Αφαίρεση τζελ! Πώς να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα νύχια μετά το μανικιούρ με τζελ;

Αφαίρεση τζελ! Πώς να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα νύχια μετά το μανικιούρ με τζελ;

Δυστυχώς, το μανικιούρ με τζελ δεν είναι άψογο και αθώο. Μερικές φορές θα πρέπει να πατάτε το κουμπί «αφαίρεση τζελ» και να αλλάζετε προς την ευεργετική περιποίηση των νυχιών, καθώς το τζελ αφήνει τα νύχια κατεστραμμένα, καθιστώντας τα λεπτότερα και πιο αδύναμα μέρα με τη μέρα. Πώς να περιποιηθείτε τα νύχια που έχουν υποστεί βλάβη λόγω τζελ; Συνεχίστε να διαβάζετε!

Κάθε φορά που απορροφώμαστε στο θέμα του μανικιούρ, ακούμε ότι τα χέρια αντικατοπτρίζουν την προσωπική μας φροντίδα, επομένως τα νύχια πρέπει να είναι περιποιημένα, αυτό είναι σίγουρο. Τότε, δεν είναι περίεργο που μας αρέσει να στρεφόμαστε στα νύχια με τζελ που διαρκούν πολύ, γίνονται εύκολα στο σπίτι και δίνουν πολλές δυνατότητες. Αυτό το χτύπημα έχει κατακτήσει τη βιομηχανία καλλυντικών επειδή διαρκεί στα νύχια πολύ περισσότερο από 2-3 ημέρες όπως ένα συνηθισμένο βερνίκι νυχιών.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Δεν έχει ο καθένας από εμάς μια λίμα νυχιών που είναι αρκετά σκληρή για να περάσει μέσα από το τζελ, έτσι αυτό το είδος μανικιούρ συνήθως προκαλεί μεγάλη ζημιά στα νύχια.

Το τζελ προκαλεί πραγματικά ζημιά στα νύχια σας;

Είναι ταμπού. Γνωρίζετε ότι το βερνίκι νυχιών τζελ επηρεάζει τα νύχια σας; Ακόμα κι αν κάνετε σωστά το μανικιούρ, το τζελ τα βλάπτει. Εάν παρατηρήσετε:

  • λεπτά νύχια μετά το τζελ
  • πολύ απαλά νύχια μετά το τζελ
  • κιτρινωπά νύχια μετά το τζελ
  • εύθραυστα νύχια μετά το τζελ
  • νύχια που πονάνε μετά το τζελ

είναι πιθανό να είστε κάποιος που δεν ανέχεται το μανικιούρ με τζελ και θα πρέπει να το εγκαταλείψει αμέσως.

Θυμηθείτε ότι αυτό το είδος μανικιούρ αντιμετωπίζει τα νύχια τόσο με χημικά όσο και με υπεριώδη ακτινοβολία (εκτός αν χρησιμοποιείτε πιο ακριβή λάμπα LED). Και οι δύο παράγοντες έχουν πολύ κακό αντίκτυπο στην κατάσταση των νυχιών και του δέρματος στα χέρια. Δεν φαίνεται να έχει νόημα να προστατεύουμε τους εαυτούς μας από την υπεριώδη ακτινοβολία χρησιμοποιώντας αντηλιακό και στη συνέχεια να εκτιθέμεθα σκόπιμα στην ίδια ακτινοβολία που παράγεται από τη λάμπα του μανικιούρ.

Τα κατεστραμμένα νύχια μετά το τζελ προκαλούνται συχνά από αλλεργία στο τζελ και στα συστατικά των περισσότερων primer, βερνικιών και επικαλύψεων: φορμαλδεΰδη, φθαλικός διβουτυλεστέρας (DBP) και τολουόλιο. Εάν ένα δεδομένο προϊόν έχει κακή ποιότητα, η αρνητική επίδραση αυτών των συστατικών εντείνεται, προκαλώντας μεγαλύτερη μικροζημία στην επιφάνεια του νυχιού και γύρω από αυτήν. Οι τοξικές ουσίες διεισδύουν εύκολα στο σώμα, ωστόσο οι αναθυμιάσεις είναι οι πιο επιβλαβείς.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος που χρησιμοποιεί το τζελ για να προκαλέσει βλάβη στα νύχια. Τα περισσότερα προβλήματα συνδέονται με τη μόλυνση της επιφάνειας των νυχιών. Συμβαίνει όταν το τζελ ωριμάζει κάτω από τη λάμπα χωρίς να έχει αρκετή ισχύ: το τζελ δεν είναι αρκετά σκληρό, έτσι γίνεται ένα ιδανικό (ζεστό και υγρό) περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί από εσάς υποφέρετε από μύκητες στα νύχια μετά το μανικιούρ με τζελ και είναι πραγματικά δύσκολο να το θεραπεύσετε.

Προφανώς, δεν είναι μόνο το τζελ αυτό που αφήνει τα νύχια κατεστραμμένα. Είναι επίσης το ασετόν που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του τζελ. Στεγνώνει τα νύχια και το δέρμα, ενώ τα νύχια είναι πιθανό να καταστραφούν μηχανικά κατά την αφαίρεση του τζελ.

Πώς να επιδιορθώσετε τα νύχια που έχουν υποστεί ζημιά από τζελ;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να θρέψετε και να δυναμώσετε τα νύχια. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από τον πυρήνα, δηλαδή να σκεφτείτε τη διατροφή σας.

Η καλύτερη δίαιτα για γερά νύχια δεν απαιτεί τίποτα άλλο από την υγιεινή τροφή και την παροχή ισορροπημένης ποσότητας θρεπτικών συστατικών. Τα απαραίτητα είναι βιοτίνη, ψευδάργυρος, πυρίτιο, φολικό οξύ, σίδηρος, βιταμίνες A, C και E. Μπορείτε να τα βρείτε στα ακόλουθα συστατικά: ακτινίδιο, μαϊντανός, λαχανάκια Βρυξελλών, κράνμπερι, άγριο τριαντάφυλλο, ψάρι, πράσινα λαχανικά, πλιγούρι, αβοκάντο, όσπρια και όλα τα προϊόντα που έχουν οφέλη για την υγεία.

Εάν μια υγιεινή διατροφή αποτυγχάνει να προσφέρει αρκετή βοήθεια, δοκιμάστε συμπληρώματα. Ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο περιέχει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τα νύχια, θα σας βοηθήσει να τα αναγεννήσετε πιο γρήγορα.

Ωστόσο, οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για τη θεραπεία των κατεστραμμένων νυχιών μετά το τζελ (θα βρείτε τα απαραίτητα αργότερα) είναι:

  • ένα ειδικά σχεδιασμένο μαλακτικό νυχιών
  • επαγγελματικές θεραπείες νυχιών στο σαλόνι ομορφιάς
  • επιδιόρθωση νυχιών με φυσικά έλαια
  • DIY μαλακτικά και οικιακές μέθοδοι

Μαλακτικό νυχιών για κατεστραμμένα νύχια μετά το τζελ

Το πρώτο πράγμα που χρησιμοποιούμε για τη θεραπεία των κατεστραμμένων νυχιών μετά το μανικιούρ με τζελ είναι ένα μαλακτικό. Υπάρχουν πολλά τέτοια προϊόντα στην αγορά, ωστόσο, δεν αξίζουν όλα την προσοχή σας. Ξέρετε το καλύτερο μαλακτικό για τα κατεστραμμένα νύχια μετά την αφαίρεση τζελ;

Το καλύτερο μαλακτικό παρασκευάζεται χωρίς φορμαλδεΰδη και άλλες τοξικές ουσίες. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό και να αφθονεί σε συστατικά απαραίτητα για τα κατεστραμμένα νύχια: πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Ορισμένα μαλακτικά για μανικιούρ με τζελ (τα οποία λειτουργούν ως βάση για τζελ για την ενίσχυση των νυχιών αν δεν θέλετε να εγκαταλείψετε το μανικιούρ) περιέχουν π.χ. πρωτεΐνες μεταξιού (επιδιορθωτικό αποτέλεσμα) ή σκόνη διαμαντιού (σκληρυντικό αποτέλεσμα).

Ωστόσο, αν σας ενδιαφέρει περισσότερο ένα καλό μαλακτικό νυχιών για την περιποίηση των νυχιών μετά το τζελ, χρησιμοποιήστε ένα επαγγελματικό προϊόν π.χ. Σύστημα IBX για τη διόρθωση πολύ κατεστραμμένων νυχιών μετά από μανικιούρ με τζελ.

Φυσικά έλαια για την αποκατάσταση των νυχιών

Εάν τα νύχια σας έχουν καταστραφεί από τζελ, μπορείτε να τα επισκευάσετε χρησιμοποιώντας έλαια. Η επιδιόρθωση των νυχιών με έλαια είναι ωραία και απλή, καθώς και η χρήση τέτοιων φυσικών συστατικών δεν έχει παρά οφέλη.

Ξέρετε ποιο έλαιο είναι καλύτερο για τα κατεστραμμένα νύχια; Εδώ είναι η προσωπική μου συλλογή με τις καλύτερες θεραπείες.

  1. Καστορέλαιο για νύχια. Φαίνεται πολύ απλό αλλά αποδεικνύεται το πιο ισχυρό. Το καστορέλαιο βοηθά στην επανόρθωση των μαλλιών, των βλεφαρίδων και των φρυδιών, καθώς και στα νύχια μετά το μανικιούρ με τζελ. Περιέχει μοναδικό ρικινελαϊκό οξύ που έχει αντιβακτηριδιακή δράση, δυναμώνει τις επιφάνειες των νυχιών, βελτιώνει τα επίπεδα υγρασίας και κάνει τα νύχια πιο σκληρά και ανθεκτικά στη φθορά. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος χρήσης του είναι να τρίψετε καστορέλαιο στις επιφάνειες των νυχιών (ιδανικά, αφού πρώτα το θερμάνετε ελαφρά).
  2. Έλαιο τεϊόδεντρου για νύχια. Όταν πρόκειται για φυσικά έλαια για τα νύχια, τα αιθέρια έλαια επίσης δεν αξίζουν τίποτα, ειδικά το έλαιο τεϊόδεντρου που είναι γνωστό για την αντιμυκητιακή του δράση. Γι' αυτό λειτουργεί καταπληκτικά για αδύναμα, κατεστραμμένα νύχια και όταν αντιμετωπίζετε μύκητες των νυχιών.
  3. Αργανέλαιο για τα νύχια. Αυτό είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε που είναι το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό. Είναι σε θέση να επιδιορθώνει τα νύχια, να τα δυναμώνει και να επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση. Η αναζωογονητική και αναζωογονητική δράση του αργανέλαιου είναι κάτι που λαχταρούν τα κατεστραμμένα νύχια.
  4. 4. Βούτυρο καριτέ για τα νύχια. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, φυτικό βούτυρο ή μια φυσική εκδοχή έτοιμων βουτύρων νυχιών. Το βούτυρο καριτέ όχι μόνο διατηρεί επαρκή επίπεδα υγρασίας, αλλά επίσης προστατεύει τα νύχια από τη φθορά, εξομαλύνει τη δομή τους, αποκαθιστά το φυσικό χρώμα, αυξάνει τη γυαλάδα και ενισχύει την επανόρθωση.

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα [έλαια περιποίησης νυχιών] ή να δημιουργήσετε το δικό σας μείγμα ελαίων. Η ποικιλία είναι κάτι που λατρεύουν τα νύχια μας.

Σπιτικό μαλακτικό νυχιών

Η χρήση μιγμάτων στο σπίτι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να θρέψετε τα νύχια μετά το τζελ. Το DIY μαλακτικό μπορεί να λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά όσο αυτό που αγοράστηκε σε ένα κατάστημα.

DIY μαλακτικό νυχιών με βάση τη ζελατίνη

Ένα μαλακτικό νυχιών με βάση τη ζελατίνη, γνωστό και ως πλαστικοποίηση νυχιών. Είναι ένας φυσικός τρόπος για να σκληρύνετε τα κατεστραμμένα, εύθραυστα νύχια μετά το τζελ. Θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη θεραπεία επειδή η ζελατίνη είναι γεμάτη με βιοτίνη, μεταλλικά άλατα και πρωτεΐνες (ουσίες που αποτελούν τα νύχια).

Πώς να φτιάξετε ένα μαλακτικό νυχιών από ζελατίνη; Πάρτε 2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη και ρίξτε λίγο ζεστό νερό από πάνω. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για λίγα λεπτά να σκληρύνει η ζελατίνη. Μουλιάστε τα νύχια στο μείγμα ή απλώστε το στις επιφάνειες των νυχιών και αφήστε το για αρκετά λεπτά. Επαναλάβετε τη θεραπεία τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα.

DIY μαλακτικό νυχιών με πυκνότητα βιταμινών

Ένα άλλο οικιακό μαλακτικό νυχιών, το οποίο είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή μετά την αφαίρεση του τζελ, είναι φτιαγμένο από ελαιόλαδο, βιταμίνες Α + Ε και χυμό λεμονιού. Το τελευταίο συστατικό έχει εκπληκτικές θρεπτικές ιδιότητες και φωτίζει τα νύχια, ενώ το ελαιόλαδο και οι βιταμίνες ταιριάζουν τέλεια για αναζωογόνηση και τόνωση της υγρασίας.

Η προετοιμασία αυτού του είδους μαλακτικού νυχιών είναι πολύ εύκολη. Πάρτε μια κουταλιά ελαιόλαδο, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού και αρκετές σταγόνες βιταμίνες (διαθέσιμες στο φαρμακείο). Τρίψτε το μείγμα στα νύχια σε τακτική βάση.

DIY μαλακτικό νυχιών με φρούτα και λαχανικά

Τι άλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό, φυσικό μαλακτικό νυχιών για την ενίσχυση των νυχιών μετά την αφαίρεση του τζελ; Φρούτα και λαχανικά! Για παράδειγμα, θρεπτικό αγγούρι, λεμόνι που φωτίζει και μήλο που ενισχύει την αποκατάσταση. Αυτό το μείγμα δυναμώνει τα νύχια με την προϋπόθεση ότι το χρησιμοποιείτε τακτικά.

Υπάρχει μια εύκολη συνταγή που πρέπει να ακολουθήσετε. Τρίψτε ένα αγγούρι και ένα μήλο, προσθέστε φρέσκο χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και απλώστε το πάνω από τα νύχια. Αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα.

Κορυφαίες θεραπείες νυχιών μετά την αφαίρεση βερνικιού τζελ

Υπάρχουν επίσης θεραπείες σε σαλόνια ομορφιάς για την ενίσχυση των νυχιών και τη διόρθωση ζημιών που προκαλούνται από το μανικιούρ με τζελ. Εάν θέλετε να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα νύχια σας μετά από τζελ χρησιμοποιώντας μια επαγγελματική θεραπεία, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις ακόλουθες επιλογές:

  • Το ιαπωνικό μανικιούρ είναι μια καλή επιλογή όταν θέλετε να δυναμώσετε ελαφρώς τα νύχια και να τα αφήσετε να ξεκουραστούν, δίνοντάς τους μια ευκαιρία επανόρθωσης. Η θεραπεία συνίσταται στη επάλειψη μιας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά πάστας στα νύχια (συμπεριλαμβανομένης της κερατίνης, του κεριού μέλισσας, της βιταμίνης Α+Ε, κ.λπ.).
  • φυσικό μανικιούρ στο οποίο η φυσικότητα είναι προτεραιότητα. Περιλαμβάνει να δώσετε στα νύχια ένα ωραίο σχήμα χρησιμοποιώντας λίμες νυχιών που έχουν το σωστό σχήμα, γυαλίζοντας απαλά τα νύχια και παρέχοντας θρεπτικά συστατικά π.χ. έλαια. Είναι ένα τυπικό μανικιούρ που εστιάζει στη λεπτότητα και τη φυσική εμφάνιση.
  • μανικιούρ σπα, που είναι ένας συνδυασμός φυσικού μανικιούρ με θρεπτική περιποίηση και έξτρα μασάζ χεριών που διεγείρει τη μικροκυκλοφορία, ώστε τα νύχια να δυναμώνουν ταυτόχρονα.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου