Πώς να Φροντίζετε τα Χέρια σας; Μανικιούρ με Λάδι στο Σπίτι, Φυσικές Θεραπείες & Ενυδάτωση

Πώς να Φροντίζετε τα Χέρια σας; Μανικιούρ με Λάδι στο Σπίτι, Φυσικές Θεραπείες & Ενυδάτωση

Τα χέρια σας είναι η βιτρίνα της ομορφιάς σας. Η παρουσία σας και η εντύπωση που προκαλείτε εξαρτώνται από την εμφάνιση των χεριών σας. Αφιερώστε τους λίγο περισσότερο χρόνο και δοκιμάστε τους καλύτερους τρόπους για να τα αναδείξετε. Διατηρήστε τα υγιή με φυσικό μανικιούρ με λάδι, ετοιμάστε μια ενυδάτωση χεριών ή μια DIY μάσκα!

Είμαι σίγουρη ότι αφιερώνετε πολύ χρόνο καθημερινά στην περιποίηση του προσώπου σας. Προσδίδετε υπομονετικά απαλότητα, λείανση και λάμψη στο πρόσωπό σας με διάφορες νυχτερινές τελετουργίες ομορφιάς. Σκεφτείτε τώρα αν φροντίζετε με τον ίδιο τρόπο τα χέρια σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν στα χέρια τους τόση προσοχή όσο στο χτένισμα ή στο δέρμα τους. Αυτό είναι λάθος. Εξάλλου, αναπτύσσουμε την ικανότητα να πιάνουμε ήδη κατά την εμβρυϊκή περίοδο και τα χέρια μας δουλεύουν πολύ από τότε. Γι' αυτό και εκτίθενται αδιάκοπα στην εντατική επίδραση πολλών παραγόντων και βλαβερών ουσιών. Η παράλειψη της περιποίησης του δέρματος των χεριών αφήνει τα χέρια τραχιά, σπασμένα και ξηρά.

Όλα τα πράγματα που βλάπτουν το δέρμα των χεριών σας

Υπάρχουν πολλά πράγματα που βλάπτουν τα χέρια και τα κάνουν εξαιρετικά ξηρά - όχι μόνο τα απορρυπαντικά. Πρέπει να κατηγορηθεί και η ηλιακή ακτινοβολία και η αμέλειά μας. Η μη φροντίδα των χεριών είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για την άσχημη κατάσταση του δέρματος. Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι το δέρμα των χεριών έχει εντελώς διαφορετικές ανάγκες από άλλα μέρη του σώματος.

Σημείωμα!

Λόγω της μικρής ποσότητας ιστών και σμηγματογόνων αδένων, το φυσικό υδρολιπιδικό στρώμα είναι πολύ λεπτό για να κρατήσει το δέρμα των χεριών από την ξήρανση.

Αυτό είναι που κάνει τη φροντίδα των χεριών σημαντική. Πρέπει να υποστηρίξετε το δέρμα που εκτίθεται σε τόσα πολλά βλαβερά στοιχεία. Ρίξτε μια ματιά στα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για να διατηρήσετε τα χέρια σας ασφαλή.

  • Υπερβολικό πλύσιμο με σαπούνι που αφαιρεί την υγρασία και αλλάζει το pH.
  • Πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό, το οποίο κάνει το δέρμα να χάνει νερό.
  • Έκθεση των χεριών σε επαφή με απορρυπαντικά (χωρίς γάντια).
  • Έκθεση στον παγετό το χειμώνα ή στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι.
  • Τακτική χρήση στεγνωτηρίων χεριών που προκαλούν αφυδάτωση του δέρματος.
  • Σκληρό στέγνωμα με πετσέτα.
  • Επαφή με χλώριο στο νερό, π.χ. στην πισίνα.
  • Ξεχνάτε να ενυδατώνετε τακτικά το δέρμα των χεριών.
  • Διάφοροι τύποι φυσικής βλάβης.

Πώς να φροντίζετε τα χέρια ώστε να μην είναι τραχιά και ξηρά;

Εφόσον γνωρίζουμε ήδη τι μπορεί να είναι επιβλαβές για τα χέρια και τι πρέπει να αποφεύγετε για να τα διατηρείτε όμορφα, ενυδατωμένα και λεία, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στους βασικούς κανόνες περιποίησης των χεριών.

  • ΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ο πιο σημαντικός και προηγούμενος κανόνας λέει ότι πρέπει να περιποιείστε το δέρμα των χεριών σας κάθε μέρα. Το να χρησιμοποιείτε μια λοσιόν για τα χέρια μια φορά στο μπλε φεγγάρι δεν αλλάζει τίποτα (ή ακόμα λιγότερο...). Μόνο η συστηματική περιποίηση δίνει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο στην περιποίηση των χεριών κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, για παράδειγμα.
  • ΠΛΗΡΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Η φροντίδα των χεριών δεν σημαίνει μόνο την εφαρμογή μιας λοσιόν. Πρέπει να φροντίζετε το δέρμα σας ολοκληρωμένα, δηλαδή να το προστατεύετε από τα βλαβερά στοιχεία (που ήδη αναφέρθηκαν), να εξασφαλίζετε επαρκή υγρασία, να το περιποιείστε, καθώς και να το τρέφετε από μέσα με υγιεινή διατροφή. Μόνο τα χέρια που λαμβάνουν την πλήρη φροντίδα και προσοχή σας έχουν την ευκαιρία να δείχνουν υγιή και όμορφα.
  • ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ. Το δέρμα των χεριών υποφέρει περισσότερο όταν έρχεται σε συχνή επαφή με χημικές ουσίες. Δεν εννοώ μόνο τα απορρυπαντικά στα προϊόντα καθαρισμού, αλλά και τα χημικά που κρύβονται σε πολλά καλλυντικά. Το δέρμα των χεριών δείχνει καλύτερο όταν του δίνετε φυσική φροντίδα π.χ. αντικαταστήστε μια λοσιόν με 100% βιολογικό λάδι ομορφιάς.

Τρόποι για να αποκτήσετε όμορφα χέρια. Ποιο να χρησιμοποιήσετε;

Θέλετε να έχετε όμορφα, περιποιημένα χέρια; Κανένα πρόβλημα. Φροντίστε τα τακτικά χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα καλλυντικά. Επιλέξτε ανάμεσα σε τρεις επιλογές: λοσιόν χεριών, επαγγελματικές θεραπείες χεριών σε κομμωτήριο ή θεραπείες στο σπίτι με έλαια και προϊόντα θρέψης πλούσια σε βιταμίνες. Κάνοντας μια επιλογή, σκεφτείτε τις ανάγκες και την ευημερία σας.

Είναι το κλειδί που πρέπει να παρέχετε στα χέρια σας:

  • ενυδάτωση και θρέψη σε βάθος
  • προστασία από την απώλεια νερού
  • προστασία από τους βλαπτικούς παράγοντες
  • καθαρισμός και απολέπιση

TOP 5 Σπιτικές Θεραπείες για το Δέρμα των Χεριών

Οι θεραπείες χεριών στο σπίτι είναι φθηνότερες και φυσικές, μπορείτε να τις προσαρμόσετε στις ανάγκες της επιδερμίδας σας και να τις τροποποιήσετε ελεύθερα. Η λήψη αρκετού χρόνου είναι το μειονέκτημά τους. Παρόλα αυτά, μερικές αξιόπιστες πατέντες αξίζει να δοκιμάσετε, καθώς τα αποτελέσματα αποζημιώνουν όλη την προσπάθεια που καταβάλλετε κατά την προετοιμασία μιας θεραπείας χεριών στο σπίτι. Πώς να φροντίσετε τα χέρια στο σπίτι;

DIY SCRUB ΧΕΡΙΩΝ

Αρχικά, κάντε ένα scrub - η απολέπιση της επιδερμίδας είναι από τις πιο σημαντικές εργασίες. Ένα ήπιο scrub απελευθερώνει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και άλλες ακαθαρσίες, αφήνοντας τα χέρια λεία και απαλά σαν βελούδο. Διεγείρει επίσης τη ροή του αίματος, ώστε τα χέρια να τρέφονται από μέσα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τακτικά ένα scrub.

Πώς θα το κάνετε; Προμηθευτείτε ένα έτοιμο scrub ή δοκιμάστε εύκολες συνταγές για DIY scrubs.

Απολέπιση χεριών με ζάχαρη

Το πιο εύκολο για να το φτιάξετε. Ανακατέψτε μία ή δύο κουταλιές της σούπας λεπτόκοκκη ζάχαρη με ανάλογη ποσότητα φυσικού ελαίου π.χ. αμυγδαλέλαιο ή λάδι argan. Εμπλουτίστε το με ενυδατικό μέλι και χυμό λεμονιού για να λευκάνετε το αποχρωματισμένο δέρμα.

Απολέπιση χεριών με βρώμη

Οι νιφάδες βρώμης αποτελούν μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, οπότε αξιοποιήστε τις στο scrub σας - έχουν επίσης εκπληκτική απολεπιστική δύναμη. Θρυμματίστε μια κουταλιά της σούπας βρώμη και αναμείξτε την με λάδι φορέα, μέλι ή τζελ αλόης (ή συνδυάστε τα όλα).

Απολέπιση χεριών με καφέ

Τα scrubs με βάση τον καφέ φημίζονται κυρίως για την αντικυτταριτιδική τους δράση, αλλά μη διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το δέρμα στα χέρια. Φτιάξτε έναν καφέ και αφήστε το κατακάθι του καφέ να κρυώσει. Προσθέστε ελαιόλαδο (ή άλλο φυσικό λάδι), λίγο μέλι και κανέλα.

Κάντε το scrub τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΜΕ ΛΑΔΙ

Μετά την απολέπιση, ήρθε η ώρα για θρέψη. Επειδή η επιδερμίδα είναι ακάλυπτη και διεγερμένη μετά από ένα scrub, πρόκειται να απορροφήσει αμέσως θρεπτικά συστατικά. Είναι η καλύτερη στιγμή για την περιποίηση με λάδι. Το μανικιούρ με λάδι προσφέρει επανόρθωση, ενίσχυση της υγρασίας, θρεπτικά συστατικά και απαλότητα.

Ποια έλαια είναι τα καλύτερα για το δέρμα των χεριών;

Ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα έλαια για ξηρό δέρμα που πρέπει να επιλέξετε. Αυτό που είναι σημαντικό, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα ή ως βάση για ένα DIY scrub, μούσκεμα χεριών ή μάσκα.

  1. Το ελαιόλαδο έχει αντιγηραντική δράση και κάνει το δέρμα απαλό, λείο και λαμπερό. Έχει ισχυρότερη περιποιητική δράση από πολλές λοσιόν χεριών και θωρακίζει τα χέρια από την απώλεια νερού και την ηλιακή ακτινοβολία.
  2. Λάδι καρύδας - το εκπληκτικό άρωμά του δεν είναι το μόνο πράγμα που το κάνει καλή επιλογή. Χρησιμοποιήστε το για το μανικιούρ με λάδι, επειδή ενισχύει το φυσικό υδρολιπιδικό φράγμα, ώστε το δέρμα να διατηρείται ενυδατωμένο.
  3. Το έλαιο Argan είναι ιδανικό για το λαδομανικιούρ, καθώς εκπληρώνει πολλούς ρόλους: προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμότητα, ενισχύει την επιδιόρθωση και την κυτταρική ανανέωση, ενυδατώνει, θρέφει και έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες και έτσι καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος των χεριών.

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΧΕΡΙΩΝ

Υπάρχει μια άλλη επιλογή για τη θρέψη και την περιποίηση του δέρματος των χεριών που είναι ταυτόχρονα και χαλαρωτική. Πώς να προετοιμάσετε ένα σπιτικό ενυδατικό ρόφημα χεριών; Χρησιμοποιήστε διάφορα συστατικά (όπως έλαια, βότανα, σπόρους) για να προσαρμόσετε το μπάνιο στις ανάγκες σας.

Μούσκεμα χεριών με βότανα

Τα βότανα, όπως η κατιφέδα, βοηθούν στην επανόρθωση του δέρματος, έχουν προστατευτική δράση και καταπραΰνουν τους ερεθισμούς. Ρίξτε βραστό νερό πάνω από 4 κουταλιές της σούπας άνθη κατιφέ, βράστε, κρυώστε και μουλιάστε τα χέρια στο έγχυμα για περίπου 10 λεπτά.

Μούσκεμα χεριών με λάδι

Η ενυδατική με ελαιόλαδο είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής.Το λάδι είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Η θεραπεία είναι πολύ εύκολη στην προετοιμασία: ζεσταίνετε ελαφρά δύο φλιτζάνια ελαιόλαδο, προσθέστε χυμό από μισό λεμόνι, από μία κουταλιά της σούπας καστορέλαιο και μέλι. Η ενυδάτωση των χεριών σε αυτό το ζεστό φίλτρο σας επιτρέπει να τα ενυδατώσετε σε βάθος, να τα θρέψετε και να τα... αναζωογονήσετε!

Μούσκεμα χεριών με λιναρόσπορο

Οι λιναρόσποροι είναι ο θησαυρός των πολύτιμων συστατικών και πρέπει να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές τους.Βράστε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους σε καθαρό νερό για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το μείγμα να κρυώσει, βουτήξτε τα χέρια σας σε αυτό και κρατήστε το για 15-20 λεπτά για να παρουσιάσει απαλότητα στο δέρμα και να κλειδώσει την υγρασία.

DIY ΜΑΣΚΕΣ ΧΕΡΙΩΝ

Η σπιτική μάσκα είναι μια άλλη εξαιρετική ιδέα για να διατηρήσετε τα χέρια σας όμορφα και περιποιημένα. Χρησιμοποιήστε οτιδήποτε έχετε στα χέρια σας - με αυτόν τον τρόπο, παρέχετε ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο θρεπτικών συστατικών κάθε φορά. Εδώ είναι οι πιο δημοφιλείς θεραπείες και μάσκες για το δέρμα των χεριών.

Μάσκα χεριών με πατάτα

Είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση, λευκαίνει, θρέφει και λειαίνει το δέρμα. Χρειάζεται να βράσετε 2 πατάτες, να τις πολτοποιήσετε με ένα πιρούνι, να τις ανακατέψετε με δύο κρόκους και δύο κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα. Απλώστε τον πολτό στα χέρια, στερεώστε τον με αλουμινόχαρτο ή γάντια, αφήστε τον για 15 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

Θεραπεία με ζεστή παραφίνη

Μιλώντας για την περιποίηση της επιδερμίδας των χεριών, οι μάσκες παραφίνης συζητιούνται πολύ. Αγοράστε παραφίνη από το φαρμακείο, λιώστε την, απλώστε μια λοσιόν στα χέρια και βουτήξτε τα στην παραφίνη. Όταν σκληρύνει ελαφρώς, βγάλτε τα χέρια έξω. Τέτοια γάντια παραφίνης λειτουργούν σαν μια κομπρέσα που εντείνει τις λοσιόν για τα χέρια, αναβαθμίζει το επίπεδο υγρασίας, προσφέρει μέγιστη απαλότητα και θρέψη. Μετά από περίπου 15 λεπτά, αφαιρέστε τα υπολείμματα παραφίνης.

Μάσκα χεριών με αβοκάντο

Αν αναρωτιέστε πώς να περιποιηθείτε τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε πράγματα που έχετε στα χέρια σας π.χ. αβοκάντο. Αυτό το απλό φρούτο είναι μια απεριόριστη πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων, βιταμινών και μετάλλων. Λιώστε ένα αβοκάντο και απλώστε τη σάρκα του στα χέρια. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το υποκατάστατό του, δηλαδή το φυσικό λάδι αβοκάντο, και να απολαύσετε υπέροχη, υγιή επιδερμίδα στα χέρια.

ΜΑΣΑΖ ΧΕΡΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το μασάζ είναι ο τελευταίος (αλλά όχι ο λιγότερο σημαντικός) τρόπος για να βελτιώσετε την επιδερμίδα των χεριών σας στο σπίτι.Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε και φυσικά έλαια ομορφιάς.Εκτός από το έλαιο αργκάν, δοκιμάστε το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο σταφυλιού, το ελαιόλαδο ή το έλαιο από καρπούς macadamia. Το μασάζ με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά κάνει το δέρμα πιο μαλακό, λείο και ελαστικό. Γι' αυτό, θα πρέπει να το κάνετε κατά τη διάρκεια του ελαιομανικιούρ ή αμέσως μετά, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να εντείνετε το αποτέλεσμα άλλων θεραπειών χεριών στο σπίτι.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου