Οι Καλύτερες Σπιτικές Θεραπείες για τη Θρέψη των Κατεστραμμένων Νυχιών & Ξηρά Πετσάκια

Οι Καλύτερες Σπιτικές Θεραπείες για τη Θρέψη των Κατεστραμμένων Νυχιών & Ξηρά Πετσάκια

Ξέρετε πώς να φροντίσετε τα νύχια και τα πετσάκια έτσι ώστε να είναι απαλά, δυνατά και να φαίνονται πανέμορφα; Γιατί δεν ελέγχετε τις καλύτερες θεραπείες στο σπίτι για κατεστραμμένα νύχια και ξηρά πετσάκια; Θα ξαναζωντανέψουν τα κατεστραμμένα νύχια χάρις στο τζέλ. Όμορφα νύχια και περιποιημένα χέρια δείχνουν ότι πραγματικά νοιάζεστε για την εμφάνιση και την παρουσία σας. Βρείτε τους καλύτερους τρόπους για να τα ενισχύσετε.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ - 10 ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΗ & ΙΣΧΥΡΑ ΝΥΧΙΑ

1. ΤΡΩΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ - αυτό που τρώτε επηρεάζει άμεσα την κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών σας. Αν θέλετε να τα θρέψετε από μέσα, αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης σας τρώγοντας άπαχο κρέας, πουλερικά, ψάρια και όσπρια. Τα νύχια χρειάζονται επιπλέον περισσότερο ασβέστιο και βιταμίνες Α, Β και C. Άλλα συστατικά απαραίτητα για ισχυρά νύχια περιλαμβάνουν βιοτίνη, φολικό οξύ, πυρίτιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο, καθώς και πολύτιμα ακόρεστα λιπαρά οξέα.

2. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ. Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού επιδεινώνουν σημαντικά την κατάσταση των νυχιών σας. Περιέχουν συνθετικά, τοξικά συστατικά που επιδεινώνουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση και την υγεία των νυχιών, καθώς και τα χέρια. Αυτός είναι ο λόγος που φοράτε λαστιχένια γάντια, ενώ καθαρίζετε το σπίτι είναι απαραίτητο ώστε να σας βοηθήσει να αποφύγετε την άμεση επαφή με τα απορρυπαντικά.

3. ΜΗΝ ΥΠΕΡΜΑΚΡΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ - τα μακριά νύχια φαίνονται υπέροχα και θηλυκά, αλλά είναι σίγουρα εκτεθειμένα σε γρηγορότερη βλάβη και θραύση. Αν τα νύχια σας είναι αδύναμα, μην φοράτε πολύ μακριά νύχια. Κόψτε τα τακτικά και εξασφαλίστε την επισκευή.

4. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΞΕΒΑΦΤΙΚΟ ΝΥΧΙΩΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ - τα ξεβαφτικά περιέχουν πολλές τοξικές ουσίες που αφήνουν το δέρμα στεγνό και αποδυναμώνει τα νύχια, καθιστώντας τα εύθραυστα. Κόψε τα για χάρη των νυχιών σας. Ψάξτε ένα ξεβαφτικό για τα νύχια όσο πιο σπάνια γίνεται, ιδανικά, μία φορά την εβδομάδα.

5. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΛΑΔΙΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ - η καλύτερη θεραπεία επισκευής που μπορείτε να χαρίστετε στα νύχια σας. Τα έλαια (π.χ. [έλαιο jojoba], καστορέλαιο ή έλαιο argan) είναι γεμάτα από βασικές βιταμίνες και υγιή λιπαρά οξέα, θρέφει τα νύχια και τα καταστά ισχυρότερα, αφήστε τα νύχια πιο ελαστικά και λεία. Αυτές οι φυσικές ουσίες βοηθούν τα νύχια να μην σπάνε, να μην διαχωρίζονται και χωρίς πετσάκια και είναι όλα φυσικά - χωρίς τη διαβόητη φορμαλδεΰδη που περιλαμβάνονται σε πολλά μαλακτικά νυχιών.

6. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΙΜΑ - μια μεταλλική ή γυάλινη λίμα αποτελεί την καλύτερη επιλογή, επειδή δεν σκίζει τα νύχια ούτε προκαλεί μικροβλάβες στις πλάκες (αυτού του είδους οι βλάβες συνήθως κάνουν τα νύχια να σπάνε επειδή το νερό και τα απορρυπαντικά φτάνουν στα σπασίματα- οι φυσικές βλάβες επιδεινώνουν επιπλέον την κατάσταση των νυχιών).

7. ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕ ΤΗ ΛΟΣΙΟΝ ΧΕΡΙΩΝ ΣΑΣ - δώστε της λίγη μαγεία ανακατεύοντάς την με λίγες σταγόνες φυσικού φυτικού ελαίου πριν από την εφαρμογή. Μεταξένια λεία επιδερμίδα και ισχυρότερα νύχια; Είναι σίγουρο!

8. ΧΡΗΣΗ PRIMER ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΥΧΙΩΝ - είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να θρέψετε και να προστατεύσετε τα νύχια. Τα περισσότερα σμάλτα περιέχουν βλαβερές ουσίες, ενώ οι έντονες χρωστικές ουσίες μπαίνουν στην επιφάνεια των νυχιών για να αλλάξουν μόνιμα το χρώμα τους. Για να αποφύγετε τη βλάβη, χρησιμοποιήστε ασπίδα χωρίς χρώμα που ενισχύει και επισκευάζει τα νύχια. Ένα διαυγές primer πρέπει να έχει υψηλή ποιότητα, αφθονία σε θρεπτικά συστατικά και να συντεθεί χωρίς φορμαλδεΰδη.

9. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ COLOR-LESS NAIL TOP - ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε καθόλου σμάλτα, κρατήστε τα νύχια σας λεία και τακτοποιημένα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα προστασία απο φθορές. Ένα διαφανές conditioner προστατεύει από το σχίσιμο, τη φθορά και το σπάσιμο.

10. ΠΙΝΕΤΕ ΦΥΤΙΚΟ ΤΣΑΙ - εκουϊζέτο και τσουκνίδα βελτιώνουν λαμπρά την εμφάνιση καθώς αφθονούν σε μεταλλικά στοιχεία απαραίτητα για αψεγάδιαστο δέρμα, εντυπωσιακά μαλλιά καθώς και υγιή νύχια. Πίνετε αφεψήματα κάθε μέρα για τρεις εβδομάδες.

TOP 15: οι καλύτερες θεραπείες στο σπίτι για κατεστραμμένα νύχια

Μην σπαταλάτε χρόνο σε ραντεβού για νύχια, δεν χρειάζεται να αγωνίζεστε για μια βολική ημερομηνία. Μπορείτε να επισκευάσετε τα κατεστραμμένα νύχια μόνοι σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω θεραπείες. Πριν ξεκινήσετε τις θεραπείες DIY, κόψτε τα νύχια σας και λιμάρετέτ τα με μια μεταλική λίμα για να απαλλαγείτε από τις απότομες άκρες.

1. Ενυδατώστε τα νύχια με ελαιόλαδο

Για να ζεσταθεί, προσθέστε 2-3 σταγόνες βιταμινών Α και Ε (διαθέσιμες στο φαρμακείο) στο λάδι. Μουλιάστε τα νύχια σας στο μίγμα για μερικά λεπτά. Επαναλάβετε την διαδικασία ζεστού ελαιολάδου τακτικά, ιδανικά δύο φορές την εβδομάδα.

2. Ενυδατώστε τα νύχια σε μήλο και λεμόνι

Αυτή η θεραπεία νυχιών είναι ένας απλός τρόπος για να κάνετε τα νύχια όμορφα και απαλλαγμένα από κιτρινωπούς λεκέδες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε το μισό μήλο και να το ανακατέψετε με φρέσκο χυμό λεμονιού. Εμπλουτίστε το μίγμα με λάδι jojoba και μουλιάστε τα νύχια σας σε αυτό. Κάντε τη θεραπεία μερικές φορές την εβδομάδα για να δείτε δυνατά, όμορφα νύχια σε ελάχιστο χρόνο. Αυτή η θεραπεία θα σας αφήσει να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη κίτρινη σκιά των νυχιών.

3. Τα έλαια ομορφιάς πάνε σόλο!

Τρίψτε [καστορέλαιο] (κορυφαία επιλογή για περιποίηση νυχιών) ή εξίσου αποτελεσματικό υγρό κερί, δηλαδή έλαιο jojoba, στην επιφάνεια των νυχιών και πετσάκια δύο φορές την ημέρα. Το έλαιο argan είναι επίσης ότι πρέπει για την επισκευή νυχιών, έχοντας έντονα αντιγηραντική και αναζωογονητική δράση.

4. Ενυδατώστε τα νύχια σας με λιναρόσπορο

Οι λιναρόσποροι λειτουργούν σαν ένα λαμπρό πολυλειτουργικό κοντίσιονερ που μπορείτε να αναμίξετε με φυσικά έλαια ομορφιάς για να παρουσιάσετε νέα ποιότητα στα καλλυντικά σας. Φυσικό λιναρόσπορο gel καταπολεμά εύθραυστα εύθραυστα νύχια.

Ρίχνουμε ένα μισό λίτρο νερό πάνω από 2-3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο και βράζουμε μέχρι να γίνει σαν τζελ. Στραγγίστε τους σπόρους και μουλιάστε τα νύχια στο μίγμα για περίπου δεκαπέντε λεπτά αφού κρυώσει.

5. Κρόκος αυγού και επεξεργασία λεμονιού

Ανακατέψτε ένα κρόκο με ένα κουταλάκι του γλυκού ελιάς (ή λάδι jojoba) και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Απλώστε τον πολτό στα νύχια και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από δεκαπέντε λεπτά. Είναι ένα καταπληκτικό conditioner για αδύναμα, εξαιρετικά ξηρά, αποχρωματισμένα νύχια.

6. Κρόκος αυγού ως βάση για έλαια ομορφιάς

Ανακατέψτε τον κρόκο, ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba, μερικές σταγόνες για κάθε μια από τις βιταμίνες C και E, ένα κουταλάκι του γλυκού το καθένα από μέλι και καστορέλαιο. Ο πολτός που προκύπτει είναι αρκετά παχύς για να παραμείνει στα νύχια σας, δεν στάζει κάτω. Εφαρμόστε στα νύχια και τα χέρια, ξεπλύνετε μετά από δεκαπέντε λεπτά περίπου.

7. Ορός αλόης βέρα για εύθραυστα, φθαρμένα νύχια

Χοντρά φύλλα αυτού του φυτού κρύβουν μεγάλη δύναμη χάρη σε θρεπτικά, αναζωογονητικά και ενυδατικά συστατικά. Η αλόη έχει επίσης αντιμυκητιασική, αντιβακτηριακή και αντιιική επίδραση. Aloe nail conditioner είναι ένα από τα πιο εύκολο να κάνει: κόψτε ένα φύλλο αλόης και τρίψτε τη σάρκα του στα ραγισμένα πετσέτες και τα νύχια.

8. Επεξεργασία νυχιών σκόρδου

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο με ένα πιεσμένο σκελίδα σκόρδο. Τρίψτε το κοντίσιονερ σε πλάκες νυχιών και αφήστε το για περίπου δέκα λεπτά. Η θεραπεία αποσκοπεί στην ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών και την καταπολέμηση των μυκήτων.

9. Νυχτερινή θεραπεία νυχτικών για τα νύχια του λαδιού argan

Ανακατέψτε το [έλαιο argan] με 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Τρίψτε στα χέρια και τα νύχια πριν από τον ύπνο και βάλτε τα γάντια. Είναι μια ισχυρή και αποτελεσματική θεραπεία επισκευής για κατεστραμμένα, ξηρά και εύθραυστα νύχια και ραγισμένα πετσέτες. Το μαλακτικό ενυδατώνει, ενισχύει την ελαστικότητα και φωτίζει την κίτρινη απόχρωση στην επιφάνεια των νυχιών.

10. Lanolin conditioner για εύθραυστα νύχια

Ακριβώς ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας λανολίνη με κρόκο και ένα κουταλάκι του γλυκού [αμυγδαλέλαιο]. Εφαρμόστε το σπιτικό μαλακτικό νυχιών στα νύχια και τα χέρια σας. Ξεπλύντε το μετά από δεκαπέντε λεπτά ή αφήστε το για όλη τη νύχτα όπως η θεραπεία με λάδι αργκάν. Είναι μια θεραπεία που αλλάζει το παιχνίδι για εύθραυστα, εύθραυστα νύχια λόγω ζελέ.

11. Θεραπεία για να λευκαίνουν τα νύχια σας

Η θεραπεία λεμονιού είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από λεκέδες βερνικιού και αποχρωματισμό. Σκουπίστε μια φέτα λεμονιού κατά μήκος των πλακών των νυχιών και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα χέρια με ζεστό νερό και εφαρμόστε μια θρεπτική κρέμα ή φυσικό λάδι. Επαναλάβετε καθημερινά.

12. Θεραπεία ενίσχυσης νυχιών με αιθέρια έλαια

10 κουταλιές λάδι αργκάν, 3 σταγόνες το καθένα από λάδι λεβάντας, έλαιο λεμονιού και έλαιο ευκαλύπτου. Ανακατέψτε όλα τα υλικά, ρίξτε το μείγμα σε ένα σκούρο γυάλινο μπουκάλι. Τρίψτε το μίγμα σε επιφάνεια νυχιών τρεις φορές την ημέρα. Αυτό το κοντίσιονερ θα ενισχύσει αποτελεσματικά τα νύχια, θα αποτρέψει τις μολύνσεις και τους μύκητες, έτσι η χρήση του για τα νύχια είναι μια καλή ιδέα πάρα πολύ. Το έλαιο argan θρέφει, ενυδατώνει και διεγείρει τα νύχια για να αναπτυχθούν, μαλακώνοντας τις επιδερμίδες ταυτόχρονα.

13. Θεραπεία νυχιών μελιού

Το θερμαινόμενο μέλι και ο χυμός λεμονιού κάνουν το τραχύ δέρμα στα χέρια πιο λείο, επιδιορθώνουν και ενισχύουν τα νύχια, καθώς και αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας του δέρματος. Τα συστατικά μαλακώνουν και ενυδατώνουν.

14. Ενυδάτωση με ζελατίνη

Ετοιμάστε ζελατίνη τροφίμων ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Όταν είναι ακόμα ζεστό, μουλιάστε τα νύχια για περίπου τρία λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε και στεγνώστε τα χέρια, εφαρμόστε την αγαπημένη λοσιόν χεριών ή το φυσικό λάδι.

Η ζελατίνη σας επιτρέπει να επιδιορθώσετε πλήρως τα νύχια σας καθώς είναι ένα μείγμα πρωτεϊνών και πεπτιδίων, ενισχύει τον συνδετικό ιστό και χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά.

Επιπλέον, η ζελατίνη είναι πλούσια σε βιοτίνη και μεταλλικά άλατα που είναι απαραίτητα για τη θρέψη των νυχιών.

15. Γάλα, ελιές και... πατάτα για εντυπωσιακά νύχια

Μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματος των χεριών και των ξηρών, κατεστραμμένων νυχιών αναμειγνύοντας δύο πατάτες, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας γάλα. Εφαρμόστε τη θεραπεία και ξεπλύνετε με ζεστό νερό μετά από δεκαπέντε λεπτά. Επαναλάβετε αρκετές φορές και θα δείτε πολύ πιο υγιές και λείο δέρμα και νύχια.

Πώς να φροντίσετε τα πετσάκια των νυχιών;

Είναι εξίσου σημαντικά αλλά συχνά τα παραλείπουμε. Αν τα πετσάκια δεν είναι όμορφα, ούτε τα νύχια και τα χέρια σας θα είναι όμορφα. Τα τακτοποιημένα και ωραία πετσάκια είναι το κλειδί για ένα όμορφο μανικιούρ.

Γιατί τα πετσάκια των νυχιών καταστρέφονται;

Είναι εύθραυστα και αδιάκοπα εκτεθειμένα στο ράγισμα. Τα απορρυπαντικά και οι φυσικές φθορές τις κάνουν να φαίνονται απαίσιες και κουρελιασμένες. Το λανθασμένα εκτελεσμένο μανικιούρ (π.χ. υπερβολικό κόψιμο) είναι ένα άλλο πράγμα που κάνει τα πετσάκια να φαίνονται άσχημα.

Τα προβλήματα που σχετίζονται με την επιδερμίδα συχνά προκύπτουν από ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα. Η ξηρή επιδερμίδα γύρω από τα νύχια μπορεί επίσης να προκληθεί από τις καιρικές συνθήκες (μείον θερμοκρασίες, κρύος αέρας, αέρας, ζέστη). Συχνά είμαστε ένοχες που τα κάνουμε να στεγνώνουν, ξεχνώντας μια λοσιόν μετά το πλύσιμο των χεριών.

Τρόποι για να επανορθώσετε τα ξηρά πετσάκια των νυχιών

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για τα ξηρά πετσάκια; Φυσικά, τα φυσικά έλαια ομορφιάς. Δεν ενυδατώνουν μόνο, προλαμβάνουν την ξηρότητα, επιδιορθώνουν και θρέφουν με τη δύναμη των βιταμινών, των φυτικών στερολών και των φλαβονοειδών, αλλά (χάρη στα ακόρεστα λιπαρά οξέα) προστατεύουν από περαιτέρω βλάβες. Ταυτόχρονα, περιποιούνται τα νύχια και αποτελούν κοινό συστατικό σε εξαιρετικής ποιότητας μαλακτικά νυχιών.

Μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λοσιόν χεριών είναι ο σύμμαχός σας όταν φροντίζετε τα πετσάκια - χρησιμοποιήστε την ως εντατική θεραπεία επανόρθωσης.Απλώστε μια παχιά στρώση του προϊόντος στα χέρια και τα πετσάκια πριν κοιμηθείτε.

Σταματήστε να κόβετε τα πετσάκια με τσιμπιδάκια. Χρησιμοποιήστε αντ' αυτού ένα ξύλινο πιεστικό- είναι πολύ πιο λεπτό.Να θυμάστε πάντα να εφαρμόζετε πρώτα ένα μαλακτικό για τα πετσάκια.Για να μην ξεραίνονται τα πετσάκια, ενυδατώστε τα νύχια σας: χρησιμοποιήστε ένα φυτικό έλαιο ή αναμείξτε μερικά για να αποκτήσετε τα πιο ισχυρά μείγματα επιδιόρθωσης που κάνουν επιπλέον τα νύχια πιο δυνατά.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου