365 Ημέρες Ζωής για τα Μαλλιά. Φροντίδα Μαλλιών & Εποχές του Χρόνου

365 Ημέρες Ζωής για τα Μαλλιά. Φροντίδα Μαλλιών & Εποχές του Χρόνου

Η υγεία των μαλλιών σας δεν εξαρτάται μόνο από την τροφή που τρώτε, τα προϊόντα που αγοράζετε και τον τρόπο ζωής σας. Η εμφάνιση και η υγεία τους επηρεάζονται επίσης από τις... εποχές. Οι καιρικές συνθήκες συνθέτουν έναν σημαντικό παράγοντα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή της σωστής περιποίησης των μαλλιών.

Κάθε εποχή μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση των μαλλιών. Μπορείτε να κρατήσετε μακριά την καταστροφή; Πώς να προετοιμάσετε τα μαλλιά για τις αλλαγές των εποχών και να τα σώσετε από τον παγετό, τον ξηρό αέρα των καλοριφέρ, τους καλοκαιρινούς καύσωνες και την εποχιακή τριχόπτωση; Γιατί δεν ρίχνετε μια ματιά σε έναν χρόνο από τη ζωή των μαλλιών σας και να μάθετε τους κανόνες για κάθε εποχή του χρόνου;

Καλοκαιρινή Φροντίδα Μαλλιών

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή, που μας κάνει να σκεφτόμαστε τη ζεστασιά, την ξεκούραση, τον ήλιο και την ενέργεια. Κρίμα που στα μαλλιά μας δεν αρέσει τόσο πολύ. Το καυτό καλοκαίρι είναι μία από τις λιγότερο φιλικές προς τα μαλλιά εποχές.

Τι βλάπτει τα μαλλιά σας το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι, το πιο βλαβερό ντουέτο καταστρέφει τα μαλλιά - ο ήλιος και το νερό. Αν σκοπεύετε να πάτε στη θάλασσα, να θυμάστε ότι το φως του ήλιου είναι πιο καταστροφικό για τα βρεγμένα μαλλιά μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Το νερό λειτουργεί σαν φακός - εστιάζει τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες που καταστρέφουν τη δομή των μαλλιών αρκετά γρήγορα. Δεν τελειώνει εκεί η καταστροφική δύναμη του ηλιακού φωτός: μαζί με το αλάτι στο νερό, αποδυναμώνει το λιπιδικό περίβλημα της τρίχας, το οποίο χάνει την προστασία του και είναι πιο επιρρεπές στη φθορά. Οι υψηλές θερμοκρασίες στερούν τις τούφες από το νερό και, ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά ξηραίνονται πιο γρήγορα από ότι σε άλλες εποχές.

Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι;

Τι μπορείτε να κάνετε για να απολαύσετε πλήρως τις διακοπές και να αποφύγετε τη φθορά των μαλλιών;

  • Αφού επιστρέψετε από την παραλία, ξεπλύνετε με ακρίβεια τα μαλλιά σας για να απαλλαγείτε από το αλμυρό νερό- επιλέξτε ήπια σαμπουάν που αφήνουν τα μαλλιά ενυδατωμένα και ανακουφισμένα.
  • Μετά το λούσιμο των μαλλιών σας, απλώστε πάντα το χέρι σας σε ένα καλό conditioner- δύο φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιήστε μια μάσκα επιδιόρθωσης και ενυδάτωσης - μια τέλεια μάσκα είναι πλούσια σε φυσικά φυτικά εκχυλίσματα π.χ. χαβιάρι, αλόη, μέλι.
  • Αξιοποιήστε τα οφέλη των φυσικών ελαίων: τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, κάντε μια []θεραπεία με λάδι για τα μαλλιά[]: εφαρμόστε ένα καλό μείγμα ελαίων στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, αφήστε το να δράσει για τριάντα λεπτά ή περισσότερο, πλύνετε τα μαλλιά σας με ακρίβεια και χρησιμοποιήστε ένα φυσικό μαλακτικό.
  • Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τρίψτε λίγο από ένα επιλεγμένο έλαιο στις άκρες των μαλλιών και αφήστε το - θα σας προστατεύσει από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Για το τελικό ξέβγαλμα, χρησιμοποιήστε αφεψήματα βοτάνων π.χ. αλογοουρά, τσουκνίδα, χαμομήλι.
  • Το καλοκαίρι, καλύτερα να παραιτηθείτε από τα σεσουάρ και τα σίδερα - είναι μια επιπλέον δόση θερμότητας- αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά - δε διαρκεί πολύ τις ζεστές μέρες.
  • Προστατέψτε το χτένισμά σας και από έξω: τα καπέλα, τα μαντήλια θα σώσουν τόσο τα μαλλιά όσο και το τριχωτό της κεφαλής - με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε ένα επικίνδυνο ηλιακό έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής.

Φθινοπωρινή φροντίδα μαλλιών

Όταν έρχεται το φθινόπωρο, τα μαλλιά σας έχουν μια στιγμή ανακούφισης, προσπαθώντας να επανέλθουν στο φυσιολογικό μετά το καυτό και μη φιλικό για τα μαλλιά καλοκαίρι. Οι τούφες σας είναι επιτυχημένες;

Τι βλάπτει τα μαλλιά σας το φθινόπωρο;

Τα ταλαιπωρημένα από τον ήλιο και ξηρά μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ισορροπία των υδρολιπιδίων και αρχίζουν να παράγουν πολύ σμήγμα για να την αναπληρώσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσες πολλές γυναίκες παραπονιούνται για λιπαρές ρίζες μαλλιών και ξηρές άκρες. Πρέπει να θυμάστε ότι τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν υπερβολικά - είναι ένα στάδιο δραστικών καιρικών συνθηκών καθώς και ορμονικών αλλαγών. Το επίπεδο των οιστρογόνων πέφτει (είναι το υψηλότερο το καλοκαίρι και την άνοιξη) ενώ παράγεται περισσότερη τεστοστερόνη. Η ορμονική διέγερση τελειώνει και έτσι τα μαλλιά - όντας στη φάση της ανάπτυξης μέχρι τώρα - ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους.

Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας το φθινόπωρο;

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για την εποχιακή τριχόπτωση; Πώς να επαναφέρετε την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής;

  • Η φθινοπωρινή τριχόπτωση δεν πρέπει να σας ανησυχεί - είναι φυσιολογικό τα μαλλιά σας να περνούν κάποιες αλλαγές. Απλά αφήστε την κρίση να έρθει και να φύγει, θυμάστε ότι μπορεί να χάνετε ακόμα και 100 τρίχες την ημέρα κατά τη διάρκεια αυτής της βροχερής περιόδου!
  • Παρόλα αυτά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τρώτε τη σωστή διατροφή για να αποφύγετε την αραίωση των μαλλιών. Ο εμπλουτισμός της με ακόρεστα λιπαρά οξέα θα ενισχύσει ελαφρώς την κόμμωσή σας πριν από τον σκληρό χειμώνα. Να θυμάστε για τις βιταμίνες και να τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες (το κύριο συστατικό των μαλλιών).
  • Το φθινόπωρο, το να κάνετε ένα τολμηρό βήμα και να κάνετε ένα απαλό κούρεμα είναι μια καλή ιδέα - με αυτόν τον τρόπο το χτένισμά σας παίρνει ώθηση όγκου και απαλλάσσεστε από τις πολύ ξηρές άκρες.
  • Η ενυδάτωση των μαλλιών είναι απαραίτητη: δε χρειάζεστε τόσο ισχυρές ενυδατικές κρέμες όσο το καλοκαίρι, αλλά και πάλι, πρέπει να φροντίζετε τα μαλλιά να είναι ασταμάτητα ενυδατωμένα. Διαφορετικά, οι τούφες σας αρχίζουν να παράγουν πολύ σμήγμα σε αυτοάμυνα.
  • Για να εξισορροπήσετε τις διεργασίες που συμβαίνουν στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής, προτιμήστε λάδια μαλλιών που περιέχουν σκουαλένη - το συστατικό του ανθρώπινου σμήγματος. Το σκουαλένιο εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος: μειώνει το σμήγμα όταν το δέρμα είναι πολύ λιπαρό ή εντείνει την έκκριση όταν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι πολύ ξηρό.
  • Τα βότανα και τα αφεψήματα βοτάνων είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Το φθινόπωρο, επιλέξτε την Τσουκνίδα που είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, αποτρέποντας ταυτόχρονα τη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής. Εκτός από το ξέπλυμα των μαλλιών με αφεψήματα βοτάνων, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής - κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα.
  • Η φθινοπωρινή τριχόπτωση μπορεί να μειωθεί εάν μεταχειρίζεστε τα μαλλιά σας απαλά: όχι στέγνωμα με πετσέτα, όχι τράβηγμα κατά το βούρτσισμα, όχι ζεστό νερό για ξέβγαλμα επειδή αποδυναμώνει τους βολβούς των μαλλιών.

Χειμερινή Φροντίδα Μαλλιών

Ο χειμώνας απέχει πολύ από το να είναι περιποιητικός και στοργικός. Είναι όμορφος αλλά και σκληρός με τα χτενίσματά μας.

Τι βλάπτει τα μαλλιά σας το χειμώνα;

Κυρίως, ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες.Το χειμώνα, τα μαλλιά σας δεν έχουν ούτε μια στιγμή ανακούφισης - μετακινείστε από τον κρύο αέρα σε θερμαινόμενους χώρους: ο ξηρός αέρας είναι εξίσου βλαβερός για τα μαλλιά όσο και ο παγωμένος αέρας. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η απότομη αλλαγή των θερμοκρασιών (η μετακίνηση από τα κρύα στα ζεστά δωμάτια και το αντίστροφο) είναι σαν θερμικό σοκ για τα μαλλιά: τα αιμοφόρα αγγεία συρρικνώνονται και οι θύλακες των τριχών χάνουν τη ζωτικότητά τους. Το να φοράτε καπέλο μπορεί να διαταράξει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά το να το βγάζετε είναι επίσης κακή ιδέα - ένας απλός τρόπος για να βλάψετε τα θυλάκια των τριχών και να χάσετε τεράστιο αριθμό μαλλιών.Ένα συνηθισμένο λάθος του χειμώνα είναι η χρήση πολλών προϊόντων styling, θέλοντας τα μαλλιά να δείχνουν εντυπωσιακά αφού βγάλουμε το καπέλο. Κατά συνέπεια, οι σμηγματογόνοι αδένες φράζουν και διαταράσσονται.

Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας το χειμώνα;

Με ποιον τρόπο μπορείτε να σώσετε τα μαλλιά σας από τον χειμώνα, τον παγετό και τον ξηρό αέρα των καλοριφέρ;

  • Ενυδατώστε το σώμα σας από μέσα - προσπαθήστε να πίνετε έως και δύο λίτρα νερό καθημερινά.Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπετε την ξηρότητα των μαλλιών και μπλοκάρετε την υπερβολική τριχόπτωση.
  • Να θυμάστε για τις βιταμίνες - τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται λόγω του κρύου, οπότε αποδίδουν λιγοστή μερίδα θρεπτικών συστατικών.Εκτός από μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, χρησιμοποιείτε τακτικά βιταμινούχες μάσκες και μαλακτικά μαλλιών. Για να τις παραδώσετε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, αγοράστε ένα λάδι μαλλιών που είναι πλούσιο σε βιταμίνες π.χ. λάδι καρύδας ή λάδι αβοκάντο και εφαρμόστε το τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας.
  • Τα φυσικά έλαια δημιουργούν ένα φυσικό φράγμα στα μαλλιά, το οποίο προστατεύει από τη βλαπτική δράση των εξωτερικών παραγόντων και εμποδίζει τις τοξίνες να εισέλθουν κάτω από τα λέπια της επιδερμίδας. Δοκιμάστε να τρίβετε λίγο από ένα λάδι από τα μεσαία μήκη κάθε μέρα.
  • Ενώ ψωνίζετε ένα χειμερινό καπέλο, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ στενό, ώστε να μπορείτε να παρέχετε στο τριχωτό της κεφαλής την κατάλληλη κυκλοφορία. Με αυτόν τον τρόπο, γλιτώνετε από την πιτυρίδα και τη λιπαρότητα.
  • Επιλέξτε ένα ήπιο σαμπουάν που έχει εξομαλυντικές ή ενυδατικές ιδιότητες. Ένα παιδικό σαμπουάν είναι μια τέλεια επιλογή. Καταπραΰνει τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής και καθαρίζει απαλά το δέρμα.
  • Τα μαλλιά τείνουν να είναι στατικά το χειμώνα. Για να το κρατήσετε μακριά, επιλέξτε προϊόντα που είναι εμποτισμένα με υγρό μετάξι. Αξίζει να γνωρίζετε: τα συνθετικά υλικά προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά περισσότερο από τα μάλλινα ή βαμβακερά καπέλα.
  • Μειώστε τα προϊόντα styling - έχουν κωμειογόνες ιδιότητες και φράζουν τους αδένες σμήγματος. Αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά, επιλέξτε φυσικές και ήπιες λοσιόν και σπρέι styling.
  • Προσοχή στις υπερβολικά επιβαρυντικές μάσκες μαλλιών: μπορεί να βαραίνουν επιπλέον τις τούφες σας. Αντ' αυτού, προτιμήστε ευαίσθητα προϊόντα θρέψης και ενυδάτωσης.

Ανοιξιάτικη Φροντίδα Μαλλιών

Την άνοιξη δεν είμαστε τόσο εκτεθειμένες στην τριχόπτωση όσο το φθινόπωρο, ωστόσο το πρόβλημα αυτό επηρεάζει πολλούς ανθρώπους.Τα μαλλιά είναι αδύναμα μετά το χειμώνα και περιμένουν μια μεγάλη δόση βιταμινών και μετάλλων. Αν δεν τις παρέχετε... οι τούφες προσγειώνονται στο πάτωμα. Να θυμάστε ότι η ζωή πολλών τριχών τελειώνει την άνοιξη - είναι φυσιολογικό να υπάρχουν περισσότερες τρίχες στη βούρτσα σας.

Τι βλάπτει τα μαλλιά σας την άνοιξη;

Την άνοιξη, τα μαλλιά σας έχουν την ευκαιρία να ξαναβρούν την ισορροπία τους στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών, στην εμφάνιση και στην έκκριση σμήγματος.Το τριχωτό της κεφαλής είναι πιο καθαρό, ενώ η έκκριση σμήγματος μειώνεται. Από την άλλη πλευρά, κάποιες από εσάς αντιμετωπίζετε ζημιά στα μαλλιά και βολβούς που είναι φραγμένοι από τη συσσώρευση καλλυντικών, το σμήγμα, τη σκόνη - δεν υπάρχει περίπτωση τα θρεπτικά συστατικά να μπορέσουν να περάσουν μέσα από τέτοια εμπόδια.Η άνοιξη μπορεί να είναι τόσο βροχερή και ευμετάβλητη όσο και το φθινόπωρο, οπότε χρειάζεστε κάποια προστασία - τουλάχιστον μια ομπρέλα.Η εποχιακή (ανοιξιάτικη) τριχόπτωση είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Συνδέεται με τις εποχικές και κλιματικές αλλαγές και μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες.

Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας την άνοιξη;

Πώς να επανορθώσετε τα μαλλιά μετά από έναν σκληρό χειμώνα και να φροντίσετε το χτένισμά σας κατά τη διάρκεια της εποχικής (ανοιξιάτικης) τριχόπτωσης;

  • Για να ελέγξετε την κατάσταση των μαλλιών σας μετά το χειμώνα, κάντε []τεστ πορώδους των μαλλιών[] - με αυτόν τον τρόπο, θα διαπιστώσετε αν είναι χειρότερα και αν το πορώδες είναι υψηλότερο.Θα σας είναι πιο εύκολο να σκεφτείτε τη σωστή φροντίδα των μαλλιών.
  • Η κατάσταση των μαλλιών σας μπορεί επίσης να προσδιοριστεί παρατηρώντας πώς συμπεριφέρονται τα μαλλιά σας χωρίς τα μαλακτικά που συνήθως χρησιμοποιείτε.Αν λιπαίνουν γρήγορα, σημαίνει ότι το τριχωτό της κεφαλής σας χρειάζεται καθαρισμό - χρησιμοποιήστε ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής ή μάσκα πράσινου πηλού.
  • Τα ξηρά και θαμπά μαλλιά θα ωφεληθούν από την εντατικοποιημένη λιπαρή περιποίηση - τα φυσικά έλαια μπορούν να εφαρμόζονται στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής κάθε δύο ή τρεις ημέρες.
  • Για να επαναφέρετε το υγιές τριχωτό της κεφαλής, επιλέξτε φυσικά σαμπουάν χωρίς comedones σιλικόνες και parabens.
  • Εάν τα μαλλιά σας είναι αδύναμα την άνοιξη, θυμηθείτε να τα περιποιηθείτε με ήπιο τρόπο: επιλέξτε μια χτένα με πλατιά δόντια (π.χ. μια ξύλινη χτένα από δέντρα νέμης είναι μια εξαιρετική επιλογή). Δεν πρέπει να σκίζετε ή να τραβάτε τα μαλλιά σας. Κατά το χτένισμα, μην κάνετε backcomb ή σφιχτά updos για να αποφύγετε την αποδυνάμωση των βολβών της τρίχας.
  • Κατά το στέγνωμα με πιστολάκι, ρυθμίστε μια δροσερή ροή αέρα - είναι φιλική προς τα μαλλιά και σας επιτρέπει να κλειδώσετε το νερό.
  • Η θρέψη των μαλλιών σας από μέσα είναι μια εξαιρετική ιδέα. Τα ανοιξιάτικα λαχανικά είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά (Α, Β1, Β2, ΡΡ, Ε) και θείο που είναι απαραίτητα για τα μαλλιά.

Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας όμορφα όλο το χρόνο, πρέπει να συνεχίσετε να τα φροντίζετε. Το μυστικό έγκειται στην προσεκτική φροντίδα - που ταιριάζει με την εποχή του χρόνου, τον τύπο των μαλλιών σας και το πορώδες.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου