Βούτυρο του Αμαζονίου cupuaçu – ισορροπία λιπαρών οξέων για τέλεια ενυδάτωση

Βούτυρο του Αμαζονίου cupuaçu – ισορροπία λιπαρών οξέων για τέλεια ενυδάτωση

Το βούτυρο Cupuaçu προέρχεται από ένα δέντρο του τροπικού δάσους του Αμαζονίου που σχετίζεται με το κακάο. Είναι ένα από τα πιο στέρεα φυτικά έλαια. Σύμφωνα με τη διεθνή ονοματολογία των συστατικών καλλυντικών, φέρει το όνομα Theobroma Grandiflorum Seed Butter. Γιατί θεωρείται τόσο πολύτιμη πηγή καλλυντικών; Συγκρατεί το νερό στο εσωτερικό του δέρματος, καλύτερα από την λανολίνη, καταπραΰνει τις φλεγμονές, αναζωογονεί και λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο UV. Επιπλέον έχει ισορροπημένη σύνθεση από μια ποικιλία λιπαρών οξέων. Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Οι περισσότερες από μας αγαπάμε τα εξωτικά λάδια μαλλιών. Αναφερόμαστε σε αυτά που εξάγονται με ψυχρή πίεση και προέρχονται από άγρια φυτά, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Υπάρχει μία αλήθεια σε αυτήν την πρόταση. Ο Αμαζόνιος αφθονεί σε κακάο. Ένα από αυτά τα φυτά λοιπόν είναι το Theobroma grandifloru και μπορεί να το βρει κανείς στις ανατολικές περιοχές του Αμαζονίου, στη Βραζιλία. Περιέχει πολύτιμες θεραπευτικές ουσίες. Το βούτυρο Cupuaçu, ψυχρής πίεσης, από σπόρους κακάο, περιέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Είναι από τους πιο στενούς «συγγενείς» του γνωστού βουτύρου κακάο.

Βούτυρο Cupuaçu INCI:

Theobroma Grandiflorum Seed Butter

Cupuaçu – πώς να το διαβάσετε σωστά;

Υπάρχουν αρκετά λάδια με ονόματα που δεν μπορούμε εύκολα να προφέρουμε. Το πρόβλημα βρίσκεται στην προέλευσή τους. Αν αναρωτιέστε «πώς προφέρεται το cupuaçu;», απλώς ελέγξτε την πηγή. Ο σωστός τρόπος γραφής του ονόματος είναι cupuassu, cupuazú, cupu assu και copoasu. Όλες οι άλλες μορφές είναι λανθασμένες. Αν θέλετε να είστε ακριβείς, μην τις χρησιμοποιείτε.

Βούτυρο Cupuaçu – συστατικά

Πολλοί κοσμετολόγοι εκτιμούν αυτό το προϊόν για την περιεκτικότητα σε φυτοστερόλες. Τι σημαίνει αυτό; Οι φυτικές στερόλες σχετίζονται δομικά με τις στερόλες, οι οποίες αποτελούν μέρος του μεσοκυττάριου στρώματος μας. Χάρη σε αυτό, οι πλούσιες σε βούτυρο cupuaçu φυτοστερόλες (βήτα-σιτοστερόλη, στιγμαστερόλη, καμπεστερόλη) ενισχύουν αποτελεσματικά το λιπιδικό φράγμα της επιδερμίδας και των μαλλιών. Άρα το βούτυρο cupuaçu προστατεύει με λίγα λόγια. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτή η λειτουργία του.

Το βούτυρο Cupuaçu περιέχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα πολύ ισχυρό και φυσικό αντιοξειδωτικό. Διαθέτει επίσης βιταμίνες C και A - πηγή φωσφόρου και λιπαρών οξέων. Επιπλέον, το βούτυρο cupuaçu είναι πλούσιο σε ακόρεστα ωμέγα-9 λιπαρά οξέα και ωμέγα-6, τα οποία βρίσκονται σε ισορροπία με την ποσότητα των κορεσμένων λιπαρών οξέων (όπως το παλμιτικό και το στεατικό). Για τους παραπάνω λόγους το βούτυρο cupuaçu είναι κατάλληλο για μαλλιά χαμηλού πορώδους. Ωστόσο θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και σε μεσαίο πορώδες.

Βούτυρο Cupuaçu – άρωμα & σύνθεση

Το ακατέργαστο βούτυρο cupuaçu διαφέρει από άλλα, επειδή έχει στερεή σύνθεση, ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι μια συμπαγής μάζα. Διαλύεται σε θερμοκρασία 25-37 βαθμών. Το βούτυρο Cupuaçu είναι ψυχρής πίεσης και εξάγεται από τον πυρήνα του καρπού Theobroma Grandiflorum. Το σκληρό εσωτερικό του καρπού έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα με το λάδι - ανοιχτό και γαλακτώδες καφέ. Το βούτυρο Cupuaçu διαθέτει διακριτικό άρωμα, γλυκό και ελαφρώς ξηρό. Δεν μυρίζει έντονα και ευτυχώς δεν αφήνει ενοχλητική μυρωδιά στα μαλλιά ή στο δέρμα.

Βούτυρο Cupuaçu – ιδιότητες

Αρχικά το βούτυρο cupuaçu είναι κατάλληλο για την περιποίηση των μαλλιών και του σώματος. Και στις δύο περιπτώσεις λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά. Το προϊόν δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, ευαισθησίες ή ερεθισμούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό υποκατάστατο άλλων καλλυντικών όπως λοσιόν, κρέμες, μαλακτικά ή μάσκες. Το βούτυρο Cupuaçu απορροφάται εύκολα, δεν αφήνει λιπαρότητα ή κολλώδη αίσθηση μετά την εφαρμογή.

Βούτυρο Cupuaçu – πως λειτουργεί στο δέρμα

Το ακατέργαστο βούτυρο cupuaçu λειαίνει και απαλύνει την επιδερμίδα. Είναι ο τέλειος τρόπος για να ενυδατώσετε το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα. Προτείνεται ιδιαίτερα σε όσους έχουν ατοπικό δέρμα που ξεφλουδίζει και σκάει. Αναζωογονεί πλήρως, προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, τις τοξίνες κ.λπ. Πώς; Το προϊόν δημιουργεί μια λεπτή προστατευτική στρώση. Το βούτυρο Cupuaçu καταπραΰνει και καταπολεμά τις κοκκινίλες, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και αναζωογονεί τα κύτταρα. Αυτό φυσικά ισχύει και για το τριχωτό της κεφαλής.

Βούτυρο Cupuaçu – πως λειτουργεί στα μαλλιά

Το βούτυρο cupuaçu λειτουργεί τέλεια και στα μαλλιά, καθώς αναπλάθει και ενισχύει. Αναζωογονεί το λιπιδικό στρώμα των τριχών και έτσι προστατεύονται καλύτερα, καθώς δεν χάνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Διατηρεί επίσης τα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης. Η δράση του βουτύρου cupuaçu μοιάζει πολύ με τα φίλτρα UV – δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια των τριχών σας. Την ουσία θα την ακούσετε και ως φυτική λανολίνη, καθώς έχει υψηλή απορροφητικότητα στο νερό και παράλληλα εμποδίζει την εξάτμιση του. Τα μαλλιά είναι μόνιμα ενυδατωμένα, ελαστικά, απαλά και λαμπερά. Το βούτυρο Cupuaçu έχει αντιφλεγμονώδη δράση, αποτρέποντας τη φλεγμονή των θυλάκων. Η φθορά των μαλλιών μειώνεται, αναστέλλεται η υπερβολική απώλεια τριχών και εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργεί των θυλάκων.

Βούτυρο Cupuaçu – χρήση

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το βούτυρο cupuaçu; Πρώτον να είστε συνεπείς στη χρήση. Μόνο η συστηματική εφαρμογή προσφέρει στο δέρμα και στα μαλλιά αναζωογόνηση και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Το βούτυρο cupuaçu είναι ευέλικτο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά, αλλά και σε διάφορα σπιτικά καλλυντικά. Αφού το ζεστάνετε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία μαλλιών (και σε συνδυασμό με άλλα έλαια). Προσφέρει επίσης μοναδικά αποτελέσματα εάν χρησιμοποιηθεί ως προσθήκη σε μάσκες και μαλακτικά. Θα το βρείτε συχνά σε έτοιμα έλαια της Nanoil, για μαλλιά χαμηλού πορώδους. Γι' αυτό άλλωστε προσφέρουν υπέροχα αποτελέσματα.

Βούτυρο Cupuaçu – σε ποιον τύπο μαλλιών απευθύνεται;

Θα είναι ευκολότερο να το προσδιορίσουμε αν εξετάσουμε την περιεκτικότητα του σε λιπαρά οξέα. Το φυσικό και ακατέργαστο βούτυρο cupuaçu περιέχει πολλά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα μόρια των οποίων είναι μεγαλύτερα και καταλληλότερα για υψηλότερα πορώδη μαλλιών. Τα ωμέγα-9 (μονοακόρεστα) και τα κορεσμένα λιπαρά οξέα αποτελούν την πλειοψηφία του και μάλιστα είναι σχεδόν ισόποσα σε περιεκτικότητα. Επομένως είναι αρκετά δύσκολο να απαντήσουμε αν λειτουργεί καλύτερο για χαμηλό ή υψηλό πορώδες μαλλιών.

Ωστόσο όσον αφορά το υψηλό πορώδες, το βούτυρο cupuaçu μπορεί να μην λειτουργήσει τόσο καλά, καθώς περιέχει λίγα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα φθαρμένα μαλλιά ενδέχεται να φριζάρουν, να είναι εξαιρετικά ξηρά και θαμπά. Λόγω της συγκέντρωσης δύο κορεσμένων λιπαρών οξέων, ενδεχομένως να λειτουργεί καλύτερα σε χαμηλό πορώδες. Το βούτυρο cupuaçu είναι ένα από τα συστατικά του Nanoil για μαλλιά χαμηλού πορώδους. Καθώς περιέχει παρόμοια ποσότητα ωμέγα-9 μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βούτυρο cupuaçu και σε μεσαίο πορώδες.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με βιταμίνη C
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου