Αφήστε τα Μαλλιά σας να Μιλήσουν, μέρος 9. Φροντίδα Μαλλιών για την Αραίωση

Αφήστε τα Μαλλιά σας να Μιλήσουν, μέρος 9. Φροντίδα Μαλλιών για την Αραίωση

Είναι μια εντελώς φυσική διαδικασία όταν πέφτουν τα μαλλιά. Επηρεάζει την καθεμία και τον καθένα από εσάς. Η απώλεια περισσότερων από εκατό τριχών την ημέρα σημαίνει πρόβλημα. Ξεχάστε όμως την καταμέτρηση. Απλά παρατηρήστε τα μαλλιά σας. Αφού υπάρχουν τόσες πολλές αιτίες του προβλήματος, πώς να φροντίσετε τα μαλλιά που αραιώνουν;

Αν θέλετε να μάθετε πότε πρέπει να ανησυχείτε για την πτώση των μαλλιών σας, είναι λογικό να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα μαλλιά σας. Η ανακάλυψη των αιτιών αυτού του προβλήματος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να καθορίσετε ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική, γι' αυτό είναι σημαντικό να συγκεντρώσετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό.

ΑΡΑΙΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ομοίως, με την πιτυρίδα, η αραίωση των μαλλιών είναι μια ενοχλητική πάθηση. Χωρίς τη σωστή φροντίδα, το πρόβλημα εντείνεται. Χάνουμε όλο και περισσότερα μαλλιά. Η αλήθεια είναι ότι η πτώση των μαλλιών είναι φυσική. Οι 100 τρίχες την ημέρα είναι ένα πρότυπο, αλλά δεν χρειάζεται να τις μετράτε για να καταλάβετε πότε η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Κυρίως, πρόκειται για αισθητικό πρόβλημα, οπότε μπορείτε να παρατηρήσετε περισσότερες τρίχες στη βούρτσα σας ή στο ντους.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι η αραίωση των μαλλιών μπορεί να σηματοδοτεί διάφορα προβλήματα υγείας και δεν μπορείτε να το υποτιμάτε. Ακόμα και αν μερικές λιγότερο τρίχες δεν είναι ενοχλητικές, η γνώση των αιτιών είναι καλό πράγμα που μπορεί να σας ενημερώσει για κάτι κακό που συμβαίνει στο σώμα σας.

Πιο κοινές αιτίες τριχόπτωσης

Ο καθορισμός του πότε πρέπει να ανησυχείτε για την πτώση των μαλλιών είναι εξίσου σημαντικός με την εύρεση της αιτίας της [τριχόπτωσης]. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Η απάντηση στο ερώτημα γιατί πέφτουν τα μαλλιά μπορεί να σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για την επίλυση του προβλήματος. Η συνειδητή φροντίδα των μαλλιών είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όταν οι τούφες σας αρχίζουν να πέφτουν σε υπερβολικό βαθμό.

  1. Χημικοί παράγοντες - τα μαλλιά πέφτουν υπερβολικά επειδή η δομή τους αποδυναμώνεται λόγω των προϊόντων για λεύκανση και βαφή. Η τριχόπτωση πλήττει συχνά τις γυναίκες που έχουν βαμμένα σκούρα μαλλιά, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ο οργανισμός σας δεν ανέχεται κάποια φάρμακα ή... προϊόντα ομορφιάς.
  2. Μηχανικοί παράγοντες - ο τρόπος που μεταχειρίζεστε τα μαλλιά σας και πράγματα που κάνετε και αποδυναμώνουν τους βολβούς και τους θύλακες της τρίχας π.χ. σφιχτά updos και πλεξούδες, extensions μαλλιών, κλιπς, λαστιχάκια μαλλιών, λάθος ρουτίνα βουρτσίσματος.
  3. Φυσικοί παράγοντες - η πολύ υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία είναι μια άλλη αιτία αραίωσης των μαλλιών. Άλλα πράγματα που ενθαρρύνουν την πτώση των μαλλιών σας είναι ο παγετός, οι καύσωνες, το θερμικό styling, η ιατρική ακτινοβολία, ακόμη και ο πυρετός όταν είστε άρρωστοι.
  4. Βακτήρια και μύκητες - οι πολλές τούφες στη βούρτσα σας μπορεί να είναι αποτέλεσμα της διαταραγμένης οξεοβασικής ισορροπίας του τριχωτού της κεφαλής, που οδηγεί στην ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων, μυκήτων και μικροοργανισμών. Γενικά, όλες οι παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής (πιτυρίδα, θυλακίτιδα) προκαλούν τριχόπτωση.
  5. Γενετική προδιάθεση - πρέπει να συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι η τριχόπτωση είναι κληρονομική και μπορείτε να κληρονομήσετε αυτή την ασθένεια από τους γονείς ή τους παππούδες σας.
  6. Ορμονική ανισορροπία - οι ορμόνες επηρεάζουν επίσης σε τεράστιο βαθμό τα μαλλιά σας π.χ. το επίπεδο των οιστρογόνων που αυξάνεται στις έγκυες γυναίκες. Η τριχόπτωση μετά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με αλλαγές στον κύκλο ζωής των μαλλιών λόγω της δράσης των ορμονών.
  7. Άλλες αιτίες - το άγχος είναι ένα άλλο πράγμα ανάμεσα σε πολλές αιτίες τριχόπτωσης. Η συνεχής έκθεση σε στρεσογόνες καταστάσεις μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των μαλλιών, να βλάψει τους βολβούς των μαλλιών ή να προκαλέσει φλεγμονή. Άλλες αιτίες είναι η υπερβολική χρήση αλκοόλ, το τσιγάρο, οι ασθένειες (συμπεριλαμβανομένων των ασθενειών του τριχωτού της κεφαλής) ή η κακή διατροφή.

Πρέπει να πανικοβάλλεστε όταν τα μαλλιά πέφτουν υπερβολικά; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε όταν τα μαλλιά σας φαίνεται να είναι παντού - τέτοιες παρατηρήσεις δεν είναι αξιόπιστες. Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά, έχετε την εντύπωση ότι χάνετε περισσότερες τούφες. Παρόμοια είναι και στην περίπτωση των μπουκλών - δεν τα βουρτσίζετε τόσο πολύ ή δεν τα λούζετε κάθε μέρα, οπότε με κάθε λούσιμο ή ρουτίνα βουρτσίσματος φαίνεται ότι πέφτουν περισσότερες τούφες. Να θυμάστε, μια τρίχα που έχει πέσει δεν πέφτει στο πάτωμα τη στιγμή που αφήνει το βολβό της. Πριν από αυτό, παραμένει συνυφασμένη με τις τρίχες που εξακολουθούν να αναπτύσσονται. Το πρόβλημα είναι σοβαρό όταν πέφτουν πολύ περισσότερες από εκατό τρίχες καθημερινά ή όταν συνδυάζεται με πιτυρίδα, σπάσιμο νυχιών ή ξηρότητα του δέρματος.

Είναι δυνατόν να ξαναφυτρώσουν τα μαλλιά σας;

Πολλοί άνθρωποι έχουν αμφιβολίες και δεν είναι σίγουροι αν η αναγέννηση των μαλλιών είναι δυνατή. Η σωστή φροντίδα των μαλλιών θα επαναφέρει την προηγούμενη κατάστασή τους; Δυστυχώς, δεν μπορείτε να σώσετε τα μαλλιά που έχουν ήδη πέσει ή έχουν πολύ αδύναμους βολβούς. Από την άλλη πλευρά, η παροχή των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω απώλεια μαλλιών και να τονώσει την ανάπτυξη ισχυρότερων, παχύτερων και ανθεκτικών στη φθορά μαλλιών. Μπορείτε να απολαύσετε ξανά υγιή και ογκώδη χτενίσματα.

ΤΡΙΧΌΠΤΩΣΗ - ΠΡΌΛΗΨΗ

Ήρθε η ώρα να απαντήσετε στο ερώτημα τι να χρησιμοποιήσετε για την τριχόπτωση. Χωρίς να γνωρίζετε τους τρόπους ενίσχυσης της αραίωσης των μαλλιών, δεν θα επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δεν θα ορίσετε την καλύτερη ρουτίνα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μην πέφτουν τα μαλλιά και θα πρέπει να τους δοκιμάσετε.

Η εξάλειψη της αιτίας της τριχόπτωσης (αν είναι δυνατόν) θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας. Προφανώς, δεν μπορείτε να παραιτηθείτε από τα αντιβιοτικά όταν είστε άρρωστοι. Παρόλα αυτά, είναι δυνατόν να αποφύγετε τα πράγματα που κάνουν κακό. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τρόπους για τη φροντίδα των αραιών μαλλιών.

Τι βοηθάει για την τριχόπτωση; Στην αρχή:

  • εμπλουτίστε τη διατροφή σας με προϊόντα πλούσια σε UFA
  • αποφύγετε τα σφιχτά χτενίσματα
  • χρησιμοποιήστε προϊόντα σχεδιασμένα για αραιά μαλλιά
  • αφήστε τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν από τις βαφές και τις επεκτάσεις μαλλιών

Λούσιμο των αραιών μαλλιών

Σε κάθε ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών, επιλέξτε σαμπουάν χωρίς SLS, επειδή δεν ερεθίζουν ούτε ξηραίνουν το τριχωτό της κεφαλής. Ένα ήπιο σαμπουάν - χωρίς ισχυρά απορρυπαντικά, συντηρητικά και αλκοόλες - είναι ότι καλύτερο μπορούν να έχουν τα αδύναμα μαλλιά σας. Ένα καλό [σαμπουάν] για αραιά μαλλιά πρέπει να περιέχει τα ακόλουθα συστατικά: ιπποφαές, τσουκνίδα, εκχυλίσματα από arnica, λυκίσκο ή ρίζα calamus κατά της τριχόπτωσης.

Για να μην πέφτουν, τα μαλλιά χρειάζονται το σωστό επίπεδο υγρασίας το οποίο μπορεί να μειωθεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Θα πρέπει να λούζετε τα μαλλιά με χλιαρό νερό και να τα αφήνετε να στεγνώσουν στον αέρα. Ο αριθμός των μαλλιών που πέφτουν μπορεί να γίνει μεγαλύτερος εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο στεγνώνετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το λούσιμο - το στέγνωμα με πετσέτα και η χρήση στενών τουρμπανιών δε συνιστώνται. Αυτές οι λίγες αλλαγές μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε την τριχόπτωση.

Πώς να ενισχύσετε την αραίωση των μαλλιών;

Η χρήση επαγγελματικών προϊόντων κατά της τριχόπτωσης είναι ο ευκολότερος τρόπος. Δεν χρειάζεται να διαλέξετε κάποιο φάρμακο, ωστόσο τα συμπληρώματα μπορεί να βελτιώσουν την κατάσταση. Τα μαλακτικά, οι μάσκες, τα βάλσαμα και οι θεραπείες για το τριχωτό της κεφαλής αποτελούν την καλύτερη λύση - η επιλογή εξαρτάται από εσάς. Το προϊόν που επιλέγετε πρέπει να περιλαμβάνει φυσικά θρεπτικά συστατικά και ουσίες που ενυδατώνουν και ενισχύουν τα μαλλιά από τους βολβούς μέχρι τις άκρες. Ποια είναι μια καλή θεραπεία κατά της τριχόπτωσης;

Ένα ιδανικό προϊόν για την αραίωση των μαλλιών περιλαμβάνει τις ακόλουθες ουσίες:

  • μαύρο ραπανάκι - λειτουργεί σαν μια ενεργειακή ώθηση βιταμινών και μετάλλων για τα μαλλιά,
  • ιπποφαές - ενισχύει την κατάσταση των μαλλιών χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα σε πυρίτιο,
  • τσουκνίδα - είναι γεμάτη με θρεπτικές και ενισχυτικές ουσίες,
  • arnica - καταπραΰνει τις φλεγμονές του τριχωτού της κεφαλής και είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά,
  • λυκίσκος - κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά σε όλο το μήκος τους, αποτρέποντας την τριχόπτωση,
  • ρίζα calamus - ενισχύει την αραίωση των μαλλιών και θεραπεύει το τριχωτό της κεφαλής,
  • θαλάσσια φύκια - είναι η δύναμη των απαραίτητων μικροθρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου ή του μαγνησίου.

Η απορία για το πώς να ενισχύσουμε τα αραιά μαλλιά μας κάνει να σκεφτόμαστε επαγγελματικές θεραπείες και ακριβές αμπούλες για το τριχωτό της κεφαλής. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα έξω με μεθόδους στο σπίτι, χρησιμοποιώντας:

  • μάσκες κατά της τριχόπτωσης
  • θεραπείες κατά της τριχόπτωσης στο τριχωτό της κεφαλής
  • έλαια για την ανάπτυξη των μαλλιών

Οι λοσιόν κατά της τριχόπτωσης για το τριχωτό της κεφαλής είναι το βασικό στοιχείο. Τέτοιες θεραπείες έχουν μεγάλο όφελος επειδή φτάνουν στην πηγή του προβλήματος (ενισχύουν τους βολβούς). Η εφαρμογή μιας λοσιόν για το τριχωτό της κεφαλής είναι σαν να κάνετε ένα απαλό μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο τόσο θρέφετε τους βολβούς της τρίχας όσο και αυξάνετε τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Συνολικά, η χρήση λοσιόν για το τριχωτό της κεφαλής ωφελεί τα μαλλιά σας και μειώνει ορατά την τριχόπτωση.

Θεραπεία με λάδι για την ανάπτυξη των μαλλιών

Αν σκέφτεστε πώς να φροντίσετε τα αραιά μαλλιά, συνιστάται επίσης μια [θεραπεία με λάδι για τα μαλλιά]. Ένα φυσικό έλαιο είναι ένα καθολικό καλλυντικό που έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα - είναι πολυδύναμο και κατάλληλο για χρήση στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Το μασάζ του λαδιού στο τριχωτό της κεφαλής πριν από κάθε λούσιμο των μαλλιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την τόνωση της μικροκυκλοφορίας, την εξισορρόπηση του pH του τριχωτού της κεφαλής, τη μείωση της έκκρισης σμήγματος, τη θρέψη και την ενίσχυση των βολβών. Όλα αυτά προς όφελος των μαλλιών σας, τα οποία γίνονται πιο υγιή καθώς και πιο όμορφα.

Τα καλύτερα έλαια για την ανάπτυξη των μαλλιών περιλαμβάνουν:

  • Ινδικά έλαια, π.χ. Brahmi, Amla
  • [Καστορέλαιο] (κατά προτίμηση με άλλα έλαια)
  • Έλαιο Burdock
  • Έλαιο Arnica

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου