Έλαιο μακαντάμια για υγιή μαλλιά και δέρμα - Φυσική εξουδετέρωση ελεύθερων ριζών

Έλαιο μακαντάμια για υγιή μαλλιά και δέρμα - Φυσική εξουδετέρωση ελεύθερων ριζών

Το μυστικό της αποτελεσματικότητάς του είναι η σύνθεση που μοιάζει με τα ανθρώπινα κύτταρα, επομένως αυτό το έλαιο ονομάζεται "έλαιο εξαφάνισης". Το έλαιο μακαντάμια έχει την αίσθηση δεύτερου δέρματος, που λειτουργεί τέλεια σύμφωνα με τις ανάγκες του. Το έλαιο αποτελείται από υψηλή ποσότητα ακόρεστων λιπαρών οξέων, μετάλλων και βιταμινών που το καθιστούν ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ενυδατώνει, προστατεύει και αναζωογονεί ενώ επικαλύπτει το δέρμα και τα μαλλιά με ένα απαλό άρωμα φύσης. Το έλαιο μακαντάμια (Macadamia Ternifolia Seed Oil) είναι ιδανικό για μαλλιά και δέρμα που χρειάζονται ενίσχυση.

Έλαιο μακαντάμια INCI (Διεθνής Ονοματολογία Συστατικών Καλλυντικών):

Macadamia Ternifolia Seed Oil

Η ποσότητα των λιπαρών οξέων στους καρπούς μακαντάμια κυμαίνεται μεταξύ 59% και 78%, πράγμα που σημαίνει ότι η συγκέντρωση είναι πραγματικά υψηλή. Το πολύτιμο έλαιο μακαντάμια εξάγεται από καρπούς με αφθονία σε λίπη. Λόγω της πίεσης εν ψυχρώ, διατηρεί όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ποιο έλαιο μακαντάμια είναι το καλύτερο για σκοπούς ομορφιάς; Το ακατέργαστο, πίεσης εν ψυχρώ έλαιο που δεν υφίσταται διαδικασία διύλισης, φυσικά.

Ποιο είναι το άρωμα και η συνοχή του ελαίου μακαντάμια;

Το φυσικό έλαιο μακαντάμια έχει άρωμα και γεύση ξηρού καρπού, το οποίο είναι εύκολο να επαληθευτεί, επειδή είναι ένα βρώσιμο φυτικό έλαιο. Είναι υγρό και λιπαρό σε θερμοκρασία δωματίου. Το χρώμα του διαφέρει ανάλογα με τις μεθόδους εκχύλισης και το μέρος του καρπού που χρησιμοποιείται – γι' αυτό το χρώμα του ελαίου μακαντάμια μπορεί να διαφέρει, από ανοιχτό χρυσό έως κεχριμπαρένιο. Ωστόσο, οι διαφορές στο χρώμα δεν επηρεάζουν τις ιδιότητες. Το κλειδί είναι ότι μόνο το μη επεξεργασμένο έλαιο πίεσης εν ψυχρώ διατηρεί την καλύτερη ποιότητα και τα καλύτερα οφέλη ομορφιάς. Επιπλέον, στο καλύτερο έλαιο μακαντάμια θα πρέπει να απονεμηθεί πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την υψηλή ποιότητά του.

Χρήσεις του ελαίου μακαντάμια

Είναι αναμφισβήτητα μια βόμβα βιταμινών. Το έλαιο μακαντάμια περιέχει πολλή βιταμίνη Α πολύτιμη για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Δίπλα της υπάρχουν βιταμίνες Β (Β1, Β2, Β3) και βιταμίνη Ε με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το έλαιο μακαντάμια επίσης αφθονεί σε λεκιθίνη, φαινόλες και μέταλλα. Εκτός από όλα αυτά, είναι γεμάτο ακόρεστα λιπαρά οξέα απαραίτητα για την περιποίηση των μαλλιών. Ποια μπορείτε να βρείτε; Το έλαιο μακαντάμια περιέχει έως και ¾ ελαϊκού οξέος (ωμέγα 9), λίγο λιγότερο λινελαϊκό οξύ (ωμέγα 6) και ίχνη άλλων οξέων, όπως κορεσμένα λιπαρά οξέα.

Τι κάνει το έλαιο μακαντάμια να αξίζει να το χρησιμοποιήσετε;

  • πλούσια πηγή βιταμινών (συμπεριλαμβανομένων των Α, Ε, Β1, Β2, Β3)
  • μεγάλη ποσότητα μετάλλων και ωφέλιμων λιπαρών οξέων
  • ιδανική θεραπεία μετά τον ήλιο, θεραπεύει τους ερεθισμούς του δέρματος
  • έχει μια ασυνήθιστη βιοσυμβατότητα με το ανθρώπινο δέρμα
  • έχει δράση κατά της κυτταρίτιδας
  • εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και καταπολεμά τις ρυτίδες
  • ταχεία απορρόφηση
  • φωτίζει το δέρμα
  • απαλά και λεία μαλλιά και δέρμα
  • ιδανικό για OCM
  • προστατεύει τα μαλλιά και το δέρμα από την ξηρότητα
  • δίνει εκπληκτικό αποτέλεσμα όταν προστίθεται σε βαφές μαλλιών και σαμπουάν
  • διατηρεί τις άκρες των μαλλιών υγιείς και λείες
  • προστατεύει τα μαλλιά από φυσικές φθορές
  • τονώνει τον όγκο και αναζωογονεί τα μαλλιά
  • τιθασεύει τα ατίθασα μαλλιά και διευκολύνει το styling

Έλαιο μακαντάμια και θεραπευτικές ιδιότητες

Τα συστατικά που περιέχει το έλαιο μακαντάμια έχουν ευεργετική επίδραση στη δράση του. Πάνω απ' όλα, το έλαιο μακαντάμια βοηθά στη μείωση της ορατότητας των ουλών και επουλώνει τις πληγές, αλλά και καταπραΰνει τις επιπτώσεις της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Είναι μια θεραπεία για διάφορα δερματικά προβλήματα, αλλά και χρόνια προβλήματα. Από πού προέρχονται αυτές οι ιδιότητες; Η εξαιρετική βιοσυμβατότητα του ελαίου μακαντάμια με το δέρμα είναι το κλειδί.

Οφέλη ομορφιάς και χρήσεις του ελαίου μακαντάμια

Το γεγονός ότι το έλαιο μακαντάμια είναι παρόμοιο με το ανθρώπινο δέρμα στη δομή του είναι απόδειξη ότι αυτό το έλαιο έχει εκτενή χρήση στην κοσμετολογία. Το έλαιο μακαντάμια είναι πραγματικά ευέλικτο, επομένως χρησιμοποιείται συχνά στην παραγωγή καλλυντικών για το δέρμα (π.χ. κατά της κυτταρίτιδας) καθώς και για τα μαλλιά. Το υψηλότερης ποιότητας έλαιο μακαντάμια βρίσκεται επίσης στο Nanoil για μαλλιά μεσαίου πορώδους. Αυτό το μείγμα ελαίων είναι μια τέλεια λύση για άτομα που αναμένουν το καλύτερο αποτέλεσμα του ελαίου μακαντάμια. Σε αυτό το έτοιμο προϊόν, οι ιδιότητες του ελαίου ενισχύονται με πρόσθετα φυτικά έλαια.

Έλαιο μακαντάμια για χρήση στο πρόσωπο

Ποια είναι η επίδραση της τακτικής εφαρμογής του στο δέρμα; Το έλαιο μακαντάμια είναι παρόμοιο με έναν ποιοτικό ορό ή μια αναζωογονητική μάσκα προσώπου. Συνιστάται για όλους τους τύπους δέρματος, αν και θα λειτουργήσει καλύτερα σε κάποιους από ότι σε άλλους. Εκπληρώνει το ρόλο του αντιοξειδωτικού, δηλαδή προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών. Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση. Το έλαιο μακαντάμια πρέπει να χρησιμοποιείται σε ξηρές επιδερμίδες που δεν έχουν ελαστικότητα, ταλαιπωρημένες ή ερεθισμένες από τον ήλιο. Απορροφάται γρήγορα και χωρίς βάρος, ώστε να μπορεί να αντικαταστήσει τις κρέμες ημέρας ή νύχτας. Το φυσικό έλαιο μακαντάμια έχει εξαιρετικές μαλακτικές και απαλυντικές ιδιότητες και έτσι μπορεί να αναστέλλει τις ρυτίδες, να τις εξομαλύνει και να κάνει το δέρμα λαμπερό.

Επίδραση του ελαίου μακαντάμια στα μαλλιά

Αν αναζητάτε έναν φυσικό τρόπο για να ενυδατώσετε, να δυναμώσετε και να επανορθώσετε τα μαλλιά, το έλαιο μακαντάμια είναι η τέλεια λύση. Απορροφάται αμέσως και είναι φιλικό προς τα μαλλιά. Ο συνδυασμός παλμιτικού και ελαϊκού λιπαρού οξέος το κάνει παρόμοιο με το ανθρώπινο σμήγμα. Αυτό επιτρέπει στο έλαιο να ελέγχει τους σμηγματογόνους αδένες και να αποτρέπει την υπερβολική έκκριση ελαίου. Το έλαιο μακαντάμια προσφέρει εκπληκτικά οφέλη στα μαλλιά γιατί διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, ηρεμεί τους ερεθισμούς και αναζωογονεί μικρές φθορές στη δομή της τρίχας. Επιπλέον, συμπληρώνει τα μαλλιά με πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα που στερούνται τα μαλλιά. Το έλαιο μακαντάμια που χρησιμοποιείται σε τακτική βάση προστατεύει τα μαλλιά από την απώλεια νερού, βελτιώνει την ελαστικότητα και προσφέρει αναγέννηση.

Τα μαλλιά είναι πιο ελαστικά, βελούδινα απαλά και γεμάτα λάμψη μετά τη θεραπεία με έλαιο μακαντάμια. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά χτενίζονται και φορμαρίζονται πιο εύκολα, παύουν να υποφέρουν από υπερβολικά λιπαρό τριχωτό της κεφαλής και είναι λιγότερο εύθραυστα. Το έλαιο μακαντάμια δυναμώνει και αναζωογονεί, έτσι κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και τα εμποδίζει να πέσουν. Οι άκρες των μαλλιών προστατεύονται από το σπάσιμο.

Για ποιον τύπο μαλλιών είναι καλύτερο το έλαιο μακαντάμια;

Λαμβάνοντας υπόψη την ποσότητα των λιπαρών οξέων, το έλαιο μακαντάμια ταιριάζει ιδανικά στα μαλλιά που έχουν μεσαίο πορώδες. Από την άλλη, δεν είναι καλή επιλογή για μαλλιά χαμηλού πορώδους λόγω της περιεκτικότητας σε ωμέγα οξέα που αποτελούνται από μεγάλα σωματίδια. Είναι εξαιρετικό για μαλλιά μεσαίου πορώδους γιατί διεισδύει εύκολα στη δομή τους και τα σφραγίζει. Το έλαιο μακαντάμια που εφαρμόζεται σε σγουρά μαλλιά αποτρέπει τη φθορά και προστατεύει από δυσμενείς εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτικά έλαια και μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι για το πορώδες των μαλλιών σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο μακαντάμια στη περιποίηση των μαλλιών;

Ιδανικά, σε συνδυασμό με άλλα έλαια σε έτοιμα προϊόντα περιποίησης μαλλιών (για ιδανικές αναλογίες) ή για ντεμακιγιάζ με τη μέθοδο καθαρισμού με έλαια. Δεν είναι περίεργο που το έλαιο μακαντάμια λειτουργεί καλύτερα σε βρεγμένα μαλλιά - το νερό και η υψηλή θερμοκρασία επιταχύνουν την απορρόφηση των ελαίων. Είναι ένας νυχτερινός ορός προσώπου ή καθημερινός ορός για ξηρό δέρμα που αλλάζει το παιχνίδι. Το έλαιο μακαντάμια είναι ένα εξαιρετικό primer μακιγιάζ και αντιγηραντική θεραπεία. Θα ενισχύσει κάθε μπάνιο και λειτουργεί για μασάζ π.χ. για την εξομάλυνση των ραγάδων και της κυτταρίτιδας.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με βιταμίνη C
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου