10 Χρυσοί Κανόνες για να Διατηρήσετε την Επιδερμίδα σας Υγιεινή και Νεανική

10 Χρυσοί Κανόνες για να Διατηρήσετε την Επιδερμίδα σας Υγιεινή και Νεανική

Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου είναι ζωτικής σημασίας: αν θέλετε να καυχηθείτε ότι έχετε υγιή, λαμπερή επιδερμίδα και νεανική εμφάνιση, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς βασικούς κανόνες. Ξέρετε πώς να φροντίζετε το δέρμα του προσώπου σας με τον σωστό τρόπο;

Πιθανότατα δεν υπάρχει γυναίκα στον κόσμο που δε θα ονειρευόταν να έχει εκπληκτική επιδερμίδα που να είναι γεμάτη λάμψη. Δεν είναι λοιπόν περίεργο γιατί αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο στη φροντίδα του προσώπου. Δυστυχώς, το δέρμα του προσώπου τυχαίνει να είναι πραγματικά ιδιότροπο και ευμετάβολο, γεγονός που μας δημιουργεί πολλά προβλήματα. Μερικές φορές, ακόμη και φαινομενικά ασήμαντος παράγοντας αφήνει το δέρμα μας ερεθισμένο και κοκκινισμένο για φοβερά πολύ καιρό.

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να μας αποτρέψει από έναν τέτοιο πονοκέφαλο;

Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου

Η υγεία και η καλή εμφάνιση της επιδερμίδας του προσώπου εξαρτάται κυρίως από το πώς την περιποιούμαστε και τη φροντίζουμε καθημερινά. Ο μόνος τρόπος για να κάνετε την επιδερμίδα σας αψεγάδιαστη είναι εφικτός λόγω της εισαγωγής των κατάλληλων μεθόδων φροντίδας της επιδερμίδας και της υιοθέτησης των σωστών ρουτινών ομορφιάς.

Μόνο όταν το δέρμα τροφοδοτείται συνεχώς με βασικές θρεπτικές ουσίες έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά τη ζωτικότητά του. Όταν προστατεύεται από τον ήλιο και άλλους επιβλαβείς επιθετικούς παράγοντες, το δέρμα είναι υγιές και δε φέρει ίχνη δυσχρωμιών. Μόλις διατηρηθεί η επαρκής ενυδάτωση, το δέρμα είναι γεμάτο λάμψη, ελαστικότητα και λείο. Κάθε ενέργεια που κάνουμε καθημερινά έχει τεράστια επίδραση στο δέρμα.

Φροντίδα διαφόρων τύπων επιδερμίδας

Πριν φτάσετε σε οποιαδήποτε κρέμα προσώπου και λοσιόν micellar, προσπαθήστε να απαντήσετε σε μία μόνο ερώτηση: "Τι χρειάζεται η επιδερμίδα μου;". Μόνο με την αντιστοίχιση της σωστής φροντίδας με τον τύπο της επιδερμίδας σας μπορεί να επιτευχθεί η επιτυχία, και αυτό ισοδυναμεί με τη δημιουργία προσαρμοσμένου σχεδίου ανάπλασης της επιδερμίδας του προσώπου.

Ακολουθεί μια πλειάδα συμβουλών για το πώς να φροντίζετε την επιδερμίδα εστιάζοντας στους ιδιαίτερους τύπους της.

  • ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ - χρειάζεται φυσικά και ήπια καλλυντικά που δε θα επιδεινώσουν την καλή του κατάσταση, αλλά θα διατηρήσουν μόνο το κατάλληλο επίπεδο ενυδάτωσης, θα το θρέψουν και θα το θωρακίσουν έναντι του ήλιου.
  • ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ - απαιτεί προϊόντα υψηλής ενυδάτωσης που θα κάνουν και τα δύο: θα αναπληρώνουν το δέρμα με νερό και θα το κλειδώνουν μέσα στο δέρμα για να αποτρέπουν την εξάτμιση. Σε αυτή την περίπτωση, τα καλλυντικά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, ουρία, ceramides και λάδι θα πρέπει να εξυπηρετούν τον σκοπό.
  • ΛΙΠΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ - ενάντια σε όλα τα φαινόμενα αυτός ο τύπος επιδερμίδας δε χρειάζεται αφυδάτωση, επειδή τα έντονα καθαριστικά προϊόντα μπορεί παραδόξως να ενθαρρύνουν το λιπαρό δέρμα να εκκρίνει ακόμη περισσότερο σμήγμα.Αυτό που έχει σημασία εδώ είναι ο τακτικός και απαλός καθαρισμός με άργιλο σε συνδυασμό με συνετή ενυδάτωση. Επιπλέον, η αποκατάσταση του φυσικού pH της επιδερμίδας και η υποβοήθηση της σωστής λειτουργίας των σμηγματογόνων αδένων είναι επίσης ζωτικής σημασίας.
  • ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ - θεωρείται το πιο απαιτητικό όσον αφορά την περιποίηση, επειδή απαιτεί τον συνδυασμό τελετουργιών ομορφιάς που ταιριάζουν σε δύο διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας: ξηρό και λιπαρό. Στην περιοχή όπου η επιδερμίδα είναι λιπαρή, πρέπει να πάρετε τον έλεγχο της λειτουργίας των σμηγματογόνων αδένων και να εξουδετερώσετε την ανθυγιεινή λάμψη, ενώ τα έντονα αφυδατωμένα σημεία της επιδερμίδας πρέπει να αναπληρώνονται εντατικά με νερό.

Εκτός από αυτούς τους τέσσερις βασικούς τύπους επιδερμίδας, υπάρχουν επίσης οι ευαίσθητες, οι τύποι επιδερμίδας με ακμή και οι ώριμοι τύποι επιδερμίδας. Κάθε ένα από τα πρόσθετα δερματικά προβλήματα, όπως η ατοπική δερματίτιδα ή οι λεπτές γραμμές, απαιτεί να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και να τροποποιηθούν οι πρακτικές περιποίησης για την επίλυση και εξάλειψη ενός συγκεκριμένου δερματικού προβλήματος.

10 Βασικοί Κανόνες Φροντίδας της Επιδερμίδας

Φυσικά, παρά τις διαφορές, κάθε τύπος επιδερμίδας απαιτεί να εκτίθεται σε ένα σταθερό σύνολο πρακτικών περιποίησης, όπως η ενυδάτωση, η προστασία από τον ήλιο, η απομάκρυνση των νεκρών επιδερμικών κυττάρων κ.λπ. Τι πρέπει να έχουμε κατά νου όταν πρόκειται για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου;

1. Η Αφαίρεση του Μακιγιάζ είναι τα Βασικά

Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε στο πρόσωπό μας είναι να παραλείπουμε το ντεμακιγιάζ κατά την ώρα του ύπνου. Η νύχτα είναι η ώρα που η επιδερμίδα μας αναγεννάται και ετοιμάζεται για τους κόπους μιας νέας ημέρας. Τα έγχρωμα καλλυντικά, ή ακόμα και τα υπολείμματά τους, μπορεί να φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας και να διαταράξουν την ισορροπία της. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι τόσο εξαιρετικά σημαντικό να αφαιρείτε το μακιγιάζ σχολαστικά και να αφήνετε το δέρμα του προσώπου να πραγματοποιήσει ελεύθερα τις διαδικασίες αυτοανανέωσης.

Έλαια αφαίρεσης μακιγιάζ

Μια αποτελεσματική και καλή εναλλακτική λύση στη λοσιόν micellar είναι το φυσικό [έλαιο αργκάν] που αντιμετωπίζει ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ και ταυτόχρονα θρέφει το ευαίσθητο δέρμα των ματιών. Η ίδια δράση παρέχεται και στις τρίχες των βλεφαρίδων και των φρυδιών.

2. Ακριβής Καθαρισμός Προσώπου

Η αφαίρεση του μακιγιάζ από μόνη της όμως δεν είναι αρκετή. Εκτός από τα έγχρωμα καλλυντικά, υπάρχουν δεκάδες άλλες μολύνσεις που συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στο πρόσωπό μας - σκόνη, τοξίνες, περίσσεια σμήγματος, καυσαέρια κ.λπ. Πρέπει επίσης να απομακρύνονται κατά την ώρα του ύπνου, διότι αν παραμείνουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, δημιουργούν ένα τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων, το οποίο αναπόφευκτα οδηγεί στην εμφάνιση ακμής.

Μέθοδος Καθαρισμού με Έλαια

Πράγματι, μπορείτε να καταφύγετε σε τζελ, αφρό ή σαπούνι για να πλύνετε το πρόσωπο. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να στραφείτε σε πιο φυσικούς και καλύτερους παράγοντες, όπως το [καστορέλαιο] που εμφανίζει μικροβιοκτόνες ιδιότητες. Αυτό το έλαιο είναι απόλυτα κατάλληλο για τον καθαρισμό του προσώπου και για να βοηθήσει τους σμηγματογόνους αδένες να λειτουργήσουν ξανά σωστά.

3. Τονωτικό προσώπου

Ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα που αφορά την περιποίηση του προσώπου είναι η προσοχή στο επίπεδο pH - δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ όξινο ούτε πολύ βασικό. Δυστυχώς, τα περισσότερα καλλυντικά καθαρισμού διαταράσσουν αυτή τη φυσική ισορροπία του pH της επιδερμίδας, επομένως πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται για να την αποκαταστήσουμε. Τα καλύτερα προϊόντα για να το κάνουμε αυτό είναι τα τονωτικά προσώπου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκουπίσετε την επιδερμίδα του προσώπου με ένα βαμβάκι βρεγμένο με ένα τονωτικό προσώπου, και αυτό είναι σχεδόν όλο. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

4. Φροντίδα της επιδερμίδας των ματιών

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ευαίσθητη περιοχή της επιδερμίδας των ματιών, η οποία πρέπει να υποστεί απαλή φροντίδα, ακόμη και πριν προχωρήσετε στη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Το δέρμα που βρίσκεται κάτω από τα μάτια είναι πραγματικά λεπτό και επιρρεπές στη γήρανση - οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια εμφανίζονται πρώτες και όλες οι ατέλειες, όπως η χαλάρωση και οι μαύροι κύκλοι, μας κάνουν να δείχνουμε πολύ μεγαλύτερες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, είναι ιδιαίτερα σκόπιμο να εφαρμόζετε τακτικά κρέμες για το δέρμα των ματιών και να το ταμπονάρετε με τις άκρες των δακτύλων περιορίζοντας το έντονο τρίψιμο.

Λάδι για την επιδερμίδα των ματιών

Αν σας ενδιαφέρει η φυσική περιποίηση της επιδερμίδας, μπορείτε να απαλλαχθείτε από τη χρήση μιας κανονικής κρέμας για την επιδερμίδα των ματιών και να την αντικαταστήσετε με τη φυσική εναλλακτική της, που είναι για παράδειγμα το [αμυγδαλέλαιο]. Μόλις μια σταγόνα που θα απλώσετε στην περιοχή της επιδερμίδας των ματιών την αφήνει ελαστική, τονισμένη και ενυδατωμένη.

5. Ενυδάτωση Πρώτα

Το νερό παίζει τον πρωταρχικό ρόλο στην περιποίηση της επιδερμίδας και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Ως εκ τούτου, η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου πρέπει να βασίζεται κυρίως στην ενυδάτωση. Και αυτό το έργο μπορεί να είναι σε δύο στάδια. Πρώτον, παρέχοντας στο δέρμα νερό λόγω των κρεμών ή των μασκών με υγραντικές ουσίες και, στη συνέχεια, εμποδίζοντας την εξάτμισή του με την περιποίηση της επιδερμίδας με έλαια που είναι αρκετά ισχυρά για να αναδομήσουν τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας. Αυτό που είναι σημαντικό, κάθε τύπος επιδερμίδας προσώπου πρέπει να αναπληρώνεται συνεχώς με νερό - και αυτή η αρχή ισχύει ακόμη και για το λιπαρό και ερεθισμένο δέρμα.

6. Εντατική θρέψη

Εκτός από την ενυδάτωση, η επιδερμίδα του προσώπου χρειάζεται επίσης να εφοδιάζεται με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που της επιτρέπουν να παραμένει ελαστική, λαμπερή και όμορφη. Για την ανανέωση των κυττάρων, το δέρμα χρειάζεται βιταμίνες Α και Ε, μέταλλα (ψευδάργυρο και πυρίτιο) καθώς και ουσίες όπως κολλαγόνο, συνένζυμο Q10, υαλουρονικό οξύ, ceramides. Όλα αυτά μπορούν να χορηγηθούν στην επιδερμίδα του προσώπου με την εφαρμογή μιας καλής κρέμας προσώπου ή ενός ορού σε καθημερινή βάση.

Ορός Προσώπου

Σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες και μάσκες προσώπου, αλλά μόνο ο ορός φέρνει πραγματικά εντατικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε τη φυσική εκδοχή του ορού - μαλακτικά που έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες (έλαια ομορφιάς π.χ. έλαιο jojoba που εξισορροπεί το δέρμα χάρη στην παρόμοια δομή με το ανθρώπινο σμήγμα) - είτε έναν επαγγελματικό ορό προσώπου της Nanoil που περιέχει τα καλύτερα, ιδιαίτερα συμπυκνωμένα, ισχυρά θρεπτικά συστατικά - θα ενισχύσουν την ομορφιά του δέρματός σας. Επομένως, μην περιμένετε άλλο και εμπιστευτείτε την επιδερμίδα σας στους επαγγελματίες προσώπου.

D.I.Y.: Oil Face Mask

Λάδι όπως το [μακαντάμια oil] είναι απόλυτα κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή μάσκας προσώπου. Συνδυάστε αυτό το φυσικό έλαιο με άργιλο, γιαούρτι, μέλι ή χυμό λεμονιού και αφήστε το μείγμα στο πρόσωπό σας για τουλάχιστον 15 λεπτά.

7. Προστασία από τον ήλιο

Δεν πρέπει να παραμελήσετε ούτε την προστασία από τον ήλιο. Το δέρμα του προσώπου είναι από τη φύση του ευαίσθητο και ελάχιστα προστατευμένο από επιβλαβείς παράγοντες, όπως οι υπεριώδεις ακτίνες. Αν δεν παρέχουμε στο δέρμα το σωστό είδος φροντίδας (π.χ. με τη χρήση αντηλιακών), θα γεράσει σίγουρα πιο γρήγορα, μπορεί να εμφανίσει ρυτίδες και δυσχρωμίες. Συχνά ξεχνάμε το γεγονός ότι το ίδιο το δέρμα δεν είναι εξοπλισμένο με φραγμό που να είναι αρκετά ισχυρός για να αποτρέψει τη δυσμενή δράση του ήλιου (ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν ο ήλιος είναι πραγματικά ισχυρός).

Έλαια: Φυσικά φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας

Η μεγάλη πλειονότητα των ελαίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικά φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας, επειδή προσφέρουν δείκτη προστασίας που κυμαίνεται γύρω στο 4-10. Τα πιο πολύτιμα εδώ είναι το έλαιο σπόρων βατόμουρου το οποίο ο SPF κυμαίνεται από 28-50 και το έλαιο σπόρων καρότου που προσφέρει SPF 38-40 (η τιμή του SPF εξαρτάται από την προέλευση και τις διαδικασίες εκχύλισης).

8. Συστηματική απολέπιση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για το δέρμα μας εκτός από την ενυδάτωση, τη θρέψη και την προστασία του από τον ήλιο; Λοιπόν, μπορείτε να κάνετε απολέπιση των νεκρών επιδερμικών κυττάρων λόγω ενζυμικών αποκολλήσεων ή ήπιων μηχανικών απολεπιστικών (αυτό περιλαμβάνει και τα σπιτικά scrubs όπως αυτά που βασίζονται σε έλαια και νιφάδες βρώμης). Το δέρμα που στερείται αυτού του μόνιμου νεκρού επιδερμικού στρώματος αναγεννάται ταχύτερα, είναι πιο λείο, ο τόνος του είναι ομοιόμορφος και απορροφά πολύ καλύτερα τις θρεπτικές ουσίες. Τέλος, το scrub προσώπου διεγείρει την ταχύτερη ροή του αίματος στο δέρμα.

9. Μασάζ και γιόγκα προσώπου

Για να ενισχύσετε τη ροή του αίματος στο δέρμα και να τροφοδοτήσετε όλα τα κύτταρα με οξυγόνο, μπορείτε να κάνετε τακτικά μασάζ στο πρόσωπό σας και να κάνετε γιόγκα προσώπου. Η πρώτη σπιτική θεραπεία εξαρτάται από το μασάζ σε διάφορα σημεία του προσώπου εφαρμόζοντας κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα. Η γιόγκα προσώπου με τη σειρά της επικεντρώνεται στην τόνωση της ροής του αίματος, στην κίνηση των μυών του προσώπου και στο να κάνει το δέρμα πιο ελαστικό λόγω της εφαρμογής συγκεκριμένων κινήσεων και εκφράσεων του προσώπου. Για παράδειγμα, το μασάζ και η γιόγκα προσώπου μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του διπλοσάγονου και στην ανόρθωση της επιδερμίδας που στερείται ελαστικότητας, με την προϋπόθεση ότι είμαστε συστηματικοί.

Μασάζ με έλαια

Για να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, το μασάζ πρέπει να συνοδεύεται με έλαια. Για παράδειγμα, όταν εισάγεται στο μασάζ, [το λάδι αβοκάντο] λειτουργεί πιο εντατικά και τα οφέλη αυτής της διαδικασίας είναι σίγουρα καλύτερα λόγω της ταυτόχρονης θρέψης της επιδερμίδας.

10. Λεπτομέρειες που είναι εξίσου ζωτικής σημασίας

Ως τελευταία αρχή της σωστής φροντίδας της επιδερμίδας του προσώπου αξίζει να απαριθμήσουμε τις υπόλοιπες και φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες που παραδόξως έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κατάσταση της επιδερμίδας του προσώπου. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα του προσώπου.

  • Το πλύσιμο των χεριών πριν από την εφαρμογή των προϊόντων ομορφιάς προσώπου είναι πραγματικά σημαντικό- αυτό αποτρέπει τη μεταφορά ανεπιθύμητων
  • βακτηρίων από τα χέρια στο πρόσωπο.
  • Πρέπει να αποφεύγεται το σκάσιμο, το ξύσιμο και το άγγιγμα των δερματικών βλαβών, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές.
  • Οι πετσέτες προσώπου και οι μαξιλαροθήκες θα πρέπει να αντικαθίστανται με καινούργιες αρκετά συχνά, προκειμένου να αποφεύγεται η επαφή με βακτήρια.
  • Όσον αφορά τις πετσέτες προσώπου, καλό είναι να μάθετε τον σωστό τρόπο στεγνώματος του προσώπου. Μην τρίβετε την πετσέτα στο πρόσωπο, αλλά στεγνώστε απαλά το δέρμα.
  • Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι εξαιρετικά σημαντική για τη φροντίδα του προσώπου. Άλλωστε αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο φροντίζουμε το δέρμα μας από μέσα.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου