Η εγκυκλοπαίδεια του αψεγάδιαστου δέρματος: ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Η εγκυκλοπαίδεια του αψεγάδιαστου δέρματος: ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Η βιταμίνη C είναι η βασίλισσα της φροντίδας του σώματος. Αναντικατάστατη, τέλεια και αλάνθαστη - ανήκει στην VIP ομάδα των καλύτερων ουσιών αναζωογόνησης και βελτίωσης του δέρματος. Χωρίς διακοπή, είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές «βιταμίνες της νεότητας» αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας. Δεν υπάρχει άλλη παρόμοια ουσία που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως βιώσιμη εναλλακτική λύση στη βιταμίνη C. Δεδομένου ότι το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σε θέση να παράγει τη βιταμίνη C από μόνο του, πρέπει να ενισχύεται συνεχώς με αυτήν. Το δέρμα φαίνεται να ζητά περισσότερο τη βιταμίνη C και η καλύτερη μορφή παροχής αυτής της βασικής θρεπτικής ουσίας στο χόριο είναι η εφαρμογή ορού. Γιατί; Πώς επηρεάζει η βιταμίνη C το δέρμα; Συνεχίστε να διαβάζετε και η προσέγγισή σας στη φροντίδα του δέρματος θα αλλάξει δραματικά.

Βιταμίνη C: Οι ιδιότητες που ευνοούν τη νεότητα

Ένας από τους παράγοντες που ευθύνονται για την πρόκληση φθοράς στην επιδερμίδα και το χόριο - συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του - είναι το οξειδωτικό άγχος. Οι ελεύθερες ρίζες είναι οι ορκισμένοι εχθροί του δέρματός σας: όχι μόνο τροποποιούν τον μεταβολικό ρυθμό των κυττάρων αλλά καταστρέφουν επίσης τις λιπιδικές και πρωτεϊνικές δομές. Κατά συνέπεια, το δέρμα γερνά γρηγορότερα, χάνει την ελαστικότητά του και δεν είναι αρκετά δυνατό για να πραγματοποιήσει αποτελεσματικά διαδικασίες αυτο-αναγέννησης.

Είναι η βιταμίνη C που εξουδετερώνει την αντιδραστική μορφή οξειδίων και αζώτου. Ως αποτέλεσμα, προστατεύει τα κύτταρα από οξειδωτική φθορά και βοηθά στη διατήρηση του επαρκούς δυναμικού μείωσης-οξείδωσης των κυττάρων. Σε απλά ελληνικά, τα μόρια της βιταμίνης C είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να δεσμεύουν τα επιβλαβή ασύζευκτα ηλεκτρόνια και να τα κάνουν ουδέτερα για το δέρμα.

Επιπλέον, η βιταμίνη C ενισχύει και άλλες κρίσιμες δερματικές διεργασίες, π.χ. διεγείρει τη σύνθεση κεραμιδίων που χειρίζονται δύο εργασίες: αναπληρώνουν το δέρμα με νερό και καταπολεμούν την απώλεια νερού. Επομένως, όταν το επίπεδο των κεραμιδίων στο χόριο είναι επαρκές, το δέρμα παραμένει ελαστικό και οι διαδικασίες γήρανσης καθυστερούν σημαντικά.

Αξίζει να συνειδητοποιήσουμε ότι η βιταμίνη C είναι το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό στον άνθρωπο. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ευρυαγγείας, επειδή είναι σε θέση να σταθεροποιεί τα τριχοειδή αγγεία και να αυξάνει την ελαστικότητά τους. Όχι μόνο αυτή η βιταμίνη επιταχύνει τις διαδικασίες επούλωσης πληγών, αλλά επίσης αποτρέπει τα οιδήματα και τους μώλωπες. Αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό επηρεάζει θετικά τη μικροκυκλοφορία και μειώνει την ερυθρότητα του δέρματος.

Αυτό που είναι απίστευτο με τη βιταμίνη C είναι η ικανότητά της να αναδεικνύει τους αποχρωματισμούς καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ουσία - επιβραδύνει την παραγωγή μελανίνης. Η βιταμίνη έχει μια ήπια απολεπιστική δράση, επομένως ενθαρρύνει τις διαδικασίες που είναι υπεύθυνες για την αναγέννηση νέων ιστών, είναι αντιφλεγμονώδης και βακτηριοκτόνος, βοηθά στη θεραπεία της ακμής.

Με την παρεμπόδιση των αρνητικών επιπτώσεων ορισμένων ενζύμων του δέρματος - τα οποία είναι υπεύθυνα για τη διάσπαση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος - η βιταμίνη C είναι καλή στην πρόληψη των ρυτίδων. Αυτή η «βασίλισσα της νεότητας» αναγνωρίζεται επίσης ως ένα από τα καλύτερα φυσικά αντηλιακά που προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Λόγω αυτού, η βιταμίνη C είναι σε θέση να προστατεύει το χόριο έναντι των καρκινογόνων επιδράσεων του ήλιου.

Βιταμίνη C στην Κοσμετολογία: Οφέλη

Επιδερμίδα φωτισμένη, λεία και λαμπερή, τέλεια ενυδατωμένη, χωρίς ίχνη δυσχρωμιών, μελάγχρωσης ή κηλίδων. Θεραπευμένη ακμή χωρίς σημάδια μετά την ακμή, βελτιωμένη σύνθεση κολλαγόνου (το επίπεδο μειώνεται με την ηλικία), πλήρης προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Βιταμίνη C σε προϊόντα ομορφιάς: Για ποιον; Εφαρμογές

Αναμφίβολα, ένα από τα πιο ευεργετικά αποτελέσματα που προσφέρει η βιταμίνη C είναι η αντιγηραντική δράση. Ωστόσο, η σύνδεση της βιταμίνης C με την αναζωογονητική δράση φαίνεται να είναι ελαφρώς επιβλαβής. Η αλήθεια είναι ότι το ευρύ φάσμα εφαρμογών καθιστά τη βιταμίνη C τον πιο σημαντικό μαλακτικό παράγοντα. Τα προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν βιταμίνη C είναι απόλυτα κατάλληλα για:

  • ώριμο δέρμα που δεν έχει ελαστικότητα.
  • κουρασμένο και στερημένο λάμψης δέρμα.
  • νεανικό δέρμα που χρειάζεται αναζωογόνηση και υποστήριξη.
  • δέρμα με τάση ακμής (σε ενήλικες και εφήβους).
  • άτομα που παλεύουν με δυσχρωμίες και φακίδες.
  • βελτίωση και εξομάλυνση του τόνου του δέρματος.
  • θεραπεία ευρυαγγειακού δέρματος.
  • χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό του δέρματος.
  • αναζωογονεί το αφυδατωμένο δέρμα.
  • άτομα που θέλουν να ενισχύσουν τη φυσική αντηλιακή προστασία του δέρματός τους.

Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα καλό συμπλήρωμα για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος του προσώπου χάρη στα φυσικά έλαια ομορφιάς (π.χ. αργανέλαιο, αμυγδαλέλαιο ή έλαιο jojoba). Τα μόρια της βιταμίνης C συνδυάζονται με τα «ελαιώδη» μόρια των EFA. Όταν συνδυάζεται με φυσικό έλαιο ομορφιάς, η βιταμίνη C κερδίζει την ικανότητα να διεισδύει στο δέρμα στην αμετάβλητη του μορφή βαθύτερα. Συμπερασματικά, η βιταμίνη C και το έλαιο ομορφιάς ταιριάζουν τέλεια και παρέχουν σε όλους τους τύπους δέρματος τη φροντίδα που απαιτούν.

Μορφές βιταμίνης C

Η καθαρή εκδοχή της βιταμίνης C (l-ασκορβικό οξύ) είναι ασταθής: είναι ευάλωτη στο ηλιακό φως και τη θερμοκρασία, οξειδώνεται γρήγορα και χάνει τις ιδιότητές της, γεγονός που την καθιστά ικανή να επηρεάσει μόνο την επιδερμική στιβάδα. Ωστόσο, ακόμη και σε μια τόσο εύθραυστη μορφή, η βιταμίνη C θεωρείται απαραίτητη και πολύτιμη - χρησιμοποιείται για την επίτευξη του λεγόμενου «φαινόμενου λάμψης», που είναι η άμεση λάμψη του δέρματος. Το L-ασκορβικό οξύ εξυπηρετεί επίσης το σκοπό του όταν χρησιμοποιείται σε αντηλιακά.

Τα παράγωγα της βιταμίνης C χρησιμοποιούνται συνήθως σε προϊόντα ομορφιάς προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τις τεράστιες δυνατότητές της. Τα κύρια παράγωγα της βιταμίνης C είναι:

  • Παλμιτικό Ασκορβύλιο - είναι σταθερό, ωστόσο εμφανίζει χαμηλή βιολογική δραστηριότητα. Όταν βρίσκεται στο δέρμα, μπορεί να μετατραπεί σε καθαρή μορφή βιταμίνης C.
  • Ασκορβυλική Γλυκοζίτη - αφού εκτεθεί στην επίδραση των ενζύμων, μετατρέπεται σε ασκορβικό οξύ. Η κύρια περιοχή του είναι το επιδερμικό στρώμα όπου καθυστερεί την παραγωγή μελανίνης και μειώνει τους αποχρωματισμούς.
  • Ασκορβικός Τετραεξυλδεκυλεστέρας - η καλύτερη και η πιο σταθερή μορφή βιταμίνης C που προσφέρει τα πιο ευνοϊκά αποτελέσματα στη φροντίδα του δέρματος. Όντας ένας εστέρας συνδεδεμένος με ασκορβικό οξύ, διεισδύει στο δέρμα σε χρόνο μηδέν και μοιράζεται με τη βιταμίνη C την ίδια φυσιολογική δραστηριότητα. Έχει λιπαρή σύσταση και μπορεί να φτάσει στο βαθύτερο στρώμα του δέρματος. Αυτή η μορφή βιταμίνης C δημιουργεί υπέροχα αποτελέσματα ακόμη και όταν χρησιμοποιείται σε συγκέντρωση 1-3%.
  • Φωσφορικό Ασκορβυλικό Μαγνήσιο (MAP) - μια μορφή βιταμίνης C που έχει μεγάλη προτίμηση στο ευαίσθητο δέρμα, αφήνει το δέρμα πιο φωτεινό και αναζωογονημένο, αναστέλλει την οξείδωση.
  • Φωσφορικό Ασκορβυλικό Νάτριο (SAP) - εμφανίζει βακτηριοκτόνες ιδιότητες, βοηθά αποτελεσματικά στη θεραπεία του δέρματος με τάση ακμής.
  • Αιθυλικό Ασκορβικό Οξύ (E-AA) - η πιο πρόσφατη και η πιο εκλεπτυσμένη, απόλυτα σταθερή μορφή βιταμίνης C που προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στη φροντίδα του δέρματος. Το Αιθυλικό Ασκορβικό Οξύ είναι υδατοδιαλυτό. Λόγω της ελαφριάς σύστασής του, αυτή η μορφή του βασικού θρεπτικού συστατικού δεν έχει κανένα πρόβλημα να διεισδύσει σε όλα τα στρώματα του δέρματος για να φτάσει στο βαθύτερο. Ιδανικά κατάλληλο για περιποίηση δέρματος σε οποιαδήποτε ηλικία.

Ποια Προϊόντα Ομορφιάς Πρέπει να Επιλέξετε για να Απολαύσετε τα Οφέλη της Βιταμίνης C;

Το πιο ευεργετικό χαρακτηριστικό της βιταμίνης C είναι η αναζωογονητική δράση της στο δέρμα, η οποία οφείλεται στην προαναφερθείσα ικανότητα να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Ωστόσο, η βιταμίνη C πρέπει να συνδυάζεται με έναν καλό φορέα, όπως ο ορός, για να μπορέσει να διεισδύσει βαθιά και να φτάσει στο υποδόριο στρώμα. Ο ορός περιέχει πολύτιμα λιποσώματα, τα οποία είναι "λιπαρές σφαίρες" που αποτελούν τον τέλειο φορέα για την ασταθή βιταμίνη C. Είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε ότι ένας ορός προσώπου επικεντρώνεται στην περιποίηση των βαθιών στιβάδων του δέρματος, ενώ μια κανονική κρέμα προσώπου υποτίθεται ότι λειτουργεί μόνο επιφανειακά.

Πώς να τροφοδοτήσετε το δέρμα με βιταμίνη C; Λιποσώματα, Νανοσώματα και Νανοδίσκοι

Για να διευκολυνθεί η πρόσβαση της βιταμίνης C στο υποδόριο στρώμα, υπάρχουν ειδικοί φορείς που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά - λιποσώματα - όπου είναι κλειδωμένη η δραστική υδατοδιαλυτή ουσία. Η εξωτερική τους στιβάδα αποτελείται από λιπίδια που διευκολύνουν τη μεταφορά της βιταμίνης C μέσω της επιδερμίδας.

Σήμερα, χάρη σε ειδικούς φορείς όπως λιποσώματα, νανοσώματα, νανοδίσκους, νανοσπόγγους, η παροχή βιταμίνης C στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος καθίσταται δυνατή. Χάρη στους προαναφερθέντες φορείς, η διαδικασία οξείδωσης της βιταμίνης C καθυστερεί για περισσότερες από μερικές ημέρες. Αυτή είναι μια πραγματική επανάσταση στη φροντίδα του δέρματος, διότι βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C: βοηθά στην αποθήκευση αυτού του βασικού θρεπτικού συστατικού στους ιστούς και, κατά συνέπεια, θρέφει καλύτερα το δέρμα.

Τα λιποσώματα είναι μικροσκοπικές σφαίρες. Το εσωτερικό τους είναι γεμάτο με δραστική υδατοδιαλυτή ουσία. Το εξωτερικό περίβλημα των λιποσωμάτων αποτελείται από λιπίδια που βοηθούν τη βιταμίνη C να φτάσει στο υποδόριο στρώμα. Επομένως, αυτές οι «λιπαρές σφαίρες» αποτελούν έναν τέλειο φορέα για τα μόρια της βιταμίνης C. Χωρίς αυτά, ούτε η βιταμίνη C θα μπορούσε να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα από μόνη της ούτε θα μπορούσε να παραμείνει στην αμετάβλητη μορφή του.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου