Τα μαλλιά σας υποφέρουν όταν το κάνετε αυτό! Δείτε συγκεντρωμένα τα απαγορευμένα πράγματα που καταστρέφουν το χτένισμά σας

Τα μαλλιά σας υποφέρουν όταν το κάνετε αυτό! Δείτε συγκεντρωμένα τα απαγορευμένα πράγματα που καταστρέφουν το χτένισμά σας

Περιποιείστε τα μαλλιά σας με μαλακτικά, επιλέγετε προσεκτικά σαμπουάν, εφαρμόζετε ορό για τις άκρες των μαλλιών και χρησιμοποιείτε μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα, αλλά τα μαλλιά σας παραμένουν ταλαιπωρημένα, θαμπά, φριζάρουν και απλά δεν δείχνουν καλά; Ένα φαινομενικά αθώο πράγμα μπορεί να είναι ο ένοχος και ίσως να μην το γνωρίζετε. Δείτε τα πιο βασικά λάθη και τα απαγορευμένα πράγματα που καταστρέφουν το χτένισμά σας. Ανάμεσά τους, μπορεί να βρείτε αυτόν που ευθύνεται για τη χειρότερη κατάσταση. Εάν έχετε αυτές τις κακές συνήθειες, εγκαταλείψτε τις το συντομότερο δυνατό!

10 απαγορευμένα πράγματα που καταστρέφουν τα μαλλιά σας

1. Το σίδερο, η ράβδος για μπούκλες και άλλα εργαλεία χτενίσματος με θερμότητα

Τα μαλλιά μας δεν αγαπούν το χτένισμα με θερμότητα. Η υψηλή θερμοκρασία (πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου) τους στερεί νερό. Μια εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία που εκπέμπεται από τα ισιωτικά καίει μη αναστρέψιμα τα μαλλιά και σπάει τους εσωτερικούς δισουλφιδικούς δεσμούς - φθορά που δεν μπορεί να διορθωθεί. Τα καμμένα μαλλιά δεν πρόκειται να επαναφερθούν στο σωστό επίπεδο υγρασίας, γι' αυτό αποφύγετε όσο μπορείτε τα ισιωτικά και τα σίδερα. Εάν δεν μπορείτε χωρίς αυτά, εφαρμόστε πάντα ένα θερμοπροστατευτικό - ένα φυσικό έλαιο ή έτοιμα σπρέι που προστατεύουν από την καταστροφική επίδραση της θερμότητας και των υπερξηραμένων μαλλιών.

2. Μερικές θεραπείες χτενίσματος και χημική επεξεργασία

Εκτός από θεραπείες θρέψης και αναζωογόνησης, συχνά περιποιούμαστε τα μαλλιά μας με θεωρητικά ενισχυτικές θεραπείες των μαλλιών που κάνουν το αντίθετο μακροπρόθεσμα, αφήνοντας τα μαλλιά εξαιρετικά ξηρά, επιδεινώνοντας την ανθεκτικότητα, την ελαστικότητα, την αναπήδηση, τη λάμψη και τη γενική τους εμφάνιση. Τα μαλλιά που έχουν καταστραφεί από τη χημική επεξεργασία είναι απίθανο να επανέλθουν στην κατάστασή τους. Η μαύρη λίστα των διαδικασιών κομμωτηρίου περιλαμβάνει ντεκαπάζ, βαφή, μόνιμο κυματισμό, αποχρωματισμό, τοποθέτηση πρόσθετων μαλλιών.

3. Καιρικές συνθήκες

Δυστυχώς, λίγα μπορούμε να κάνουμε για αυτές. Δεν μπορείτε να αποφύγετε την παγωνιά, τον σκληρό άνεμο και το έντονο ηλιακό φως που καταστρέφουν τα μαλλιά σας γρήγορα. Ο ήλιος και ο παγετός δεν αποδυναμώνουν μόνο την εξωτερική δομή της τρίχας αλλά και τον βολβό μέσα. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά πέφτουν και η ανάπτυξή τους μπορεί να μπλοκαριστεί. Ένας πιο αδύναμος βολβός σταματά να γεννά μια τρίχα που είναι αρκετά δυνατή και πυκνή. Γι' αυτό η προστασία των μαλλιών από την ηλιακή ακτινοβολία, την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία και τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητη. Στις μέρες μας, δίπλα στις καταστροφικές καιρικές συνθήκες, τα μαλλιά εκτίθενται σε νέες απειλές όπως αιθαλομίχλη, ρύπανση, τοξίνες που είναι επικίνδυνες τόσο για την καλή εμφάνιση όσο και για την υγεία σας.

Το χειμώνα και το καλοκαίρι, θυμηθείτε ένα καπέλο και ψάξτε για ειδικά σχεδιασμένα αντιρρυπαντικά σπρέι και έλαια μαλλιών - ψεκάστε τα στο χτένισμά σας όποτε βγαίνετε έξω.

4. Τρίψιμο και τράβηγμα (φυσική φθορά)

Αυτές οι δραστηριότητες φαίνονται αθώες, αλλά όταν τις επαναλαμβάνετε κάθε μέρα, καταστρέφουν τα μαλλιά σας - τρίψιμο των μαλλιών στο γιακά, σκουλαρίκια, κολιέ, παλτό, μαξιλάρια... και το να φοράτε πολύ στενά καπέλα καταστρέφουν ιδιαίτερα τις εξωτερικές δομές. Το χειρότερο έγκλημα που μπορείτε να διαπράξετε στα μαλλιά σας είναι να κοιμάστε χωρίς τη ρουτίνα στεγνώματος μετά το λούσιμο - είναι ένα τεράστιο λάθος που οδηγεί γρήγορα σε ολέθρια εμφάνιση των φθαρμένων μαλλιών. Το επιθετικό στέγνωμα με πετσέτα κάνει το ίδιο και προκαλεί φυσική φθορά στη δομή της τρίχας, επειδή οι φολίδες της υγρής επιδερμίδας είναι πιο εύθραυστες και ευαίσθητες και επομένως πιο αδύναμες, οπότε το τρίψιμο με μια πετσέτα καταστρέφει την κατάστασή τους, χαλώντας τη φυσική υφή. Μετά το λούσιμο, είναι καλύτερο να τυλίξετε απαλά τα μαλλιά με μια πετσέτα (κατά προτίμηση από μικροΐνες) και να περιμένετε μέχρι να απορροφήσει το υπερβολικό νερό.

5. Νερό

Τόσο αθώο αλλά μπορεί να βλάψει σημαντικά τα μαλλιά σας: πολύ σκληρό τρεχούμενο νερό και μέταλλα που συσσωρεύονται στα μαλλιά. Τα μικροσωματίδια αυτού του νερού προκαλούν ακαμψία και σας εμποδίζουν να ενυδατώσετε τα μαλλιά. Το χλώριο στο νερό της πισίνας ή το αλμυρό θαλασσινό νερό έχουν παρόμοια αρνητική επίδραση. Εάν θέλετε να προστατέψετε τα μαλλιά από τέτοια φθορά - χρησιμοποιήστε ειδικά μαλακτικά σε μορφή σπρέι ή αφρό όποτε σκοπεύετε να κολυμπήσετε στην πισίνα ή στη θάλασσα. Εάν το νερό του σπιτιού σας δεν είναι αρκετά μαλακό, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από μηλόξυδο και βρασμένο νερό για το τελικό ξέπλυμα. Θα μαλακώσει τα μαλλιά, θα αυξήσει τη λάμψη και θα εξασφαλίσει την ισορροπία του pH στο τριχωτό της κεφαλής.

6. Άγχος & κακή διατροφή

Τα μαλλιά παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα που τρώμε, επομένως, εάν θέλετε πραγματικά να θρέψετε και να ενισχύσετε σωστά την ανάπτυξη, καθώς και την εμφάνιση και την κατάσταση των μαλλιών σας, θυμηθείτε τη σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Τα μαλλιά αγαπούν περισσότερο τα [αμινοξέα] (ταυρίνη, αργινίνη, μεθειονίνη, κυστεΐνη, τυροσίνη) - είναι κυρίως υπεύθυνα για την ανάπτυξη και την πρόληψη της τριχόπτωσης. Ελέγξτε τις καλύτερες πηγές τους και προσπαθήστε να τις προσφέρετε καθημερινά με φαγητό.

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας από το έντονο άγχος. Η χρόνια θλίψη και η απάθεια είναι οι εχθροί της νεανικής εμφάνισης - πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μαλλιά πέφτουν περισσότερο εξαιτίας του έντονου, συνεχούς άγχους. Επομένως, προσπαθήστε να βρείτε κάτι που θα σας αφήσει να χαλαρώσετε για τουλάχιστον μια στιγμή και να είστε χαρούμενοι κάθε μέρα. Το να χαρίζετε στο σώμα σας αρκετό ύπνο και να χαμογελάτε πολύ - είναι σίγουρα το καλύτερο ελιξίριο νεότητας στον κόσμο. Δωρεάν και διαθέσιμο τώρα!

7. Λάθος προϊόντα για τη δομή και την κατάσταση των μαλλιών σας

Πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά συμπεριφέρονται διαφορετικά μετά από κάθε καλλυντικό. Να θυμάστε επίσης ότι τα μαλλιά σας είναι κατά κάποιο τρόπο μοναδικά και δεν θα είναι ποτέ ίδια με τα μαλλιά της φίλης ή της αδερφής σας, οπότε αν κάτι είναι καλό για εκείνη, δεν είναι απαραίτητα καλό για εσάς. Επιλέξτε προϊόντα λαμβάνοντας υπόψη αποκλειστικά την ευεξία των δικών σας μαλλιών. Σκεφτείτε τον τύπο του πορώδους τους, την εμφάνισή τους, τον τρόπο που φαίνονται τα μαλλιά σας στις ρίζες και τις άκρες και επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο μαλλιών σας. Εάν είναι πρόβλημα, χρησιμοποιήστε ένα διαδικτυακό [τεστ πορώδους μαλλιών] ή μια επαγγελματική συμβουλή από κομμωτή ή τριχολόγο.

Απλώς θυμηθείτε να διατηρείτε πάντα την ισορροπία και ποτέ να μην υπερεπεξεργάζεστε ή να βαρύνετε τα μαλλιά με πάρα πολύ προϊόν. Οι μους, τα τζελ, τα σπρέι και άλλα προϊόντα κομμωτικής βασίζονται στο οινόπνευμα και έτσι συμβάλλουν στην κακή κατάσταση των μαλλιών, στη θαμπή απόχρωση, στο σπάσιμο, στην αφυδάτωση.

8. Πηγαίνοντας για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Μερικές φορές δεν έχουμε χρόνο να αφήσουμε τα μαλλιά να στεγνώσουν εντελώς. Συμβαίνει να λούζουμε τα μαλλιά μας αργά και να θέλουμε να κοιμηθούμε το συντομότερο δυνατό μετά από μια κουραστική μέρα. Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά - όπως αναφέρθηκε προηγουμένως - είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες που φθείρουν τα μαλλιά. Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν καν πόσο καταστροφικό είναι για τα μαλλιά τους. Δεν εννοώ μόνο τις πτυχές των μαλλιών, το σπάσιμο και τα φριζαρισμένα ατίθασα μαλλιά. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή σε φθορά και το τρίψιμο σε ένα μαξιλάρι προκαλεί μικροζημία σε ολόκληρη τη δομή της τρίχας που οδηγεί σε σοβαρά μακροχρόνια προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια δροσερή ροή αέρα με πιστολάκι και ένας ακατάστατος κότσος, πλεξούδα ή αλογοουρά θα είναι λιγότερο επεμβατική.

Επίσης, θα πρέπει να θυμάστε ότι τα βρεγμένα μαλλιά δεν θέλουν σκληρές κινήσεις. Ακόμη και όταν τα ξεμπερδεύετε, δείξτε λίγη προσοχή στα μαλλιά σας και αντί να τα τραβάτε, ξεμπερδέψτε απαλά χρησιμοποιώντας μια ξύλινη χτένα με φαρδιά δόντια.

9. Λάθος ρουτίνα βουρτσίσματος και χτενίσματα

Το [βούρτσισμα μαλλιών] είναι μια εξαιρετικά σημαντική δραστηριότητα η οποία - αν γίνει σωστά - ενυδατώνει (με την εξάπλωση προστατευτικού σμήγματος), κάνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αυξάνει τη ροή του αίματος, παρέχοντας οξυγόνο στα κύτταρα, διεγείροντας τους βολβούς και πυροδοτώντας την ανάπτυξη. Ωστόσο, για να κάνετε το χτένισμα μια θεραπεία περιποίησης και όχι επιβλαβές, πρέπει να μάθετε πώς να βουρτσίζετε σωστά τα μαλλιά και να επιλέγετε τα σωστά εργαλεία. Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να τραβάτε τα μαλλιά σας - ανεξάρτητα αν είναι βρεγμένα ή στεγνά.

Να είστε απαλοί και ξεκινήστε με τις άκρες των μαλλιών για να αποφύγετε κόμπους και μπερδέματα. Οι κομμωτές προτείνουν συνήθως βούρτσες με φυσικές τρίχες αγριόχοιρου: ενώ βουρτσίζετε, η τρίχα αγγίζει το τριχωτό της κεφαλής σας, κάνοντας μασάζ, απελευθερώνοντας και απλώνοντας σμήγμα σε όλα τα μαλλιά. Οι κομμωτές πιστεύουν ότι το σμήγμα είναι το καλύτερο μαλακτικό μαλλιών που μπορείτε να φανταστείτε. Επιπλέον, το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής αυξάνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής που εντείνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και κατά συνέπεια επιταχύνει την ανάπτυξη νέων μαλλιών και ενισχύει τα υπάρχοντα μαλλιά.

10. Παραμέληση του τριχωτού της κεφαλής

Λίγοι γνωρίζουν ότι το τριχωτό της κεφαλής είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο των μαλλιών. Το υγιές τριχωτό της κεφαλής είναι σαν το γόνιμο έδαφος για τα φυτά. Εξάλλου, είναι το «σπίτι» των βολβών μαλλιών - το τμήμα της τρίχας που είναι υπεύθυνο για τη σωστή, υγιή ανάπτυξη. Ο βολβός είναι το κέντρο εντολών, γνωστό και ως «εργοστάσιο μαλλιών». Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι παραμελημένο, ξηρό ή κακώς καθαρισμένο - οι βολβοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, υπάρχουν προϊόντα που συσσωρεύονται στις ρίζες των μαλλιών εμποδίζοντας τη σωστή ανάπτυξη. Εάν θέλετε υπέροχα μαλλιά, σκεφτείτε πρώτα τα βασικά πράγματα: καθαρίστε το τριχωτό της κεφαλής είτε με ένα επαγγελματικό απολεπιστικό είτε με τακτική θεραπεία με έλαια μαλλιών στο σπίτι.

Πώς να επαναφέρετε γρήγορα την κατάσταση και τη λάμψη των μαλλιών;

Δεν επιλέγουν όλοι να κλείσουν ραντεβού με τριχολόγο ή να κάνουν ακριβές διαδικασίες σε κλινική μαλλιών. Υπάρχει τρόπος να αποκαταστήσετε επαγγελματικά τα μαλλιά στο σπίτι; Ευτυχώς, υπάρχει! Είναι η θεραπεία μαλλιών με έλαια για το σπίτι - ασφαλής και αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα των μαλλιών, αναζωογονεί και αποκαθιστά το στέλεχος της τρίχας, καθώς επίσης καθαρίζει και ανακουφίζει το τριχωτό της κεφαλής, θρέφει τους βολβούς, ενισχύει την (επαν)ανάπτυξη δυνατών υπέροχων μαλλιών και μπλοκάρει την αραίωση. Η θεραπεία μαλλιών με έλαια αποτελεί επίσης μια ιδανική θεραπεία μετά το καλοκαίρι ή το χειμώνα, όταν είστε εκτεθειμένοι στην εποχιακή τριχόπτωση.

Οι επαγγελματικές μάσκες μαλλιών (ιδανικά πλούσιες σε κερατίνη και έλαιο argan) ή οι αναζωογονητικές αμπούλες αποτελούν επίσης αποτελεσματικές θεραπείες. Ωστόσο, πριν τις αγοράσετε, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τις εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής και ότι δεν περιέχουν parabens και σιλικόνες.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου