Ένας Τρόπος Διατήρησης της Νεανικότητας. Πώς να Κάνετε Μασάζ Προσώπου;

Ένας Τρόπος Διατήρησης της Νεανικότητας. Πώς να Κάνετε Μασάζ Προσώπου;

Εάν πραγματοποιείται συχνά, το μασάζ προσώπου προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο μπότοξ - συσφίγγει το χαλαρό δέρμα, αναζωογονεί και διευκολύνει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών από τα σέρουμ προσώπου, για παράδειγμα. Ποια είναι τα οφέλη του μασάζ προσώπου, πώς να το κάνετε σωστά και πόσο συχνά πρέπει να γίνονται αυτές οι «μικρές ασκήσεις»;

Αν και είναι αδύνατο να μείνουμε νέοι για πάντα, πολλές φορές δοκιμάζουμε διάφορες θεραπείες ομορφιάς, με την ελπίδα ότι θα καθυστερήσουν τις διαδικασίες γήρανσης του δέρματος - μία από τις οποίες είναι το συχνό μασάζ του προσώπου.

Αυτό το είδος εναλλακτικής θεραπείας είναι αγαπημένο μεταξύ Ασιατών που θεωρούν τα ρολά νεφρίτη ως αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού τους τελετουργικού αναζωογόνησης. Αυτό δε σημαίνει ότι η χρήση αυτού του εργαλείου είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε μασάζ προσώπου. Το τσίμπημα συγκεκριμένων σημείων του προσώπου, ή η χρήση derma roller, ή ακόμα και οι βεντούζες, είναι εξίσου δημοφιλείς και αξιόπιστες μέθοδοι που σας επιτρέπουν να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ήρθε η ώρα να μάθετε τα μυστικά του αποτελεσματικού μασάζ προσώπου!

Μασάζ προσώπου, δηλαδή «μικρές ασκήσεις»

Αναμφίβολα οι φυσικές θεραπείες ομορφιάς αποκτούν όλο και περισσότερη δημοτικότητα. Οι επεμβατικές επαγγελματικές θεραπείες αντικαθίστανται σταδιακά με αυτές που μπορούν να γίνουν στο σπίτι. Το μασάζ προσώπου αποτελεί μια εξαιρετικά αποτελεσματική εναλλακτική λύση στο μπότοξ. Όχι μόνο σας βοηθά να χαλαρώσετε, αλλά παράλληλα αναζωογονεί το δέρμα. Πώς γίνεται αυτό;

Ένα σωστά εκτελεσμένο μασάζ προσώπου ενεργοποιεί τους μύες του προσώπου που είναι υπεύθυνοι για την ελαστικότητα του δέρματος. Προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα μόνο όταν πραγματοποιείται συχνά - εάν ξεχαστείτε (να κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας), τότε το δέρμα σας θα χάσει τη σφριγηλότητά του. Οι μύες δημιουργούν ένα είδος σκαλωσιάς στο δέρμα και κάθε σκαλωσιά αποτελείται από 43 - 57 μεμονωμένους μύες του προσώπου. Είναι πολλοί, σωστά; Δεν είναι μόνο υπεύθυνοι για τη δημιουργία εκφράσεων του προσώπου, αλλά παράλληλα διαμορφώνουν και το οβάλ σχήμα του προσώπου. Οι μύες βοηθούν επίσης το δέρμα να παραμείνει ελαστικό. Εάν οι μύες του προσώπου σας είναι δυνατοί, δε θα έχετε ρυτίδες στο πρόσωπο.

Μη ξεχνάτε ότι στην ηλικία των 25, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης επιβραδύνεται - αυτοί οι δύο τύποι πρωτεϊνών είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Το μασάζ προσώπου είναι μια καλή προπόνηση για τα κύτταρα του δέρματος (που παράγουν τις δύο αυτές πρωτεΐνες), καθώς βελτιώνει την μικροκυκλοφορία στο δέρμα, διευκολύνει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών και ενεργοποιεί τις διαδικασίες αυτοανανέωσης του δέρματος.

Σε τι ωφελεί το μασάζ προσώπου;

Τι μπορείτε να πετύχετε με το μασάζ προσώπου; Αυτή η θεραπεία σας βοηθά να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε μετά από μια δύσκολη μέρα για παράδειγμα. Αναμφίβολα η χαλαρωτική δράση του μασάζ προσώπου είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του. Ωστόσο αυτή η θεραπεία προσφέρει περισσότερα - αυξάνει τον ρυθμό απορρόφησης του δέρματος, άρα το χόριο λαμβάνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από προϊόντα περιποίησης του δέρματος (κρέμα ή σέρουμ βιταμίνης C και ρετινόλη). Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους αξίζει να κάνετε μασάζ προσώπου.

Οι ενδείξεις για μασάζ προσώπου είναι απλές - αυτή η άσκηση πρέπει να πραγματοποιείται από όλους όσους έχουν χρόνο και προθυμία να την κάνουν. Να κάνετε λοιπόν μασάζ προσώπου γιατί όταν πραγματοποιείται συχνά (ανεξαρτήτως μεθόδου):

  • βοηθά στον εφοδιασμό του δέρματος με οξυγόνο και το θρέφει.
  • ενθαρρύνει την αποστράγγιση λεμφικού υγρού και αυξάνει την κυκλοφορία στο δέρμα.
  • χαρίζει σφριγηλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα, ενώ λειαίνει τις ρυτίδες.
  • αποτρέπει τη χαλάρωση του δέρματος και καθυστερεί τις διαδικασίες γήρανσης.
  • απομακρύνει επιτυχώς τις τοξίνες.
  • επιταχύνει την απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και λειαίνει.
  • χαρίζει ενέργεια, τονίζει και φωτίζει το δέρμα.

Ο σωστός τρόπος για να κάνετε μασάζ προσώπου βήμα προς βήμα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε ένα μασάζ προσώπου, καθένας από αυτούς έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Καλό είναι να συνδυάσουμε μία τεχνική μασάζ με τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας και προφανώς τις ανάγκες μας. Αν είστε αρχάριοι που αναρωτιέστε πως θα κάνετε μασάζ στο πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ με σωστό τρόπο, δείτε παρακάτω μερικούς απλούς κανόνες.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο;

Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο κάθε μέρα. Το καλύτερο είναι δύο φορές την μέρα: πρωί και βράδυ. Ο χρόνος που θα αφιερώνεται σε αυτή τη διαδικασία θα είναι μόλις 5 λεπτά για κάθε συνεδρία. Εάν πιστεύετε ότι θα βαριέστε κατά τη διάρκεια αυτών των 5 λεπτών, μπορείτε να «προσθέσετε και λίγη ευχαρίστηση στη δουλειά»: πάρτε ένα σέρουμ προσώπου, βάλτε την αγαπημένη σας σειρά και κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας ενώ την παρακολουθείτε.

Ποια προϊόντα περιποίησης να επιλέξετε;

Προτείνεται ο συνδυασμός του μασάζ προσώπου με προϊόντα περιποίησης. Είναι πολύ ωφέλιμη διαδικασία, γιατί το μασάζ ενισχύει τα αποτελέσματα των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας - διευκολύνει τη διείσδυση των θρεπτικών ουσιών και τις μεταφέρει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Επίσης με την τοποθέτηση των προϊόντων στο πρόσωπο διευκολύνεται το μασάζ, γιατί βοηθούν τα δάχτυλά σας να γλιστρούν πιο εύκολα στο δέρμα, ενώ παράλληλα αποτρέπουν και τους ερεθισμούς.

Τα πιο κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για μασάζ προσώπου:

  • [φυσικά έλαια ομορφιάς] - όχι αιθέρια έλαια, αλλά μόνο ψυχρής πίεσης, ακατέργαστα και 100% βιολογικά, όπως αργανέλαιο, αμυγδαλέλαιο και λάδι χοχόμπα.
  • [σέρουμ προσώπου] - ιδανικά με βιταμίνη C, ρετινόλη, βιταμίνη νεότητας (Ε) και ενυδατικό υαλουρονικό οξύ.
  • κρέμα προσώπου - όχι πολύ βαριά, αλλά μία ανάλαφρη, με βάση οργανικά έλαια, πλούσια σε φυσικές ουσίες.
  • απολέπιση προσώπου - είτε ένα έτοιμο προϊόν με λεπτά λειαντικά σωματίδια, είτε σπιτικό (π.χ. μείγμα λαδιού και ζάχαρης).

Πώς να κάνετε μασάζ σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ;

Όπως κάθε καλή άσκηση, έτσι και η μικρή αυτή άσκηση (δηλαδή το μασάζ προσώπου) πρέπει να ξεκινά με το ζέσταμα. Στην αρχή αρκούν μερικές απαλές κινήσεις μασάζ: κινήστε τα δάχτυλά σας από το λαιμό προς τα πάνω, από τη γραμμή του σαγονιού προς τα μάγουλα και μετά από τον ένα κρόταφο στο μέτωπο, για να φτάσετε στον άλλο κρόταφο. Με αυτόν τον τρόπο θα τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο.

Ένα άλλο βήμα στο σωστό μασάζ προσώπου εστιάζει στην πίεση των σωστών μερών του προσώπου. Ξεκινήστε με τις κορυφογραμμές των φρυδιών και προς τους κροτάφους, με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε στην περιοχή του δέρματος των ματιών, όπου οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι διακριτικές και προσεκτικές στο ευαίσθητο δέρμα της περιοχής (χρησιμοποιήστε τα ακροδάχτυλα). Στη συνέχεια προχωρήστε στο πηγούνι, στο μάγουλο, στο μέτωπο κ.λπ.

Το τελευταίο στάδιο είναι η φάση χαλάρωσης που έχει ως αποτέλεσμα την ηρεμία και την ολοκλήρωση της διαδικασίας του μασάζ. Σε αυτό το βήμα με ταμποναριστές κινήσεις χαϊδεύετε απαλά το δέρμα του προσώπου και του λαιμού. Ξεκινήστε από το κάτω μέρος του λαιμού και κινηθείτε προς τα πάνω, μέχρι να φτάσετε στο μέτωπο.

Με τι να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο;

Προφανώς και το πιο εύκολο είναι το μασάζ με τα χέρια - δε χρειάζεται χρήση πρόσθετων αξεσουάρ, επομένως μπορεί να γίνει σχεδόν όποτε θέλετε. Το καλύτερο όταν χρησιμοποιείτε τα χέρια σας είναι ότι ελέγχετε ευκολότερα τη δύναμη της πίεσης που ασκείτε στο δέρμα και τον τρόπο με τον οποίο κάνετε μασάζ στα επιλεγμένα σημεία του προσώπου.

Ωστόσο αν θέλετε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο με τη βοήθεια ειδικών αξεσουάρ, παρακάτω θα βρείτε μία λίστα με τα πιο συνηθισμένα.

1. ΡΟΛΟ ΝΕΦΡΙΤΗ

Αναμφίβολα το ρολό νεφρίτη είναι η τάση των τελευταίων μηνών. Το μασάζ προσώπου με ρολό νεφρίτη είναι όντως τόσο αποτελεσματικό, όσο υποτίθεται ότι είναι; Πολλά εξαρτώνται από τη συχνότητα - όσο πιο συχνά χρησιμοποιείτε ρολό νεφρίτη για μασάζ προσώπου, τόσο το καλύτερο.

Ένα τέτοιο εργαλείο κατασκευάζεται από ιαδεΐτη, νεφρίτη ή χαλαζία, τα οποία είναι οι λεγόμενες πέτρες νεφρίτη και στην Ασία θεωρούνται οι πέτρες της νεότητας. Η ευεργετική τους δράση κρύβεται στη δροσιά (προτείνεται να τις έχετε στο ψυγείο πριν τη θεραπεία) - με αυτόν τον τρόπο οι πόροι του δέρματος συρρικνώνονται, ενεργοποιείτε την κυκλοφορία και αποστραγγίζετε το λεμφικό υγρό. Επιπλέον οι πέτρες νεφρίτη έχουν αντιγηραντική δράση, μειώνουν τους μαύρους κύκλους και τη χαλάρωση κάτω από τα μάτια. Το ρολό νεφρίτη είναι πολύ εύχρηστο και προσφέρει μια πραγματικά ευχάριστη καταπραϋντική αίσθηση όταν χρησιμοποιείται πάνω στο δέρμα.

Το ρολό νεφρίτη είναι φθηνό, αλλά και πανεύκολο να το χρησιμοποιήσετε. Είναι ένα εργαλείο μασάζ, το οποίο, εκτός από ωραία εμφάνιση, χαλαρώνει, φωτίζει και αναζωογονεί το πρόσωπό σας.

2. ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ

Ένας άλλος τρόπος για αναζωογονητικό μασάζ προσώπου είναι οι βεντούζες. Αυτή η μέθοδος έχει την εναλλακτική της ονομασία - βεντούζες στο πρόσωπο. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά... λειτουργεί! Ποια είναι τα οφέλη από τις βεντούζες στο πρόσωπο και πώς να τις χρησιμοποιήσετε σωστά;

Αυτό το ασιατικό μασάζ προσώπου εκμεταλλεύεται τις θετικές ιδιότητες του κενού. Για τη διαδικασία χρειάζεστε κύπελλα σιλικόνης, ή γυάλινα που μοιάζουν με δοκιμαστικούς σωλήνες διαφόρων μεγεθών και πάχους. Αν θέλετε να κάνετε μασάζ προσώπου με βεντούζες (δηλαδή βεντούζες προσώπου), επιλέξτε τις μικρότερες. Οι βεντούζες εντατικοποιούν την τοπική αναρρόφηση του δέρματος με τη χρήση του κενού. Η ολίσθηση του κυπέλλου πάνω στο πρόσωπο ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, μειώνει τις φλεγμονές, λειαίνει το δέρμα και μειώνει την ένταση των μυών. Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης βεντούζας στο πρόσωπο είναι ότι αποφράζει τους πόρους του δέρματος.

3. GUA SHA

Μερικοί λένε ότι το Gua Sha είναι μια άλλη εκδοχή των ρολών νεφρίτη. Τα δύο αξεσουάρ συνδέονται γιατί είναι κατασκευασμένα από πέτρα νεφρίτη (στις περισσότερες περιπτώσεις ιαδεΐτη). Τα θετικά αποτελέσματα που επιτυγχάνονται και με τα δύο εργαλεία μασάζ είναι παρόμοια, ωστόσο το Gua Sha θεωρείται ισχυρότερο εργαλείο.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Gua Sha και ρολό νεφρίτη; Η χρήση του ρολού νεφρίτη γίνεται με κύλιση, ενώ η επίπεδη πέτρα απαιτεί περισσότερη άσκηση πίεσης στο πρόσωπο. Θυμίζει απαλό ξύσιμο. Ακόμα και το όνομα του το υποδηλώνει: «Gua» σημαίνει τρίψιμο και «Sha» σημαίνει κόκκινο εξάνθημα (το αποτέλεσμα του θεραπευτικού μασάζ με αυτό το εργαλείο). Παρόλο που είναι εύκολο στην εκτέλεση, το μασάζ προσώπου με Gua Sha απαιτεί υπομονή. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό το είδος μασάζ ήταν ήδη γνωστό από την αρχαιότητα και το αγαπούν οι Κινέζες.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση Gua Sha στο πρόσωπο; Αυτή η θεραπεία χαλαρώνει τους μύες και μειώνει τις φλεγμονές, λόγω της εσωτερικής θερμότητας που δημιουργείται κατά το τρίψιμο. Τέλος, το Gua Sha χρησιμοποιείται συνήθως για την ανακούφιση του πόνου.

4. ΡΟΛΟ ΚΑΙ DERMA ROLLER

Το μασάζ προσώπου μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι με απλά ρολά ή derma rollers. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο εργαλείων; Μόνο τα derma rollers καλύπτονται με μικροσκοπικές βελόνες που προσφέρουν συγκρίσιμα αποτελέσματα με τη θεραπεία μικροδερμοαπόξεσης - το derma roller ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και ενθαρρύνει τις διαδικασίες αυτοανανέωσης, λόγω των εκατοντάδων μικροτρυπημάτων που κάνει. Τα απλά ρολά με τη σειρά τους είναι λιγότερο επεμβατικά, ωστόσο τα αποτελέσματά τους είναι πιο αδύναμα, εκτός εάν χρησιμοποιείτε κρύο ρολό νεφρίτη (βλ. νούμερο 1).

5. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Μια ολόκληρη ξεχωριστή κατηγορία περιλαμβάνει τα υπόλοιπα μασάζ προσώπου. Υπάρχουν πολλά και καθένα με εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Ωστόσο όλα εστιάζουν σε ένα πράγμα που είναι η τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου. Επίσης προωθούν τις διαδικασίες αυτοανανέωσης των κυττάρων και ανορθώνουν το δέρμα, με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται συστηματικά. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριών τύπων εργαλείων μασάζ προσώπου:

  • Μασάζ προσώπου με rollerball - εύχρηστο, ενώ οι κύλινδροι που είναι τοποθετημένοι στο κεφάλι του (στις περισσότερες περιπτώσεις κατασκευασμένοι από δροσερό μέταλλο) διευκολύνουν την ολίσθηση του εργαλείου πάνω στο πρόσωπο.
  • Δονούμενη ράβδος μασάζ - η κεφαλή του έχει σχήμα Τ (ορισμένα είναι εμπλουτισμένα με χρυσό 24 καρατίων) και χρησιμοποιεί δονήσεις για δύο εργασίες: βελτίωση της κυκλοφορίας του δέρματος και τόνωση των διαδικασιών ανανέωσης του δέρματος.
  • συσκευή μασάζ προσώπου με υπερήχους - πιο απλά, πρόκειται για ένα εργαλείο που κάνει μικρο-μασάζ στο δέρμα με τη χρήση υπερήχων (κύματα 1 MHz). Αυτό το εργαλείο συνδυάζει τα αποτελέσματα δύο θεραπειών: σπηλαίωση προσώπου που επηρεάζει τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος και ηχοφόρηση που επηρεάζει τα βαθιά στρώματα του δέρματος.

6. ΗΧΗΤΙΚΗ ΒΟΥΡΤΣΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Αν και η βασική λειτουργία της βούρτσας είναι να καθαρίζει το πρόσωπο, χωρίς προϊόντα περιποίησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μασάζ. Αυτή η εργασία εκτελείται αποτελεσματικά και από την παλαιότερη έκδοση αυτού του εργαλείου, η οποία είναι η ηλεκτρική βούρτσα καθαρισμού. Ο συστηματικός καθαρισμός του προσώπου με τέτοιες βούρτσες είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε λεία επιδερμίδα, η οποία θα απορροφά περισσότερες θρεπτικές ουσίες και θα ενεργοποιεί τις διαδικασίες αυτοανανέωσης των κυττάρων. Από την άλλη, αυτά τα εργαλεία είναι αρκετά ακριβά και πιο δύσχρηστα, συγκριτικά με ένα απλό ρολό προσώπου.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία

Βιντεάκια που γίνονται viral, ενισχύουν τη δημοτικότητα της χρήσης μιας κανονικής οδοντόβουρτσας για μασάζ προσώπου. Χρησιμοποιείτε μία καθαρή και στεγνή οδοντόβουρτσα για μασάζ στο πρόσωπο - αυτό υποτίθεται ότι βελτιώνει την κυκλοφορία και βοηθά στην απολέπιση των νεκρών επιδερμικών κυττάρων του δέρματος. Είναι αποτελεσματικό το μασάζ προσώπου με οδοντόβουρτσα; Ίσως, ωστόσο, η χρήση ενός ειδικού εργαλείου μασάζ ή... απλά των δαχτύλων σας, είναι μια ευκολότερη και ασφαλέστερη λύση.

Μασάζ προσώπου. Αξίζει να ασχοληθείτε;

Ένα συχνό μασάζ προσώπου είναι μια θεραπεία ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να δοκιμάσει. Αντί να ονειρεύεστε ένα υπέροχο και νεανικό δέρμα, καλύτερα να πάρετε το θέμα στα χέρια σας. Χρειάζεστε συσκευές μασάζ προσώπου για να απολαύσετε χαλάρωση και απόλυτη απόλαυση. Αυτή η θεραπεία μπορείς επίσης να λειτουργήσει ως μέθοδος αντιγήρανσης. Το μασάζ προσώπου είναι εντελώς φυσικό και σχεδόν δωρεάν.

Ωστόσο πριν αγοράσετε ρολό νεφρίτη είτε σε derma roller, δείτε παρακάτω τις αντενδείξεις χρήσης εργαλείων μασάζ προσώπου. Σε γενικές γραμμές, το να κάνετε μασάζ προσώπου δεν προτείνεται σε:

  • σοβαρή, χρόνια, φλεγμονώδης ακμή.
  • διευρυμένους λεμφαδένες ή αμυγδαλές.
  • ανοιχτές πληγές ή έρπη.
  • σπασμένα τριχοειδή αγγεία.
  • φλεγμονή της στοματικής κοιλότητας, π.χ. ουλίτιδα.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου