OCM: Πώς να Καθαρίσετε το Πρόσωπο με Έλαια και Γιατί Πρέπει να Εφαρμόσετε Αυτή Τη Μέθοδο

OCM: Πώς να Καθαρίσετε το Πρόσωπο με Έλαια και Γιατί Πρέπει να Εφαρμόσετε Αυτή Τη Μέθοδο

Το OCM, που είναι η συντομογραφία της μεθόδου Oil Cleansing Method, είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες περιποίησης του δέρματος στην εποχή μας. Και το καλύτερο είναι ότι είναι απόλυτα κατάλληλη όχι μόνο για ξηρά δέρματα αλλά και για ώριμα, με ακμή ή ροδόχρους ακμή. Το μυστικό αυτής της μεθόδου έγκειται στα καλά ταιριασμένα έλαια και στα μίγματά τους. Μάθετε γιατί ο καθαρισμός του προσώπου με έλαια κρίνεται ευεργετικός, πώς να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία βήμα προς βήμα και ποια αναλογία ελαίων πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποδώσετε τα μέγιστα από το OCM στην επιδερμίδα του προσώπου.

Τι Είναι το OCM και γιατί λειτουργεί τόσο καλά στο δέρμα του προσώπου

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η OCM (Oil Cleansing Method) είναι ένας τρόπος καθαρισμού του προσώπου από το μακιγιάζ και τη ρύπανση, που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τη χρήση ειδικά παρασκευασμένου μείγματος φυσικών ελαίων, η ποσοστιαία συμμετοχή των οποίων σε ένα συγκεκριμένο μείγμα δεν είναι τυχαία.

Η μέθοδος αυτή έχει διαδοθεί κυρίως στην Ασία. Η αποτελεσματικότητά της βασίζεται σε μια πραγματικά απλή υπόθεση που λέει: "το λάδι απομακρύνει το λάδι". Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται και από κατασκευαστές καλλυντικών που λανσάρουν, μεταξύ άλλων, διφασικά προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ, όπου η μία φάση είναι προφανώς φάση ελαίου.

Ωστόσο, εδώ τελειώνει η ομοιότητα μεταξύ των προϊόντων δύο φάσεων και των φυσικών ελαίων. Άλλωστε, τα έλαια είναι απολύτως φυσικά και έρχονται σε αντίθεση με τα προϊόντα ντεμακιγιάζ του φαρμακείου, τα οποία από τα περισσότερα περιέχουν σκληρά απορρυπαντικά. Για άλλη μια φορά, το OCM συνδέεται με τη χρήση ενός πλήρως φυσικού, ασφαλούς μείγματος που αποτελείται από [καστορέλαιο] και λάδι βάσης ή μερικά πρόσθετα φυσικά έλαια ομορφιάς.

Για Ποιόν Είναι Κατάλληλο Το OCM

Το πλύσιμο του προσώπου με έλαια κρίνεται ιδανικό για τον καθαρισμό όλων των τύπων δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών, της ακμής και της ροδόχρους.

Αυτό που είναι σημαντικό όμως, το λάδι που χρησιμοποιείται για τη διαδικασία πρέπει να ταιριάζει με τον τύπο του δέρματος, ώστε να είναι σε θέση να συντονιστεί με τις ανάγκες του δέρματος του προσώπου, να το καθαρίσει, να θεραπεύσει δερματολογικές παθήσεις, να αναπληρώσει με νερό και να βελτιώσει τη γενική κατάσταση της επιδερμίδας.

Βασικά, ο καθαρισμός του προσώπου μέσω ελαίων είναι ως επί το πλείστον μια καλή πρακτική που πρέπει να εισαχθεί στην καθημερινή φροντίδα των ξηρών, εξαιρετικά ξηρών, αφυδατωμένων και ευαίσθητων τύπων δέρματος. Τα συνηθισμένα καλλυντικά που έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν το πρόσωπο και να αφαιρούν το μακιγιάζ περιέχουν πολλές αμφιλεγόμενες ουσίες που λειτουργούν επιθετικά, γεγονός που μεταφράζεται σε παραγωγή ανεπιθύμητων ενεργειών σε τέτοιους τύπους δέρματος. Εν ολίγοις, αφαιρούν το στρώμα σμήγματος από το δέρμα, το οποίο μάλιστα κρίνεται απαραίτητο για να παραμείνει ισχυρός ο υδρολιπιδικός φραγμός. Κατά συνέπεια, το δέρμα που αντιμετωπίζεται με τακτικά προϊόντα καθαρισμού ερεθίζεται, αφυδατώνεται και συχνά στερείται σημαντικά το νερό.

Η καθολικότητα του OCM εξαρτάται από το γεγονός ότι μπορεί να εφαρμοστεί για τον καθαρισμό και τη φροντίδα και του λιπαρού δέρματος. Χάρη στα επαρκή έλαια, το OCM θα βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση της λιπαρής επιδερμίδας. Η βελτίωση αυτή παίρνει τη μορφή, μεταξύ άλλων, της ομαλοποίησης του έργου των σμηγματογόνων αδένων, της συρρίκνωσης και της μείωσης της ορατότητας των πόρων του δέρματος και της εξαφάνισης της ακμής.

OCM: Γιατί το Λάδι Είναι το Καλύτερο στον Καθαρισμό του Δέρματος του Προσώπου

Αξίζει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα απορρυπαντικά διαταράσσουν τον υδρολιπιδικό φραγμό του δέρματος, γι' αυτό και το δέρμα μπορεί να ερεθιστεί, να κοκκινίσει και να τεθεί εκτός λειτουργίας. Λόγω της σταδιακής μείωσης των σκληρών απορρυπαντικών και της αντικατάστασής τους με φυσικά έλαια, το OCM αναγνωρίζεται ως ασφαλές, μη επεμβατικό και ευεργετικό τελετουργικό περιποίησης του δέρματος, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Επιπλέον, το OCM είναι μια καλή μέθοδος που μπορεί να εισαχθεί στην καθημερινή φροντίδα του δέρματος επειδή επιτρέπει την αφαίρεση του μακιγιάζ και παρέχει βαθύ καθαρισμό του δέρματος χωρίς τη χρήση micellar λοσιόν, αφρού ή άλλου τζελ καθαρισμού προσώπου πριν από τη διαδικασία. Αυτό μπορεί να φαίνεται απίστευτο για μερικούς ανθρώπους, αλλά τα έλαια είναι το καλύτερο από όλα τα προϊόντα που διατίθενται σήμερα για να κάνουν το δέρμα του προσώπου καθαρό.

OCM: Αφαίρεση Μακιγιάζ και Καθαρισμός Προσώπου με Έλαια. Αποτελέσματα

  • απελευθερωμένο, βελούδινα λείο δέρμα
  • καταπραϋντικό, βαθιά καθαρισμένο δέρμα
  • ωραίο και ομοιόμορφο τόνο δέρματος
  • συρρικνωμένοι και κλειστοί πόροι του δέρματος
  • λιγότεροι σπιθουράκια
  • μειωμένη έκκριση σμήγματος και αποκατάσταση της ισορροπίας των λιπιδίων
  • επαρκής ενυδάτωση
  • επιταχυνόμενη αναγέννηση και επούλωση των δερματικών τραυμάτων
  • εξαφάνιση των λεπτών γραμμών, π.χ. στο μέτωπο και ανάμεσα στα φρύδια
  • ελαχιστοποίηση των ρινοπαρειακών αυλακώσεων - ενίσχυση της πυκνότητας, της ελαστικότητας και της ανθεκτικότητας του δέρματος
  • αραίωση των τριχοειδών αγγείων που μπορεί να σπάσουν

OCM: Πότε Γίνονται Ορατά τα Πρώτα Αποτελέσματα

Όπως κάθε άλλο καλλυντικό, έτσι και τα έλαια χρειάζονται κάποιο χρόνο για να επιφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η αίσθηση του καθαρού και ωραίου στην αφή προσώπου θα γίνει αισθητή αμέσως. Η αναγέννηση, η εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και η μείωση των ρυτίδων μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο, ακόμη και μερικές εβδομάδες. Μπορεί επίσης να συμβεί το μείγμα ελαίων σας να απαιτεί την εισαγωγή ελαφρών τροποποιήσεων, οι οποίες οφείλονται στις ατομικές ανάγκες του δέρματος. Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι παρατηρούν θετικές αλλαγές στην εμφάνιση του δέρματος μετά από μόλις μία εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες πρέπει να περιμένουν περισσότερο για να αφήσουν το δέρμα να καθαριστεί για να προχωρήσει σε ενισχυμένες διαδικασίες αυτοαναγέννησης.

Πώς να Καθορίσετε την Αναλογία Ελαίων για το OCM

Στην πιο βασική εκδοχή, κάθε μείγμα ελαίων που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του προσώπου αποτελείται από καστορέλαιο και ένα σωστά επιλεγμένο έλαιο φορέα (που εμφανίζει καθαριστικές και περιποιητικές ιδιότητες). Λάβετε υπόψη σας να επιλέγετε μόνο [μη εξευγενισμένα και ψυχρής έκθλιψης έλαια] για την πραγματοποίηση OCM, διότι αυτός ο τύπος ελαίων κατατάσσεται ως εκείνος που έχει την υψηλότερη ποιότητα. Επίσης, τα έλαια αυτά δεν χάνουν τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες τους. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσετε, η αναλογία των ελαίων που παρασκευάζονται για OCM διαφέρει λόγω του τύπου του δέρματος που αναμένεται να καθαρίσουν. Ο γενικός διαχωρισμός έχει ως εξής:

Το καστορέλαιο είναι παρόμοιο σε σύνθεση με το ανθρώπινο σμήγμα και είναι απόλυτα κατάλληλο για τον καθαρισμό του προσώπου. Από την άλλη πλευρά, το έλαιο αυτό εμφανίζει μη ενυδατικές ιδιότητες, επομένως η αναλογία του είναι διαφορετική για διάφορους τύπους δέρματος. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι το καστορέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί με έλαιο jojoba.

OCM: Πώς να ταιριάξετε το λάδι με τον τύπο δέρματος;

Το πιο συχνό, βασικό έλαιο που χρησιμοποιείται για το OCM είναι αυτό που λειτουργεί σε αρμονία με τον τύπο του δέρματός σας. Άλλωστε, η αποστολή του δεν είναι μόνο να κάνει το δέρμα καθαρό και να το αναπλάθει, αλλά και να το βοηθήσει να λειτουργήσει σωστά. Πολλά έλαια λειτουργούν για περισσότερους από έναν τύπους δέρματος. Αν γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω οδηγό:


OCM: Πώς να το Κάνετε Σωστά; Μέθοδος Καθαρισμού Πετρελαίου Βήμα προς Βήμα Εγχειρίδιο

  1. Βρέξτε το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας είτε νερό είτε απόσταγμα βοτάνων. Ρίξτε στα καθαρά σας χέρια το μείγμα OCM και ζεστάνετε το.
  2. Διανείμετε και κάντε απαλό μασάζ με τα έλαια στο πρόσωπο. Συνεχίστε να κάνετε μασάζ στις πιο προβληματικές περιοχές του δέρματος, π.χ. στο αφυδατωμένο δέρμα. Σε περίπτωση που το δέρμα των ματιών ερεθίζεται συχνά, μπορείτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ με τη βοήθεια κανονικού ελαιολάδου, αργανέλαιου ή αμυγδαλέλαιου. Το καστορέλαιο μπορεί να εντείνει την ερυθρότητα και να ενθαρρύνει την υδρωπικία των ματιών.
  3. Πάρτε ένα καθαρό πανί ή πετσέτα (χρησιμοποιήστε μόνο ευαίσθητο ύφασμα, όπως μουσελίνα) και βρέξτε το με ζεστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό, ειδικά αν τα τριχοειδή αγγεία σας είναι αδύναμα.
  4. Απλώστε το πανί στο πρόσωπο, αφήστε το να δράσει για λίγο και στη συνέχεια αρχίστε να σκουπίζετε απαλά το λάδι.
  5. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές και ακόμη περισσότερες. Συνεχίστε να αφαιρείτε το λάδι μέχρι να παρατηρήσετε ότι το πανί είναι εντελώς καθαρό, πράγμα που σημαίνει ότι το πανί δεν συγκεντρώνει πλέον ρύπους και χρωματικά καλλυντικά από το πρόσωπό σας. Θυμηθείτε να ξεπλένετε το πανί με νερό κάθε φορά.
  6. Ρίξτε το πανί σε δροσερό νερό για τελευταία φορά και βάλτε το στο πρόσωπό σας για να βοηθήσετε τους πόρους του δέρματός σας να συρρικνωθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να πλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό.

OCM: Σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε

  • Το πανί που χρησιμοποιείτε για OCM πρέπει να καθαρίζεται πάντα σχολαστικά μετά από κάθε χρήση.
  • Βεβαιωθείτε ότι το νερό που χρησιμοποιείτε για OCM δεν είναι ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο.
  • Δεν πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό νωρίτερα από την τελευταία φάση.
  • Μην τρίβετε το πανί στο πρόσωπο πολύ έντονα για να αποφύγετε τους ερεθισμούς.
  • Για να πραγματοποιήσετε OCM επιλέγετε πάντα τα έλαια που είναι πιστοποιημένα, ψυχρής έκθλιψης, μη ραφιναρισμένα, με τις υψηλότερες καλλωπιστικές ιδιότητες και
  • προδιαγραφές.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου