Το κλασικό είναι Πάντα in - Πέντε Καλύτερα Γυναικεία Χτενίσματα

Το κλασικό είναι Πάντα in - Πέντε Καλύτερα Γυναικεία Χτενίσματα

Υπάρχει ένα πράγμα σχετικά με το κλασικό - δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τη μόδα.

Οι στυλίστες αρέσκονται να αναζητούν τα κλασικά σχέδια που έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα - δεν παλιώνουν ποτέ.

Το κλασικό είναι η βάση για όλες τις άλλες τάσεις. Αν θέλετε ένα εντυπωσιακό χτένισμα, ένα απλό κούρεμα αποτελεί πάντα μια καλή επιλογή. Ένα παραδοσιακό χτένισμα έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα. Σε μια στιγμή μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα μοντέρνο και way-out do.

Επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια μοντέρνα εμφάνιση που θα σας μετατρέψει σε είδωλο του στυλ; Δείτε τα χτενίσματα που δεν γερνούν ποτέ!

1. Κότσος - κλασικό χτένισμα στην καλύτερη εκδοχή του

Είναι γνωστό εδώ και αιώνες. Άλλαζε, ανάλογα με μια ιστορική περίοδο. Οι Ελληνίδες έβαζαν μερικές δερμάτινες ταινίες και λουλούδια, τον 16ο αιώνα ο κότσος ήταν διακοσμημένος με κοτσίδες, ενώ στην αρχή της σύγχρονης περιόδου, οι κυρίες ήθελαν να τον διακοσμήσουν με μια κορδέλα. Παρόλα αυτά, ένας μεταξένιος, λείος και ψηλός κότσος είναι ο πιο δημοφιλής, κάτι που οφείλεται εν μέρει στην Audrey Hepburn. Το χτένισμά της στο Breakfast at Tiffany's - ένας κλασικός, λείος κότσος με τιάρα - είναι ήδη εμβληματικό.

Τι κάνει έναν κότσο τόσο δημοφιλή;

Σίγουρα, υπάρχει κάτι μαγνητικό στα updos που εκθέτουν το λαιμό και τους ώμους, τραβώντας την προσοχή στα μάτια και το πρόσωπο των γυναικών. Τόσο άψογος όσο και ιντριγκαδόρικος - ένας κότσος είναι σαν μια (φαινομενικά) εξημερωμένη θηλυκότητα. Στις γυναίκες αρέσει επειδή ταιριάζει με πολλά ρούχα και στυλ - ακατάστατα ή εκλεπτυσμένα. Μπορείτε να τον εμπλουτίσετε με ένα κλιπ, ένα λουλούδι, μαργαριτάρια ή κοσμήματα.

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε έναν κότσο, εφαρμόζοντας πρώτα λίγο φυσικό λάδι. Σε καθημερινή βάση ή για πιο τολμηρό στυλ, δοκιμάστε μια ακατάστατη εκδοχή με λίγο χτένισμα. Παλαιότερα υπήρχε ειδική φωλιά μαλλιών για τους κότσους, αλλά σήμερα έχουν αντικατασταθεί από μαντήλια μαλλιών που καλύπτουν ολόκληρο τον κότσο.

2. Ένα κλασικό bob - πάντα in & ελαφρώς πειραματικό

Το bob είναι ένα κοντό και εξαιρετικά θηλυκό χτένισμα που περιλαμβάνει κόψιμο των μαλλιών στο ύψος του πηγουνιού. Συχνά συνοδεύεται από μια φράντζα. Στην κλασική εκδοχή, έχει το ίδιο μήκος. Στη δεκαετία του '60, το bob κούρεμα απέκτησε νέα μορφή και έχει παραμείνει στον κανόνα των διαχρονικών χτενισμάτων. Τα μαλλιά κόβονται στο ύψος του σαγονιού και ξυρίζονται στο πίσω μέρος (γραμμή Α) - οι τούφες στο πίσω μέρος είναι πιο κοντές (το χτένισμα μοιάζει με το γράμμα Α επειδή τα πλαϊνά είναι πιο μακριά από το μεσαίο μέρος).

Τι κάνει το bob τόσο δημοφιλές;

Το bob είναι ένα πρωτοποριακό χτένισμα. Είναι σύμβολο των αλλαγών, της δύναμης και της ανεξαρτησίας των γυναικών. Το κούρεμα έγινε δημοφιλές την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα - οι γυναίκες στις ΗΠΑ και την Αγγλία απέκτησαν το δικαίωμα ψήφου. Το κλασικό bob έδειχνε την ανεξαρτησία των γυναικών, την ελευθερία επιλογής και την ισότητα των φύλων. Επιπλέον, οι γυναίκες δείχνουν όμορφες υιοθετώντας το bob κούρεμα. Μπορεί να προσαρμοστεί στο σχήμα του προσώπου. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ήδη η Κλεοπάτρα είχε υιοθετήσει ένα χτένισμα που έμοιαζε με το κλασικό bob.

Μια άτακτη εκδοχή του bob είναι λίγο άγριο και ροκ στιλ - ακατάστατο, πίσω χτενισμένο, με απρόσεκτες τούφες, συχνά κυματιστές μπούκλες. Μια τέτοια εμφάνιση είναι εύκολο να επιτευχθεί - απλά απλώνετε λίγο αφρό ή λοσιόν styling, τσαλακώνοντας, κάνοντας ελαφρύ backcombing και ανασηκώνοντας τις ρίζες. Το Bob κυκλοφορεί επίσης σε έντονα χρώματα: ombre, sombre, baleyage και άλλες ασυνήθιστες αποχρώσεις που φαίνονται καταπληκτικά στα κομψά μαλλιά.

3. Ρομαντικά κύματα - ένα κλασικό, αβίαστο χτένισμα

Τα κύματα στα γυναικεία μαλλιά έχουν μια ιστορία τόσο πλούσια όσο και ο κλασικός κότσος. Ένα κυματιστό χτένισμα ήταν ήδη δημοφιλές μεταξύ των γυναικών στην αρχαιότητα. Στον Μεσαίωνα, η λατρεία για τα μακριά (μερικές φορές, μέχρι τον αστράγαλο), χαλαρά (και συχνά κρυμμένα πίσω από ένα πέπλο) κύματα ήταν ακόμη πιο έντονη. Ο ρομαντισμός και η παρακμή λάτρευαν επίσης τα κύματα. Αποτελούσαν το θέμα των πινάκων ζωγραφικής, γοητεύοντας τους ζωγράφους για αιώνες. Χαλαρά, ελαφρώς ακατάστατα και σίγουρα γοητευτικά και θηλυκά - τα κύματα είναι το σύμβολο της ελεύθερης και επαναστατικής γυναίκας. Μιας αγνής θηλυκότητας.

Τι κάνει τα κυματιστά μαλλιά τόσο δημοφιλή;

Τα ρομαντικά κύματα εξακολουθούν να είναι in, ενισχύοντας την καλή εμφάνιση των γυναικών και ταιριάζοντας με τον κανόνα της ομορφιάς. Τα κυματιστά μαλλιά δεν απαιτούν κάποιες περίπλοκες θεραπείες styling. Είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε ένα θηλυκό και ανέμελο look με λίγες μόνο κινήσεις. Μια οικονομία όταν σας πιέζει ο χρόνος και επιθυμείτε ένα εντυπωσιακό χτένισμα. Είναι εκπληκτικό ότι τα κύματα ταιριάζουν με κάθε μήκος μαλλιών και σχεδόν με κάθε εμφάνιση - μια ακατάστατη ή μια ρομαντική, λεπτή εικόνα.

Τα μακριά, ρομαντικά κύματα είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνουν. Οι περισσότερες γυναίκες πετυχαίνουν αυτό το αποτέλεσμα αφήνοντας τα μαλλιά τους να στεγνώσουν στον αέρα. Αργότερα, απλώς απλώνουν λίγο αφρό και τσαλακώνουν απαλά τα μαλλιά για να ορίσουν τα κύματα. Μια άλλη επιλογή περιλαμβάνει την πλέξη των μαλλιών και στις δύο πλευρές του κεφαλιού. Μπορείτε επίσης να βρέξετε ελαφρώς τα μαλλιά σας, να ψεκάσετε ένα primer styling και να τα στεγνώσετε με ένα σεσουάρ.

4. Αλογοουρά - ένα κλασικό χτένισμα σε μια στιγμή

Η αλογοουρά περιλαμβάνει το τράβηγμα των μαλλιών προς τα πίσω και την ασφάλισή τους με ένα λαστιχάκι ή ένα κλιπ. Δεν είναι προϊόν της εποχής μας - οι γυναίκες έφτιαχναν αλογοουρές εδώ και αιώνες. Η αρχαία Ελλάδα, η Ρώμη και η Αίγυπτος ήταν ερωτευμένες με αυτό το χτένισμα. Οι άνδρες των Μάγια είχαν αλογοουρά και υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί στους οποίους αποτελεί παραδοσιακό χτένισμα. Υπάρχουν πολλοί πίνακες ζωγραφικής που παρουσιάζουν γυναίκες που έχουν μερικές ψηλές αλογοουρές (συχνά με κάποιες διακοσμήσεις). Πολλές γυναίκες που ανήκουν σε αφρικανικές φυλές τείνουν να έχουν αλογοουρές συχνά διακοσμημένες με ένα χοντρό κομμάτι δέρμα ή ακατέργαστο δέρμα.

Τι κάνει την αλογοουρά τόσο δημοφιλή;

Μοιάζει πραγματικά με ουρά αλόγου και είναι τόσο αξιαγάπητη που κανείς δεν εκπλήσσεται από τη δημοτικότητά της. Είναι απλά ακαταμάχητη. Μια ψηλή αλογοουρά ταιριάζει σε κάθε γυναίκα και σε όλα τα σχήματα προσώπου. Ταιριάζει σε διασημότητες, βραδινά φορέματα, αθλητικά παπούτσια, στολή ή κοστούμι.

Μπορείτε να προσαρμόσετε μια αλογοουρά σε κάθε κατάσταση ή εκδήλωση. Το καλύτερο είναι ότι ένα φαινομενικά προβλέψιμο χτένισμα εκπλήσσει με εκατοντάδες συνδυασμούς. Για παράδειγμα, πάρτε μια τούφα μαλλιών και τυλίξτε τη γύρω από την αλογοουρά σας, ώστε να λειτουργεί ως λάστιχο. Μπορείτε να δέσετε τα μαλλιά σας ακριβώς στο λαιμό ή στο ύψος του αυτιού. Για να τιθασεύσετε τις φουντίτσες, δοκιμάστε διαφορετικά bobby pins και κλιπς. Ένα μαντήλι αντί για λάστιχο, μια βελούδινη ή μεταξωτή κορδέλα (μονόχρωμη ή ριγέ) - σε σχήμα φιόγκου ή χαλαρά πέφτοντας στους ώμους μαζί με την αλογοουρά. Ένα λουλούδι στο λαστιχάκι προσθέτει επίσης πολλή γοητεία.

Για τις γυναίκες που τους αρέσει να ξεχωρίζουν ανάμεσα στις άλλες, μια πολυεπίπεδη αλογοουρά αποτελεί μια καλή επιλογή. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό χτένισμα που διαρκεί λίγα λεπτά. Σε πολλές γυναίκες αρέσει να κάνουν αλογοουρά στη μία πλευρά του κεφαλιού. Δείχνει αταίριαστο και λίγο επαναστατικό - αυτό το μοναδικό χτένισμα χρειάζεται επίσης λίγη ώρα για να γίνει.

5. Κοτσίδα - από το αρχέγονο πλοίο των Βίκινγκς στις αίθουσες υποδοχής

Σύμφωνα με τους κομμωτές, οι πλεξούδες ανήκουν στην ομάδα των πιο γοητευτικών χτενισμάτων. Μια πλεξούδα λειτουργεί από μόνη της ως διακόσμηση μαλλιών, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε κάθε μέρα ένα διαφορετικό look. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα αξεσουάρ.

Οι γυναίκες έπλεκαν τα μαλλιά τους με πλεξούδες ήδη από την αρχαιότητα. Οι πλεξούδες κυριαρχούσαν στην Ελλάδα και τη Ρώμη. Στις Αιγύπτιες άρεσε να φτιάχνουν πολλές λεπτές πλεξούδες που έπεφταν στους ώμους τους. Ήταν εξαιρετικά άνετο και πρακτικό γιατί τα μαλλιά δεν θα έμπαιναν εμπόδιο κατά τη διάρκεια της εργασίας και της... μάχης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο άρεσε τόσο πολύ στους επικίνδυνους μαχητές του Βορρά - τους Βίκινγκς. Οι γυναίκες έφτασαν στο δημιουργικό τους αποκορύφωμα, έχοντας πλεξούδες με κορδέλες, λουλούδια ή -στην περίπτωση των ευγενών βασιλισσών- πολύτιμες πέτρες. Ένα διασκεδαστικό γεγονός: η πλεξούδα αποτελούσε παλαιότερα το σύμβολο της παρθενίας. Μια μέλλουσα νύφη έπρεπε να περάσει από την τελετή να λύσει την πλεξούδα των μαλλιών της. Με αυτόν τον τρόπο, η οικογένεια επέτρεπε στην κόρη της να παντρευτεί.

Ομοίως με το κλασικό bob, τα πλεγμένα μαλλιά έχουν γίνει σύμβολο επανάστασης. Ρίξτε μια ματιά στη Γιούλια Τιμοσένκο και την περίφημη πλεξούδα της. Η πλεξούδα σε χωριάτικο στιλ ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Πορτοκαλί Επανάστασης. Και πάλι, οι γυναίκες απέδειξαν ότι το χτένισμα δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση, αλλά είναι ένα είδος ιδεολογικού μηνύματος για το τι είναι σημαντικό.

Τι κάνει μια πλεξούδα τόσο δημοφιλή;

Μια πλεξούδα κυκλοφορεί με διάφορα ονόματα. Ενώ πλέκετε τα μαλλιά σας, η φαντασία σας είναι το μόνο όριο. Λέει πολλά για το άτομο που τη έχει, συνήθως είναι το σύμβολο της νεανικότητας και της αθωότητας. Στις γυναίκες αρέσουν οι πλεξούδες για να τις σώζουν π.χ. σε μια κακή μέρα μαλλιών. Είναι μια λύση για τις φουντίτσες, προσθέτοντας λίγη κομψότητα στην εικόνα σας. Η παιχνιδιάρικη εκδοχή της είναι στη μόδα εδώ και αρκετό καιρό. Η πλεξούδα με δράκο είναι πλέον γεγονός, δείχνοντας πραγματικά ασυνήθιστη και εξαιρετική. Ένας από τους χαρακτήρες του Game of Thrones έχει δημιουργήσει μια τάση για πυκνές και ευφάνταστες πλεξούδες. Η Μητέρα των Δράκων εκπλήσσει με όμορφα και εξαιρετικά πλεγμένα μαλλιά που μοιάζουν πραγματικά με ουρά δράκου.

Ακόμα και αν τα μαλλιά σας είναι κοντά ή μέχρι τον ώμο, μπορείτε να φτιάξετε μια πλεξούδα - ξεκινήστε να πλέκετε από τις ρίζες και προσθέστε σταδιακά περισσότερες τούφες. Κάντε μια πλεξούδα και φτιάξτε έναν κότσο στην κορυφή του κεφαλιού. Αν θέλετε ένα θρασύ βλέμμα, αφήστε τα μαλλιά σας κάτω και κάντε μία ή μερικές μικροσκοπικές πλεξούδες, που πέφτουν χαλαρά. Μπορείτε να κάνετε μία πλεξούδα πάνω από το μέτωπό σας ή δύο πλεξούδες και στις δύο πλευρές του κεφαλιού.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Αργανέλαιο
Σαμπουάν micellar με κερατίνη
Έλαιο Χοχόμπα
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου