Απλό έλαιο καρύδας – πολύπλοκη προστασία των μαλλιών που χρειάζεται ενίσχυση

Απλό έλαιο καρύδας – πολύπλοκη προστασία των μαλλιών που χρειάζεται ενίσχυση

Αν και το γνωρίζουμε πολύ καλά, θα υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να μάθουμε. Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το έλαιο. Το χρησιμοποιούμε στην κουζίνα και στο μπάνιο. Είναι ένα ευέλικτο προϊόν και έχει πολλά πλεονεκτήματα. Η σύνθεση του ελαίου καρύδας – ποικιλία κορεσμένων λιπαρών οξέων και πολύτιμη ενίσχυση με βιταμίνες – το καθιστά ένα από τα καλύτερα έλαια που προσφέρουν οφέλη για την υγεία.

Εξάγεται από τους δημοφιλείς φοίνικες καρύδας (Cocos Nucifera). Στη σανσκριτική γλώσσα θεωρούνται ως δέντρα που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες ενώ στη μαλαισιανή γλώσσα καρύδα σημαίνει δέντρο χιλιάδων χρήσεων. Αυτό εξηγεί γιατί ο φοίνικας καρύδας από τη νότια Ασία και τη βόρεια Αμερική χρησιμοποιείται τόσο συχνά στη βιομηχανία καλλυντικών. Το εξαιρετικά πολύτιμο έλαιο καρύδας συμπιέζεται από τη λεγόμενη ψύχα καρύδας. Τα οφέλη του ελαίου καρύδας είναι γνωστά παγκοσμίως. Είναι ενδιαφέρον ότι κάθε μέρος του φοίνικα καρύδας είναι χρήσιμο, επίσης στη βιομηχανία τροφίμων π.χ. νερό καρύδας, γάλα καρύδας, κομμάτια καρύδας.

Λάδι καρύδας INCI (Διεθνής Ονοματολογία Συστατικών Καλλυντικών):

Έλαιο Cocos Nucifera

Το φυσικό έλαιο καρύδας που εξάγεται από καρύδες (καρπούς από φοίνικες καρύδας) είναι λευκό και στερεό σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνει στους 20-28°C, επομένως συχνά ονομάζεται φυτικό βούτυρο. Είναι ένα τέλειο προϊόν για τη θεραπεία μαλλιών με έλαια, παρά την παχιά φόρμουλα που κάνει την εφαρμογή πιο δύσκολη. Γι' αυτό, θα πρέπει να αναζητήσουμε έλαιο καρύδας που περιλαμβάνεται στα καλλυντικά. Το έλαιο καρύδας είναι ένα δημοφιλές συστατικό των προϊόντων ομορφιάς καθώς δεν διαταράσσει τη σύνθεσή τους, παρά μόνο τα εμπλουτίζει με πολύτιμες ιδιότητες.

Έλαιο καρύδας μη επεξεργασμένο ή επεξεργασμένο

Μη επεξεργασμένο έναντι επεξεργασμένου ελαίου καρύδας – αν σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, ας το σκεφτούμε. Η διαδικασία επεξεργασίας περιλαμβάνει την απομάκρυνση των ακαθαρσιών από τα φυτικά προϊόντα. Το επεξεργασμένο έλαιο καρύδας σίγουρα λειτουργεί καλύτερα ως τρόφιμο γιατί δεν έχει ξεχωριστό άρωμα και είναι διαυγές. Το έλαιο είναι υπέροχο π.χ. για τηγάνισμα. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η επεξεργασία στερεί από το έλαιο καρύδας ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Επομένως, το ακατέργαστο έλαιο πρέπει να χρησιμοποιείται στην περιποίηση ομορφιάς. Μη επεξεργασμένο έναντι επεξεργασμένου ελαίου καρύδας – αυτού του είδους το δίλημμα είναι εύκολο να λυθεί. Χρησιμοποιείτε πάντα μη επεξεργασμένα έλαια για καλλυντικούς σκοπούς και επεξεργασμένα έλαια για μαγείρεμα.

Έλαιο καρύδας - χρήσεις.

Η χρήση ελαίου καρύδας στην κουζίνα είναι ίσως η πιο δημοφιλής. Παίρνει πολλές αρνητικές γνώμες γιατί αποτελείται κυρίως από λιπαρά οξέα που λέγεται ότι είναι ανθυγιεινά. Στην πραγματικότητα, αν χρησιμοποιούμε έλαιο καρύδας με μέτρο, δεν συσσωρεύεται ως λίπος, αλλά δίνει ενέργεια και καίει θερμίδες. Γι' αυτό και είναι πολύ δημοφιλές ως προϊόν αδυνατίσματος.

Λειτουργεί και στην περιποίηση ομορφιάς. Το έλαιο καρύδας είναι υπέροχο ως ξεχωριστό καλλυντικό ή συστατικό άλλων προϊόντων. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή προϊόντων δέρματος και μαλλιών – λειτουργεί ως βάση ή πρόσθετο υπεύθυνο για την προστασία και την ενυδάτωση. Το έλαιο καρύδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα για τα μάτια ή άμεσο προϊόν για καλλυντικά που φτιάχνουμε και μόνοι μας. Μπορεί να βρεθεί στο Nanoil για μαλλιά χαμηλού πορώδους και στο Nanoil για μαλλιά μεσαίου πορώδους. Η αγορά ενός έτοιμου ελαίου για τα μαλλιά με τέλεια σύνθεση ελαίων είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στα χρονοβόρα σπιτικά προϊόντα.

Έλαιο καρύδας στα καλλυντικά – οφέλη

Έχει μια εξαιρετικά πλούσια και ενδιαφέρουσα σύνθεση. Κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται που το έλαιο καρύδας λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές και μπορεί να βρεθεί σε φαρμακεία και καταστήματα με βότανα. Είναι αποτέλεσμα εξαιρετικών συστατικών. Πάνω από το 50% του ελαίου καρύδας αποτελείται από κορεσμένο λαυρικό οξύ από την ομάδα των ειδικών λιπαρών (Τριγλυκερίδια Μέσης Αλυσίδας – πιο εύπεπτα). Το έλαιο καρύδας περιέχει ωμέγα-3 οξέα; Όχι σε σημαντικές ποσότητες. Το μη επεξεργασμένο έλαιο καρύδας αποτελείται κυρίως από κορεσμένα λιπαρά οξέα.

Επιπλέον, το έλαιο καρύδας είναι πηγή βιταμίνης Β, Β1, Β2, Β3, Β6, βιταμίνης C που καταπολεμά τις λοιμώξεις και βιταμίνης Ε – αντιοξειδωτική. Υπάρχει επίσης πολύτιμο φολικό οξύ που είναι απαραίτητο για τις μέλλουσες μαμάδες. Το έλαιο καρύδας περιέχει κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο δημοφιλές στην περιποίηση ομορφιάς - για δέρμα και μαλλιά.

Έλαιο καρύδας στη φροντίδα του δέρματος

Όταν συζητάμε για τις ιδιότητες του ελαίου καρύδας, πρέπει να αναφέρουμε τα οφέλη για το δέρμα. Έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιακή δράση, επομένως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία εξανθήματος, εκζέματος, κοψιμάτων και γρατζουνιών καθώς και για την ακμή καθώς βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος. Ενυδατώνει, το αφήνει απαλό και θρέφει τέλεια. Ενισχύει αποτελεσματικά την αναγέννηση της επιδερμίδας.

Έλαιο καρύδας - οφέλη για τα μαλλιά

Το έλαιο θρέφει το δέρμα του σώματος καθώς και το τριχωτό της κεφαλής. Το διατηρεί υγιές και διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα. Κατά συνέπεια, βελτιώνει την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής ακόμα και μετά από προηγμένες χημικές θεραπείες χτενίσματος. Λόγω της χαρακτηριστικής δομής του, το έλαιο καρύδας λειτουργεί στην περιποίηση των μαλλιών. Πρώτα απ' όλα, έχει ευεργετική επίδραση στο τριχωτό της κεφαλής και στους βολβούς των μαλλιών, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι αισθητά πιο δυνατά. Δεύτερον, το έλαιο καρύδας ως μάσκα μαλλιών παρέχει πολύπλοκη δράση. Αναδομεί, λειαίνει τις άκρες των μαλλιών και τις προστατεύει από το σπάσιμο, προσθέτει απαλότητα και λάμψη, ενυδατώνει τέλεια, διευκολύνει το χτένισμα και προστατεύει τις ευαίσθητες ίνες των μαλλιών.

Έλαιο καρύδας για την τριχόπτωση

Λέγεται επίσης ότι το έλαιο καρύδας είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για μαλλιά που είναι επιρρεπή σε πτώση. Είναι εν μέρει αλήθεια. Εάν το χρησιμοποιείτε τακτικά και σωστά, είναι σε θέση να δυναμώσει σημαντικά τους βολβούς των μαλλιών και να τους κάνει πιο γερά ριζωμένους στους θύλακες των τριχών. Εάν αφήσετε έλαιο καρύδας στα μαλλιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι τρίχες σας θα είναι λαμπερές και απαλές μετά το λούσιμο. Οι βολβοί των μαλλιών θα είναι πιο δυνατοί ενώ η τριχόπτωση θα μειώνεται σταδιακά με κάθε λούσιμο.

Έλαιο καρύδας – ποιος τύπος μαλλιών;

Το έλαιο καρύδας είναι ιδανικό για μαλλιά χαμηλού πορώδους λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά οξέα που ταιριάζουν με αυτόν τον τύπο τρίχας. Έρευνα για το έλαιο καρύδας δείχνει ότι είναι κατάλληλο και για τα άλλα είδη πορώδους χάρη στις προστατευτικές, ενυδατικές και θρεπτικές του ιδιότητες. Για παράδειγμα, λειτουργεί για μαλλιά μεσαίου πορώδους ή για τριχόπτωση. Η καλύτερη ιδέα, ωστόσο, είναι να αναζητήσετε έλαιο καρύδας σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών στα οποία αναμιγνύεται με άλλα έλαια.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με βιταμίνη C
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου