Έλαιο νυχτολούλουδου – καλλωπιστική δύναμη των κίτρινων λουλουδιών

Έλαιο νυχτολούλουδου – καλλωπιστική δύναμη των κίτρινων λουλουδιών

Έλαιο νυχτολούλουδου – μια κίτρινη ουσία που παράγεται από ένα δυσδιάκριτο φυτό με ακόμη πιο έντονο κίτρινο χρώμα. Τα μικρά φυτά του νυχτολούλουδου είναι γνωστά, κυρίως ως φυτά κήπου, αλλά αναπτύσσονται και σε λιβάδια. Στα κορίτσια αρέσει συχνά να τα μαζεύουν και να δημιουργούν όμορφες κορώνες και ανθοδέσμες.

Έλαιο νυχτολούλουδου

Σπορέλαιο Οινοθήρα η διετής

Το νυχτολούλουδο είναι ένα πολύ κοινό φυτό. Κυριάρχησε στη φύση, αλλά έχει επίσης το δεύτερο πρόσωπό του - δυσδιάκριτο στο λιβάδι είναι ένα ισχυρό και επιθυμητό για το ράφι του μπάνιου. Στον κόσμο των καλλυντικών, το νυχτολούλουδο είναι πρωταγωνιστής. Γίνεται μια από τις ισχυρότερες ουσίες που μάχονται για τη νεότητα του δέρματός μας, και - κυρίως - των μαλλιών. Ακόμη και τα πιο αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά πρέπει μπορούν να νιώσουν την επανορθωτική δύναμη του ελαίου νυχτολούλουδου. Περιλαμβάνει τη δύναμη των βιταμινών, των ενζύμων, των αμινοξέων και των στοιχείων που είναι υπεύθυνα για την ομορφιά και την υγεία των μαλλιών μας.

Έλαιο νυχτολούλουδου - ιδιότητες

Η χρήση λαδιού νυχτολούλουδου αποκαλύπτειται σε πολλούς τομείς καλλυντικών. Χρησιμοποιείται συνήθως ως κρέμα προσώπου ή κρέμα κάτω από τα μάτια. Η αγορά αγνού ελαίου νυχτολούλουδου παγιδευμένου σε μικροσκοπικές κάψουλες είναι πολύ δημοφιλής. Μόλις ανοιχτεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στο πρόσωπο, αναμεμειγμένο με κρέμα, λοσιόν προσώπου ή μαλακτικό μαλλιών. Αξίζει να θυμηθούμε ότι το έλαιο νυχτολούλουδου έχει επανορθωτικές και βαθιά αναπλαστικές ιδιότητες. Είναι μια θεραπεία για πολύ ταλαιπωρημένα, αφυδατωμένα και λευκασμένα μαλλιά με υψηλό πορώδες. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο έλαιο νυχτολούλουδου:

  • 1,8% στεατικό οξύ (κορεσμένο),
  • 2,0% άλφα-λινολενικό οξύ, ωμέγα-3 (πολυακόρεστα).
  • 5,4% ελαϊκό οξύ, ωμέγα-9 (μονοακόρεστα)
  • 6,2% παλμιτικό οξύ (κορεσμένο),
  • 75% λινολεϊκό οξύ, ωμέγα-6 (πολυακόρεστα).

Επιπλέον, το έλαιο νυχτολούλουδου περιέχει βιταμίνη Ε, φυτοστερόλες, θείο, αμινοξέα, τρυπτοφάνη και μέταλλα, όπως ψευδάργυρο, σελήνιο, μαγνήσιο και ασβέστιο.

Η βιταμίνη Ε είναι ένα πολύ ισχυρό και γνωστό αντιοξειδωτικό που επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης των μαλλιών. Το έλαιο νυχτολούλουδου περιέχει πολύ υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε, επομένως χρησιμοποιείται συχνά ως αντιγηραντικό προϊόν.

Οι φυτοστερόλες – λόγω της ικανότητάς τους να διεγείρουν τη σύνθεση του κολλαγόνου – είναι απαραίτητες στη φροντίδα των μαλλιών. Χάρη στην παρουσία φυτοστερολών στο έλαιο νυχτολούλουδου, μειώνει την υποβάθμιση της ελαστίνης, εξασφαλίζει ζωντάνια και υγεία στα μαλλιά που έχουν ριζώσει γερά στους βολβούς.

Η τρυπτοφάνη είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της τριχόπτωσης. Η έλλειψή του στον οργανισμό προκαλεί αλωπεκία και αυξημένη τριχόπτωση.

Τα αμινοξέα θείου συμμετέχουν στην αναδόμηση των κατεστραμμένων ινών της τρίχας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βασικά δομικά στοιχεία της τρίχας είναι οι πρωτεΐνες (συμπεριλαμβανομένης της κερατίνης, η οποία αποτελείται από αμινοξέα).

Ψευδάργυρος - αποτρέπει την τριχόπτωση και σταματά τη φαλάκρα και ακόμη και επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Σελήνιο - είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με ιδιότητες που επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης των μαλλιών.

Μαγνήσιο – συμμετέχει άμεσα στην παραγωγή πρωτεϊνών (συμπεριλαμβανομένης της κερατίνης) και υποστηρίζει τη δράση των θειούχων αμινοξέων, στα οποία είναι πλούσιο το έλαιο νυχτολούλουδου.

Ασβέστιο - η έλλειψή του οδηγεί σε αυξημένη τριχόπτωση και αραίωση μαλλιών.

Λάδι νυχτολούλουδου για μαλλιά

Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι αναντικατάστατο στην αναγέννηση και περιποίηση των κατεστραμμένων και αφυδατωμένων μαλλιών. Τα μεγάλα μόρια πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (κυρίως λινολεϊκού οξέος) που επικρατούν στη σύνθεση, κάνουν το έλαιο νυχτολούλουδου ιδιαίτερα κατάλληλο για μαλλιά με υψηλό πορώδες, τα οποία σχεδόν έχασαν εντελώς τη λάμψη και την ελαστικότητά τους. Σε συνδυασμό με άλλα έλαια σχεδιασμένα για αναγέννηση, είναι ένα ισχυρό όπλο στον αγώνα για όμορφα και υγιή μαλλιά. Η τέλεια ισορροπία ελαίων κατάλληλων για ταλαιπωρημένα μαλλιά περιέχεται στο Nanoil – λάδι για μαλλιά υψηλού πορώδους. Μετά από τακτική χρήση στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής, ακόμη και τα πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά γίνονται γεμάτα ζωντάνια και ενυδατώνονται από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Οι τρίχες αποκτούν όχι μόνο όμορφη εμφάνιση, αλλά και σε βάθος αναγέννηση. Επιπλέον, το έλαιο νυχτολούλουδου, δεν έχει μόνο τη δύναμη να επανορθώνει τις κατεστραμμένες δομές των μαλλιών. Χάρη στα μεγάλα σωματίδια των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, παρέχει καλή προστασία στα μαλλιά. Το μικροσκοπικό αποφρακτικό στρώμα παράγεται στην επιφάνεια της τρίχας, θωρακίζει τα μαλλιά από τη θερμότητα (τόσο από τη φύση όσο και από αυτό που παράγεται μηχανικά - με πιστολάκι ή ισιωτικά). Το έλαιο νυχτολούλουδου θα το βρείτε σε φαρμακεία και εξειδικευμένα μαγαζιά. Είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές και καλλωπιστικές του ιδιότητες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο νυχτολούλουδου;

Τα μαλλιά σας θα ερωτευτούν το έλαιο νυχτολούλουδου, ειδικά αφού το χρησιμοποιήσετε για λίπανση τόσο των τριχών όσο και του τριχωτού της κεφαλής. Μια τέτοια θεραπεία που εκτελείται τακτικά, ακόμη και μία φορά την εβδομάδα, θα φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Η εφαρμογή του λαδιού μοιάζει με την εφαρμογή μάσκας μαλλιών - μόνο οι αλλαγές περιλαμβάνουν τη συνοχή του καλλυντικού (λάδι) και τον χρόνο που απαιτείται για να το διατηρήσετε στα μαλλιά (καλύτερα να το αφήσετε όλη τη νύχτα, αλλά η πρώτη λίπανση θα μπορούσε να γίνει σε μία ή δύο ώρες - φροντίστε να δείτε πώς θα λειτουργήσει το λάδι σε έναν συγκεκριμένο τύπο μαλλιών). Μπορεί να αποδειχθεί ότι η θεραπεία μιας ώρας είναι αρκετή για να θρέψει τα μαλλιά σας.

Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι το ιδανικό προστατευτικό μαλακτικό μαλλιών και σίγουρα πολλές γυναίκες το χρησιμοποιούν πρόθυμα και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ολονύχτιας (ή τη βέλτιστη ώρα) περιποίησης μαλλιών με λάδι. Λόγω του γεγονότος ότι αυτό το λάδι παρέχει στις τρίχες λάμψη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ως ορός που μπορεί να εφαρμοστεί πολλές φορές την ημέρα για να στεγνώσει τα μαλλιά για να τα κάνει γυαλιστερά, μαλακά και να δαμάσει τα ατίθασα τσουλούφια. Επιπλέον, το έλαιο νυχτολούλουδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και πολλές φορές την ημέρα. Επειδή μόνο τα φυσικά έλαια έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στα μαλλιά και να τα θρέφουν τόσο εξωτερικά όσο και από μέσα, το έλαιο νυχτολούλουδου λειτουργεί πολύ καλά και σε βρεγμένα μαλλιά. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε λάδι νυχτολούλουδου μετά το μπάνιο, ξεκινώντας από τη μέση του μήκους, που είναι λίγο πολύ η γραμμή του αυτιού. Το προϊόν δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Επιπλέον, μετά από αυτό το είδος χρήσης, το styling θα διευκολυνθεί και ο χρόνος στεγνώματος θα μειωθεί. Κατά συνέπεια, τα μαλλιά θα εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες για μικρότερο χρονικό διάστημα. Το έλαιο νυχτολούλουδου δεν θα επιτρέψει στα μαλλιά να χάσουν την υγρασία από μέσα, επομένως θα φροντίσει πολύ το νερό και τη λιπιδική διπλή στιβάδα των μαλλιών και του δέρματος.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με βιταμίνη C
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου