Έλαιο jojoba - Τέλειο ενισχυτικό για μαλλιά και όλους τους τύπους δέρματος

Έλαιο jojoba - Τέλειο ενισχυτικό για μαλλιά και όλους τους τύπους δέρματος

Έχει περισσότερα κοινά με το κερί παρά με τα έλαια. Αλλά και πάλι – μπορεί να καταπλήξει με τις ιδιότητές του. Το έλαιο jojoba είναι η πηγή θρεπτικών συστατικών – βιταμινών, σκουαλανίου και λιπαρών οξέων, απορροφάται άριστα από το δέρμα και είναι ανθεκτικό στην τάγγιση. Είναι ένα φυσικό αντηλιακό και έχει παρόμοια δομή με το ανθρώπινο σμήγμα. Το έλαιο jojoba είναι γνωστό ως ο χρυσός της ερήμου που εξάγεται από τους σπόρους ενός αειθαλούς θάμνου.

Το έλαιο jojoba δεν είναι ένα τυπικό λάδι, αν και μοιάζει με ένα. Είναι υγρό κερί που συμπιέζεται από τους σπόρους του θάμνου jojoba - Simmondsia Chinensis. Το φυτό προέρχεται από βιολογικές καλλιέργειες στην Κεντρική Αμερική. Μπορεί επίσης να βρεθεί στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αφρική και την Ασία, αλλά είναι μάλλον σπάνιο σε αυτές τις περιοχές. Το φυτό καλλιεργείται και στην Ισπανία, αλλά τα περισσότερα προϊόντα με βάση το jojoba προέρχονται από τις τεράστιες φυτείες της ερήμου της Αργεντινής. Οι αειθαλείς θάμνοι jojoba κρύβουν όλες τις πολύτιμες ιδιότητές τους μέσα στους σπόρους.

Έλαιο Jojoba INCI (Διεθνής Ονοματολογία Συστατικών Καλλυντικών):

Σπορέλαιο Simmondsia Chinensis

Το 50% των σπόρων του θάμνου jojoba αποτελείται από λιπαρά οξέα, επομένως η συμπίεση του ελαίου γίνεται χωρίς προβλήματα. Οι σπόροι jojoba πίεσης εν ψυχρώ δίνουν χρυσαφένιο έλαιο με ωραία μυρωδιά ξηρών καρπών. Θα πρέπει να θυμάστε ότι μόνο το ακατέργαστο, πίεσης εν ψυχρώ, πιστοποιημένο έλαιο jojoba είναι ένα έντονα μαλακτικό προϊόν. Κατά την επιλογή του, ελέγχετε πάντα την ποιότητά του και τη μέθοδο εξαγωγής του και εάν έχει επεξεργαστεί. Άλλα έλαια χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά.

Χάρη στην πίεση εν ψυχρώ, το έλαιο jojoba διατηρεί όλες τις ιδιότητες του φυσικού θάμνου Simmondsia Chinensis. Είναι ρευστό σε θερμοκρασία δωματίου αλλά μετατρέπεται σε κερί στους μείον επτά βαθμούς Κελσίου περίπου. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι το έλαιο jojoba είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στην τάγγιση και διατηρεί τις ιδιότητές του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πράξη δεν έχει ημερομηνία λήξης γιατί διατηρείται φρέσκο πολλά χρόνια. Επομένως, το έλαιο jojoba φέρνει αποτελέσματα όχι μόνο όταν είναι φρεσκοσυμπιεσμένο.

Έλαιο Jojoba ή αργανέλαιο;

Αν αναρωτιέστε τι κάνει το αργανέλαιο και το έλαιο jojoba να διαφέρουν, πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε. Είναι πραγματικά ενδιαφέροντα προϊόντα και έχουν παρόμοιες ιδιότητες. Είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε και τα δύο τόσο σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών όσο και δέρματος. Ωστόσο, το έλαιο jojoba είναι που περιέχει φυσικό σκουαλάνιο. Κατά συνέπεια, η δομή του είναι σχεδόν ίδια με τη δομή του ανθρώπινου δέρματος. Απορροφάται πολύ καλύτερα και βελτιώνει την κατάσταση των μαλλιών πιο αποτελεσματικά. Ανάλογα με τα συστατικά που ψάχνουμε σε ένα έλαιο, αποφασίζουμε για jojoba ή argan.

Ιδιότητες ελαίου jojoba

Από τι είναι φτιαγμένο το έλαιο jojoba; Είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης Ε (επιταχύνει την επανόρθωση και επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων), βιταμίνη Α (ενισχύει τη φυσική λειτουργία του δέρματος), βιταμίνη F (ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό στο δέρμα), φυτικές στερόλες, λιπαρά οξέα, σύμπλεγμα βιταμινών Β και σκουαλάνιο (προλαμβάνει τη φλεγμονή και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες). Το έλαιο jojoba οφείλει επίσης τις ιδιότητές του σε πολύτιμα μέταλλα όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, το ιώδιο και το χρώμιο, καθώς και πολλά απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Έλαιο jojoba και οι χρήσεις του στην ομορφιά

Το φυσικό έλαιο jojoba έχει υψηλή βιοσυμβατότητα με το δέρμα. Ως αποτέλεσμα, απορροφάται τέλεια και είναι τόσο δημοφιλές στα καλλυντικά προσώπου, σώματος και μαλλιών. Μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως ανεξάρτητο καλλυντικό όσο και ως συστατικό σπιτικών προϊόντων και θεραπειών. Συχνά περιλαμβάνεται σε κρέμες προσώπου, λοσιόν σώματος, σαπούνια και μαλακτικά μαλλιών. Το Nanoil για μαλλιά με μεσαίο πορώδες έχει επίσης εμπλουτιστεί με φυσικό έλαιο jojoba εξαιρετικής ποιότητας. Λειτουργεί ως ρυθμιστικό και καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής. Είναι ενδιαφέρον ότι το έλαιο jojoba χρησιμοποιείται επίσης και ως βάση για το άρωμα για να κάνει τη μυρωδιά του να διαρκεί περισσότερο.

Γιατί αξίζει να χρησιμοποιήσετε το έλαιο jojoba;

  • είναι συμβατό με το δέρμα
  • απορροφάται αβίαστα από το δέρμα και τα μαλλιά
  • είναι τέλειο για όλους τους τύπους δέρματος
  • μειώνει τις ρυτίδες και καταπολεμά την ακμή
  • αναζωογονεί σώμα και μαλλιά
  • προσφέρει πολλά μέταλλα και απαραίτητα λιπαρά οξέα στα μαλλιά και το δέρμα
  • εξασφαλίζει ευέλικτη χρήση σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά
  • ενυδατώνει, επανορθώνει, θεραπεύει τις φλεγμονές
  • αποτρέπει το σπάσιμο των μαλλιών, εντείνει τη λάμψη
  • ελέγχει την έκκριση σμήγματος και αναστέλλει την υπερπαραγωγή ελαίου

Πώς λειτουργεί το έλαιο jojoba;

Είναι αντιβακτηριδιακό, αν το προσθέσουμε σε άλλα καλλυντικά, επεκτείνει την αντοχή τους. Το έλαιο jojoba είναι ένα προϊόν ομορφιάς πολλαπλών χρήσεων που βρίσκει τη θέση του σε:

  • θεραπείες κατά της ακμής
  • αντιρυτιδικές κρέμες
  • κρέμες ματιών και ορούς
  • απολεπιστικά προσώπου, σώματος, χεριών και ποδιών
  • προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας και των ραγάδων
  • θεραπείες μαλλιών και μαλακτικά
  • προϊόντα περιποίησης νυχιών και μαλακτικά παρασκευάσματα για τα πετσάκια
  • προστατευτικά προϊόντα για τα χείλη
  • προϊόντα περιποίησης χεριών και ποδιών

Έλαιο jojoba - οφέλη για το δέρμα

Εάν χρησιμοποιείται τακτικά, το έλαιο jojoba προσφέρει την κατάλληλη υγρασία, προσθέτει απαλότητα και ελαστικότητα. Είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό που λειτουργεί για όλους τους τύπους δέρματος. Το έλαιο jojoba προλαμβάνει την αφυδάτωση, διατηρεί το όξινο pH και ενυδατώνει το ξηρό δέρμα. Μειώνει τη διαδερμική απώλεια νερού. Από την άλλη, καθαρίζει το δέρμα και αναστέλλει την υπερβολική έκκριση σμήγματος στο λιπαρό δέρμα. Επιπλέον, το έλαιο jojoba επανορθώνει και καταπραΰνει τις φλεγμονές, επομένως συνιστάται για τη θεραπεία του εκζέματος και της ψωρίασης. Λειτουργεί επίσης ως φυσικό φίλτρο κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Έλαιο jojoba - οφέλη για τα μαλλιά

Οι θρεπτικές ιδιότητες του ελαίου jojoba χρησιμοποιούνται συχνά στη φροντίδα των μαλλιών. Ποια είναι τα οφέλη του ελαίου jojoba για τα μαλλιά; Κάνει τους βολβούς των μαλλιών πιο δυνατούς, διευκολύνει το χτένισμα, αποτρέπει τη στατική και θωρακίζει τις ίνες των μαλλιών από εξωτερικούς παράγοντες, θρέφει και ελέγχει το επίπεδο υγρασίας. Αποτρέπει την ευθραυστότητα και τονώνει τη λάμψη. Είναι καλή ιδέα να κάνετε μασάζ με έλαιο jojoba στο τριχωτό της κεφαλής γιατί διεισδύει στους βολβούς και ενισχύει τη λειτουργία των θυλάκων της τρίχας. Επιπλέον, έχει αντιπιτυριδικές ιδιότητες, καταπραΰνει και προστατεύει τα μαλλιά από τη λιπαρότητα. Εκπληρώνει πολλές λειτουργίες καθώς βοηθά στα ξηρά αλλά και στα λιπαρά μαλλιά. Το έλαιο προσφέρει υγρασία και κλειδώνει το νερό στα ξηρά μαλλιά. Από την άλλη, ελέγχει τους σμηγματογόνους αδένες και αποτρέπει την υπερβολική έκκριση σμήγματος στα λιπαρά μαλλιά.

Για ποιους τύπους μαλλιών είναι κατάλληλο το έλαιο jojoba;

Αν πιστεύετε ότι χάρη στο έλαιο jojoba τα υψηλού πορώδους μαλλιά σας θα ανακτήσουν την εξαιρετική τους κατάσταση, έχετε δίκιο. Σίγουρα θα λειτουργήσει και για μαλλιά μεσαίου και χαμηλού πορώδους. Πως και έτσι; Το έλαιο jojoba έχει ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Είναι κερί, όχι κανονικό φυτικό έλαιο. Επομένως, ο έλεγχος της περιεκτικότητας σε λιπαρά οξέα δεν θα λειτουργήσει σε αυτή την περίπτωση. Είναι ένα ρευστό φυτικό κερί που λειτουργεί για όλους τους τύπους μαλλιών – φθαρμένα, αφυδατωμένα, με ψαλίδα, δύσκολα στο styling κ.λπ.

Θεραπεία μαλλιών με έλαιο jojoba

Το έλαιο jojoba μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθαρή του μορφή ή ως προσθήκη σε προϊόντα περιποίησης. Να θυμάστε ότι το έλαιο πρέπει να είναι φυσικό, απαλλαγμένο από σιλικόνες, συντηρητικά και άρωμα. Είναι ο τρόπος που λειτουργεί που έχει μεγαλύτερη σημασία – όχι το χρώμα ή το άρωμα. Τα οφέλη του ελαίου jojoba θα ενισχυθούν όταν το ανακατεύουμε με άλλα έλαια π.χ. argan, macadamia ή έλαιο καρύδας. Στη συνέχεια, θα έχετε πλήρη περιποίηση και μια πραγματική μεταμόρφωση των μαλλιών.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με βιταμίνη C
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου