Έλαιο Μπαμπασού - περιποίηση υψηλής ποιότητας για μαλλιά χαμηλού πορώδους

Έλαιο Μπαμπασού - περιποίηση υψηλής ποιότητας για μαλλιά χαμηλού πορώδους

Τέλεια περιποίηση μαλλιών χάρη στα θρεπτικά συστατικά, κατευθείαν από τη Βραζιλία. Το λάδι μπαμπασού χρησιμοποιείται ως μαλακτικό για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Ενυδατώνει εις βάθος, αποτρέπει τη γήρανση και χαρίζει ελαστικότητα. Λειτουργεί ως φυσικό αντηλιακό. Χάρη στο σύμπλεγμα βιταμινών, λιπαρών οξέων και φυτοστερόλων, το λάδι μπαμπασού αναζωογονεί τα μαλλιά και ρυθμίζει τις εργασίες του τριχωτού της κεφαλής. Συνεπώς καταπραΰνει τους ερεθισμούς και μειώνει την πιτυρίδα.

Οι φοίνικες Cohune υπάρχουν σε τροπικά δάση της Βραζιλίας. Μπορεί να φτάσουν μέχρι τα 20 μέτρα. Οι ξηροί καρποί τους θυμίζουν τεράστιους κώνους από απόσταση. Ο φοίνικας Μπαμπασού είναι χαρακτηριστικός στις βορειοανατολικές περιοχές του Αμαζονίου, αλλά ορισμένες ποικιλίες μπορεί να βρεθούν και στην Αφρική. Αυτό είναι το φυτό από το οποίο προέρχεται το λάδι μπαμπασού μέσω της συμπίεσης.

Ένας καρπός μπορεί να έχει από 2 έως 6 σπόρους, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την λήψη του λαδιού μπαμπασού μέσω ψυχρής πίεσης. Αν και είναι ένα αρκετά εξωτικό προϊόν, η τιμή του δεν είναι πολύ υψηλή. Οι ντόπιοι κάτοικοι της Νότιας Αμερικής αντιμετωπίζουν τους σπόρους μπαμπασού ως ένα νόστιμο σνακ, με υψηλή θερμιδική αξία, καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος. Μηχανικά εξαγόμενο από σκληρούς σπόρους, το λάδι μπαμπασού έχει παρόμοιες ιδιότητες με το λάδι καρύδας.

Λάδι Μπαμπασού INCI:

Orbignya Cohune Seed Oil

Το φυσικό ακατέργαστο λάδι μπαμπασού είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τη διατήρηση της σωστής κατάστασης των μαλλιών και του δέρματος. Διατίθεται επίσης και επεξεργασμένο, αλλά δεν είναι η καλύτερη λύση. Η διαδικασία επεξεργασίας στερεί από το λάδι πολυάριθμες πολύτιμες ουσίες. Συνεπώς λειτουργεί χειρότερα από ένα ακατέργαστο λάδι μπαμπασού. Εάν επιθυμούμε μια εντατική και βαθιά δράση για τα μαλλιά μας, πρέπει σίγουρα να επιλέξουμε φυσικό λάδι μπαμπασού.

Λάδι Μπαμπασού – άρωμα και φόρμουλα

Το λάδι μπαμπασού είναι εξαιρετικό – έχει ιδανική σύνθεση όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Έχει βουτυρώδη φόρμουλα όταν βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Γίνεται βελούδινο και ρευστό αφού θερμανθεί στους 24-30°C. Όταν το απλώνετε στο δέρμα, λιώνει και απορροφάται γρήγορα – είναι καλύτερο από βούτυρο καριτέ για παράδειγμα. Το άρωμα του λαδιού μπαμπασού είναι ανάλαφρο. Δεν έχει το συνηθισμένο άρωμα ξηρών καρπών και πολλοί θεωρούν ότι δεν έχει καν άρωμα. Το χρώμα του λαδιού μπαμπασού μοιάζει με άλλα φυτικά βούτυρα – είναι ανοιχτόχρωμο, με λίγο μπεζ αποχρώσεις.

Λάδι Μπαμπασού – ιδιότητες

Όσον αφορά τα συστατικά του, το λάδι μπαμπασού και το λάδι καρύδας είναι σαν δίδυμα. Το 90% του λαδιού μπαμπασού αποτελείται από κορεσμένα λιπαρά οξέα (κυρίως λαυρικό οξύ, λιγότερο μυριστικό οξύ και ελάχιστη ποσότητα παλμιτικού, καπρυλικού και στεατικού οξέος). Το λάδι περιέχει επίσης ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, εμπλουτισμένα με ένα φυσικό αντιοξειδωτικό (βιταμίνη Ε) και φυτικές στερόλες που έχουν ευεργετική δράση στο δέρμα και στα μαλλιά. Χάρη σε όλα αυτά τα συστατικά, το λάδι μπαμπασού έχει υπέροχες ιδιότητες. Παρέχει σύνθετη φροντίδα.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι το λάδι μπαμπασού είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στην οξείδωση και διατηρεί τις ιδιότητές του για αρκετό καιρό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά, μέλλουσες μαμάδες, αλλά και όσους ταλαιπωρούνται με σοβαρά δερματικά προβλήματα. Το λάδι μπαμπασού είναι υποαλλεργικό, επομένως δεν προκαλεί ερεθισμούς, αλλά βοηθά στη θεραπεία.

Λάδι Μπαμπασού σε καλλυντικά – χρήσεις

Το ακατέργαστο λάδι μπαμπασού είναι μη λιπαρό και απορροφάται αμέσως. Γι' αυτό βρίσκεται μεταξύ των δημοφιλών συστατικών προϊόντων ομορφιάς. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης οι φυσικές του ιδιότητες και η χαμηλή του τιμή. Το λάδι μπαμπασού είναι πιο συνηθισμένο σε ενυδατικά βάλσαμα, κρέμες και λοσιόν. Λειτουργεί ως βάση σε καλλυντικά π.χ. κραγιόν και κερί φρυδιών.

Παρόλο που συνήθως περιλαμβάνεται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, το λάδι μπαμπασού γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και για τα μαλλιά. Για παράδειγμα θα το βρείτε στο Nanoil για μαλλιά χαμηλού πορώδους. Είναι δύσκολο να βρείτε ένα υψηλής ποιότητας παρθένο λάδι μπαμπασού, ενώ η χρήση του μπορεί να είναι δύσκολη (πρέπει να ζεσταθεί). Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα δοκιμασμένο προϊόν με λάδι μπαμπασού. Να είστε σίγουροι ότι θα είναι καλής ποιότητας, η ποσότητα του θα είναι ιδανική, ενώ η δράση του θα ενισχύεται από επιπλέον ουσίες.

Λάδι Μπαμπασού στην περιποίηση του δέρματος

Το λάδι μπαμπασού αφορά συνήθως την περιποίηση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται για μασάζ, καθημερινή περιποίηση και για την ηλιοθεραπεία. Αφήνει την επιδερμίδα βελούδινη, απαλή, μεταξένια και λεία. Προσφέρει μαλακτικές, ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Το φυσικό λάδι μπαμπασού ελέγχει τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος και αναστέλλει τις διαδικασίες γήρανσης των κυττάρων. Επανορθώνει το λιπιδικό στρώμα του δέρματος και το προστατεύει από επιβλαβείς παράγοντες. Φυσικά και φροντίζει και το τριχωτό της κεφαλής.

Λάδι Μπαμπασού στην περιποίηση των μαλλιών

Το λάδι μπαμπασού χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά στην παραγωγή προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Εφαρμόζεται απευθείας στα μαλλιά, λειαίνει και έτσι διευκολύνει το χτένισμα. Το μεταξένιο λείο χτένισμα προστατεύεται πλέον από το σπάσιμο. Η χρήση του λαδιού μπαμπασού στην περιποίηση των μαλλιών αξίζει, όχι μόνο επειδή προσφέρει ελαστικότητα και υγιή εμφάνιση. Επίσης διεισδύει εύκολα στο εσωτερικό της τρίχας, χαρίζει ζωντάνια και διευκολύνει το χτένισμα των μαλλιών από τη ρίζα ως τις άκρες. Τα μαλλιά αποκτούν όγκο και σταματούν να πέφτουν υπερβολικά. Το λάδι μπαμπασού διατηρεί το χτένισμα μας στη θέση του. Το λάδι λειτουργεί επίσης ως φυσικό φίλτρο UV και είναι αρκετά συνηθισμένο σε προϊόντα κομμωτικής. Το λάδι προστατεύει από την υψηλή θερμοκρασία και τον ήλιο π.χ. το καλοκαίρι.

Λάδι Μπαμπασού - σε ποιον τύπο μαλλιών απευθύνεται;

Η επιλογή του λαδιού πρέπει να είναι λογική. Το λάδι μπαμπασού περιέχει λίγα ακόρεστα λιπαρά οξέα, επομένως σίγουρα θα φριζάρει τα μαλλιά υψηλού πορώδους. Τα συστατικά του λαδιού μπαμπασού το καθιστούν ιδανικό για μαλλιά χαμηλού πορώδους – τον τύπο μαλλιών που είναι ατίθασος και χρειάζεται αντηλιακή προστασία. Το λάδι μπαμπασού θα δαμάσει και θα θωρακίσει τα μαλλιά χαμηλού πορώδους και θα βοηθήσει και το τριχωτό της κεφαλής να λειτουργεί σωστά.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με βιταμίνη C
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου