Φροντίδα Μαλλιών Κατά της Ρύπανσης - Πώς να Προστατεύσετε τα Μαλλιά από τις Τοξίνες, την Αστική Ρύπανση και το Νέφος;

Φροντίδα Μαλλιών Κατά της Ρύπανσης - Πώς να Προστατεύσετε τα Μαλλιά από τις Τοξίνες, την Αστική Ρύπανση και το Νέφος;

Πώς η πόλη επηρεάζει τα μαλλιά, προστασία από τις τοξίνες, αποτοξίνωση των μαλλιών, πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά από την αστική ρύπανση, φροντίδα μαλλιών κατά της ρύπανσης - αυτές οι λέξεις και οι ερωτήσεις κατακλύζουν το Διαδίκτυο.

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όταν τίποτα δεν μας προστατεύει από τον μολυσμένο αέρα και δεν ενδέχεται να αποφύγουμε να αναπνεύσουμε το νέφος και τον θερμαινόμενο αέρα που παράγεται από το κλιματιστικό, αυτού του είδους προστασία αναγνωρίζεται ως πραγματικά σημαντική ή και απαραίτητη. Μάθετε γιατί και γνωρίστε τις καλύτερες διαδικασίες περιποίησης μαλλιών που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες που προκαλούνται από τον σύγχρονο πολιτισμό. Ξεκινήστε να περιποιείστε τις τρίχες σας όπως πρέπει.

Φροντίδα Μαλλιών Κατά της Ρύπανσης - Τι Είναι Αυτό;

Σε απλά ελληνικά, η αντιρρυπαντική φροντίδα μαλλιών ισοδυναμεί με την προστασία των μαλλιών από τη μόλυνση και το νέφος, το οποίο είναι ένα μείγμα βαρέων μετάλλων: διοξείδιο του αζώτου, όζον, μονοξείδιο του άνθρακα, πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, κάδμιο, υδράργυρος, μόλυβδος, σωματίδια PM10 και PM2.5. Είναι επικίνδυνα και έχουν τοξική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών και του δέρματος.

Φροντίδα Μαλλιών Κατά της Ρύπανσης - Τάση ή Ανάγκη;

Η αντιρρυπαντική περιποίηση μαλλιών είναι μία από τις λίγες τάσεις που δεν γεννήθηκε από την ανάγκη για ομορφιά, την καινοτομία ή τη σύγχρονη κοσμετολογία. Είναι μια τάση που προέκυψε από την ανάγκη να προστατευτούμε από τα περιβόητα επιτεύγματα του σύγχρονου πολιτισμού. Τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, οι χώροι με κλιματισμό, ο καπνός του τσιγάρου, η υπεριώδης ακτινοβολία και το επιβλαβές φως που εκπέμπουν τα tablet και τα smartphones συμβάλλουν στην εμφάνιση ελεύθερων ριζών, οξειδωτικού στρες καθώς και στην προώθηση της γήρανσης του δέρματος και των μαλλιών.

Τα αιωρούμενα σωματίδια 2.5 λέγεται ότι είναι τα πιο επικίνδυνα. με άλλα λόγια, είναι η σκόνη της οποίας η διάμετρος δεν ξεπερνά τα 2.5 μικρόμετρα. Τα σωματίδια αυτά είναι πραγματικά μικροσκοπικά, διεισδύουν αβίαστα στο σώμα μας και επηρεάζουν και τα εξωτερικά μέρη του σώματος, όπως τα μαλλιά και το δέρμα.

Ποιοι Πρέπει να Προβούν Οπωσδήποτε σε Προστασία Κατά της Ρύπανσης;

Η προστασία κατά της ρύπανσης συχνά συγχέεται με την αντιγηραντική ρουτίνα. Πράγματι, οι ενυδατικές κρέμες και τα επαγγελματικά αντιρρυπαντικά προϊόντα για τα μαλλιά επιβραδύνουν τις διαδικασίες γήρανσης, αλλά είναι σχεδιασμένα για όλες τις ηλικίες. Αναμφίβολα, η ατμοσφαιρική ρύπανση μας βαραίνει όλους ανεξαιρέτως. Γι αυτό ακόμα και η περιποίηση του δέρματος του μωρού πρέπει να περιλαμβάνει προϊόντα με [φυσικά έλαια] πλούσια σε βιταμίνες Α, C, Ε. Όλοι πρέπει να ακολουθούν αντιρρυπαντική ρουτίνα, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Έχει μεγαλύτερη σημασία το χειμώνα και το φθινόπωρο και αφορά τα άτομα που μένουν σε μεγάλες πόλεις - εκεί όπου η συγκέντρωση των τοξινών είναι η υψηλότερη.

Προστασία Κατά της Ρύπανσης - Τι Πραγματικά Προστατεύουμε;

Εκτός από το να φροντίζουμε για την υγεία, την ευεξία και τη νεανικότητα, αγωνιζόμαστε διαρκώς για να διατηρήσουμε τα μαλλιά και το δέρμα σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς, οι ανεπιθύμητες ατέλειες στο δέρμα και τα μαλλιά εξακολουθούν να είναι ορατές με γυμνό μάτι. Λόγω του νέφους και της αστικής ρύπανσης, καταλήγουμε με πιο αδύναμες τρίχες, κατεστραμμένες εσωτερικές δομές της τρίχας, αυξημένο πορώδες, σοβαρή αφυδάτωση και σπάσιμο των μαλλιών, καθώς και αλλοιώσεις στις δομές του δέρματος (έκζεμα, αλλεργικές αντιδράσεις, ακμή, σμηγματόρροια, φλεγμονή, γήρανση).

Καλλυντικά Κατά της Ρύπανσης για την Περιποίηση των Μαλλιών - Ιδιότητες & Επιδράσεις

Εν ολίγοις, πρόκειται για προϊόντα που παρέχουν ενισχυμένη προστατευτική δράση- αυτή η ξεχωριστή ιδιότητα οφείλεται στο συνδυασμό ειδικών ουσιών με πλήρη συνθέματα συστατικών που εμποδίζουν αποτελεσματικά τους επιβλαβείς περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες να εισχωρήσουν στα στρώματα των μαλλιών και του δέρματος. Τα προϊόντα κατά της ρύπανσης του δέρματος και των μαλλιών προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, τις διαδικασίες γήρανσης, την εντατική και επιταχυνόμενη καταστροφή των κυττάρων και την επιβράδυνση των διαδικασιών κυτταρικής διαίρεσης που λαμβάνουν χώρα στη μήτρα του δέρματος και των μαλλιών.

Η Χρήση Προϊόντων Κατά της Ρύπανσης είναι Απαραίτητη στις Μέρες μας

Συνιστώνται σε άτομα που εκτίθενται σε μολυσμένο αέρα από καυσαέρια αυτοκινήτων, καπνό τσιγάρων, σκόνη από καμινάδες, καθώς και σε άτομα που περνούν πολύ χρόνο σε κλιματιζόμενους χώρους και εργάζονται μπροστά σε οθόνες υπολογιστών. Οι κρέμες, τα σαμπουάν, οι μαλακτικές κρέμες ή τα έλαια προστατεύουν αποτελεσματικά από το οξειδωτικό στρες που προκαλεί την ταχύτερη γήρανση του δέρματος.

Γιατί τα Μαλλιά Πρέπει να Παραμένουν Προστατευμένα από το Νέφος;

Τα μαλλιά δεν αποτελούνται μόνο από το εξωτερικό τους μέρος που περιλαμβάνει ένα στρώμα κερατίνης (επιδερμίδα) και φλοιό. Το ριζωμένο τμήμα της τρίχας που ονομάζεται βολβός τρίχας και βρίσκεται στο εσωτερικό του δέρματος είναι το μόνο ζωντανό τμήμα που λειτουργεί συνεχώς και "γεννά" νέα μαλλιά. Τα βαρέα μέταλλα, οι τοξίνες, η αστική ρύπανση, ο καπνός, το νέφος και η υπεριώδης ακτινοβολία παραμορφώνουν τόσο το έργο του όσο και τις διαδικασίες κυτταρικής διαίρεσης που λαμβάνουν χώρα στη μήτρα της τρίχας. Κατά συνέπεια, επιβραδύνουν σημαντικά τη διαδικασία ανάπτυξης της τρίχας και, ακόμα χειρότερα, συμβάλλουν συχνά στην ανάπτυξη του προβλήματος της υπερβολικής τριχόπτωσης.

Το νέφος, το οποίο έχει ήδη αναφερθεί, επηρεάζει αρνητικά τα εξωτερικά στρώματα της τρίχας - τα επικαλύπτει με τοξίνες, καθιστώντας αδύνατη τη διείσδυση των μαλακτικών ουσιών στις εσωτερικές δομές της τρίχας, καταστρέφει σημαντικά το τρίχωμα, αυξάνει την αφυδάτωση και την ευθραυστότητα και αλλάζει δραστικά το πορώδες της τρίχας. Είναι επίσης σημαντικό, ότι ο χειμώνας δεν είναι η μόνη εποχή κατά την οποία τα πολύ μικρά επιδερμίδια του νέφους απορροφούν την αστική ρύπανση, επομένως πρέπει να παρέχουμε στις τρίχες προστασία όλο το χρόνο και να τις εκθέτουμε σε λεπτή αλλά αποτελεσματική αποτοξίνωση. Και αυτό μπορεί να γίνει με την χρήση ελαίων στα μαλλιά με μείγματα που ταιριάζουν καλά μεταξύ τους.

Φροντίδα Μαλλιών Κατά της Ρύπανσης - Πώς Λειτουργεί;

Τα καλλυντικά περιποίησης μαλλιών που ανήκουν στην ομάδα των προϊόντων προστασίας αποτελούν έναν ειδικό τύπο καλλυντικών. Συγκεκριμένα, η δράση τους δεν περιορίζεται μόνο στην προστασία και την ανάπλαση των μαλλιών. Με λίγα λόγια, πρόκειται για προϊόντα τα οποία αποτοξινώνουν τα μαλλιά, δηλαδή, απελευθερώνουν τα μαλλιά από το στρώμα των ακαθαρσιών και των τοξινών που κατάφεραν να τα επιβαρύνουν.

Ανάμεσα στις πιο βασικές ενδείξεις που αφορούν την αντιρρυπαντική παραπραξία μπορούμε να διακρίνουμε:

  • προστασία του στρώματος της επιδερμίδας
  • προστασία του τριχωτού της κεφαλής
  • προστασία από τα βαρέα μέταλλα
  • προστασία από την ακτινοβολία (UV καθώς και το λεγόμενο ορατό φως)
  • αποτοξίνωση των μαλλιών καθώς και βαθύς καθαρισμός του τριχωτού της κεφαλής και του άξονα της τρίχας
  • αναγέννηση, θρέψη και ενίσχυση της τρίχας
  • παροχή οξυγόνου στα μαλλιά (αμπούλες οξυγονοτριψίας ή μεσοθεραπείας)

Αντιρρύπανση για Μαλλιά - Καλλυντικά & Θεραπείες που Προστατεύουν τα Μαλλιά από τις Τοξίνες

Η αποτοξίνωση των μαλλιών ισοδυναμεί με μια σειρά καλλυντικών ειδικού σκοπού με στόχο την καταπολέμηση και την προστασία των μαλλιών από το νέφος, την αστική ρύπανση και την υπεριώδη ακτινοβολία.

  1. Σαμπουάν - προτιμήστε πάντα ένα μικκυτταρικό προϊόν, πλούσιο σε ουσίες με καθαριστικές ιδιότητες, όπως τα βότανα Baicalin ή τα ινδουιστικά macerates.
  2. Scrub - πιο επεμβατικό από ένα μικροκυτταρικό σαμπουάν- καταφέρνει με επιτυχία να απαλλάξει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από τις τοξίνες. Επιπλέον, είναι σε θέση να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και να διεγείρει την κυτταρική διαίρεση.
  3. Πλύσιμο μαλλιών - η καλύτερη μορφή αποτοξίνωσης που ενισχύει την καταπολέμηση της αιθαλομίχλης είναι το ξύδι. Χρησιμοποιείται ως προϊόν πλύσης μαλλιών, καθαρίζει καλύτερα από ό,τι το νερό και επιπλέον αφήνει τα μαλλιά όξινα. Κατά συνέπεια, η αφυδάτωση των μαλλιών και η φθορά του στρώματος της επιδερμίδας αποτρέπονται αποτελεσματικά.
  4. Μαλακτικό & μάσκα - μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα προστατευτικό λάδι ή ένα ειδικό καλλυντικό που επιδιορθώνει, σφραγίζει την επιδερμίδα και καθαρίζει τα μαλλιά από τις τοξίνες. Η καλύτερη μάσκα μαλλιών κατά της ρύπανσης; Η Nanoil Activated Charcoal & White Clay εγγυάται εντατική αποτοξίνωση, προστατευτική ασπίδα και ογκώδεις, λαμπερές τούφες.


     
  5. Χρήση ελαίων στα μαλλιά - η ασφαλέστερη αντιρρυπαντική θεραπεία μαλλιών είναι η χρήση ελαίων στα μαλλιά. Αναμφίβολα, τα έλαια εξυπηρετούν το σκοπό τους σε πολλές πτυχές της περιποίησης των μαλλιών: περιποιούνται και καθαρίζουν το τριχωτό της κεφαλής, αποτοξινώνουν τον άξονα της τρίχας, θωρακίζουν από τα επερχόμενα υφάσματα τοξινών και ρύπανσης, προλαμβάνουν τις φθορές και αναπλάθουν. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου συνιστάται να υποβάλλεστε σε περιποίηση με λάδι μαλλιών συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα μόνο.
  6. Οι εξειδικευμένες θεραπείες - οξυγόνωση μαλλιών - στις μέρες μας, η οξυγονοτριβή και η μεσοθεραπεία με οξυγόνο αναγνωρίζονται ως ιδιαίτερα δημοφιλείς θεραπείες που λειτουργούν ως σωτηρία για τα μαλλιά που εκτίθενται στην επιθετική δράση που παρέχουν οι τοξίνες.

Φροντίδα Μαλλιών Κατά της Ρύπανσης - Τι να Αναζητήσετε στα Προϊόντα Ομορφιάς;

Εκτός από τα εργαστηριακά ανεπτυγμένα, καινοτόμα συστατικά που προστίθενται στις κρέμες και τις μάσκες μαλλιών, τα καλλυντικά που χαρακτηρίζονται ως αντιρρυπαντικά συχνά περιέχουν μια σειρά από βιταμίνες νεότητας, γνωστές για την απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών, ή φυσικά έλαια που αποτελούν πηγή βιταμινών A, C, E καθώς και φυτοστερόλες και φλαβονοειδή. Επιπλέον, στη μάχη κατά της αστικής ρύπανσης μπορείτε να στραφείτε στην καταπραϋντική αλλαντοΐνη, τη νικοτιναμίδη (ενισχύει το προστατευτικό στρώμα), τις πατενταρισμένες συνθέσεις φυτικών εκχυλισμάτων ή τα ισορροπημένα μείγματα ελαίων που αποτρέπουν την ανεξέλεγκτη αύξηση του επιπέδου πορώδους των μαλλιών. Τα προαναφερθέντα βότανα Baicalin και τα φυτά Hindu αποτρέπουν την υπερβολική παραγωγή ελεύθερων ριζών που ενθαρρύνεται από την παρουσία βαρέων μετάλλων.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου