Πώς να αποκτήσετε υπέροχες μπούκλες με μηδενική θερμότητα; Φυσικές μέθοδοι για τη δημιουργία μπουκλών στα μαλλιά

Πώς να αποκτήσετε υπέροχες μπούκλες με μηδενική θερμότητα; Φυσικές μέθοδοι για τη δημιουργία μπουκλών στα μαλλιά

Έχετε ακούσει ποτέ ότι τα μωρομάντηλα ή μια κορδέλα για το κεφάλι μπορούν να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα από το πιο πρόσφατο ραβδί για μπούκλες τελευταίας τεχνολογίας; Ανάλογα με το αποτέλεσμα που αναζητάτε, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Δείτε τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε μπούκλες χωρίς θερμότητα και χωρίς φθορές!

Οι κομμωτές μας προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση του styling με θερμότητα κάνει πολύ κακό. Τα σίδερα, τα ραβδιά για μπούκλες, τα ζεστά ρολά δίνουν γρήγορα, μακράς διαρκείας και υπέροχα αποτελέσματα, αλλά σε αντάλλαγμα μπορούν να δημιουργήσουν φθορές στα μαλλιά... Το επίπεδο υγρασίας πέφτει, τα μαλλιά [ευαισθητοποιούνται], γίνονται άγρια, ξηρά και εύθραυστα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις υπέροχες μπούκλες; Καθόλου!

Οι μπούκλες χωρίς θερμότητα είναι η λύση. Αυτό σημαίνει να αποκτήσετε σγουρά ή κυματιστά μαλλιά χωρίς τη χρήση θερμότητας (ραβδιά για μπούκλες ή ισιωτικά) και έτσι χωρίς φθορά στα μαλλιά. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε μπούκλες και εδώ είναι οι πιο δημοφιλείς.

ΕΥΚΑΜΠΤΕΣ ΡΑΒΔΟΙ ΓΙΑ ΜΠΟΥΚΛΕΣ

Οι γιαγιάδες μας λάτρευαν τις ράβδους για μπούκλες. Ο ευκολότερος και ο πιο δημοφιλής τρόπος για μπούκλες μαλλιών χωρίς ραβδί για μπούκλες. Πολλοί από εμάς μπορεί να έχουμε ράβδους για μπούκλες που βρίσκονται κάπου στο κάτω συρτάρι. Είναι καιρός να επιστρέψουμε στον παλιομοδίτικο τρόπο, καθώς τα αποτελέσματα μπορεί να αποδειχθούν θετικά αναπάντεχα. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ράβδους για μπούκλες;

Μια ράβδος μπούκλας είναι ένας μακρύς σωλήνας με λεπτό μικροσκοπικό σύρμα μέσα. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι:

  • Ράβδοι για μπούκλες από αφρό, μαλακές και ελαφριές, διαθέσιμες σε διάφορα μεγέθη
  • Ράβδοι για μπούκλες από νεοπρένιο, ανθεκτικές σε προϊόντα κομμωτικής, που χρησιμοποιούνται π.χ. για μόνιμο κύμα

Το κύριο πλεονέκτημα των ράβδων για μπούκλες είναι η εύκολη χρήση τους και η απαλότητα για τα μαλλιά. Το τύλιγμα ενός τμήματος μαλλιών γύρω από τη ράβδο δεν είναι καθόλου δύσκολο, τότε, απλά δένετε τα άκρα της ράβδου. Το τεράστιο πλεονέκτημα είναι ότι οι ράβδοι είναι μαλακές και άνετες για ύπνο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ράβδους για μπούκλες;

  1. Το βράδυ, [λούστε τα μαλλιά] ή βρέξτε τα χρησιμοποιώντας ανθόνερο ή ιαματικό νερό.
  2. Χωρίστε τα μαλλιά σε τμήματα και τυλίξτε τα γύρω από τις ράβδους.
  3. Δέστε τις άκρες των ράβδων για να τις κρατήσετε στη θέση τους.
  4. Το πρωί, αφαιρέστε απαλά τις ράβδους.
  5. Περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά ή χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια.

Θυμηθείτε! Το μέγεθος των ράβδων (η διάμετρός τους) καθορίζει το πλάτος των μπουκλών σας και τον όγκο των μαλλιών. Λεπτές ράβδοι και μικρά τμήματα μαλλιών σημαίνουν σφιχτές μπούκλες.

ΕΙΔΗ ΡΟΛΕΪ ΓΙΑ ΜΠΟΥΚΛΕΣ

Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για να αποκτήσετε μπούκλες χωρίς θερμότητα είναι η χρήση συνηθισμένων ρόλεϊ. Δεν είναι τόσο άνετα όσο οι μαλακές ράβδοι, αλλά έχετε ένα ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων. Χρησιμοποιήστε τα για να μαγέψετε τις κλασικές κανονικές μπούκλες σε μακριά μαλλιά ή να ανασηκώσετε τις ρίζες των κοντών μαλλιών.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτούς τους τύπους ρόλεϊ μαλλιών:

  • Αυτόματα ρόλεϊ - μεγάλα ή μικρά (πλάτος 3-6 ιντσών), κατασκευασμένα από τεχνητό υλικό και συνδετήρα με γάντζο και θηλιά, ώστε να μην χρειάζεστε άλλα αξεσουάρ ή καρφίτσες για να στερεώσετε το ρόλεϊ. Ελαφριά αξεσουάρ που δίνουν μια ωραία ανύψωση της ρίζας, αλλά μπορεί να τραβήξετε μερικές τρίχες ενώ τα βγάζετε.

  • Τα ρόλεϊ σε σχήμα κώνου μοιάζουν με μετρητές. Τυλίγετε τα μαλλιά ξεκινώντας από το λεπτότερο άκρο του κώνου και τελειώνοντας στο πιο φαρδύ άκρο με γάντζο και θηλιά. Έρχονται με καρφίτσες που ασφαλίζουν επιπλέον τα μαλλιά και τα συγκρατούν στη θέση τους.
  • Πλαστικά ρόλεϊ μαλλιών διαφόρων μεγεθών, που χρησιμοποιούνται σαν τα αυτόματα ρόλεϊ, αλλά αντί για γάντζο και θηλιά, έχετε ένα κουμπωτό κάλυμμα που κάνει το ρόλεϊ να παραμένει στη θέση του.
  • Τα ρόλεϊ για περμανάντ κατασκευάζονται γενικά από ξύλο ή πλαστικό. Ειδικά σχεδιασμένα για μόνιμες κυματιστές ή άφρο μπούκλες. Χρησιμοποιούνται σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά, τυλίγονται σφιχτά κοντά στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Στριφτά ρόλεϊ - τα λιγότερο δημοφιλή, πιθανώς λόγω της αρκετά απαιτητικής χρήσης. Κάθε στριφτό ρόλεϊ έχει ένα άγκιστρο για να κολλήσει το ρόλεϊ στο τριχωτό της κεφαλής και μια πλαστική άκρη. Τα στριφτά ρόλεϊ σας επιτρέπουν να δημιουργείτε σφιχτές μπούκλες με φυσική εμφάνιση.

ΑΛΛΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΥΚΛΩΝ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Ενώ συζητάμε για αυτόματα ρόλεϊ και άλλα εργαλεία, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές νέες αφίξεις, όπως οι διαμορφωτές μπούκλας. Είναι γνωστοί και ως μαγικοί μοχλοί και μαγικά ρόλεϊ.

Οι σπείρες είναι κατασκευασμένες από μαλακό ελαστικό υλικό. Τα τμήματα των μαλλιών αναρροφούνται σε ένα ρόλεϊ για να τους δώσει την επιθυμητή μπούκλα. Είναι δύσκολο να τα ταξινομήσουμε ως ρόλεϊ γιατί χρησιμοποιούνται διαφορετικά. Οι διαμορφωτές μπούκλας διατίθενται με γάντζους για να τραβήξετε τα μαλλιά, γεγονός που τους καθιστά εύκολους στη χρήση.

Προφανώς, οι μαγικοί μοχλοί που δημιουργούν μπούκλες έχουν διάφορα μήκη, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο για το μήκος των μαλλιών σας. Είναι εξαιρετικά εύχρηστοι, σας επιτρέπουν να κοιμάστε άνετα, ούτε να τραβάτε ούτε να μπερδεύετε τα μαλλιά.

ΚΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ (ΚΥΜΑΤΙΣΤΟ ΕΦΕ ΜΑΛΛΙΩΝ)

Όσον αφορά τους τρόπους κατσαρώματος των μαλλιών στο σπίτι, τα κυματιστά μαλλιά με πλεξούδα κατά τη διάρκεια της νύχτας απολαμβάνουν τεράστια δημοτικότητα. Υποθέτω ότι αρέσει πολύ στα μικρά κορίτσια των οποίων οι μαμάδες πλέκουν τα μακριά μαλλιά τους σε άνετες πλεξούδες το βράδυ.

Πώς να αποκτήσετε κυματιστά μαλλιά με πλεξούδες;

Τίποτα πιο εύκολο! Λούστε τα μαλλιά σας το βράδυ και αφήστε τα να στεγνώσουν - πρέπει να είναι νωπά, όχι βρεγμένα. Μπορείτε επίσης να τα βρέξετε χρησιμοποιώντας ιαματικό νερό ή ένα σπρέι για ενίσχυση της μπούκλας. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε [αγγλική πλεξούδα] (δύο πλεξούδες θα είναι ακόμα καλύτερες) και να πάτε για ύπνο. Μετά το ξεπλέξιμο, θα εμφανιστούν τα με κυματιστή εμφάνιση, φυσικά, όμορφα μαλλιά με κύματα!

ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΠΟΥΚΛΕΣ ΜΕ ΚΟΤΣΟΥΣ

Γνωρίζατε ότι ένας όμορφος κότσος μαλλιών μπορεί να αποδειχθεί ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκτήσετε φυσικούς κυματισμούς ή μπούκλες με μηδενική θερμότητα; Προφανώς, το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από τις μπούκλες με πλεξούδα, αλλά σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.

Ποιος [τύπος κότσου] είναι καλύτερος για μπούκλες; Ένας προσεγμένος αγγλικός ή γαλλικός κότσος δεν θα κάνει τη δουλειά. Από την άλλη, ένας ακατάστατος κότσος ή διπλός κότσος σίγουρα θα λειτουργήσει. Το να τυλίξετε μίνι κότσους είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε εκπληκτικά κύματα.

Η δημιουργία μπουκλών στα μαλλιά με κότσους δίνει διάφορα εφέ:

  • πολλοί μικροί μίνι κότσοι δίνουν σφιχτές μπούκλες

  • σφιχτοί κότσοι ισοδυναμούν με καλύτερα καθορισμένες μπούκλες

ΜΠΟΥΚΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΦΟΥΡΚΕΤΕΣ

Τι κάνουν οι γυναίκες που αναζητούν μπούκλες όταν δεν έχουν ραβδί για μπούκλες πάνω τους; Αναζητούν φουρκέτες που είναι μια άλλη εξαιρετική μέθοδος κατσαρώματος χωρίς θερμότητα. Σε αντίθεση με άλλες τεχνικές, αυτή δεν λειτουργεί τη νύχτα. Οι φουρκέτες σας μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα που δεν είναι ούτε άνετο ούτε ασφαλές. Γι' αυτό οι φουρκέτες για μπούκλες είναι μια καλή επιλογή 2 ώρες πριν από ένα πάρτι ενώ ετοιμάζεστε.

Πώς να κάνετε μπούκλες στα μαλλιά χρησιμοποιώντας φουρκέτες;

  1. Λούστε τα μαλλιά σας, βρέξτε με νερό ή απλώστε μια μους, χτενίστε καλά.
  2. Χωρίστε τα μαλλιά σε 3 τμήματα για να διαλέξετε εύκολα λεπτές τούφες.
  3. Ξεκινώντας από τις ρίζες των μαλλιών, πάρτε μια λεπτή τούφα και τυλίξτε τη γύρω από το δάχτυλό σας και δημιουργήστε ένα είδος θηλιάς.
  4. Στερεώστε τη θηλιά με μια φουρκέτα.
  5. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες τούφες.
  6. Μόλις στερεώσετε όλες τις τούφες με φουρκέτες, αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι με δροσερό αέρα.
  7. Αφού λύσετε τα μαλλιά, περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά, ξεχάστε τη βούρτσα.

ΜΠΟΥΚΛΕΣ ΜΕ ΚΟΡΔΕΛΑ

Μπούκλες με κορδέλα; Είναι ρομαντικές και δείχνουν υπέροχες. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με τη μέθοδο είναι ότι μπορείτε να έχετε μια εκπληκτική πλάγια αφέλεια.

Για το κατσάρωμα των μαλλιών, προφανώς χρειάζεστε μια απαλή κορδέλα - όσο πιο φαρδιά είναι η κορδέλα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι μπούκλες. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε το The Aurora Band Night Roller.

Πώς να δημιουργήσετε μπούκλες με κορδέλα βήμα προς βήμα;

  1. Λούστε ή βρέξτε τα μαλλιά σας, στη συνέχεια, χτενίστε με ακρίβεια.
  2. Εφαρμόστε την κορδέλα γύρω από το κεφάλι σας.
  3. Πάρτε ένα τμήμα μαλλιών και τυλίξτε το γύρω από την κορδέλα και επαναλάβετε μέχρι να τυλιχτεί ολόκληρο το τμήμα.
  4. Επαναλάβετε με τα επόμενα τμήματα.
  5. Πηγαίνετε για ύπνο ή περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν τα μαλλιά.
  6. Μετά το ξετύλιγμα, χτενίστε τα μαλλιά και χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με ισχυρό κράτημα για να αποφύγετε το φριζάρισμα.

ΜΠΟΥΚΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΤΗΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Για να κάνετε μπούκλες χωρίς θερμότητα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μαντήλι για το κεφάλι ή ένα συνηθισμένο μαντήλι. Μπορείτε να δημιουργήσετε μπούκλες ή κύματα από τη μέση των μαλλιών και κάτω. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και το μόνο που χρειάζεστε είναι τρία μαντήλια.

Μπούκλες με μαντήλι βήμα προς βήμα:

  1. Όπως πάντα, λούστε ή βρέξτε τα μαλλιά, χτενίστε τα.
  2. Χωρίστε τα μαλλιά σε τρία ίσα τμήματα (αριστερά, δεξιά, πίσω).
  3. Δέστε το μαντήλι γύρω από κάθε τμήμα - ακριβώς από εκεί που θέλετε να ξεκινούν οι μπούκλες σας (στο ύψος του αυτιού ή χαμηλότερα).
  4. Πάρτε ένα τμήμα και χωρίστε στα μισά, πλέξτε τις τούφες γύρω από το μαντήλι.
  5. Στερεώστε τις άκρες με ένα λαστιχάκι.
  6. Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα τμήματα μαλλιών που έχουν απομείνει.
  7. Πηγαίνετε για ύπνο ή περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν τα μαλλιά.
  8. Αφού βγάλετε τα μαντήλια, περάστε τα δάχτυλά σας ανάμεσα στα μαλλιά.

ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΚΛΕΣ ΜΕ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ

Η χρήση υγρών μαντηλιών είναι μια άλλη ιδέα που αλλάζει το παιχνίδι για μπούκλες χωρίς θερμότητα. Αν και ακούγεται περίεργο, η μέθοδος αξίζει πραγματικά να δοκιμαστεί. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το μέγεθος των τμημάτων των μαλλιών. Τα μικρότερα τμήματα σημαίνουν περισσότερο όγκο και σφιχτές μπούκλες.

Η μέθοδος είναι εξαιρετικά εύκολη! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χωρίσετε τα μαλλιά σε μερικά τμήματα και στη συνέχεια να τα τυλίξετε σε μωρομάντηλα σε ρολό. Για να τα στερεώσετε, δέστε τις άκρες των μαντηλιών μεταξύ τους ή χρησιμοποιήστε φουρκέτες. Ένας τέτοιος τρόπος για να αποκτήσετε μπούκλες χωρίς θερμότητα ανήκει σίγουρα στους πιο εύκολους.

Ποια είναι τα οφέλη των μπουκλών με μωρομάντηλα;

  1. Είναι μια φυσική τεχνική για μπούκλες χωρίς φθορές.
  2. Οι ουσίες που περιλαμβάνονται στα μαντηλάκια έχουν [μαλακτικό] αποτέλεσμα.
  3. Καλό είναι να το χρησιμοποιείτε όλη τη νύχτα (άνετο).
  4. Δίνει δυνατότητες προσαρμογής του εφέ, του μεγέθους και του όγκου των μπουκλών στις προσδοκίες σας.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΜΠΟΥΚΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ;

Στην πραγματικότητα, πολλά πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά μπορούν να λειτουργήσουν σαν ρολά μαλλιών. Αποκτήστε μπούκλες χωρίς φθορές τυλίγοντας τα μαλλιά σας σε:

  • κομμάτια από ένα παλιό βαμβακερό μπλουζάκι
  • χαρτοπετσέτες
  • μολύβια, κηρομπογιές, στυλό (δεν φοριούνται άνετα αλλά πετυχαίνουν το αποτέλεσμα)
  • κάλτσες ή καλτσόν
  • μακριές λωρίδες κομμένες από εφημερίδες

Η δημιουργικότητά σας είναι στην πραγματικότητα ο μόνος περιορισμός!

ΑΦΡΟ-ΜΠΟΥΚΛΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ

Οι περισσότεροι τρόποι στο σπίτι δίνουν το αποτέλεσμα λεπτών ή χοντρών κυμάτων και ρομαντικών μπουκλών. Τι γίνεται αν επιθυμείτε πραγματικά σφιχτές μπούκλες άφρο; Δεν χρειάζεστε σκληρά προϊόντα για μόνιμο κυματιστό αποτέλεσμα ή styling με θερμότητα.

Μπορείτε να αποκτήσετε τις άφρο μπούκλες με... κανονικά καλαμάκια για ποτό. Χρησιμοποιήστε καλαμάκια για μίλκσεϊκ που βρίσκονται κάπου στο κάτω μέρος του συρταριού και αποκτήστε υπέροχες σφιχτές μπούκλες.

Πώς να κάνετε μπούκλες στα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας καλαμάκια;

Πανεύκολα! Πρώτον, το καθιερωμένο - βρέξτε τα μαλλιά σας. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά είναι ελαφρώς νωπά γιατί τα μαλλιά τυλιγμένα σε καλαμάκια θα χρειαστούν ώρες για να στεγνώσουν. Το δεύτερο βήμα περιλαμβάνει τη συλλογή πολύ λεπτών τμημάτων και το σφιχτό τύλιγμα γύρω από τα καλαμάκια σε όλο το μήκος τους, λυγίστε τις άκρες των καλαμακιών και δέστε τα μεταξύ τους. Είναι καλύτερα αν μπορείτε να κοιμηθείτε φορώντας τα, αλλά για να είμαι ειλικρινής μια ή δύο ώρες θα είναι αρκετές για να έχετε μια ωραία μπούκλα.

Η χρονοβόρα διαδικασία δίνει υπέροχες αφρο-μπούκλες. Προφανώς, το αποτέλεσμα εξαρτάται ελαφρώς από το μέγεθος των τριχών που τυλίγετε στα καλαμάκια και από το αν έχετε [σγουρά μαλλιά] (ή εύκολα στο να δημιουργηθούν μπούκλες). Αν προσπαθήσετε περισσότερο, θα έχετε ένα κεφάλι γεμάτο γοητευτικές μπούκλες.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου