Τα Καλύτερα Είδη των Εξτένσιονς Μαλλιών

Τα Καλύτερα Είδη των Εξτένσιονς Μαλλιών

Τα μακριά μαλλιά δεν είναι πλέον ένα μακρινό όνειρο. Είναι ένας στόχος που επιτυγχάνεται με σπιτικές πρακτικές ή εξτένσιονς από το κομμωτήριο. Υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι από τις οποίες μπορείς να διαλέξεις. Βρες την σωστή για σένα.

Το να βάλεις εξτένσιονς στα μαλλιά σου είναι μη παρεμβατικό και ανώδυνο. Αυτή η πρακτική περιλαμβάνει την στερέωση ψεύτικων τουφών στα φυσικά μαλλιά. Στοχεύει στο να δώσει μήκος και όγκο ώστε τα εξτένσιονς να αναμειχθούν με τα φυσικά μαλλιά.

Πώς γίνεται η εφαργμογή εξτένσιονς μαλλιών;

Εξαρτάται από την τεχνική που θα επιλέξεις. Η διαδικασία βήμα-βήμα μπορεί να αλλάζει αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο - ένα ογκώδες και εντυπωσιακό χτένισμα.

Ποιά μέθοδο να επιλέξει κανείς; Μερικοί θέλουν μη παρεμβατικές τεχνικές. Άλλοι διαλέγουν εξτένσιονς που δεν προκαλούν καμιά ζημιά. Δεν υπάρχει μία ιδανική μέθοδος επειδή όλοι θέλουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Αν δεν ξέρεις τι τεχνική να διαλέξεις, συμβουλέψου τον κομμωτή σου - μια γνώμη επαγγελματία σίγουρα θα διευκολύνει την απόφασή σου.

Fun fact: Μια τούφα εξτένσιονς είναι το πολύ 24 ίντσες μακριά.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές των φυσικών μεθόδων ενθαρρύνουν τις πρακτικές που δεν απαιτούν ψεύτικες τρίχες. Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι επιμήκυνσης μαλλιών που σου δίνουν μακρύ με όγκο μαλλί χωρίς να πας στο κομμωτήριο.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΕΞΤΕΝΣΙΟΝΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Τα κομμωτήρια προσφέρουν δεκάδες μεθόδους για εξτενσιονς μαλλιών. Μερικές από αυτές είναι πολύ παρόμοιες οπότε θα επικεντρωθούμε στις πιο δημοφιλείς για συντομία.

1. Εξτένσιονς με Κερατίνη

Η επιμήκυνση μαλλιών με τούφες κερατίνης είναι από τις πιο δημοφιλείς πρακτικές. Είναι επίσης γνωστή ως εξτένσιονς με θερμότητα. Με αυτήν την τεχνική, οι ψεύτικες τούφες στερεώνονται με κερατίνη, που φαίνεται να είναι καλή επιλογή. Στο κάτω-κάτω, η κερατίνη είναι φυσικό συστατικό της τρίχας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

  • με ένα ειδικό εργαλείο θερμότητας που φτάνει τους 76,5 βαθμούς
  • με ένα πιστόλι κόλλας κερατίνης με μέγιστη θερμοκρασία 21 βαθμούς

Πόσο κρατάνε τα εξτένσιονς με κερατίνη; Η ανθεκτικότητα είναι ένα προσόν αυτής της μεθόδου (3-4 μήνες περίπου). Παρ'όλα αυτά, πρέπει να πηγαίνεις για φρεσκαρίσματα στο κομμωτήριο γιατί τα εξτένσιονς κερατίνης κατεβαίνουν μαζί με το φυσικό μαλλί που μακραίνει.

2. Hairtalk Εξτένσιονς

Αυτή η μέθοδος είναι γρήγορη και δεν θέλει κόπο γιατί οι ταινίες σιλικόνης είναι πανεύκολες στη χρήση. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επικόλληση των ψεύτικων λωρίδων μαλλιών σε μεμονωμένες τούφες φυσικών μαλλιών. Οι ταινίες είναι τόσο κοντά στο δέρμα που περνάνε απαρατήρητες και σχεδόν αόρατες. Το Hairtalk προτείνεται για λεπτά μαλλιά που θέλουν άμεσα όγκο - οι ταινίες σιλικόνης είναι οι λιγότερο επιβαρυντικές. Οι ταινίες εφαρμόζονται πάνω και κάτω σε κάθε κομμάτι μαλλιού. Τα εξτενσιονς διαρκούν από λίγες εβδομάδες μέχρι 9 μήνες αλλά θα χρειάζεσαι φρεσκαρίσματα κάθε 8-12 εβδομάδες. Γενικά, τα Hairtalk εξτενσιονς είναι αρκετά βολικά αν σου αρέσει να φοράς τις τρέσες σου δεμένες αλλά φυσικά εξαρτάται από τις προτιμήσεις σου.

3. Ραμμένα Εξτένσιονς

Υπάρχει ποικιλία όσον αφορά την μέθοδο Hairtalk. Αντί να κολλήσεις τα εξτένσιονς με κόλλα, τα ράβεις. Η κομμώτρια κάνει πλεξούδα καταρράκτη (χαλαρή πλεξούδα) και ράβει ταινίες κάτω από κάθε πλεξούδα. Χωρίς θερμότητα ή κόλλα. Τα ραμμένα εξτένσιονς δεν είναι μακροχρόνια, που είναι και το μεγαλύτερό τους μειονέκτημα. Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, το να πλυθείς είναι πιο μεγάλη πρόκληση, αφού το ξέπλυμα των ρύπων και των προϊόντων που συσσωρεύονται μεταξύ των πλεξούδων δεν είναι εύκολο.

4. Ιαπωνικές Πλεξούδες με Εξτένσιονς

Πλεξούδες μπορούν να γίνουν και με ιαπνωικό τρόπο. Ο όγκος του μαλλιού επιτυγχάνεται μέσω του πλεξίματος των εξτένσιονς με το πραγματικό μαλλί. Συνθετικές τούφες πλέκονται με το μαλλί από την ρίζα και στερεώνονται με ένα πολύ λεπτό, διαφανές ελαστικό. Δυστυχώς, οι πλεξούδες πρέπει να είναι πολύ σφιχτές. Γι' αυτό οι ιαπωνικές πλεξούδες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για παραπάνω από δύο μήνες ώστε να αποφευχθεί η αποδυνάμωση της ρίζας.

5. Ultrasonic Εξτένσιονς

Αυτή η τεχνική ενδείκνυται για αυτούς που θέλουν να αποφύγουν την ζημιά της τρίχας. Χρησιμοποιείται ψυχρή σύντηξη για την εφαρμογή των εξτένσιονς. Ένα εργαλείο που δημιουργεί τα κατάλληλα κύματα και υφαντά με κερατίνη στη μύτη συνδέει τα πραγματικά μαλλιά με τα ψεύτικα. Τα αποτελέσματα των Ultrasonic εξτένσιονς διαρκούν μέχρι και έξι μήνες! Τα εξτένσιονς είναι μετά βίας ορατά και διαρκούν πολύ. Είναι ευχή και κατάρα - τα απολαμβάνεις πολύ αλλά στην αφαίρεσή τους μπορεί να προκληθεί ζημιά στην τρίχα.

6. Εξτένσιονς με Λέιζερ

Επίσης γνωστά ως hairdreams ή infralight εξτένσιονς. Είναι από τις ανθεκτικές και ακριβές μεθόδους. Είναι κατάλληλη για λεπτά μαλλιά γιατί το να εφαρμόζεις το ψεύτικο μαλί με λέιζερ ισοδυναμεί με αόρατα εξτένσιος τα οποία είναι ελαφριά και ελαστικά, που διαρκούν για 4-6 μήνες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα - τα εξτένσιονς συμπεριφέρονται σαν φυσικά μαλλιά κατά το βούρτσισμα, το χτένισμα και το λούσιμο οπότε είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις. Δυστυχώς, η τιμή των εξτένσιονς με λέιζερ είναι πολύ υψηλή.

7. Tube Εξτένσιονς

Λίγο πιο δημοφιλή από τα ραμμένα εξτένσιονς. Στην προκειμένη περίπτωση, μικροσκοπικοί σωλήνες χρησιμοποιούνται για να προσκολλήσουν μικρές τούφες ψεύτικου μαλλιού στο φυσικό ίδιου μεγέθους. Υπάρχουν δύο διαφοροποιήσεις:

  • συστελλόμενοι σωλήνες ή συστελλόμενα εξτένσιονς (διαρκούν περίπου ενάμιση μήνα)
  • χάλκινοι σωλήνες εξτένσιονς (διαρκούν περίπου τρεις μήνες)

8. Micro-Ring Εξτένσιονς

Η στερέωση ψεύτικης τούφας με micro-rings (μικροδαχτυλίδια) δεν απαιτεί θερμότητα οπότε δεν προκαλεί φθορά στην τρίχα. Μικρά κομμάτια ψεύτικου μαλλιού στερεώνονται με μικρά (αλουμινένια, χάλκινα ή μπρούτζινα) δαχτυλίδια - το μέγεθός τους πρέπει να είναι συμβατό με τον τύπο και την δομή του μαλλιού. Αν τα εξτένσιονς συγκολληθούν με σιλικόνη, είναι μεγαλύτερα αλλά κρατάνε καλύτερα και πιο ασφαλή τα μαλλιά. Δυστυχώς, πολύ λίγα κομμωτήρια προσφέρουν αυτήν την τεχνική αφού απαιτεί τρομερή επιδεξιότητα από την μεριά του κομμωτή. Μπορείς να φοράς micro-ring εξτένσιονς για 3-4 μήνες. Στην αρχή, τα δαχτυλίδια μπορεί να είναι ορατά και άβολα.

9. Εξτένσιονς με Easy Loop

Η διαδικασία είναι παρόμοια με την εφαρμογή των εξτένσιονς με micro-ring, αλλά τα easy loops είναι πιο ασφαλή και καλύτερα από άποψη υγιεινής. Επίσης, διαρκούν περίπου 3-4 μήνες. Η μέθοδος με easy loops παίρνει λίγο χρόνο και προσπάθεια.

10. Εξτένσιονς με Ένεση

Μια πρωτοπόρα μέθοδος που προτείνεται κυρίως ως θεραπεία για την φαλάκρα και τα αποδυναμωμένα μαλλιά. Είναι μη παρεμβατική και μη χειρουργική αντιμετώπιση η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση μαλλιού σε βάση που μοιάζει με δέρμα (η οποία προσκολλάται στο κρανίο με ειδικό προϊόν). Το πολύ κοντά στο φυσικό αποτέλεσμα είναι το μεγαλύτερο προσόν της μεθόδου - συνήθως χρησιμοποιούνται φυσικά εξτένσιονς. Χάρη σε αυτήν την εφαρμογή των εξτένσιονς, περνάνε απαρατήρητα και δεν δημιουργούν προβλήματα στα χτένισμα. Πρέπει να αντικαταστήσεις τις κύριες ταινίες μόνο μια φορά τον χρόνο! Δυστυχώς, η τιμή είναι υψηλή και δεν μπορείς να επιλέξεις αυτήν την μέθοδο αν ταλαιπωρείσαι με ψωρίαση, πιτυρίδα κλπ.

11. Εξτενσιονς με Δίχτυ

Είναι λίγο πιο φθηνή μέθοδος αλλά και πάλι κοστίζει πολλά. Χρησιμοποιεί επίσης φυσικά εξτένσιονς που ταιριάζουν στο χρώμα, την δομή και το μήκος μαλλιού κάθε ανθρώπου. Τα εξτένσιονς τοποθετούνται σε ένα δίχτυ και το δίχτυ με την σειρά του τοποθετείται στο φυσικό μαλλί με κλιπς. Το αποτέλεσμα φαίνεται φυσικό, και το να φοράς αυτά τα εξτένσιονς είναι άνετο. Η τεχνική προορίζεται για άτομα που αρχίζουν φαλάκρα και αυτούς που απλά θέλουν να δώσουν λίγο όγκο στο κούρεμά τους.

12. Εξτένσιονς με κλιπς

Τέλος, η πιο γνωστή μέθοδος για εξτένσιονς, ιδανική για ειδικές περιστάσεις - με κλιπς. Η πιο φθηνή αλλά και η πιο άβολη επιλογή. Ταινίες ψεύτικου μαλλιού τοποθετούνται στο φυσικό με κλιπς. Μπορείς να το κάνεις μόνος/η σου, τέτοιου είδους εξτένσιονς έχουν σχεδιαστεί για πολλές χρήσεις. Το κακό είναι πως τα αποτελέσματα δεν είναι μεγάλης διάρκειας. Ούτε μοιάζουν φυσικά. Οι ταινίες μπορεί να φαίνονται (ειδικά αν πιάσεις τα μαλλιά σου πάνω) και πρέπει να τις αφαιρέσεις πριν τον ύπνο. Είναι λύση για μία μόνο μέρα.

Πόσο διαρκούν τα εξτένσιονς;

Ο χρόνος που θα φοράς εξτένσιονς εξαρτάται από την επιλεγμένη μέθοδο. Μπορείς να διαλέξεις τα εξτένσιονς μιας χρήσης ή να τα φοράς για έξι και παραπάνω μήνες.

Μπορεί κάποιος να δει ότι φοράς εξτένσιονς;

Πάλι εξαρτάται από την μέθοδο. Τα ραμμένα, με κλιπς ή hairtalk εξτένσιονς είναι τα πιο ορατά, ειδικά όταν πιάνεις τα μαλλιά σου πάνω. Με ένεση, με λέιζερ, με δίχτυ ή τα ultrasonic εξτένσιονς είναι τα πιο κοντά στα φυσικά μαλλιά. Όσο πιο υψηλή είναι η τιμή, τόσο πιο δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις τα εξτένσιονς από τα φυσικά μαλλιά.

Τα εξτένσιονς είναι ασφαλή;

Είναι μια κοινή ερώτηση στα blogs για μαλλιά. Πάντα θέλουμε η διαδικασία να είναι χωρίς πόνο και μη παρεμβατική. Έτσι είναι τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, κανείς δεν θα σου πει πως θα γίνει το μαλλί σου μετά από μερικούς μήνες συνεχόμενων εξτένσιονς. Προκαλούν βλάβη στην φυσική τρίχα; Δυστυχώς, η αλήθεια είναι λυπηρή. Σε πολλές περιπτώσεις, τα εξτένσιονς αποδυναμώνουν την τρίχα και επιταχύνουν την απώλεια μαλλιών. Συνήθως, οι λεπτές τρίχες, που είναι εύθραυστες, μισούν τα εξτένσιονς. Ψεύτικες τούφες σημαίνει έξτρα βάρος για την φυσική τρίχα και μπορεί να αποδυναμωθεί η ρίζα.

Πόσο κοστίζουν τα εξτένσιονς;

Είναι πολύ κοινή πρακτική για τους διασήμους. Η τιμή δεν είναι χαμηλή. Φυσικά, δεν μπορεί να το υποστηρίξει ο καθένας. Βέβαια, το κόστος αλλάζει ανάλογα με ποια μέθοδο επιλέγεις. Επίσης, οι τιμές είναι διαφορετικές σε διαφορετικά κομμωτήρια.

Το να βάλεις εξτένσιονς στο κομμωτήριο είναι πολύ ακριβό. Καλό θα ήταν να σκεφτείς τρόπους να δώσεις όγκο και μήκος στα μαλλιά σου από το σπίτι. Μπορείς να το κάνεις μόνος/η σου σε χαμηλότερη τιμή γιατί ξοδεύεις χρήματα μόνο στα απαραίτητα προϊόντα μαλλιών.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οι φυσικές θεραπείες επιμήκυνσης μαλλιών αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική στα ακριβά εξτένσιονς κομμωτηρίου. Αν φοβάσαι να κοιτάξεις τις τιμές για εξτένσιονς, δοκίμασε τα πολυδοκιμασμένα λάδια μαλλιών. Αν διαλέξεις το σωστό λάδι για τις ανάγκες του μαλλιού, δεν θα δείχνει απλά καλύτερο αλλά θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της τρίχας, θα εμποδιστεί η φαλάκρα και θα βγουν φύτρες.

Η μέθοδος του λαδιού στο μαλλί και στο κρανίο για επιμήκυνση της τρίχας δεν είναι κάτι καινούριο. Πολλές γυναίκες εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα δώρα της φύσης. Από την άλλη, έχε υπόψη ότι μερικά λάδια δεν είναι κατάλληλα για τα μαλλιά. Χρειάζεσαι φυσικά έλαια (όχι αιθέρια έλαια) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κρανίο και να έχουν επιμηκυντικές ικανότητες, δυναμώνοντας την ρίζα.

Το καστορέλαιο, το λάδι κολλιτσίδας και το λάδι πεύκου είναι ανάμεσα στα καλύτερα.

Η επιλογή για την σωστή μέθοδο εφαρμογής λαδιού στο μαλλί είναι και αυτή σημαντική. Οι καλύτερες τεχνικές για πιο μακριά μαλλιά στο σπίτι περιλαμβάνουν την εφαρμογή λαδιού και το μασάζ στο κρανίο για μερικά λεπτά. Μπορείς να προσπαθήσεις την θεραπεία με ζεστό λάδι διότι η υγρασία και η θερμότητα βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και κάνουν πιο έντονα τα αποτελέσματα.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου