Πρόσθετα μαλλιά (Εξτένσιονς): 10 κανόνες σωστής περιποίησης πρόσθετων μαλλιών

Πρόσθετα μαλλιά (Εξτένσιονς): 10 κανόνες σωστής περιποίησης πρόσθετων μαλλιών

Μόλις τοποθετήσατε πρόσθετα μαλλιά, οπότε τώρα θέλετε να μάθετε πώς να τα φροντίζετε σωστά. Άλλωστε, θέλετε να τα αποτρέψετε από φθορά, να τα βοηθήσετε να παραμείνουν εντυπωσιακά και, το πιο σημαντικό, να τα κάνετε να φαίνονται υγιή και δυνατά, σωστά;

Σίγουρα, ξοδέψατε αρκετά χρήματα για αυτή τη μέθοδο που τονώνει την εμφάνιση των μαλλιών, οπότε θέλετε να απολαύσετε το νέο σας υπέροχο χτένισμα για πολύ. Για αυτόν τον λόγο, δεν θα ήταν συνετό να καταστρέψετε την καλή σας εμφάνιση εφαρμόζοντας μια αντιεπαγγελματική προσέγγιση στη φροντίδα των πρόσθετων μαλλιών.

Αναμφίβολα, η διάρκεια ζωής των αποτελεσμάτων εξαρτάται τόσο από τη μέθοδο που εφαρμόζεται για την τοποθέτηση των πρόσθετων μαλλιών όσο και από την κατάσταση της φυσικής τρίχας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές φροντίδας που βελτιώνουν σημαντικά την κατάσταση και την εμφάνιση των πρόσθετων μαλλιών. Εδώ είναι ένας σύντομος οδηγός που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πρόσθετα μαλλιά σας σε τέλεια κατάσταση.

Περιποίηση πρόσθετων μαλλιών: Οδηγός

1. Ακριβές και σωστό ξέμπλεγμα

Προφανώς, κάθε τύπος μαλλιών απαιτεί βούρτσισμα και δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικό σε αυτό. Το πρόβλημα όμως ξεκινά όταν αναζητάτε είτε μια χτένα με λεπτά δόντια είτε μια βούρτσα που τραβάει τα μαλλιά αντί να τα ξεμπερδεύει.

Επομένως, για να ξεμπερδέψετε τα πρόσθετα μαλλιά, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια ειδική βούρτσα ή χτένα που έχει σχεδιαστεί για να εκπληρώσει αυτήν ακριβώς την εργασία. Τέτοια εργαλεία λειτουργούν σίγουρα πιο ήπια και πάνω απ' όλα είναι απολύτως ασφαλή να περάσουν μέσα από τα πρόσθετα μαλλιά. Θυμηθείτε να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας πριν από κάθε λούσιμο. [Πώς να χτενίσετε τα μαλλιά;] [https://nanoil.pl/blog/post/czesanie-w%C5%82os%C3%B3w-bez-tajemnic-jak-dobra%C4%87]

Με λίγα λόγια, οι πρώτες που ξεμπερδεύουν είναι οι άκρες των μαλλιών. Προς διευκρίνιση, προσπαθήστε να χτενίσετε πρώτα τις άκρες των μαλλιών σας και μετά να μετακινήσετε σταδιακά τη βούρτσα/χτένα ψηλότερα. Λόγω αυτής της τεχνικής, τα μαλλιά δεν μπερδεύονται. Είναι επίσης σημαντικό να μην τραβάτε τους κόμπους στα μαλλιά. Αν λοιπόν τύχει να κολλήσετε σε έναν κόμπο, αφαιρέστε τη βούρτσα από τα μαλλιά σας και διαχωρίστε την τούφα με τον κόμπο από τα υπόλοιπα μαλλιά. Τώρα, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να λύσετε απαλά τον κόμπο των μαλλιών. Όταν ο κόμπος είναι πιο χαλαρός, μπορείτε να περάσετε τη χτένα μέσα από αυτόν. Και πάλι, να είστε ήρεμοι!

2. Χαλαρός κότσος για να φοράτε ενώ κοιμάστε

Όλο το μήκος των πρόσθετων μαλλιών πρέπει να προστατεύεται από κάθε πιθανή μηχανική φθορά. Δυστυχώς, η κατάσταση των πρόσθετων μαλλιών επιδεινώνεται κυρίως... ενώ κοιμόμαστε. Ο λόγος για αυτό είναι το συνεχές τρίψιμο σε μια μαξιλαροθήκη. Συχνά, απλώς τραβάμε ασυναίσθητα τα μαλλιά ενώ είμαστε ξαπλωμένοι πάνω τους. Επομένως, η καλύτερη και πιο βολική μέθοδος αντιμετώπισης μηχανικών φθορών είναι η τοποθέτηση των μαλλιών είτε σε χαλαρό κότσο είτε σε κοτσίδα. Χάρη σε αυτό, ο κίνδυνος φθοράς των μαλλιών μειώνεται σημαντικά.

3. Στεγνώστε τα με μια πετσέτα πραγματικά απαλά

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι όλες οι μηχανικές φθορές είναι έγκλημα κατά των μαλλιών γιατί, όταν αντιμετωπίζονται απότομα, οι ενώσεις των πρόσθετων μαλλιών είτε αποσυναρμολογούνται είτε σπάνε είτε χαλαρώνουν. Ανεξάρτητα από το πώς κολλήθηκαν τα πρόσθετα στα μαλλιά - με κούμπωμα, κλιπ ή ταινία - κάθε απότομο τρίψιμο είτε σπάει είτε χαλαρώνει τις ενώσεις μεταξύ των φυσικών μαλλιών και των πρόσθετων.

Ένας τύπος μηχανικής φθοράς στην οποία μπορεί να εκτεθούν τα πρόσθετα μαλλιά προκαλείται από τη χρήση πετσέτας αμέσως μετά το λούσιμο, όταν είναι ακόμα υγρά και πιο επιρρεπή στην ίδια τη φθορά. Για να το αποδείξουμε, μια πετσέτα γδέρνει τους άξονες των πρόσθετων μαλλιών και τους αποδυναμώνει σημαντικά. Υπό το πρίσμα αυτό, θα ήταν σίγουρα καλύτερο να αφαιρέσετε απαλά την περίσσεια νερού πιέζοντας απαλά τα μαλλιά με μια πετσέτα αντί να τα τρίψετε με αυτό το άγριο ύφασμα. Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο καθώς θα στεγνώσετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα εκθέσετε σε μηχανικές φθορές.

4. Περιποιηθείτε τα πρόσθετα μαλλιά με τα σωστά προϊόντα περιποίησης

Και πάλι, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα πρόσθετα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή σε φθορά, ειδικά στις ενώσεις. Ωστόσο, στην περίπτωση των λεπτών και ευαίσθητων μαλλιών, μπορεί να εξασθενήσουν στη βάση, που είναι το μέρος όπου υποτίθεται ότι θα αναπτυχθούν νέα, δυνατά και υγιή μαλλιά. Θυμηθείτε να μην εφαρμόζετε μαλακτικό στις ενώσεις, αλλά μόνο στις περιοχές όπου τα πρόσθετα μαλλιά μπορεί να επιδεινωθούν, που είναι κυρίως οι άκρες και οι άξονες των μαλλιών.

Μια άλλη σημαντική διάσταση σχετικά με τη φροντίδα των πρόσθετων μαλλιών είναι η σωστή ενυδάτωση. Η αλήθεια είναι ότι τα πρόσθετα μαλλιά χάνουν πιο γρήγορα νερό από ότι τα φυσικά μαλλιά που παράγονται από τους βολβούς μας. Επομένως, θυμηθείτε να εφαρμόζετε το σωστό μαλακτικό μετά από κάθε λούσιμο. Ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθείτε τα πρόσθετα μαλλιά είναι εκθέτοντάς τα σε περιποίηση για [ευαισθητοποιημένα μαλλιά] (επίπεδο 4-5). [włosów średnio i mocno uwrażliwionych].

5. Εφαρμόστε φυσικά έλαια και επιλέξτε θεραπεία μαλλιών με έλαια

Η προστασία των μαλλιών από μηχανικές φθορές δεν αρκεί αν θέλετε να περιποιηθείτε σωστά όλο το μήκος τους. Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο στη φροντίδα των μαλλιών είναι η προστασία από τις δυσμενείς ενέργειες εξωτερικών επιθετικών παραγόντων όπως η υψηλή και χαμηλή θερμοκρασία, η ηλιακή ακτινοβολία, το οξειδωτικό άγχος, οι τοξίνες και η αστική ρύπανση. Εξάλλου, τα μαλλιά δεν απορροφούν μόνο θρεπτικές ουσίες αλλά και ακαθαρσίες. Λόγω αυτών των παραγόντων, τόσο η κατάσταση των μαλλιών όσο και του τριχωτού της κεφαλής επιδεινώνεται. Αξίζει να συνειδητοποιήσετε ότι όταν τα μαλλιά είναι αφύσικα φορτωμένα, με τον καιρό μπορεί να εξασθενήσουν στο πιο σημαντικό μέρος τους, που είναι ο βολβός μαλλιών.

Η εφαρμογή ελαίων στα μαλλιά και η τακτική θεραπεία μαλλιών με έλαια λειτουργούν προς όφελος των μαλλιών. Και αυτό πρέπει να γίνεται όχι μόνο μετά το λούσιμο αλλά και μερικές φορές μέσα στην ημέρα. Χάρη σε αυτό, θα προστατεύσετε τα μαλλιά στα πιο εύθραυστα μέρη τους, που είναι οι ενώσεις, μαζί με τις άκρες των μαλλιών. Επιπλέον, η [λίπανση μαλλιών] ενισχύει τους βολβούς των μαλλιών και καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής αποκαθιστώντας το σωστό επίπεδο pH του δέρματος. Επίσης, αυτή η θεραπεία βοηθά στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής από άλλες δυσάρεστες παθήσεις όπως η πιτυρίδα, η υπερβολική παραγωγή σμήγματος και η αφυδάτωση. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, τα φυσικά έλαια προσφέρουν μια τέλεια εναλλακτική λύση στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που περιέχουν οινόπνευμα, τα οποία είναι εξαιρετικά ακατάλληλα για χρήση στην περίπτωση των πρόσθετων μαλλιών.

6. Στεγνώστε τα μαλλιά με πιστολάκι με τον σωστό τρόπο

Αυτός ο τύπος μαλλιών απαιτεί τα μαλλιά να αφήνονται ελαφρώς νωπά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πιστολάκι για να τα στεγνώσετε τελείως. Προς διευκρίνιση, συνεχίστε να στεγνώνετε τα μαλλιά με πιστολάκι μέχρι να στεγνώσουν 80% και μετά αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Επιπλέον, τα πρόσθετα μαλλιά πρέπει να αντιμετωπίζονται είτε με κρύο είτε με ζεστό ρεύμα αέρα γιατί η υψηλή θερμοκρασία κάνει τις ενώσεις χαλαρές.

Για το λόγο αυτό, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποφύγετε τον ζεστό αέρα που δημιουργείται από το πιστολάκι σας και βεβαιωθείτε ότι ενώ χρησιμοποιείτε το εργαλείο το κρατάτε περίπου 7-10 ίντσες από το κεφάλι σας. Πάντα να τελειώνετε το στέγνωμα με πιστολάκι χρησιμοποιώντας ρεύμα ψυχρού αέρα που κλείνει την επιδερμική μεμβράνη των μαλλιών, λειαίνει τα μαλλιά και τα αφήνει λαμπερά. Επίσης, τα μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με ρεύμα ψυχρού αέρα είναι πιο διαχειρίσιμα.

Για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε μόνο πιστολάκι με σύστημα ιονισμού. Ξεκινήστε τη διαδικασία από τις ρίζες και στη συνέχεια μετακινηθείτε σταδιακά προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε στις άκρες των μαλλιών - αυτή η τεχνική σας βοηθά επίσης να κλείσετε την επιδερμική μεμβράνη των μαλλιών και να τα εξομαλύνετε. Κατά το στέγνωμα με πιστολάκι, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να τα περνάτε μέσα από τα μαλλιά. Μπορείτε να χτενίσετε τα μαλλιά μόλις στεγνώσουν τελείως.

7. Μην κρεπάρετε τα πρόσθετα μαλλιά

Το κρεπάρισμα των πρόσθετων μαλλιών είναι ένα επικίνδυνο σημείο στη λίστα των διαδικασιών που βλάπτουν αυτόν τον τύπο μαλλιών σε επιταχυνόμενη λειτουργία.

Το κρεπάρισμα είναι το άκρο, αφήνει τα μαλλιά εξαιρετικά μπερδεμένα που αργότερα πρέπει να ξεμπερδευτούν, κάτι που συχνά συνδέεται με δυνατό τράβηγμα. Ως αποτέλεσμα, τα πρόσθετα μαλλιά μπορεί να χαλαρώσουν και οι ενώσεις τους να αποσυναρμολογηθούν. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι προφανές ότι θα πρέπει να αποφύγετε το κρεπάρισμα των πρόσθετων μαλλιών.

8. Λειάνετε, δώστε λάμψη και περιποιηθείτε τα πρόσθετα μαλλιά σας

Δεδομένου ότι αυτός ο τύπος μαλλιών χάνει γρηγορότερα την υγρασία του, η εμφάνισή του μπορεί να χειροτερέψει μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Επομένως, για να χαρίσετε στα μαλλιά λάμψη και να αποτρέψετε το μπέρδεμα, περιποιηθείτε τα μαλλιά με φυσικά έλαια. Παραιτηθείτε από τα προϊόντα φαρμακείου που είναι γεμάτα συνθετικές σιλικόνες και αλκοόλες. Τα μαλλιά που καλύπτονται με φυσικό έλαιο κερδίζουν όμορφη όψη και επαρκή προστασία από τη φθορά.

9. Λούστε σωστά τα πρόσθετα μαλλιά σας

Πριν καν ξεκινήσετε, βουρτσίστε τα μαλλιά σας με ακρίβεια και απαλά, ώστε να μην μπερδεύονται κατά το λούσιμο. Είναι καλύτερο να λούσετε τα μαλλιά κάτω από το ντους, ώστε να αφήσετε το ρεύμα του νερού να τρέξει στα μαλλιά. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι η δύναμη της ροής του νερού που δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή, καθώς οι υγρές ίνες είναι πιο εύκολο να καταστραφούν (στην περίπτωση των πρόσθετων μαλλιών, αποσυναρμολογούνται). Χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό νερό για να λούζετε τα μαλλιά σας. Απλά, μια τέτοια θερμοκρασία είναι ουδέτερη για τα πρόσθετα μαλλιά, οπότε δεν τα βλάπτει σε κανένα βαθμό. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε κυκλικές κινήσεις για να λούσετε τα μαλλιά σας. Αντίθετα, προσπαθήστε να μετακινήσετε τα χέρια σας πάνω-κάτω.

10. Μην θερμαίνετε τις ενώσεις

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε σίδερο ή ράβδο για μπούκλες, μην τοποθετείτε τα εργαλεία styling στις ρίζες των μαλλιών όπου βρίσκονται οι ενώσεις των πρόσθετων μαλλιών. Επίσης, θυμηθείτε να εφαρμόζετε ειδικά προϊόντα θερμοπροστασίας. Τέλος, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε πολύ συχνά εργαλεία styling με θερμότητα. Όσο λιγότερο συχνά χρησιμοποιούνται, τόσο περισσότερο τα πρόσθετα μαλλιά διατηρούν την καλή τους κατάσταση.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου