προϊόντα ομορφιάς. Πρακτική συσκευασία, βολικά πινέλα, φόρμουλες που απορροφώνται γρήγορα - αυτές είναι οι καλές πλευρές των μαλακτικών νυχιών. Παρόλα αυτά, τα φυσικά έλαια λέγεται ότι είναι καλύτερα επειδή μπορούν να εφαρμοστούν με πολλούς τρόπους - όχι μόνο σε αντίθεση με το κανονικό conditioner νυχιών αλλά και με την προσθήκη τους σε θρεπτικά μπάνια, για παράδειγμα.

Πώς επηρεάζουν τα φυσικά έλαια τα νύχια;

Ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα οφέλη του μανικιούρ με λάδι. Φαίνεται ότι η περιποίηση των νυχιών με φυσικά έλαια παράγει πολλά ευνοϊκά αποτελέσματα, με την προϋπόθεση ότι η θεραπεία πραγματοποιείται τακτικά. Εν ολίγοις, τα φυσικά έλαια εξασφαλίζουν:

  • την ενίσχυση της πλάκας των νυχιών
  • πρόληψη της διάσπασης των νυχιών
  • επιτάχυνση της ανάπτυξης των νυχιών
  • εντατική αναγέννηση
  • μείωση του αποχρωματισμού
  • σκληρότερα νύχια
  • απαλότητα και φυσική λάμψη
  • μαλακά και υγιή πετσάκια

Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνετε χάρη σε αυτή τη θεραπεία συνδέονται αυστηρά με το λάδι που χρησιμοποιείτε για τη διαδικασία. Εξάλλου, το καθένα από αυτά εμφανίζει διαφορετικό σύνολο ιδιοτήτων, οπότε η δράση που προσφέρουν μπορεί να διαφέρει ελαφρώς. Αναμφίβολα, ανεξάρτητα από τα έλαια που χρησιμοποιούνται, τα αποτελέσματα θα είναι θετικά κάθε φορά, επειδή τα φυσικά έλαια λειτουργούν πάντα προς όφελός μας.

Τα καλύτερα έλαια για χρήση στα νύχια (Μίνι Κατάταξη)

1. ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ - αναγνωρίζεται ως ένα αναντικατάστατο λάδι νυχιών ειδικά αν θέλουμε να δυναμώσουμε τα νύχια και να επιταχύνουμε την ανάπτυξή τους. Όταν εφαρμόζεται τακτικά, δεν τα κάνει μόνο πιο σκληρά αλλά μαλακώνει και λειαίνει τα πετσάκια. Αφήνει τα νύχια να λάμπουν υγιώς. Τέλος, το καστορέλαιο αναγεννά την πλάκα των νυχιών απλά τέλεια.

2. ARGAN OIL - περιέχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Ε και λιπαρών οξέων χάρη στα οποία αναγεννά και δυναμώνει τα νύχια σε χρόνο μηδέν. Πρόκειται για ένα έλαιο που προστατεύει την πλάκα των δακτύλων από την απώλεια νερού, τον ήλιο και άλλα είδη βλάβης. Το έλαιο αργκάν λειαίνει και ομορφαίνει τα νύχια.

3. ΕΛΑΙΟ JOJOBA - ένα από τα πιο αποτελεσματικά έλαια που χρησιμοποιούνται για σκοπούς περιποίησης νυχιών. Θρέφει και ενισχύει τα νύχια και, ταυτόχρονα, είναι σε θέση να μαλακώσει τα ξηρά πετσάκια. Είναι πραγματικά ελαφρύ, ώστε να μην αργεί να απορροφηθεί πλήρως. Το έλαιο Jojoba βοηθά στην αποκατάσταση της απαλότητας και της όμορφης λάμψης των νυχιών.

4. ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ - αυτό είναι ένα άλλο ελαφρύ λάδι που βρίσκεται ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί στο μανικιούρ με λάδι. Η ελαφριά του σύσταση διευκολύνει την εφαρμογή και οι μαλακτικές ιδιότητες που εμφανίζει εξασφαλίζουν γρήγορη εξάλειψη της ξηρής επιδερμίδας. Το αμυγδαλέλαιο λειαίνει τα νύχια και διατηρεί το κατάλληλο επίπεδο ενυδάτωσης.

5. TEA TREE OIL - εμφανίζει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες, επομένως χρησιμεύει καλά στην αντιμετώπιση της θεραπείας προβληματικών νυχιών (π.χ. προσβεβλημένων από μυκητίαση). Ανακουφίζει από τους ερεθισμούς, βοηθά στη θεραπεία των λοιμώξεων και αναγεννά τα νύχια. Επίσης, αφήνει τα νύχια καλά θρεμμένα.

6. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - επειδή είναι ισχυρό λιπαντικό, συνιστάται συχνά για λουτρά χεριών και νυχιών. Ένα σπιτικό μαλακτικό νυχιών με τη μορφή ελαιολάδου είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε ισχυρότερες πλάκες νυχιών και λειασμένα πετσάκια. Είναι γνωστό για την πρόληψη της εξασθενημένης κατάστασης των νυχιών που συνδέεται άμεσα με τη γήρανση.

7. SHEA BUTTER - μια εξαιρετική επιλογή για αυτό που δεν είναι λάτρης των ρευστών ελαίων και προτιμά προϊόντα σε μορφή βουτύρου. Το φυσικό [βούτυρο καριτέ] (επίσης γνωστό ως καριτέ) είναι ένα απίστευτα παχύρρευστο έλαιο που λιώνει όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Όταν εφαρμόζεται στα νύχια, θρέφει και δυναμώνει καθώς και μαλακώνει τα πετσάκια.

8. ΕΛΑΙΟ ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟΥ - είναι ένα από τα λιγότερο δημοφιλή έλαια, ωστόσο είναι απόλυτα κατάλληλο για μανικιούρ με λάδι. Μπορεί να αγοραστεί σε κάψουλες: [έλαιο νυχτολούλουδου] που λαμβάνεται από μία κάψουλα είναι αρκετό για να καλύψει όλα τα νύχια. Αφήνει τα νύχια πιο δυνατά, αποτρέπει την ευθραυστότητά τους και τα θρέφει.

Τι θα λέγατε για κάποιο σπιτικό ορό νυχιών;

Φυσικά, δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στη χρήση ενός μόνο ελαίου, επειδή μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας μείγματα. Η προετοιμασία του σπιτικού σας ορού για τα νύχια είναι παιχνιδάκι!

Για να δημιουργήσετε τον σπιτικό ορό νυχιών σας, θα χρειαστείτε ένα έλαιο φορέα (π.χ. argan, jojoba, αμύγδαλο, ηλίανθο, ελιά) και κάποια ενισχυτικά έλαια (π.χ. βιταμίνη Α και Ε που λαμβάνονται από κάψουλες, χυμό λεμονιού, χυμό αλόης, υαλουρονικό οξύ, αιθέρια έλαια, κερί μέλισσας). Αυτή η περιποίηση νυχιών προσφέρει πολλές δυνατότητες, όπως ακριβώς και η περιποίηση με λάδι για τα μαλλιά και το σώμα - αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις θεραπείες στις ανάγκες σας. Επίσης, αυτή η καθολικότητα καθιστά τον σπιτικό ορό νυχιών καλύτερο καλλυντικό από τα προϊόντα που διατίθενται σε ένα φαρμακείο.

Ποιους σπιτικούς ορούς νυχιών αξίζει να δοκιμάσετε;

  • Ορός νυχιών με βιταμίνες - είναι ιδανικός για τα εύθραυστα νύχια που σπάνε, καθώς και για το αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα των χεριών. Για να τον παρασκευάσετε, θα χρειαστείτε: ένα έλαιο φορέα (καλύτερα αν είναι jojoba ή argan) καθώς και αμπούλες βιταμίνης Α+Ε. Ζεστάνετε το λάδι, προσθέστε το περιεχόμενο των αμπούλων και αρχίστε να τρίβετε τον ορό βιταμινών στα νύχια και τα πετσάκια.
  • Ο ορός για τα νύχια από ελιά - εξυπηρετεί δύο σκοπούς: θρέφει τα νύχια και μαλακώνει πολύ καλά τα πετσάκια. Για να δημιουργήσετε αυτόν τον ορό, συγκεντρώστε: ζεστό ελαιόλαδο, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε τα συστατικά και στη συνέχεια τρίψτε το μείγμα στα νύχια (τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα).
  • Ορός επιτάχυνσης της ανάπτυξης των νυχιών - είναι κατάλληλος εάν φροντίζετε για την ενίσχυση των νυχιών και την επιτάχυνση της ανάπτυξης των νυχιών. Το βασικό συστατικό εδώ είναι το καστορέλαιο που πρέπει να εμπλουτιστεί με ένα μείγμα αιθέριων ελαίων: δεντρολίβανο, ευκάλυπτος, λεμόνι και tea tree.Μια τακτική εφαρμογή του ορού σε συνδυασμό με ένα μασάζ διάρκειας λίγων λεπτών θα κάνει τη δουλειά.
  • Ορός αναζωογόνησης νυχιών - θα πρέπει να βρεθεί χρήσιμος για όσους τα νύχια τους γίνονται πιο αδύναμα και χάνουν τη λάμψη τους με την ηλικία.Σε αυτή την περίπτωση, το έλαιο-φορέας είναι ένα μείγμα από αμυγδαλέλαιο και έλαιο jojoba (1:1).Τα πρόσθετα είναι τα ακόλουθα αιθέρια έλαια: λεβάντα, λεμόνι και μύρο. Συνιστάται να συνδυάσετε τα έλαια μια μέρα πριν τα τρίψετε στα νύχια κάθε βράδυ.

Μανικιούρ με λάδι:

Cool Oil Manicure

Σίγουρα, είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος μανικιούρ με λάδι που εξαρτάται από το τρίψιμο μιας μικρής ποσότητας επιλεγμένου λαδιού στην πλάκα των νυχιών και τα πετσάκια. Πρόκειται για μια πραγματικά απλή θεραπεία που δεν απαιτεί καμία ειδική προετοιμασία. Λίγες σταγόνες από το λάδι και ελεύθερος χρόνος (πρωί και βράδυ) είναι το μόνο που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε αυτή τη διαδικασία. Εν ολίγοις, το έλαιο πρέπει να συνεχίσετε να το τρίβετε στα νύχια για λίγα λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα αν το αφήσετε να απορροφηθεί πλήρως και δεν πλύνετε τα χέρια αμέσως μετά την εφαρμογή του λαδιού.

Μανικιούρ με ζεστό λάδι

Ένας άλλος τρόπος ενίσχυσης της κατάστασης των νυχιών προσφέρεται από το μανικιούρ με ζεστό λάδι, το οποίο απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο από τη δροσερή εκδοχή του. Αρχικά, πρέπει να προετοιμάσετε τα νύχια για τη διαδικασία αφαιρώντας το βερνίκι νυχιών. Δεύτερον, πρέπει να ζεστάνετε είτε ένα έλαιο είτε ένα μείγμα - δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό, ώστε να αποφύγετε τα εγκαύματα των χεριών. Ως εκ τούτου, η καλύτερη ιδέα είναι να ζεστάνετε το έλαιο σε υδατόλουτρο. Μόλις φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, μπορείτε να εφαρμόσετε το λάδι στα νύχια, να το τρίψετε, να κάνετε μασάζ και ακόμη μπορείτε να κρατήσετε τα νύχια βυθισμένα στο μείγμα για μερικά λεπτά. Η υψηλότερη θερμοκρασία του ελαίου αυξάνει το ρυθμό απορρόφησης που οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα. Μόλις τελειώσει η διαδικασία, προτείνεται να αφήσετε τα υπολείμματα του λαδιού να απορροφηθούν πλήρως. Μετά από λίγο, μπορείτε να αφαιρέσετε την πιθανή περίσσεια λαδιού από τα χέρια με μια μαλακή πετσέτα.

Μούσκεμα νυχιών και χεριών

Κατά την απαρίθμηση των θεραπειών ενίσχυσης της κατάστασης των νυχιών, αξίζει να αναφέρουμε την τρίτη μέθοδο, η οποία είναι η ενυδάτωση νυχιών και χεριών. Πώς να προετοιμάσετε αυτή τη θεραπεία ομορφιάς; Θα χρειαστείτε ένα μικρό μπολ, ζεστό νερό και είτε το αγαπημένο σας λάδι είτε ένα μείγμα ελαίων. Αφού ρίξετε μερικές σταγόνες λάδι στο νερό, θα πρέπει να βουτήξετε τα χέρια και να τα κρατήσετε στο μπάνιο για μερικές δεκάδες λεπτά. Μπορείτε να περιμένετε τα θετικά αποτελέσματα να γίνουν αισθητά ήδη μετά την πρώτη συνεδρία, αλλά προφανώς είναι καλύτερα να εκθέτετε τακτικά τα χέρια και τα νύχια σας σε αυτή τη θεραπεία.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου