Δέρμα Ροδόχρου Νόσου: Συμπτώματα, Θεραπείες, Προϊόντα Ομορφιάς

Δέρμα Ροδόχρου Νόσου: Συμπτώματα, Θεραπείες, Προϊόντα Ομορφιάς

Είναι τα κατακόκκινα μάγουλα σημάδι καλής υγείας; Αποδεικνύεται ότι όχι πάντα, επειδή η ερυθρότητα του προσώπου είναι ένα από τα διακριτά σημάδια του δέρματος ροδόχρου νόσου, το οποίο μάλιστα τυχαίνει να είναι ο πιο απαιτητικός τύπος δέρματος. Φυσικά, ακόμη και η υπερδραστήρια επιδερμίδα μπορεί να δείχνει αψεγάδιαστη, αρκεί να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες της. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις καλύτερες συμβουλές περιποίησης του δέρματος ροδόχρου νόσου και τα πράγματα που αυτός ο πιο ευαίσθητος τύπος δέρματος δεν ανέχεται καλά.

Χαρακτηριστικά του δέρματος ροδόχρου νόσου

Η αναγνώριση του δέρματος ροδόχρου νόσου από τους άλλους τύπους είναι αρκετά εύκολη. Είναι εμφανώς κοκκινισμένο, συχνά επηρεάζεται από ροδόχρου ακμή και τις λεγόμενες ευρυαγγείες που είναι σπασμένα τριχοειδή αγγεία που φαίνονται μέσα από το λεπτό δέρμα, δημιουργώντας μια φωλιά από φλεβικές φλέβες.

Στην πραγματικότητα, το δέρμα ροδόχρου νόσου είναι τόσο λεπτό που τα αιμοφόρα αγγεία φαίνονται εύκολα μέσα από αυτό. Υπάρχουν επίσης μερικοί φαινομενικά ακίνδυνοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση αγγειακών κηλίδων. Η κατανάλωση ζεστών ροφημάτων, η κατανάλωση πικάντικων φαγητών και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έχουν άμεσο αντίκτυπο στα αιμοφόρα αγγεία, κάνοντάς τα να αντιδρούν γρήγορα, γεγονός που με τη σειρά του προάγει την ερυθρότητα του προσώπου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η φροντίδα του δέρματος ροδόχρου νόσου πρέπει να εστιάζει στην ενίσχυση των εξασθενημένων τριχοειδών αγγείων, καθώς και στην προστασία και την ανακούφιση του δέρματος που είναι σαφώς υπεραντιδραστικό.

Γνωρίζατε ότι...

... το δέρμα ροδόχρου νόσου συχνά προκαλείται από κληρονομικούς παράγοντες; Είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και ξανθά μαλλιά. Οι ευρυαγγείες προκαλούνται επίσης από τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων και τη διαταραγμένη σύνθεση κολλαγόνου που γίνεται όλο και λιγότερο αποτελεσματική με την ηλικία. Χωρίς κολλαγόνο, τα τριχοειδή αγγεία χάνουν την ανθεκτικότητά τους, εξ ου και το σπάσιμο.

Αιτίες του δέρματος ροδόχρου νόσου

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το δέρμα ροδόχρου νόσου έχει να καταπολεμήσει μια σειρά από παράγοντες που το διαταράσσουν περισσότερο απ' ό,τι το κάνουν σε άλλους τύπους δέρματος. Η ανεξέλεγκτη ερυθρότητα του προσώπου και οι ευρυαγγείες προκαλούνται συχνά από:

  • υπερβολική σωματική προσπάθεια
  • δυσμενείς καιρικές συνθήκες (δυνατός άνεμος, καυτός ήλιος, χαμηλές θερμοκρασίες)
  • απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας (σάουνα, σολάριουμ)
  • έντονο και χρόνιο στρες, βίαια συναισθήματα
  • πολύ μεγάλα και πολύ ζεστά μπάνια
  • αλκοόλ, τσιγάρα, καυτά ποτά, πικάντικα φαγητά
  • λανθασμένες θεραπείες του δέρματος (χρήση καλλυντικών που δεν ταιριάζουν με τον τύπο του δέρματος)
  • εγκυμοσύνη και ορμονικά αντισυλληπτικά
  • εμμηνόπαυση

Συμβουλές φροντίδας του δέρματος ροδόχρου νόσου

  1. Η θεμελιώδης πτυχή της φροντίδας του δέρματος ροδόχρου νόσου είναι η προφύλαξη που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση και την πρόληψη των αλλαγών του δέρματος, καθώς και στοχεύει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων ατελειών. Η αντιμετώπιση της ευθραυστότητας των τριχοειδών αγγείων και, όποτε είναι δυνατόν, η αποφυγή των εκλυτικών παραγόντων που ευθύνονται τόσο για την επιδείνωση της υγείας του δέρματος όσο και για την πρόκληση υπερευαισθησίας είναι τα ζητήματα πρωταρχικής σημασίας. Για να αποφύγετε τις ατέλειες που είναι χαρακτηριστικές του δέρματος ροδόχρου νόσου, επιλέξτε ειδικούς ορούς προσώπου.
  2. Αυτός ο τύπος δέρματος δεν ανέχεται το σκληρό και χλωριωμένο νερό. Επομένως, αν το νερό της βρύσης δεν είναι μαλακό, προτείνεται να το βράζετε και να το ψύχετε πριν το χρησιμοποιήσετε για το πλύσιμο του προσώπου.
  3. Ενώ μιλάμε για πλύσιμο, το δέρμα ροδόχρου νόσου πρέπει να καθαρίζεται μόνο με ήπια καθαριστικά. Απευθυνθείτε μόνο σε προϊόντα που προορίζονται για τη φροντίδα του ευαίσθητου και δέρματος ροδόχρου νόσου. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, να είστε ευγενικοί με το πρόσωπο. Μην το τρίβετε πολύ έντονα για να αποφύγετε τη θραύση των αιμοφόρων αγγείων.
  4. Μια φορά την εβδομάδα εφαρμόστε καταπραϋντικές και δροσιστικές μάσκες προσώπου. Τέτοια προϊόντα προωθούν τη φροντίδα αυτού του απαιτητικού και υπεραντιδραστικού τύπου δέρματος και φέρνουν ανακούφιση.
  5. Ξεχάστε τα απολεπιστικά υψηλού επιπέδου. Απομακρύνετε όλα τα μηχανικά απολεπιστικά και επιλέξτε πολύ προσεκτικά τα ενζυμικά peeling - προτείνεται να συμβουλευτείτε έναν αισθητικό πριν επιλέξετε το απολεπιστικό. Μπορείτε επίσης να κάνετε χρήση σκευασμάτων σε μορφή τζελ με ήπια οξέα (π.χ. γαλακτοβιονικό οξύ). Τέτοια προϊόντα δεν ερεθίζουν το υπερ-αντιδραστικό δέρμα, αλλά είναι απίστευτα καλά στη διάλυση των νεκρών κυττάρων.
  6. Προστατέψτε το δέρμα ροδόχρου νόσου από το φως του ήλιου! Η τόσο ευαίσθητη επιδερμίδα πρέπει να προστατεύεται από τις ακτίνες του ήλιου όχι μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία διεισδύει μέσα από τα σύννεφα, με αποτέλεσμα να φτάνει και να επηρεάζει το δέρμα ακόμα και το φθινόπωρο. Για το λόγο αυτό, διατηρήστε την επιδερμίδα σας προστατευμένη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους χρησιμοποιώντας κρέμες με SPF 15 κατά τη διάρκεια του χειμώνα και κρέμες με SPF 30 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  7. Θα θέλατε να κάνετε τις ευρυαγγείες λιγότερο ορατές; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα foundation που προορίζεται για την κάλυψη των ατελειών που χαρακτηρίζουν το δέρμα ροδόχρου νόσου. Αυτός ο τύπος προϊόντος περιέχει μια κίτρινη χρωστική ουσία που μειώνει την ερυθρότητα του προσώπου.
  8. Αποφύγετε να κάvετε ζεστά μπάνια, να επισκέπτεστε σάουνες και σολάριουμ. Συνιστάται επίσης να περιορίσετε την έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επειδή το υπερβολικό μαύρισμα δεν είναι ευεργετικό για το δέρμα ροδόχρου νόσου. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Θα πρέπει επίσης να προστατεύετε το δέρμα από τον παγετό και τον ξηρό αέρα.
  9. Περιορίστε το αλκοόλ, τα πικάντικα φαγητά και τον δυνατό καφέ. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί επίσης να είναι ευεργετική. Όλα τα είδη διεγερτικών ουσιών έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε κάθε τύπο δέρματος.
  10. Αποφύγετε τα συνθετικά καλλυντικά συστατικά όπως τα τεχνητά αρώματα ή τα parabens που είναι γνωστό ότι προκαλούν ερεθισμούς. Εξαλείψτε τα ακόλουθα συστατικά: αλκοόλ, μενθόλη, μέντα, αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, καθώς και ισχυρά οξέα όπως AHA και BAH.

Προϊόντα ομορφιάς για το δέρμα ροδόχρου νόσου

Η χρήση των σωστών καλλυντικών είναι το κλειδί για ένα όμορφο και ήρεμο δέρμα. Διαλέξτε τα προσεκτικά, ελέγχοντας πάντα τα συστατικά. Παρόλο που υπάρχουν πολλά συστατικά καλλυντικών που αποδεδειγμένα κάνουν καλό στο δέρμα ροδόχρου νόσου, υπάρχει μόνο μία φόρμουλα που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα - ένας ορός προσώπου. Αυτό το καλλυντικό προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα, επειδή εισχωρεί βαθιά για να προσφέρει θρεπτικά συστατικά σε όλα τα στρώματα του δέρματος. Ένας αξιοπρεπής ορός προσώπου για δέρμα ροδόχρου νόσου αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε να καταπολεμά και να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες της επιδερμίδας. Και αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο Ορός Προσώπου Nanoil Κατά της Κοκκινίλας. Καταπραΰνει το δέρμα και μειώνει τη ροδόχρου ακμή, φωτίζει την ερυθρότητα του προσώπου και σβήνει τις ευρυαγγείες. Τα προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά περιποίησης συρρικνώνουν τα διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία, ανακουφίζουν το ερεθισμένο δέρμα και το προστατεύουν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Εκτός από τον ορό προσώπου, ο οποίος είναι θεμελιώδης για την καλή υγεία της φροντίδας του δέρματος ροδόχρου νόσου, υπάρχουν και μερικά άλλα προϊόντα για το δέρμα που αξίζει να εισαχθούν σε μια καθημερινή τελετουργία ομορφιάς και περιλαμβάνουν ήπια, φυτικά καλλυντικά. Προτιμήστε τα μη επεμβατικά καθαριστικά και τα προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ, και απλά εγκαταλείψτε τα μηχανικά scrubs προσώπου. Όταν πλένετε το πρόσωπό σας, κάντε το απαλά - το έντονο τρίψιμο συχνά συμβάλλει στην εμφάνιση αγγειακών κηλίδων. Το υπερ-αντιδραστικό και επιρρεπές σε κοκκινίλες δέρμα μπορεί επίσης να καταπραΰνει με φυτικό νερό όπως το νερό της αμαμηλίδας που ενισχύει επιπλέον την κυκλοφορία της λέμφου και είναι ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας.

Ασφαλείς θεραπείες για το δέρμα ροδόχρου νόσου

Υπάρχουν μερικές ασφαλείς θεραπείες ιδανικές για το δέρμα ροδόχρου νόσου.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ

Μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για το δέρμα ροδόχρου νόσου που εξαρτάται από την κατεύθυνση μιας δέσμης φωτός στα σπασμένα τριχοειδή αγγεία για να τα διορθώσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ορατή βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος και τη σημαντική μείωση των αγγειακών κηλίδων. Όλες οι σημαντικές παράμετροι του λέιζερ λαμβάνονται πάντα υπόψη και ρυθμίζονται προσεκτικά, προκειμένου να αποφευχθεί η βλάβη των γύρω κυττάρων.

ΙΟΝΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των εξασθενημένων τριχοειδών αγγείων, καθιστώντας τα ανθεκτικά στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Κατά τη διάρκεια της ιοντοθεραπείας τα θρεπτικά συστατικά μεταφέρονται βαθύτερα κάτω από την επιδερμίδα για να καταπραΰνουν τους ερεθισμούς, καθώς και να μειώνουν τη ροδόχρου ακμή και τις ευρυαγγείες. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για τη χρήση αυτής της θεραπείας, ώστε το δέρμα να είναι έτοιμο για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν το καλοκαίρι και το χειμώνα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΑΘΜΑΝΟΜΕΝΟ ΠΑΛΜΙΚΟ ΦΩΣ ή αλλιώς CPL

Η ροδόχρου ακμή και η υπερμελάγχρωση είναι δύο ατέλειες που συνδέονται αυστηρά με το δέρμα ροδόχρου νόσου και μια επαγγελματική θεραπεία που στοχεύει στη λάμψη αυτών των δερματικών ατελειών είναι το βαθμονομημένο παλμικό φως. Με απλά λόγια, μια δέσμη φωτός κατευθύνεται στον αποχρωματισμό για να τον σβήσει εντελώς από το πρόσωπο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του CPL είναι τα άμεσα αποτελέσματα που προσφέρει, τα οποία παίρνουν τη μορφή ομοιόμορφου τόνου του δέρματος.

ΥΔΡΟΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΑΠOΞΕΣΗ

Πρόκειται για μια ήπια θεραπεία απολέπισης που χρησιμοποιείται για την αναπλήρωση του νερού στο δέρμα. Εξασφαλίζει βαθύ καθαρισμό και εξαιρετικά αποτελεσματική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Επιπλέον, η υδρομικροδερμοαπόξεση είναι επίσης γνωστή για την καταπολέμηση της ροδόχρου ακμής και του αποχρωματισμού. Αυτή η μη επεμβατική θεραπεία είναι ιδανική για το δέρμα ροδόχρου νόσου.

ΣΠΙΤΙΚEΣ ΘΕΡΑΠΕIΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔEΡΜΑ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΝΟΣΟΥ

Λάβετε υπόψη σας ότι ακόμη και οι πιο προηγμένες θεραπείες αισθητικής ιατρικής μπορεί να μην φέρουν θετικά αποτελέσματα αν δεν ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες της σωστής θεραπείας του δέρματος ροδόχρου νόσου. Τα ήπια προϊόντα περιποίησης του δέρματος και ένας ορός προσώπου είναι απαραίτητα. Επιπλέον, η χρήση οικιακών μασκών προσώπου για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών θα πρέπει να θεωρείται κρίσιμο στοιχείο της φροντίδας του δέρματος ροδόχρου νόσου. Τέτοια προϊόντα είναι ήπια για το δέρμα, και ως εκ τούτου μπορείτε να τα εφαρμόζετε ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα. Συνιστάται επίσης το σκούπισμα του ευαίσθητου δέρματος με χυμό αγγουριού και έγχυμα χαμομηλιού.

Τροφές που κάνουν καλό στο δέρμα ροδόχρου νόσου

Παραδόξως, η τήρηση βασικών αρχών υγιεινής διατροφής αρκεί για να ηρεμήσει το δέρμα ροδόχρου νόσου. Για να προλάβετε τις αγγειακές κηλίδες και τη ροδόχρου ακμή, αρκεί να βάλετε στη διατροφή σας περισσότερα λαχανικά και φρούτα, ιδίως αυτά που είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για το δέρμα. Επιπλέον, τόσο η βιταμίνη C όσο και η ρουτίνη έχουν θετική επίδραση στην επιδερμίδα, επομένως συνιστάται να προσφέρετε σημαντικές ποσότητες αυτών των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό σας. Μια άλλη καλή ιδέα είναι τα συμπληρώματα διατροφής. Γενικά, καλό είναι να αντιληφθείτε ότι οι βιταμίνες είναι ευεργετικές για τα αιμοφόρα αγγεία, αλλά θα πρέπει να αποφεύγονται τα πικάντικα φαγητά, το αλκοόλ, ο καφές, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τα ζεστά ροφήματα. Τα ενεργειακά ποτά δεν συνιστώνται επίσης.

Να θυμάστε ότι και το δέρμα ροδόχρου νόσου μπορεί να είναι άψογο - απλώς απαιτεί περισσότερη προσοχή και τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Να είστε απαλές με το δέρμα σας και να το εκθέτετε στις θεραπείες που αποζητά.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου