Πλεξούδες - τα 15 πιο όμορφα χτενίσματα με πλεξούδες

Πλεξούδες - τα 15 πιο όμορφα χτενίσματα με πλεξούδες

Τα μαλλιά με πλεξούδες φαίνονται όμορφα και πολύ θηλυκά, προσθέτουν κομψότητα ή απάθεια, ανάλογα με τον τύπο της πλεξούδας που θα επιλέξουμε. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο τύπος πλεξούδας σημαντικός, αλλά και το ίδιο το χτένισμα. Εδώ είναι τα πιο όμορφα χτενίσματα με πλεξούδες που μπορείς να έχεις!

Η πλεξούδα είναι στην πραγματικότητα χτένισμα. Είναι όμορφη και δίνει στην εμφάνιση φρέσκο και θηλυκό αποτέλεσμα, ξυπνώντας συνήθως ωραίες αναμνήσεις διακοπών. Είναι μια κλασική περίπτωση με την οποία μπορείτε να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος εμφάνισης θέλετε ανάλογα με τον τύπο της πλεξούδας που έχετε επιλέξει. Μπορεί να πέσει απαλά στο λαιμό σας, αλλά αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές πιθανότητες. Δείτε τα πιο όμορφα χτενίσματα με πλεξούδες.

Επανέρχονται οι πλεξούδες;

Αυτό το απλό χτένισμα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ εκείνων των γυναικών που θέλουν να αισθάνονται άνετα. Τα χτενίσματα με πλεξούδες είναι τέλεια για αυτό το σκοπό γιατί δίνουν πολλές δυνατότητες και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και εμφάνιση.

Ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις μεταξύ των σχεδιαστών μόδας, των σταρ του Χόλιγουντ και των διασημοτήτων, ήρθε η ώρα να εξασκηθείτε σε μερικά χτενίσματα με πλεξούδες. Η ικανότητα να φτιάχνετε πλεξούδες είναι μια πολύτιμη δεξιότητα, ειδικά αν θέλετε να είστε μέσα στη μόδα.

Ποιο είναι το καλύτερο χτένισμα με πλεξούδες;

Γενικά, όλοι οι [τύποι πλεξούδων] ταιριάζουν τόσο σε κομψά όσο και σε καθημερινά ντυσίματα. Η πλεξούδα ψαροκόκαλο είναι πολύ κοριτσίστικη, ενώ η πλεξούδα με σχοινί θα τονίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου κάνοντάς σας να φαίνεστε πιο θηλυκή. Διαφορετικό είδος πλεξούδας προτείνεται για ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ, άλλο για γάμο και άλλο για ρομαντικό ραντεβού σε εστιατόριο. Ωστόσο, κάθε ένα από αυτά αξίζει να αποκαλείται «το καλύτερο». Εάν δεν ξέρετε ποια πλεξούδα να επιλέξετε, προτιμήστε την άνεση. Ένα ιδανικό χτένισμα με πλεξούδες είναι αυτό με το οποίο νιώθουμε καλά.

15 ιδέες για χτενίσματα με πλεξούδες

Ένα πράγμα είναι σίγουρο - κάθε πλεξούδα μπορεί να παρουσιαστεί με πολλούς τρόπους. Δείτε τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για χτενίσματα με πλεξούδες που αξίζει να δοκιμάσετε. Με λίγο χρόνο και δημιουργικότητα, θα μπορείτε να φοράτε τα μαλλιά σας σε πλεξούδα όλο το χρόνο χωρίς να βαριέστε!

1. Πλεξούδα στο πλάι

Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε την πλεξούδα σας πιο ελκυστική; Αντί να την πλέξετε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, μετακινήστε τη ελαφρώς προς τη μία πλευρά. Τα μαλλιά χτενισμένα στο πλάι μπορούν να πλεχτούν σε αγγλική, γαλλική ή ολλανδική πλεξούδα. Έτσι, το χτένισμά σας θα είναι διαφορετικό κάθε φορά. Δυστυχώς, αυτό το χτένισμα θα λειτουργήσει καλά μόνο με μακριά μαλλιά.

2. Πλεξούδες μπόξερ

Το πιο μοδάτο χτένισμα των τελευταίων ετών είναι η πλεξούδα μπόξερ. Το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι αρχικά επιλέχθηκε από αθλητές. Κάποια στιγμή αυτό το είδος πλεξούδας εμφανίστηκε στις πασαρέλες και λίγο μετά στους δρόμους. Σήμερα, οι πλεξούδες μπόξερ είναι δημοφιλείς ανάμεσα σε πολλές γυναίκες (και φοριούνται σε καθημερινή βάση ή για ειδικές περιστάσεις), επειδή ένα τέτοιο χτένισμα είναι εξαιρετικά άνετο και λαμπερό, ειδικά όταν διακοσμείται με κοσμήματα μαλλιών.

Πώς να κάνετε πλεξούδες μπόξερ; Πρέπει να χωρίσετε τα μαλλιά σε δύο μέρη με τη χωρίστρα στη μέση του κεφαλιού. Στη συνέχεια, πλέξτε κάθε τμήμα σφιχτά από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τις άκρες. Μπορεί να είναι μια κλασική γαλλική κοτσίδα ή η ολλανδική παραλλαγή της.

3. Πλεξούδα κορώνα

Αν πάμε πίσω στο χρόνο, αυτό το χτένισμα έγινε δημοφιλές από την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη που είναι ερωτευμένη με την πλεξούδα κορώνα. Είναι ένα διαχρονικό και πολύ κομψό χτένισμα που σου προσδίδει σοβαρότητα και ωριμότητα.

Δυστυχώς, αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο χτένισμα. Επίσης, υπάρχουν πολλές παραλλαγές της πλεξούδας κορώνας - στην περίπτωση των μακριών μαλλιών, η κορώνα μπορεί να σχηματιστεί από μια μακριά πλεξούδα τοποθετημένη στην κορυφή του κεφαλιού, στην περίπτωση των κοντών - τα μαλλιά μπορούν να απλωθούν γύρω από το κεφάλι.

4. Πλεξούδες διαστημικά κοτσάκια

Δύο πλεξούδες τυλιγμένες κοντά στα αυτιά είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα χτενίσματα ταινιών - τέτοιοι κότσοι είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της πριγκίπισσας Leia από το Star Wars. Τα κοτσάκια είναι φτιαγμένα από δύο πλεξούδες, οι οποίες τυλίγονται και τοποθετούνται στη θέση τους. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα άλλο χτένισμα που θα λειτουργήσει καλύτερα με μακριά μαλλιά.

5. Ψηλός κότσος γαλλικού τύπου

Πριν από μερικές σεζόν, τα κορίτσια ξετρελάθηκαν με τους ψηλούς, χαλαρούς κότσους με μια γαλλική πλεξούδα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ένας τέτοιος συνδυασμός έχει κατακτήσει τις καρδιές των γυναικών γιατί και τα δύο χτενίσματα απέκτησαν μια νέα, φρέσκια και ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Ένα τέτοιο χτένισμα είναι πολύ εύκολο να γίνει - γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα και χτενίστε το προσεκτικά. Στη συνέχεια, αρχίστε να πλέκετε μια γαλλική πλεξούδα προς την κορυφή του κεφαλιού σας. Μόλις η πλεξούδα σας είναι έτοιμη, μαζέψτε όλα τα μαλλιά για να σχηματίσετε έναν ψηλό κότσο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι απολύτως υπέροχο!

Έχει σημασία ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσουμε [έναν ψηλό κότσο] όταν έχουμε κοντά μαλλιά στο πίσω μέρος - τα πιο κοντά μας μαλλιά στο λαιμό είναι μαζεμένα σε μια σφιχτή πλεξούδα.

6. Πλεξούδες διπλοί κότσοι

Μια άλλη παραλλαγή σε έναν ψηλό κότσο γαλλικού τύπου είναι ένα χτένισμα με δύο πλεκτούς κότσους. Αυτό είναι ένα τέλειο [εορταστικό χτένισμα]. Γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται ο ψηλός κότσος γαλλικού τύπου, αν και τα μαλλιά πρέπει να χωριστούν σε δύο τμήματα με χωρίστρα στη μέση. Στη συνέχεια πλέξτε δύο γαλλικές κοτσίδες με δύο ψηλούς χαλαρούς κότσους.

7. Πλεκτός κότσος/ κότσος διακοσμημένος με πλεξούδα

Ένας απλός τρόπος για να κάνετε έναν συνηθισμένο κότσο πιο ελκυστικό είναι να αφήσετε μια τούφα, να την πλέξετε και να την τοποθετήσετε γύρω από τον κότσο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πλεκτό κότσο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πλέξετε τα μαλλιά σας σε οποιοδήποτε ύψος (ακριβώς πάνω από το λαιμό ή από μια αλογοουρά) και να τα τυλίξετε σφιχτά κοντά στο δέρμα, ώστε να δημιουργήσετε έναν αποτελεσματικό κότσο. Εάν τραβήξετε μερικές τούφες από τον κότσο, αυτό το χτένισμα θα ταιριάζει ακόμα και στην πιο καθημερινή εμφάνιση.

8. Πλεκτό τριαντάφυλλο

Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον χτένισμα με πλεξούδα που θυμίζει… τριαντάφυλλο. Τι χρειάζεστε για να το κάνετε; Μακριά και πυκνά μαλλιά καθώς και πολύ χρόνο, δεξιότητες και υπομονή. Είναι καλό να έχετε επιπλέον δύο χέρια που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν με αυτό γιατί είναι ένα αρκετά περίπλοκο χτένισμα.

Αυτό το χτένισμα είναι στην πραγματικότητα ένας κότσος από ειδικά διαμορφωμένες πλεξούδες με τρόπο που μοιάζει με τριαντάφυλλο. Θα πρέπει να ξεκινήσετε από μέσα με τη χρήση λεπτής πλεξούδας, η οποία τυλίγεται και τοποθετείται ακριβώς στο σημείο που πρέπει να είναι η μέση του λουλουδιού. Στη συνέχεια, οι επόμενες πλεξούδες πρέπει να είναι πιο παχιές και φαρδιές - έτσι μιμείστε τα ροδοπέταλα. Αυτό είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

9. Πλεκτή λωρίδα μαλλιών

Αν εκνευρίζεστε όταν πέφτουν τα μαλλιά σας στο πρόσωπό σας (κάτι που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό το καλοκαίρι), μπορείτε να δοκιμάσετε την πλεκτή λωρίδα μαλλιών. Αρκεί να πλέξετε το μέρος από το ένα αυτί στο άλλο σε μια σφιχτή, γαλλική πλεξούδα. Με αυτόν τον τρόπο, με τα μαλλιά σας μπορείτε να δημιουργήσετε μια φυσική, πρακτική και όμορφη λωρίδα μαλλιών.

10. Πλεκτές αφέλειες

Αυτή είναι μια καλή ιδέα όταν θέλετε να απαλλαγείτε από τις αφέλειές σας μόνο προσωρινά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αφέλειές σας για να κάνετε μια πλεξούδα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να κρύψετε την άκρη της πλεξούδας κάτω από χαλαρά μαλλιά.

11. Πλεξούδα χωρίστρα

Αυτή είναι μια σχετικά νέα ιδέα όταν πρόκειται για πλέξιμο μαλλιών. Μια τέτοια πλεξούδα θα ταιριάζει σε κάθε είδους χτένισμα, είτε είναι χαλαρές μπούκλες είτε ίσια μαλλιά. Δίνει στα μαλλιά σας έναν λίγο έθνικ χαρακτήρα. Πως να το κάνετε; Δημιουργήστε δύο τμήματα αφήνοντας ένα μεγάλο τμήμα μαλλιών στη μέση. Στη συνέχεια, πλέξτε τα μαλλιά στη μέση και στερεώστε τα με ένα λαστιχάκι. Αφήστε την πλεξούδα να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα μαλλιά για να πετύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

12. Πλεξούδα που καταλήγει σε αλογοουρά

Ένα άλλο απλό χτένισμα με πλεξούδα (αν και πολύ εντυπωσιακό!) είναι μια πλεξούδα που καταλήγει σε αλογοουρά. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα στο σπίτι. Απλά πρέπει να πλέξετε τα μαλλιά σας από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τη μέση και μετά να τελειώσετε με μια αλογοουρά. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως γοητευτικό.

13. Πλεκτή μοϊκάνα

Εάν χρειάζεστε κάτι πιο εκφραστικό που θα είναι τέλειο για ένα πάρτι - επιλέξτε μια πλεκτή μοϊκάνα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να φαίνεστε σέξι και λαμπερή ταυτόχρονα.

Πώς να κάνετε μια πλεκτή μοϊκάνα; Είναι καλύτερο να επιλέξετε μια ολλανδική πλεξούδα, η οποία ονομάζεται «αντίστροφη γαλλική πλεξούδα», καθώς περιλαμβάνει το σταύρωμα των τουφών από κάτω αντί για πάνω από το μεσαίο σκέλος. Η πλεξούδα είναι στο πάνω μέρος που την κάνει ξεκάθαρα να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μαλλιά. Χαλαρώστε τις τούφες για να επιτύχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

14. Αφρικανικά ράστα

Αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές χτένισμα στις αφρικανικές χώρες. Είναι φτιαγμένο από μικρές πλεξούδες που ξεκινούν από το μέτωπο μέχρι το λαιμό. Αυτό είναι ένα από τα λίγα χτενίσματα με πλεξούδες που μπορούν να γίνουν ακόμα και με κοντά μαλλιά.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως πλαϊνά ράστα ή περιστρεφόμενα ράστα. Είναι ένα είδος χτενίσματος που σου δίνει πολλές επιλογές, παρόλο που βασίζεται σε έναν μόνο τύπο πλεξούδας.

Στην αφρικανική παράδοση, οι γυναίκες [λιπαίνουν τα μαλλιά τους] με ένα φυσικό έλαιο (συνήθως καρύδας) πριν τα πλέξουν. Αυτή είναι μια καλή ιδέα για μερικούς λόγους. Πρώτον, λειαίνει τα μαλλιά σας, τα κάνει λαμπερά και ευκολότερα να πλεχτούν. Δεύτερον, θα διορθώσει το αποτέλεσμα και θα τιθασεύσει τα μαλλιά σας. Τρίτον, το έλαιο θα προστατεύσει τα μαλλιά σας από τον ήλιο.

15. Άλλες πλεξούδες

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά είδη χτενίσματος στα οποία οι πλεξούδες παίζουν είτε τον κύριο είτε τον δευτερεύοντα ρόλο. Οι πλεξούδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σχηματίσουν φανταχτερά σχέδια στο κεφάλι ακόμα και σε χαλαρά μαλλιά, για παράδειγμα δημιουργώντας ένα δίχτυ σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο όριο είναι η φαντασία σας.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Αργανέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου