Κάντε το Μόνοι σας: Οι Καλύτερες Σπιτικές Μάσκες Μαλλιών

Κάντε το Μόνοι σας: Οι Καλύτερες Σπιτικές Μάσκες Μαλλιών

Χρειάζεστε μια μάσκα μαλλιών αλλά δεν έχετε χρόνο για ψώνια; Η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας. Είναι ένα πραγματικό εργαστήριο ομορφιάς, το ξέρατε αυτό; Χρησιμοποιώντας μέλι, κρόκο αυγού ή αλόη, είστε σε θέση να μαγέψετε μια εξαιρετικά αποτελεσματική, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, θεραπεία αποκατάστασης των μαλλιών. Τι είναι οι σπιτικές μάσκες μαλλιών; Είναι καλύτερες από τα προϊόντα του φαρμακείου; Πώς να προετοιμάσετε μια καλή DIY μάσκα μαλλιών κάνοντας χρήση των συστατικών τροφίμων;

Ποιες είναι οι φυσικές μάσκες μαλλιών και είναι οι καλύτερες;

Οι φυσικές μάσκες μαλλιών είναι απαλλαγμένες από συνθετικά, αλλά είναι γεμάτες με φυσικές δραστικές ουσίες που αναζωογονούν τα μαλλιά. Οι σπιτικές μάσκες είναι απολύτως φυσικές, ενώ τα έτοιμα προϊόντα περιέχουν αλκοόλες, σταθεροποιητές και γαλακτωματοποιητές που παρατείνουν ελαφρώς τη διάρκεια ζωής των καλλυντικών. Μπορείτε συνήθως να αποθηκεύσετε τις έτοιμες μάσκες για περίπου τρεις μήνες από το άνοιγμα. Κρίμα, συνήθως είναι ακατάλληλες για χρήση στο τριχωτό της κεφαλής.

Οι DIY μάσκες έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής - θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε αμέσως. Την επόμενη φορά, απλά πιάστε φρέσκα υλικά από την κουζίνα σας και φτιάξτε μια νέα μάσκα. Οι σπιτικές μάσκες μαλλιών φέρνουν οφέλη τόσο για τα μαλλιά όσο και για το τριχωτό της κεφαλής. Δεδομένου ότι μπορούν να εφαρμοστούν στο τριχωτό της κεφαλής, το αποτέλεσμα εντείνεται.

Μάσκες μαλλιών - σπιτικές ή επαγγελματικές (από το φαρμακείο);

Η DIY μάσκα είναι πολύ διαφορετική. Πάνω απ' όλα, είστε εσείς που ελέγχετε τη διαδικασία παραγωγής, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς ποια συστατικά και ποια ποιότητα διαθέτει.

Δεύτερον, μια σπιτική μάσκα μαλλιών μπορεί να προσαρμοστεί ιδανικά στον τύπο και την κατάσταση των μαλλιών. Δεν κινδυνεύετε να αγοράσετε ένα μεγάλο βάζο μάσκας που αποδεικνύεται ότι δεν ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας και απλώς σκονίζεται στα ράφια του μπάνιου σας. Το σπουδαίο είναι ότι μπορείτε να φτιάχνετε κάθε φορά μια διαφορετική μάσκα, επιλέγοντας διάφορα συστατικά και ελέγχοντας ποια από αυτά λειτουργούν καλύτερα στα μαλλιά σας. Μια μάσκα με αυγά ή αυτή που περιέχει μαγιά αρτοποιίας; Δεν υπάρχουν όρια.

Μια άλλη διαφορά εστιάζει στην ασφάλεια - οι σπιτικές μάσκες είναι ασφαλείς και εντελώς φυσικές. Οι μάσκες των καταστημάτων συχνά περιέχουν parabens, σιλικόνες και -συνήθως στα καλλυντικά- αλκοόλες μικρής αλυσίδας που αφυδατώνουν τα μαλλιά και προκαλούν ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής. Αν δεν είστε εξειδικευμένη στο να διαβάζετε και να αναλύετε τα INCI - μια DIY μάσκα αποτελεί καλύτερη επιλογή, επειδή γνωρίζετε τις ουσίες που περιέχονται στη θεραπεία των μαλλιών σας, την ασφάλεια και τη φυσικότητα των συστατικών.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ - ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ;

  • ΚΡΕΑΣ - η πηγή βιοτίνης, βιταμινών Β, ψευδαργύρου, σεληνίου, χαλκού, καλίου, ασβεστίου, χρωμίου και φωσφόρου. Ενισχύει τα μαλλιά, κάνει τους βολβούς να ριζώνουν σταθερά στους θύλακες, αποτρέπει την τριχόπτωση, επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών.
  • ΑΥΓΟ - ο κρόκος αυγού βελτιώνει έξοχα την κατάσταση των μαλλιών, καθώς περιέχει λεκιθίνη, ενισχύει και ενυδατώνει τα μαλλιά. Από την άλλη πλευρά, το ασπράδι του αυγού εμποδίζει το σπάσιμο των μαλλιών και ενισχύει τον όγκο. Επιπλέον, ο κρόκος είναι ένας φυσικός γαλακτωματοποιητής που δεσμεύει τα συστατικά της μάσκας, καθώς και αφθονεί σε θειικό άλας που βρίσκεται στην κερατίνη - το φυσικό δομικό στοιχείο των μαλλιών.
  • ΕΛΑΙΑ - αποτελούν την πηγή των λιπαρών οξέων που ενισχύουν τα μαλλιά, των φυτοστερολών και των φλαβονοειδών, βελτιώνουν άριστα την κατάσταση των μαλλιών, θρέφουν τους βολβούς, αποτρέπουν την πτώση των μαλλιών, επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα πιο πολύτιμα έλαια στις μάσκες περιλαμβάνουν το λάδι καρύδας, το καστορέλαιο, το αργανέλαιο και το ελαιόλαδο, αλλά δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες: μπορείτε να αναμειγνύετε ελεύθερα διάφορα έλαια και να ελέγξετε ποια από αυτά αποτελούν τα καλύτερα συστατικά στις μάσκες μαλλιών. [Η θεραπεία με λάδι μαλλιών] είναι σαν μάσκα για πολλούς ανθρώπους. Τους αρέσει να χρησιμοποιούν ένα καλά συνδυασμένο μείγμα ελαίων το οποίο -όπως και μια μάσκα- ξεπλένεται μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • ΑΒΟΚΑΝΤΟΟ - περιέχει πάνω από 20 βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, K, C, B1, B2, B3, B5, B6, E και καλίου, φολικού οξέος, μαγνησίου, χαλκού, σιδήρου, ψευδαργύρου και φωσφόρου. Το αβοκάντο είναι μια απίστευτη θρεπτική θεραπεία για τα μαλλιά που δυναμώνει, συγκρατεί την τριχόπτωση, θεραπεύει το σπάσιμο και προσθέτει πυκνότητα. Επιπλέον, ένα έλαιο αβοκάντο ψυχρής έκθλιψης διατηρεί όλες τις ιδιότητες του φρούτου.
  • ALOE VERA - ένας υγραντικός παράγοντας που ενυδατώνει, προσελκύει το νερό και το κλειδώνει στα μαλλιά. Η αλόη λειαίνει τα μαλλιά και κλείνει τα λέπια της επιδερμίδας, διευκολύνει το χτένισμα, ενισχύει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά και προσθέτει εκπληκτική λάμψη, καθώς και αποτρέπει τον στατικό ηλεκτρισμό. Επιπλέον, ενισχύει τις θεραπείες κατά της πιτυρίδας. Αποτελεί πηγή πολυσακχαριτών, βιταμινών Α, Β, C, καροτίνης και μετάλλων (χρώμιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, νάτριο, σίδηρο, χαλκό, φώσφορο, ψευδάργυρο).
  • ΛΙΝΘΟΣΠΟΡΟΙ - περιέχουν πολλές βιταμίνες (A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, K), πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Χάρη στο ότι είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά, οι λιναρόσποροι εξασφαλίζουν μέγιστη ενίσχυση των μαλλιών, υγρασία, όγκο και λάμψη. Τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα και αποκτούν φυσική λάμψη, το χρώμα δεν ξεθωριάζει.
  • ΜΕΛΙ - ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει και αναπλάθει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών, μειώνει το σπάσιμο, προλαμβάνει τις μολύνσεις του τριχωτού της κεφαλής, έχει αντισηπτική δράση, διορθώνει τα βαμμένα, τα υπερβολικά επεξεργασμένα και τα πολύ ξηρά μαλλιά.
  • ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ - βασικό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Ενυδατώνει και δεσμεύει μόρια νερού, ώστε να προστατεύει από τη φθορά και την αφυδάτωση. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό σε όλους τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος. Ιδανικό για τα ξηρά μαλλιά, τα προστατεύει από την καταστροφή. Προστιθέμενο σε προϊόντα αποθήκευσης, το οξύ μειώνει την αφυδατωτική δράση των απορρυπαντικών.
  • ΜΠΑΝΑΝΑ - η πηγή βιταμινών Α, Β, C και πολλή βιταμίνη Ε που επιδιορθώνει τα μαλλιά, διεγείρει τους θύλακες και διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής υγιές. Οι μπανάνες περιέχουν αρκετά μέταλλα - ψευδάργυρο, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο - τα οποία καταπολεμούν την ξηρότητα και την τριχόπτωση. Είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και αναγεννούν αποτελεσματικά τις κατεστραμμένες τούφες.
  • ΥΓΡΟ ΠΑΡΑΦΙΝΗ - ενισχύει άμεσα την εμφάνιση των μαλλιών, προσθέτοντας απαλότητα και λάμψη, κάνοντας τα μαλλιά ευκολοχτένιστα. Αφήνει ένα μικροσκοπικό στρώμα το οποίο συσσωρεύεται στην τρίχα και πυκνώνει ελαφρώς τη δομή της τρίχας, ενισχύει τον όγκο και μειώνει το μπερδεμένο μαλλί. Η [υγρή παραφίνη] αποτρέπει επίσης τις στατικές τούφες. Δυστυχώς, μπορεί να βαραίνει τα μαλλιά σας και να ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής.
  • ΖΕΛΑΤΙΝΗ - φυσικό έλασμα που αλλάζει τα δεδομένα και αυξάνει τη λάμψη, λειαίνει τα μαλλιά και τα κάνει αμέσως να φαίνονται καλύτερα. Η ζελατίνη είναι πηγή πρωτεΐνης κολλαγόνου - απαραίτητη για ισχυρούς βολβούς μαλλιών, μείωση του σπασίματος και παρεμπόδιση της τριχόπτωσης.

DIY - ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Σπιτική μάσκα μαλλιών με βάση τη μαγιά φούρνου

  • μισή συσκευασία μαγιάς αρτοποιίας
  • 1 κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι ή ζεστό γάλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού φυσικό μέλι

Ανακατέψτε με ακρίβεια όλα τα υλικά μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα που μοιάζει με βούτυρο. Δουλέψτε τη μάσκα στα μαλλιά σας, χωρίς να ξεχνάτε το τριχωτό της κεφαλής. Εφαρμόστε την είτε σε στεγνά είτε σε νωπά μαλλιά, εξαρτάται από εσάς. Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για να διεγείρετε τη ροή του αίματος - είναι χαλαρωτικό και κάνει τα θρεπτικά συστατικά να διεισδύουν πιο γρήγορα. Τέλος, φορέστε μια πετσέτα ή ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το προϊόν για περίπου μία ώρα. Για να ολοκληρώσετε, λούστε τα μαλλιά σας.

Σπιτική μάσκα μαλλιών με βάση το λάδι

Πρόκειται απλά για μια παγκοσμίως γνωστή θεραπεία με λάδι για τα μαλλιά. Ενώ εφαρμόζετε έλαια στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, να θυμάστε ότι πρέπει να ταιριάζουν με τον τύπο των μαλλιών σας ή το πορώδες. Μπορείτε να αναμείξετε φυσικά έλαια μόνοι σας ή να επιλέξετε ένα επαγγελματικό έτοιμο μείγμα ελαίων π.χ. μία από τις τρεις εκδόσεις του [Nanoil Hair Oil].

Σπιτική μάσκα μαλλιών με βάση το αυγό

Ανακατέψτε το ασπράδι και τον κρόκο του αυγού (1 ή 2 αυγά, τα μακρύτερα μαλλιά χρειάζονται περισσότερο προϊόν) για να πάρετε έναν λείο πολτό. Εφαρμόστε τον στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντάς τον για περίπου 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και λούστε τα μαλλιά σας. Τέλος, μη διστάσετε να εφαρμόσετε ένα αγαπημένο σας μαλακτικό μαλλιών ή να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό [ξέβγαλμα μαλλιών].

Μπορείτε να αναμείξετε μια μάσκα με αυγό με άλλα φυσικά συστατικά για εντονότερο αποτέλεσμα π.χ. με ένα φυσικό λάδι, τζελ λιναρόσπορου, απλό γιαούρτι ή αλόη. Συνδυάστε τα χρησιμοποιώντας τις σωστές αναλογίες για να μην είναι πολύ ρευστή.

Σπιτική μάσκα μαλλιών με βάση το μέλι

  • 1 κουταλιά μέλι
  • 50 ml χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε τα στα μαλλιά (αν δεν έχει καλύψει όλα τα μαλλιά, ανακατέψτε ξανά το μέλι με το χυμό λεμονιού στις ίδιες ποσότητες). Εφαρμόστε τη θεραπεία σε νωπά μαλλιά και τριχωτό της κεφαλής - αυτή η DIY μάσκα οξύνει αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής και διατηρεί την ισορροπία του pH, ώστε τα μαλλιά να μην είναι πλέον λιπαρά, ενώ το δέρμα να παραμένει καθαρό και φρέσκο. Ξεπλύνετε τη μάσκα μετά από περίπου 15-20 λεπτά.

Εμπλουτίστε τη μάσκα με μέλι προσθέτοντας άλλα προϊόντα π.χ. λιωμένη μπανάνα ή ελαιόλαδο (θερμάνετε το λάδι στους 40 βαθμούς Κελσίου περίπου) και υαλουρονικό οξύ που ενισχύει το επίπεδο υγρασίας.

Σπιτική μάσκα μαλλιών με βάση το αβοκάντο

Η θεραπεία με αβοκάντο είναι μια θεραπεία θρέψης των μαλλιών που αλλάζει τα δεδομένα και η οποία επιπλέον αναβαθμίζει τη λάμψη και κάνει τα μαλλιά μεταξένια λεία. Προετοιμάστε:

  • Αβοκάντο μεσαίου μεγέθους
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μια κουταλιά χυμό λεμονιού
  • (προαιρετικά) 1-2 κουταλιές καστορέλαιο

Ανακατέψτε τα υλικά: συνθλίψτε ένα αβοκάντο με ένα πιρούνι ή αναμείξτε το στο μπλέντερ για να έχετε έναν λείο πολτό. Εφαρμόστε τη μάσκα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, ξεπλύνετε μετά από 20-30 λεπτά και χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν.

Σπιτική μάσκα μαλλιών με βάση την αλόη

  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό ή τζελ αλόης
  • 2 κουταλιές λάδι καρύδας
  • 2 κουταλιές μέλι (προαιρετικά)

Ανακατέψτε όλα τα υλικά (το λάδι καρύδας είναι αρκετά στερεό, οπότε ζεστάνετε το λίγο για να γίνει πιο ρευστό). Αφήστε τη μάσκα στα μαλλιά για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετέ την και πλύνετε καλά τα μαλλιά σας.

Σπιτική μάσκα μαλλιών με βάση τον λιναρόσπορο (τζελ λιναρόσπορου)

Το τζελ λιναρόσπορου είναι η πιο εύκολη για να φτιάξετε DIY μάσκα μαλλιών. Ρίξτε λίγο ζεστό νερό πάνω από 4 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο. Όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά, τόσο περισσότερο τζελ και σπόρους χρειάζεστε για να καλύψετε ομοιόμορφα τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Βάλτε το μείγμα στην άκρη για το βράδυ. Όταν ξυπνήσετε, το τζελ από λιναρόσπορο είναι έτοιμο για χρήση. Στραγγίξτε τους σπόρους (μη διστάσετε να τους χρησιμοποιήσετε για απολέπιση του δέρματος) και απλώστε το τζελ στα μήκη των μαλλιών και το τριχωτό της κεφαλής. Η μάσκα λιναρόσπορου λειτουργεί λίγο σαν θεραπεία πλαστικοποίησης μαλλιών. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το αποτέλεσμα αναμειγνύοντας το τζελ με μέλι, ένα έλαιο ψυχρής έκθλιψης, υαλουρονικό οξύ ή χυμό λεμονιού.

Σπιτικές μάσκες μαλλιών - τι άλλο μπορείτε να προσθέσετε για να τις εμπλουτίσετε ακόμη περισσότερο;

Υπάρχουν πολλές συνταγές για DIY μάσκες και θεραπείες μαλλιών. Όλα εξαρτώνται από την εφεύρεση και τη φαντασία αυτού που τις φτιάχνει. Πολλοί άνθρωποι εμπλουτίζουν τις μάσκες μαλλιών τους με αιθέρια έλαια, φυτικά υδρόλυμα, αφεψήματα βοτάνων, φυσικούς πηλούς ή υγρές βιταμίνες. Ωστόσο, αν είστε αρχάρια στις μάσκες μαλλιών, ξεκινήστε με τη χρήση λίγων μόνο συστατικών για να ξέρετε αν στα μαλλιά σας αρέσει η συγκεκριμένη θεραπεία και να αποκλείσετε εύκολα τις μη φιλικές ουσίες.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου