Η Καλύτερη Ρουτίνα Περιποίησης της Επιδερμίδας που Πρέπει να Ακολουθήσετε στα 30 σας

Η Καλύτερη Ρουτίνα Περιποίησης της Επιδερμίδας που Πρέπει να Ακολουθήσετε στα 30 σας

Η επιδερμίδα στα 30 μας εξακολουθεί να φαίνεται νεανική, αλλά είναι λιγότερο ανθεκτική στα ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης, στα υπολείμματα του μακιγιάζ ή στις άγρυπνες νύχτες. Ακόμη και η καλύτερη κρέμα προσώπου αποδεικνύεται ανεπαρκής. Πώς να φροντίσετε το δέρμα που πρέπει να καταπολεμήσει την άφιξη των ρυτίδων του προσώπου; Ας περάσουμε σε μια σοβαρή και αξιοπρεπή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος που αξίζει σε όλες μας. Σας λέμε πώς να καθυστερήσετε τη διαδικασία της γήρανσης και να διατηρήσετε τη νεότητα της 20ετίας.

Πώς είναι η επιδερμίδα στα 30 σας;

Το δέρμα στα 30 σας γερνάει, αλλά το πρόσωπό σας δεν το προδίδει ακόμα. Δυστυχώς, η διαδικασία είναι αναπόφευκτη επειδή το επίπεδο του κολλαγόνου στο δέρμα πέφτει, το ίδιο και το επίπεδο των οιστρογόνων. Πώς επηρεάζει αυτό την επιδερμίδα; Έχει αποδειχθεί ότι το δέρμα των 30χρονων:

  • χάνει την ελαστικότητά του.
  • δεν αναπηδά εύκολα.
  • δεν είναι πλέον ανθεκτικό στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες.
  • χάνει σταδιακά την υγιή λάμψη, τη ζωτικότητα και την ενυδάτωση.

Η σταδιακή πτώση των οιστρογόνων προκαλεί την επιβράδυνση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες είναι δύο ίνες που αποτρέπουν τη χαλάρωση του δέρματος και το διατηρούν σε άριστη κατάσταση. Κατά συνέπεια, η διόγκωση και η σφριγηλότητα του δέρματος επιδεινώνονται με την ηλικία.

Το δέρμα στη δεκαετία των 30 χάνει την ικανότητά του να επιδιορθώνει τα κύτταρα. Η ανανέωση των κυττάρων του δέρματος είναι πιο αργή χρόνο με το χρόνο. Με τη σειρά τους, εμφανίζονται ρυτίδες, το δέρμα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επουλωθεί, το πρόσωπο δεν είναι τόσο σφριγηλό όσο ήταν πριν από λίγα χρόνια. Ακόμη χειρότερα, το δέρμα χάνει γρήγορα την ενυδάτωσή του επειδή το προστατευτικό του στρώμα γίνεται πιο αδύναμο.

Πρέπει να ξέρετε: πώς να φροντίσετε το δέρμα στα 30 σας;

1. Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 30 ΣΑΣ. ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Η σχολαστική αφαίρεση του μακιγιάζ είναι υψίστης σημασίας. Τα υπολείμματα του μακιγιάζ είναι η πηγή των ρυτίδων του προσώπου! Επιταχύνουν τη γήρανση μέσω της διατάραξης της διαδικασίας επιδιόρθωσης, της προσέλκυσης ακαθαρσιών και της ενεργοποίησης του οξειδωτικού στρες. Το μακιγιάζ δυσκολεύει το δέρμα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Προσπαθήστε να βρείτε το καλύτερο προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ και βεβαιωθείτε πάντα ότι το πρόσωπό σας είναι καθαρό από μακιγιάζ πριν από τον ύπνο.

2. Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 30 ΣΑΣ. ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο καθαρισμός είναι ένα βασικό βήμα ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Η καθαρή επιδερμίδα απαλλαγμένη από ρύπους και νεκρά κύτταρα είναι πιο εύκολη στην επανόρθωση και πιο απορροφητική. Με απλά λόγια, τα θρεπτικά συστατικά από τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας λειτουργούν καλύτερα και δίνουν πιο εντατικό αποτέλεσμα. Ξεκινήστε την ημέρα με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου με αφρό πλούσιο σε καταπραϋντικά συστατικά και βιταμίνες. Χρησιμοποιήστε ένα scrub τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προσαρμόζοντάς το στον τύπο της επιδερμίδας σας. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε τον αφρό μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ και το βράδυ.

3. Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 30 ΣΑΣ. ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ: ΤΟΝΩΤΙΚΟ

Ένα τονωτικό προσώπου κάνει την επιδερμίδα σας να στενάζει με ανακούφιση. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς και ηρεμεί την επιδερμίδα καθώς και εξισορροπεί το pH, επαναφέροντας το ιδανικό όξινο pH. Ένα τονωτικό για την επιδερμίδα στα 30 σας πρέπει να είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα [ανθόνερο], αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Το νερό τριαντάφυλλου ή το νερό λεβάντας είναι ιδανικά.

4. Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 30 ΣΑΣ. ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΗΜΑ: ΚΑΛΟΣ ΟΡΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Γνωρίζετε ότι ένας ορός προσώπου είναι το πιο σημαντικό προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας σας στα 30 σας; Επιλέξτε τον με σύνεση, βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλος για την ηλικία σας καθώς και για τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες του. Ακόμη και το αντιδραστικό δέρμα χρειάζεται έναν ορό προσώπου. Χρησιμοποιήστε ορό υαλουρονικού οξέος το πρωί και επιλέξτε έναν πιο προηγμένο ορό για τη νύχτα για να καθυστερήσετε τη διαδικασία γήρανσης: βεβαιωθείτε ότι είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνη C και Ε, κολλαγόνο ή συνένζυμο Q10.

5. Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 30 ΣΑΣ. ΠΕΜΠΤΟ ΒΗΜΑ: ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ, ΘΡΕΨΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Με την πάροδο του χρόνου οι προστατευτικές λειτουργίες της επιδερμίδας αποδυναμώνονται, ενώ η λιπιδική στιβάδα καταστρέφεται με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει γρήγορα υγρασία. Ένα χαμηλότερο επίπεδο ενυδάτωσης σημαίνει ότι οι ρυτίδες εμφανίζονται γρήγορα. Γι αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε το επίπεδο των λιπιδίων και της ενυδάτωσης και να αποτρέπετε την απώλεια νερού. Το [υαλουρονικό οξύ] είναι ζωτικής σημασίας. Για να διατηρήσετε την επαρκή ποσότητά του στο δέρμα, μην το αφήνετε να εξατμίζεται. Χρησιμοποιήστε κρέμες που αποτρέπουν την TEWL (διαδερμική απώλεια νερού).

Η κρέμα προσώπου σας πρέπει να είναι γεμάτη με μαλακτικά, επειδή αυτά αποτελούν τον προστατευτικό λιπιδικό μανδύα του δέρματος. Προμηθευτείτε μια κρέμα πλούσια σε έλαια ή προσθέστε μια σταγόνα φυσικού ελαίου που σας αρέσει (π.χ. [έλαιο τζοτζόμπα] ή [έλαιο αργκάν]) στην κρέμα σας ακριβώς πριν την εφαρμογή. Άλλα παραδείγματα μαλακτικών ουσιών είναι τα ορυκτέλαια, οι σιλικόνες και τα κεριά.

Μια καλή κρέμα για χρήση στα 30 σας πρέπει επίσης να είναι πλούσια σε ουσίες που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν μπορείτε να αφήσετε την επιδερμίδα σας χωρίς προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία! Η κρέμα ημέρας σας πρέπει να είναι πλούσια σε υψηλό δείκτη προστασίας, ιδανικά 30 SPF.

6. Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 30 ΣΑΣ. ΕΚΤΟ ΒΗΜΑ: ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ

Μια κρέμα ματιών δεν είναι απαραίτητη στα 20 σας, αλλά γίνεται απαραίτητη όταν γίνεστε 30 ετών. Η ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια γερνάει ταχύτερα, γι αυτό πρέπει να τη βοηθήσετε: μια καλή κρέμα ματιών γεμίζει το δέρμα, καθυστερεί τις ρυτίδες και εξαλείφει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Τα ιδανικά συστατικά της κρέμας ματιών είναι, μεταξύ άλλων, η καφεΐνη, το χαβιάρι, το βούτυρο καφέ, το συνένζυμο Q10, η βιταμίνη Ε, το εκχύλισμα αγγουριού, τα εκχυλίσματα πράσινου και λευκού τσαγιού.

Ποιος είναι ο καλύτερος ορός για το πρόσωπο στα 30;

Η επιδερμίδα σας αξίζει μια σταγόνα ποιοτικού ορού κάθε μέρα. Επιλέξτε τον προσεκτικά και βεβαιωθείτε ότι είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά. Το φθινόπωρο, βάλτε στη ρουτίνα σας έναν ορό με βιταμίνη C, καθώς επιδιορθώνει τέλεια την επιδερμίδα, φωτίζει και χαρίζει νεανική λάμψη.

Ποτέ μην παραμελείτε έναν ορό υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Ενυδατώνει, αναζωογονεί και γεμίζει τους μεσοκυττάριους χώρους για να διατηρεί την επιδερμίδα σφριγηλή και εξαιρετικά απαλή.

Κατά την ώρα του ύπνου, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε έλαιο αργκάν, το οποίο ενισχύει τη λιπιδική στιβάδα και καθυστερεί τις ρυτίδες. Ο ορός κολλαγόνου λειτουργεί επίσης εξαιρετικά για την επιδερμίδα στα 30 σας, επειδή διατηρεί το βέλτιστο επίπεδο κολλαγόνου.

Σημείωση!

Κάθε προϊόν που χρησιμοποιείτε πρέπει να συμβαδίζει με τον τύπο του δέρματός σας. Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, αντιδραστικό ή παλεύετε με σπασμένα τριχοειδή αγγεία, θα πρέπει να εστιάσετε σε αυτό και να επιλέξετε προϊόντα που σέβονται τα προβλήματα και τις ανάγκες του δέρματος. Στα 30 υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος σπασμένων τριχοειδών αγγείων και ανεπιθύμητων ευρυαγγειών, καθώς και ερυθρότητα που είναι δύσκολο να ελαχιστοποιηθεί. Μπορείτε να βοηθήσετε αυτόν τον τύπο δέρματος με έναν καλό ορό για το couperose δέρμα. Το Nanoil έχει κάτι που χρειάζεστε: Ο Ορός Προσώπου Κατά της Κοκκινίλας περιέχει εκχυλίσματα από Bugeye, Κυπαρίσσι και Φλαμουριά για να καταπραΰνει το δέρμα και να το διατηρεί το πιο υγιές.

Ποιες είναι οι καλύτερες κρέμες για το πρόσωπο στα 30;

ΚΡΕΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΤΑ 30 ΣΑΣ

Η κρέμα ημέρας σας θα πρέπει να περιέχει μαλακτικές ουσίες για τη διατήρηση της ενυδάτωσης (φυσικά έλαια) και SPF, αλλά και προστατευτικά, καταπραϋντικά και καλλωπιστικά συστατικά, όπως βιταμίνες και φυτικά εκχυλίσματα (μαϊντανός, ιπποφαές, γαϊδουράγκαθο) που έχουν ισχυρή μαλακτική δράση.

ΚΡΕΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΤΑ 30 ΣΑΣ

Η νυχτερινή σας κρέμα προσώπου πρέπει να είναι πιο πλούσια και υψηλότερη σε επανορθωτικές ουσίες που ομορφαίνουν το δέρμα και εντείνουν τη διαδικασία επανόρθωσης που λαμβάνει χώρα τη νύχτα. Προτιμήστε κρέμες πλούσιες σε συνένζυμο Q10, κολλαγόνο, ρετινόλη και φυσικά έλαια που αφθονούν σε πολύτιμα ωμέγα οξέα, φλαβονοειδή και φυτικές στερόλες που έχουν επανορθωτική και αντιγηραντική δράση.

Ποιες είναι οι καλύτερες μάσκες για το πρόσωπο στα 30;

Η επιδερμίδα στα 30 σας χρειάζεται ισχυρότερα προϊόντα από αυτά που χρησιμοποιούσατε τα προηγούμενα χρόνια. Αντικαταστήστε τις μάσκες προσώπου σας και αποκτήστε προϊόντα που θρέφουν το δέρμα, αφθονούν σε βιταμίνες, αναζωογονούν κ.λπ. Χρησιμοποιήστε τα πιο συχνά, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Δοκιμάστε πού και πού μια νυχτερινή κρεμώδη μάσκα, η οποία είναι ιδανική για την επιδερμίδα στα 30 σας, επειδή τα συστατικά της διαθέτουν όλη τη νύχτα για να θρέψουν την επιδερμίδα, ώστε να ξυπνήσετε ξεκούραστη και όμορφη.

Ποια είναι τα καλύτερα scrub για το πρόσωπο στα 30;

Το scrub προσώπου σας πρέπει να έχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό: εκτός από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, πρέπει να παρέχει θρεπτικά συστατικά και να αναζωογονεί την επιδερμίδα για να τη διατηρεί σε άριστη κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα αυτά βασίζονται σε οξέα φρούτων και μπορούν να φωτίσουν το πρόσωπό σας και να εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος. Ένα φωτεινό ενζυμικό scrub πλούσιο σε οξέα φρούτων είναι το must-have σας.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου