Έλαια για Χρήση στο Πρόσωπο. Πώς να Eπιλέξετε το Λάδι που Tαιριάζει στον Tύπο του Δέρματός σας;

Έλαια για Χρήση στο Πρόσωπο. Πώς να Eπιλέξετε το Λάδι που Tαιριάζει στον Tύπο του Δέρματός σας;

Η περιποίηση των μαλλιών δεν είναι το μόνο πράγμα για το οποίο τα φυσικά έλαια είναι κατάλληλα. Τα έλαια ωφελούν σε μεγάλο βαθμό το δέρμα και είναι σύμμαχοί μας όταν αγωνιζόμαστε για αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Ποια έλαια αξίζει να προσθέσετε στην περιποίηση του προσώπου σας; Προφανώς, αυτό εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας και τις ανάγκες του. Γιατί δεν το τσεκάρετε και να αξιοποιήσετε τις μεγάλες δυνατότητές τους;

Ενυδατική κρέμα, κρέμα, ορός, τζελ, αλοιφή, καθαριστικό - καθένα από αυτά τα προϊόντα προσώπου μπορεί να αντικατασταθεί από ένα φυσικό έλαιο που παρουσιάζει η φύση. Αν το ταιριάξετε ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, να είστε σίγουροι ότι θα αλλάξετε εντελώς την εμφάνισή σας.

Ήρθε η ώρα για φροντίδα του δέρματος σε αρμονία με τη φύση!

Φροντίδα προσώπου με έλαια

Οι θεραπείες με έλαια απολαμβάνουν μεγάλης δημοτικότητας και μπορείτε πραγματικά να τις χρησιμοποιήσετε και για το δέρμα. Οι θεραπείες προσώπου με έλαια είναι ο φυσικός τρόπος για να φροντίσετε το δέρμα, αντικαθιστώντας αβίαστα μια ενυδατική κρέμα, τις κρέμες ημέρας και νύχτας. Τα κατάλληλα έλαια επαναφέρουν την επαρκή υγρασία του δέρματος, ομαλοποιούν την ισορροπία οξέων-βάσεων, αναδομούν την υδρολιπιδική στιβάδα και έχουν τόσες πολλές εκπληκτικές ιδιότητες που δεν γνωρίζουμε καν.

Φυσικά, τα καλύτερα έλαια για την περιποίηση του προσώπου πρέπει να είναι ψυχρής έκθλιψης, ανεπεξέργαστα και βιολογικά. Αν προέρχονται από μια φυσική, αξιόπιστη πηγή, όπως αυτά που έχει σχεδιάσει η Nanoil, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο και τα έλαια θα είναι πολύ πιο ασφαλή, ακόμη και αν το δέρμα είναι ευαίσθητο.

Αξίζουν τα έλαια να εφαρμόζονται στο δέρμα του προσώπου;

Χωρίς αμφιβολία, ναι! Τα φυσικά έλαια ξεπερνούν σίγουρα τα έτοιμα προϊόντα επειδή:

  • βελτιώνουν την υγρασία του δέρματος με φυσικό και ανθεκτικό τρόπο
  • δεν περιέχουν καμία δυνητικά επιβλαβή ουσία
  • είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος
  • είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για το δέρμα
  • είναι ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους

Προφανώς, πρέπει να παραμείνετε λογική - τα έλαια είναι αποτελεσματικά όταν τα προσαρμόζετε στις ανάγκες του δέρματός σας. Ένα λανθασμένα επιλεγμένο έλαιο είναι πιθανό να το φράξει και να το επιβαρύνει. Ευτυχώς, πρόκειται για μια πολύ σπάνια κατάσταση.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο λάδι για τη φροντίδα του προσώπου;

Πάνω από 100 φυτικά έλαια χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία καλλυντικών. Πώς ξέρετε ποιο φυσικό έλαιο να επιλέξετε για τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας; Η περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι το βασικό κριτήριο κατά την επιλογή. Η ποσότητα των EFAs σε ένα έλαιο μας λέει για ποιον τύπο δέρματος είναι κατάλληλο το συγκεκριμένο έλαιο.

Ο βασικός κύκλος λέει ότι υπάρχουν:

  1. ξηραντικά έλαια (πάνω από 50% πολυακόρεστα οξέα) - τα πιο ελαφριά έλαια, που απορροφώνται ταχύτερα και δεν αφήνουν λιπαρό φιλμ στο δέρμα. Κατάλληλο για λιπαρό και προβληματικό δέρμα- λειτουργεί ως primer μακιγιάζ με βάση το λάδι.
  2. ημίξηρα έλαια (20%-50% πολυακόρεστα οξέα) - έχουν ελαφριά σύσταση και δεν πρέπει να βαραίνουν το δέρμα, ωστόσο μπορεί να φράξουν το λιπαρό δέρμα. Συνιστώνται για κανονικούς και μικτούς τύπους δέρματος.
  3. μη ξηραντικά έλαια (κάτω από 20% πολυακόρεστα οξέα) - η σύστασή τους είναι αρκετά βαριά, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διεισδύσουν στο δέρμα, μπορεί να φράξουν τους πόρους και να αφήσουν ένα λιπαρό στρώμα. Ταιριάζουν καλά με το ξηρό και γηρασμένο δέρμα που δεν είναι επιρρεπές σε κομήτες.

Έλαια κατάλληλα για λιπαρό και προβληματικό δέρμα

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, τα ξηραντικά έλαια είναι ιδανικά για λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα. Αυτά τα ξηρά έλαια έχουν τη σωστή σύσταση και, χάρη στην καλή απορρόφηση, δεν φράζουν τους πόρους του δέρματος ούτε διαταράσσουν την ισορροπία των σμηγματογόνων αδένων. Ποια έλαια πρέπει να επιλέξετε για λιπαρό, προβληματικό, ακνεϊκό δέρμα;

  • [Έλαιο jojoba] - το μη εξευγενισμένο και ψυχρής έκθλιψης έλαιο jojoba έχει παρόμοια δομή με το ανθρώπινο σμήγμα προστατεύοντας, μεταξύ άλλων, από την απώλεια υγρασίας και άλλων εξωτερικών στοιχείων. Χάρη σε αυτό, απορροφάται καλύτερα από ορισμένες ενυδατικές κρέμες. Είναι πραγματικά αποτελεσματικό στη φροντίδα του δέρματος με ακμή χάρη στην αντιβακτηριακή, καταπραϋντική και καθαριστική του δράση. Φέρνει ανακούφιση στο προβληματικό δέρμα.
  • Έλαιο τριαντάφυλλου - το φυσικό έλαιο που εξάγεται από τα άνθη του άγριου τριαντάφυλλου συνιστάται κυρίως για το ώριμο δέρμα, αλλά λειτουργεί και για τη θεραπεία των σπασμένων αιμοφόρων αγγείων. Σε μικρές ποσότητες, ωφελεί επίσης την προβληματική επιδερμίδα και το δέρμα που είναι επιρρεπές σε ερεθισμούς και κοκκινίλες. Είναι πηγή βιταμίνης C, έχει φωτεινή, αντιοξειδωτική και καταπραϋντική δράση. Το έλαιο ενισχύει τον φυσικό προστατευτικό φραγμό του δέρματος, προάγει την επανόρθωση και μειώνει τις κοκκινίλες.
  • Έλαιο σταφυλιού - πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το έλαιο σταφυλιού είναι ένας θησαυρός ακόρεστων λιπαρών οξέων που αποτελούν το 90% της σύνθεσής του. Αυτό είναι που κάνει το έλαιο να ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα έλαια, καθιστώντας το φάρμακο για πολλά δερματικά προβλήματα, όπως λιπαρότητα, μαύρα στίγματα, ακμή. Λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά έλαια λόγω της ποικιλίας των βιταμινών (A, E, D και K).
  • Λινέλαιο - το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι μια λαμπρή αναλογία ωμέγα-3 και ωμέγα-6 οξέων, καθώς και η περιεκτικότητα σε σπάνια εμφανιζόμενο ωμέγα-9 οξύ. Το έλαιο απορροφάται καλά, οπότε είναι κατάλληλο για λιπαρό και ακνεϊκό δέρμα. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, επιταχύνει την επούλωση, φέρνει ανακούφιση και αποκαθιστά την ισορροπία του σμήγματος.

Έλαια κατάλληλα για κανονική και μικτή επιδερμίδα

Τα ημίξηρα έλαια αποτελούν την καλύτερη επιλογή για το κανονικό δέρμα που δεν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ή για το μικτό δέρμα που είναι κατά το ήμισυ ξηρό και κατά το ήμισυ λιπαρό. Η σύστασή τους τα αφήνει να λειτουργήσουν στις εσωτερικές δομές του δέρματος καθώς και στην επιφάνεια (χωρίς να φράζουν ή να βαραίνουν). Ποια έλαια πρέπει να δοκιμάσετε σε κανονικό ή μικτό δέρμα;

  • [Έλαιο αργκάν] - είναι το πιο δημοφιλές και σίγουρα το έλαιο ομορφιάς με την υψηλότερη βαθμολογία, πλούσιο σε ισχυρό αντιοξειδωτικό: βιταμίνη Ε. Έχει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων για το μικτό δέρμα και για δέρμα που είναι δύσκολο να ταξινομηθεί. Δεν προστατεύει μόνο και ενισχύει την υγρασία, αλλά επίσης συσφίγγει, λειαίνει τις ρυτίδες, μειώνει την ακμή, καταπραΰνει τους ερεθισμούς, αναζωογονεί και επαναφέρει την ομορφιά του δέρματος.
  • [Αμυγδαλέλαιο] - το μη εξευγενισμένο αμυγδαλέλαιο είναι δελεαστικό τόσο λόγω του εκπληκτικού αρώματος όσο και της θεαματικής επίδρασης. Είναι κατάλληλο για κανονικό και μικτό δέρμα, απορροφάται τέλεια, χωρίς να αφήνει λιπαρό στρώμα. Λειτουργεί σαν μια ποιοτική αντιρυτιδική κρέμα, προσθέτοντας αποτελεσματικά ελαστικότητα, λειαίνοντας και ενισχύοντας την επιδερμίδα. Επιπλέον, θρέφει και φροντίζει να υπάρχει αρκετή υγρασία.
  • Έλαιο βερίκοκου - είναι ένα φυσικό μαλακτικό που εξάγεται από τους σπόρους του βερίκοκου- η ελαφριά του σύσταση σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το έλαιο για κανονικούς και μικτούς τύπους δέρματος χωρίς περιορισμούς. Έχει πολλές βιταμίνες χάρη στις οποίες παρέχει θρεπτικά συστατικά, καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύει την επανόρθωση του δέρματος και εξασφαλίζει βελούδινη απαλότητα.
  • Έλαιο βαμβακόσπορου - ένα εξαιρετικής ποιότητας έλαιο βαμβακόσπορου είναι απαραίτητο κυρίως για το μικτό δέρμα που είναι επιρρεπές στην ξηρότητα και τα πρώτα σημάδια γήρανσης, π.χ. λεπτές γραμμές. Χαρίζει πολλή υγρασία, επανορθώνει, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και κυρίως βελτιώνει την ελαστικότητα, χωρίς να φράζει τους πόρους του δέρματος.

Έλαια κατάλληλα για ξηρό και γηρασμένο δέρμα

Αν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό ή ώριμο, στραφείτε στα μη ξηραντικά έλαια, τα οποία είναι τα πιο παχύρρευστα και έχουν πολύ πιο βαριά σύσταση, σχηματίζοντας ένα μη πορώδες προστατευτικό στρώμα και κλειδώνοντας αποτελεσματικά το νερό. Ποια έλαια θα ενισχύσουν το ξηρό και γηρασμένο δέρμα;

  • [Έλαιο αβοκάντο] - ένα ισχυρό συστατικό σε πολλά φυσικά καλλυντικά που έχουν σχεδιαστεί για ξηρό δέρμα, επειδή είναι ένα από τα καλύτερα ενυδατικά μεταξύ των ελαίων. Είναι μια δημοφιλής ουσία χάρη στην προστατευτική του δράση (π.χ. θωρακίζει ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, την πρόωρη γήρανση), την αντιρυτιδική του δράση και κάνει το δέρμα ελαστικό. Η τακτική εφαρμογή του ελαίου αβοκάντο στο δέρμα βελτιώνει την εμφάνισή του.
  • [Έλαιο makadamia] - το φυσικό έλαιο από καρύδια macadamia είναι ένα τέλειο καλλυντικό για το γηρασμένο, κουρασμένο δέρμα. Είναι ένα λαμπρό λάδι περιποίησης του δέρματος που λειαίνει, μαλακώνει, προστατεύει από τον ήλιο, θρέφει, αναβαθμίζει την υγρασία, έχει αντιβακτηριακή και αναπλαστική δράση. Αυτό το έλαιο εγγυάται την ποικιλομορφία των αποτελεσμάτων.
  • Λάδι καρύδας - ένα πραγματικά δημοφιλές έλαιο που έχει εκπληκτικό άρωμα, εφόσον είναι μη εξευγενισμένο και ψυχρής έκθλιψης. Ενισχύει την υγρασία του δέρματος, κλειδώνει το νερό, μαλακώνει και λειαίνει. Κρίμα, είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμόσετε το λάδι καρύδας στο δέρμα του προσώπου λόγω της φυσικά παχύρρευστης βουτυρένιας σύστασής του.
  • Ελαιόλαδο - σε καθημερινή βάση, φαίνεται να είναι πιο δημοφιλές ως συστατικό για το μαγείρεμα. Το ελαιόλαδο είναι μια απίστευτη πηγή θρεπτικών συστατικών και για το δέρμα. Βοηθά στην επιδιόρθωση του δέρματος ενθαρρύνοντας την επιδερμίδα να αναδομηθεί. Αποτρέπει τη γήρανση και την αφυδάτωση, ώστε το δέρμα να είναι ενυδατωμένο, θρεπτικό και ελαστικό συνεχώς.

Πώς να εφαρμόζετε τα έλαια στο δέρμα του προσώπου;

Το να γνωρίζετε ποιο λάδι να επιλέξετε για χρήση στο δέρμα του προσώπου έχει μεγάλη σημασία και σας επιτρέπει να αποφύγετε κάποιες αποτυχίες στην περιποίηση του δέρματος. Ένα κατάλληλο λάδι θα ενυδατώνει το δέρμα αλλά δεν θα το αφήνει λιπαρό. Εκτός από όλα αυτά, πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να εφαρμόζετε πραγματικά τα έλαια στο δέρμα, ώστε να χρησιμοποιείτε το 100% των δυνατοτήτων και της δύναμής τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε. Ο OCM, ή [oil cleansing method] είναι ένας από αυτούς - χρησιμοποιήστε έλαια αντί για προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ και νερό micellar προκειμένου να απαλλαγείτε από όλες τις ρυπάνσεις. Εύκολα και φυσικά. Εκτός από αυτό, τα έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται μετά τον καθαρισμό ως καλλυντικό περιποίησης του δέρματος - ως αντικατάσταση μιας κρέμας, πριν από την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας ή ενός ορού, ως συστατικό σε μια DIY θεραπεία προσώπου. Αν το λάδι σας είναι ελαφρύ και ξηρό, χρησιμοποιήστε το ως αποτελεσματικό primer για το μακιγιάζ, το οποίο και θα περιποιηθεί το δέρμα σας και θα ρυθμίσει το μακιγιάζ ώστε να διαρκέσει πολύ. Τα έλαια για μασάζ προσώπου είναι μια άλλη εξαιρετική ιδέα για να τα αξιοποιήσετε: αυξάνει τη ροή του αίματος, αναβαθμίζει τη φροντίδα του δέρματός σας, προσθέτει ελαστικότητα και βελτιώνει το σχήμα του προσώπου.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου