Πλύσιμο μαλλιών χωρίς σαμπουάν του εμπορίου. Τι είναι η μέθοδος & No Poo;

Πλύσιμο μαλλιών χωρίς σαμπουάν του εμπορίου. Τι είναι η μέθοδος & No Poo;

Φρέσκα μαλλιά χωρίς σαμπουάν. Είναι δυνατόν; Φαίνεται ότι η παραίτηση από ένα σαμπουάν του εμπορίου είναι εύκολη, αφού υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μέθοδοι πλυσίματος των μαλλιών. Μάθετε τα οφέλη του καθαρισμού των μαλλιών λόγω της μεθόδου No Poo.

Πριν ξανάπιασετε ένα σαμπουάν για τα μαλλιά χωρίς να το σκεφτείτε ή πριν αρχίσετε να πανικοβάλλεστε όταν διαπιστώσετε ότι μόλις σας τελείωσε, διαβάστε αυτό το άρθρο.

Το σαμπουάν βλάπτει τα μαλλιά;

Όλο και πιο συχνά οι άνθρωποι συζητούν και αμφισβητούν το θέμα της χρήσης σαμπουάν και της βλαβερότητάς του. Άλλωστε, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό το προϊόν περιποίησης μαλλιών περιέχει επιθετικά καθαριστικούς παράγοντες όπως το SLS (Sodium Lauryl Sulfate) και το SLES (Sodium Laureth Sulfate), τα οποία είναι φτηνά συνθετικά απορρυπαντικά. Είναι οι ουσίες που είναι υπεύθυνες για τον αποτελεσματικό καθαρισμό. Επίσης, κάνουν ένα σαμπουάν του εμπορίου να αφρίζει με ευχάριστο τρόπο.

Δυστυχώς, εδώ τελειώνουν τα πλεονεκτήματα και αρχίζουν τα μειονεκτήματα, διότι τα ανιονικά απορρυπαντικά που περιέχουν τα συνθετικά σαμπουάν:

  • απογυμνώνουν το τριχωτό της κεφαλής από τον υδρολιπιδικό φραγμό και το αφυδατώνουν
  • προκαλούν ερεθισμούς, ερυθρότητα και φαγούρα
  • διαταράσσουν τους σμηγματογόνους και λιπαρούς αδένες
  • μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία οξέων-βάσεων του τριχωτού της κεφαλής
  • οδηγούν στην ανάπτυξη διαφόρων δερματικών παθήσεων π.χ. πιτυρίδα
  • μπορεί έμμεσα να οδηγήσουν σε αραίωση και αποδυνάμωση των μαλλιών

Χωρίς Σαμπουάν, Δηλαδή Η Μέθοδος "No Poo"

Δεν είναι όλα [τα σαμπουάν για τα μαλλιά] τόσο κακά, διότι, τελικά, μπορείτε να συναντήσετε προϊόντα καθαρισμού μαλλιών με καλή σύνθεση που διαθέτουν ήπιους παράγοντες πλύσης. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν μπορείτε να είστε υπερβολικά προσεκτικές, εξ ου και το κίνημα No Poo. Περί τίνος πρόκειται;

Το No Poo, το οποίο είναι μια φράση που προέρχεται από το no-shampoo, είναι όπως το όνομα μιλάει από μόνο του, το πλύσιμο των μαλλιών χωρίς τη χρήση συνθετικού σαμπουάν. Ο κύριος σκοπός αυτής της μεθόδου είναι να περιοριστεί ή να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των βλαβερών απορρυπαντικών στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών. Παραδόξως, δεν είναι τόσο απλό - το δύσκολο μέρος αυτής της μεθόδου είναι να βρεθούν λογικές εναλλακτικές λύσεις χάρη στις οποίες το πλύσιμο των μαλλιών χωρίς σαμπουάν θα είναι δυνατό και αποτελεσματικό.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει ένα κανονικό σαμπουάν. Παρόλα αυτά, το πλύσιμο των μαλλιών με την υιοθέτηση της μεθόδου No Poo κερδίζει σε δημοτικότητα, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που την ακολουθούν αυξάνεται. Τι χρησιμοποιούν αντί για σαμπουάν;

Εναλλακτικές Λύσεις Σαμπουάν. Με Τι να Πλείνουμε τα Μαλλιά Μας;

Ξέρετε τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για ένα σαμπουάν του εμπορίου για να κάνετε τα μαλλιά σας καθαρά; Αυτή η μόνο φαινομενικά περιορισμένη μέθοδος No Poo ανοίγει πολλούς τρόπους περιποίησης των μαλλιών, αφού υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για το κανονικό λούσιμο των μαλλιών. Εδώ είναι οι πιο δημοφιλείς από αυτές.

ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ

Όλοι όσοι γνωρίζουν τις διάφορες [μεθόδους πλυσίματος των μαλλιών] γνωρίζουν ότι τα μαλλιά μπορούν να πλυθούν μόνο με μαλακτικό. Αυτή η μέθοδος (που ονομάζεται επίσης co-wash) συνιστάται σε εκείνους των οποίων τα μαλλιά είναι αφυδατωμένα, κατεστραμμένα ή σγουρά - ένα μαλακτικό περιέχει μόνο ήπια απορρυπαντικά που έχουν ως κύριο στόχο να αφήσουν τις τρίχες περιποιημένες. Ταυτόχρονα, αυτό το προϊόν καθαρίζει τα μαλλιά χωρίς να τα αφήνει ξηρά ή μπερδεμένα. Παρ' όλα αυτά, αυτός ο τρόπος λούσης των μαλλιών χωρίς σαμπουάν μπορεί να εντείνει το πρόβλημα του λιπαρού τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, δεν πρέπει να πραγματοποιείται συχνότερα από 2-4 φορές την εβδομάδα.

ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΕΛΑΙΑ

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα μέθοδος είναι το λούσιμο των μαλλιών με έλαια, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο διαδεδομένη. Παρόλα αυτά, αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο, επειδή τα λιπαρά έλαια είναι απίστευτα καλά στο να συλλέγουν άλλες λιπαρές ακαθαρσίες και - χάρη σε αυτή την ιδιότητα - να καθαρίζουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Τίθεται όμως ένα ερώτημα, και συγκεκριμένα, πώς να αφαιρέσετε το λάδι από το κεφάλι; Θεωρητικά, αν χρησιμοποιήσουμε μια μικρή ποσότητα από ένα έλαιο που απορροφάται καλά (π.χ. jojoba, inca inchi ή αμύγδαλο), τότε δεν χρειάζεται να το ξεπλύνουμε, αφού δεν αφήνει τα μαλλιά επιβαρυμένα. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να το γαλακτωματοποιήσουμε με ένα μαλακτικό.

ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ

Η πιο περίεργη μέθοδος No Poo είναι η χρήση μόνο νερού (μια μέθοδος που ονομάζεται 'water only'). Είναι αποτελεσματικό το λούσιμο των μαλλιών χωρίς τη χρήση καλλυντικών ή φυσικών ουσιών; Πράγματι, παλιά οι άνθρωποι έπλεναν τα μαλλιά με νερό από ποτάμι και κανείς δεν παραπονιόταν ότι είχε πιτυρίδα, λιπαρά μαλλιά ή ότι παρατηρούσε τα πρώτα σημάδια φαλάκρας. Ωστόσο, το σημερινό νερό είναι πιο σκληρό και χλωριωμένο και τα μαλλιά είναι επικαλυμμένα με άλλους τύπους ακαθαρσιών - οι τοξίνες, τα καυσαέρια και η περίσσεια σμηγματόρροιας είναι δύσκολο να απομακρυνθούν χρησιμοποιώντας μόνο νερό. Παρόλα αυτά, δεν μπορείτε να κατηγορηθείτε για την προσπάθειά σας. Σίγουρα, το λούσιμο των μαλλιών χρησιμοποιώντας μόνο νερό δεν θα σας κάνει κακό και μπορεί να σας επιτρέψει να τα φρεσκάρετε, για παράδειγμα, ανάμεσα σε ένα σωστό λούσιμο μαλλιών.

ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙ

Ενώ συζητάμε το θέμα του No Poo πλυσίματος μαλλιών, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε να αναφέρουμε το σαπούνι. Εξάλλου, τα φυσικά σαπούνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τον καθαρισμό του σώματος αλλά και των μαλλιών. Σε ποιους τύπους σαπουνιών θα πρέπει να απευθυνθεί ένας υποστηρικτής της μεθόδου No Poo;

  • Σαπούνι υδροξειδίου του καλίου - πρόκειται για έναν συνδυασμό αλάτων καλίου, γλυκερίνης, κιτρικού οξέος και άλλων, ωστόσο στερείται συνθετικών χρωστικών, αρωμάτων και συντηρητικών. Είναι αντισηπτικό, επιταχύνει την αναγέννηση και διαλύεται εύκολα στο νερό. Βέβαια, είναι πολύ καλό στον καθαρισμό των μαλλιών.
  • Σαπούνι με βάση τα έλαια - πρόκειται για σαπούνι με βάση το ελαιόλαδο (όπως το σαπούνι Καστίλλης ή το σαπούνι Μασσαλίας) ή ένα μείγμα ελαίων (όπως το μαύρο αφρικανικό σαπούνι από λάδι καρύδας και φοινικέλαιο σε συνδυασμό με [βούτυρο καριτέ] και σπόρους κακάο). Παρουσιάζει αντιβακτηριακές και λιπαντικές ιδιότητες, επομένως το σαπούνι με βάση το λάδι συνιστάται για το λούσιμο των μαλλιών που είναι επιρρεπή στην πιτυρίδα.
  • Σαπούνι από βότανα - πρόκειται για φυτικό σαπούνι που παρασκευάζεται από επιλεγμένα βότανα, όπως καλαμών, εκουιζέτο, κολλιτσίδα, χαμομήλι, τσουκνίδα ή νερό αμαμελίδας. Αυτός ο τύπος σαπουνιού χρησιμεύει καλά ως μέσο καθαρισμού για λιπαρά μαλλιά και ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής.
  • Σαπούνι με θείο - είναι εμπλουτισμένο με 3-5% θείο το οποίο εμφανίζει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο των λιπαρών μαλλιών. Επίσης, αναγνωρίζεται ως μια φυσική και πιο υγιεινή εναλλακτική λύση σε ένα σαμπουάν για την πιτυρίδα.

ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ

Μια αρκετά αμφιλεγόμενη μέθοδος πλυσίματος των μαλλιών χωρίς σαμπουάν είναι ο καθαρισμός των τριχών με μαγειρική σόδα. Φυσικά, η μέθοδος αυτή έχει τόσους υποστηρικτές όσο και αντιπάλους. Ωστόσο, αξίζει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το σπιτικό σαμπουάν δεν είναι δύσκολο να παρασκευαστεί - το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδυάσετε μαγειρική σόδα με νερό. Τώρα, μπορείτε να εφαρμόσετε το μείγμα στα μαλλιά και να συνεχίσετε να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για 2-3 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για καθαρισμό, απολύμανση και αναζωογόνηση. Επίσης, είναι αντιβακτηριακή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ!

Το pH της μαγειρικής σόδας είναι βασικό, το οποίο μπορεί να μην είναι ευεργετικό για το φυσικά όξινο τριχωτό της κεφαλής - [το pH των μαλλιών] θα διαταραχθεί. Για το λόγο αυτό, κάθε λούσιμο των μαλλιών με μαγειρική σόδα θα πρέπει να ακολουθείται από όξινο ξέβγαλμα μαλλιών.

ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΖΥΘΟΔΟΣΟΔΑ

Κατά τη συζήτηση του θέματος του φυσικού λουσίματος των μαλλιών, ιδιαίτερη θέση πρέπει να δοθεί στους διάφορους τύπους αφεψημάτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά ως εναλλακτικές λύσεις συνθετικών σαμπουάν. Το θέμα όμως είναι να βρείτε φυτά που περιέχουν σαπωνίνες, οι οποίες είναι μια φυσική ένωση πλύσης που απελευθερώνεται υπό την επίδραση της θερμότητας. Μεταξύ άλλων είναι η αψιθιά, η τσουκνίδα, η καλέντουλα, η αλόη, η γλυκόριζα, η τριγωνέλλα, το σύμφυτο, ο κισσός, το βαλσαμόχορτο, το yerba mate (γένος πουρνάρι), το ginseng, το λινάρι, το μαύρο κύμινο και πολλά άλλα.

Φυσικά, θα μπορούσατε να πειραματιστείτε λίγο ή να δοκιμάσετε μία από τις δύο πιο δημοφιλείς ιδέες για το λούσιμο μαλλιών με οικολογικά αφεψήματα.

  • Σαπουνοκάρυδο (soapberries) - η προετοιμασία ενός αφεψήματος σαπουνοκάρυδου είναι εύκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Βάλτε 7-8 καρύδια σε 0,5 λίτρο νερό και κρατήστε τα σε βρασμό για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ρίξτε το παρασκεύασμα σε ένα μπουκάλι και ανακινήστε το για να δημιουργηθεί αφρός. Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στο λούσιμο των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας με το παρασκεύασμα σαπουνόκαρπου. Αυτό το παρασκεύασμα σαπουνόκαρπου πρέπει να παραμείνει στα μαλλιά για τουλάχιστον μερικά λεπτά.
  • Παρασκεύασμα σαπουνόχορτου - παρόμοιες ιδιότητες έχει η ρίζα του σαπουνόχορτου. Για την παρασκευή του χρειάζεστε 2 κουταλιές σαπουνόχορτου που πρέπει να καλυφθεί με 2 ποτήρια νερό. Βράστε το για 5 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Αυτός ο τύπος αφεψήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικό σαμπουάν για να πλένετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Παρά τις πιο δημοφιλείς μεθόδους No Poo, υπάρχουν μερικές δεκάδες ιδέες για το πώς να αντικαταστήσετε ένα συνθετικό σαμπουάν. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τις μεθόδους που εμφανίζονται πιο συχνά σε διαδικτυακά φόρουμ και σε οδηγούς περιποίησης μαλλιών.

Πλύσιμο μαλλιών με αλεύρι - το κανονικό αλεύρι είναι πηγή σαπωνινών, οι οποίες είναι ήπιοι παράγοντες πλύσης που προέρχονται κατευθείαν από τη φύση. Το αλεύρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός σπιτικού ξηρού σαμπουάν, ενώ σε συνδυασμό με νερό (3-4 κουταλιές αλεύρι για 125 ml ζεστό νερό) αποκτάτε μια πάστα πλύσης μαλλιών. Ποιο αλεύρι είναι το καλύτερο για να πλύνετε τα μαλλιά σας; Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να προτιμήσετε το αλεύρι σίκαλης, το γραμμάριο αλεύρι, το αλεύρι καλαμποκιού, το αλεύρι από φαγόπυρο και το αλεύρι βρώμης.

  • Πλύσιμο μαλλιών με άργιλο - οι άργιλοι είναι φυσικές ουσίες γνωστές για τις καθαριστικές τους ιδιότητες. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για να ετοιμάσετε μια μάσκα προσώπου αλλά και μάσκα καθαρισμού μαλλιών που θα απορροφήσει αβίαστα τις ακαθαρσίες από τις τρίχες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλους τους τύπους αργίλων που πρέπει να συνδυαστούν με νερό και να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για αρκετά λεπτά. Τα μαλλιά θα είναι καθαρά αφού τα ξεπλύνετε τον άργιλο.
  • Πλύσιμο μαλλιών με κρόκο αυγού - αν και το σαμπουάν αυγού είναι δημοφιλές, λίγοι γνωρίζουν ότι ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να παρασκευαστεί στο σπίτι. Μόνο ένα αυγό, μισός χυμός λεμονιού και μερικές κουταλιές από το αγαπημένο σας λάδι/μαλακτικό είναι ό,τι χρειάζεται. Το σπιτικό σαμπουάν με αυγό είναι έτοιμο αφού συνδυάσετε όλα τα συστατικά. Το λούσιμο των μαλλιών με κρόκο αυγού δεν είναι μόνο αποτελεσματικό αλλά επιπλέον μοιράζεται κοινές ιδιότητες με τη μάσκα αναγέννησης. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση αυτής της μεθόδου μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα, επειδή ο κρόκος αυγού είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες που μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβείς για τα μαλλιά αν χρησιμοποιηθούν σε υπερβολικό βαθμό.
  • Πλύσιμο μαλλιών με αλισίβα - ως εναλλακτική λύση για σαμπουάν μπορείτε επίσης να στραφείτε σε ένα μείγμα στάχτη και νερού, δηλαδή αλισίβα, που αναγνωρίζεται ως φιλικό προς το περιβάλλον καθαριστικό μέσο. Πράγματι, το πλύσιμο των μαλλιών με στάχτη μπορεί να ακούγεται παράξενη ιδέα, αλλά είναι πραγματικά αποτελεσματική. Πώς παρασκευάζεται η αλισίβα; Η γρήγορη εκδοχή απαιτεί την ανάμειξη της τέφρας ξύλου με νερό για να αποκτήσει μια σύσταση που μοιάζει με κρέμα- όταν γίνεται μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, λειτουργεί σαν σαμπουάν. Αν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να γεμίσετε τα 2/3 ενός δοχείου με στάχτη, να προσθέσετε νερό, να το ανακατέψετε και να το αφήσετε στην άκρη. Μετά από 3 ημέρες θα παρατηρήσετε ένα σαπουνώδες υγρό να συγκεντρώνεται στην κορυφή, το οποίο είναι η συνήθης αλισίβα που θα θέλατε να αποκτήσετε.
  • Πλύσιμο μαλλιών με Shikakai - Το Shikakai είναι μια σκόνη για το πλύσιμο των μαλλιών που λαμβάνεται από τα καρύδια Hindu (Acacia concinna) και είναι, φυσικά, πλούσια σε σαπωνίνες. Μπορείτε να το αγοράσετε από το διαδίκτυο, ωστόσο αξίζει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα και την προέλευση του προϊόντος. Το πλύσιμο των μαλλιών με Shikakai απαιτεί την ανάμειξη της σκόνης είτε με νερό είτε με τζελ αλόης. Μόλις η σύσταση είναι σωστή, μπορείτε να εφαρμόσετε το μείγμα στο κεφάλι, να κάνετε μασάζ και να ξεπλύνετε. Αυτό το είδος σαμπουάν δεν καθαρίζει μόνο, αλλά αντιμετωπίζει και την πιτυρίδα καθώς και αφήνει τα μαλλιά απαλά και ελαστικά.
  • Πλύσιμο μαλλιών με γυναικείο καθαριστικό - ένα κανονικό γυναικείο καθαριστικό είναι φιλικό προς το τριχωτό της κεφαλής και απαλό, επειδή δεν περιέχει απορρυπαντικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στα σαμπουάν του εμπορίου, ειδικά επειδή αφρίζει πολύ καλά.

Πλύσιμο Μαλλιών Χωρίς Σαμπουάν - Προβλήματα

Η μετάβαση σε φυσικές μεθόδους λούσης των μαλλιών αποτελεί πρόκληση. Αν και δεν είναι εύκολο να παραιτηθείτε από αυτό το ευχάριστα μυρωδάτο σαμπουάν που σας δίνει την εντύπωση της υπερκαθαριότητας, σίγουρα αξίζει να προσπαθήσετε να το κάνετε. Ποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν αποφασίσετε να πλύνετε τα μαλλιά σας με τη μέθοδο No Poo;

  1. Η εντύπωση ότι έχετε βρώμικα μαλλιά - τα απορρυπαντικά που διαθέτει ένα συνθετικό σαμπουάν λειτουργούν σαν ένα λειαντικό φύλλο που αφαιρεί τα πάντα από τα μαλλιά: τα υπολείμματα των καλλυντικών, τη βρωμιά, τις τοξίνες, ακόμη και το φυσικό στρώμα λιπιδίων. Καμία από τις οικολογικές μεθόδους λούσης των μαλλιών δεν παράγει τόσο δραστικά αποτελέσματα, επομένως μετά την επιλογή ενός εναλλακτικού τρόπου λούσης των μαλλιών μπορεί να έχουμε την εντύπωση ότι τα μαλλιά μας δεν είναι καθαρά και μάλιστα βαρύτερα από το κανονικό.
  2. Λιγότερο ευκολοχτένιστα και όχι και τόσο όμορφα μαλλιά - η πλειοψηφία των εμπορικών σαμπουάν διαθέτει πρόσθετες βελτιωτικές ουσίες που χαρίζουν στα μαλλιά απαλότητα (π.χ. σιλικόνες). Προφανώς, οι φυσικές εναλλακτικές λύσεις δεν διαθέτουν τέτοιες ουσίες, επομένως τη στιγμή που παραιτείστε από τη χρήση ενός κανονικού σαμπουάν, τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν τραχιά, ματ, να ξεμπερδεύονται δύσκολα και ατίθασα. Παρόλα αυτά, αυτό είναι μόνο μια μεταβατική φάση που τελειώνει μόλις ομαλοποιηθεί η ισορροπία των υδρολιπιδίων.
  3. Ερεθισμοί και πιτυρίδα - μετά την αντικατάσταση ενός συνθετικού σαμπουάν με κάτι πιο οικολογικό, το δέρμα μπορεί να ερεθιστεί και να προσβληθεί από πιτυρίδα. Αυτό είναι η επίπτωση της τάσης του τριχωτού της κεφαλής να παράγει τεράστιες ποσότητες σμήγματος που κανονικά απομακρύνονταν από ένα σαμπουάν και τώρα παραμένουν στο κεφάλι. Πρόκειται επίσης για μια μεταβατική φάση: [η πιτυρίδα], οι ερεθισμοί και τα λιπαρά μαλλιά θα υποχωρήσουν λίγο μετά την ανάκτηση της ισορροπίας των σμηγματογόνων αδένων και την αναδόμηση του υδρολιπιδικού φραγμού.
  4. Πιο απαιτητικός τρόπος πλυσίματος των μαλλιών - το πλύσιμο των μαλλιών με ένα κανονικό σαμπουάν διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, επειδή αφρίζει καλά, κατανέμεται εύκολα στα μαλλιά και απομακρύνεται γρήγορα. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για τις φυσικές μεθόδους No Poo, επειδή η διαδικασία διαρκεί περισσότερο. Για παράδειγμα, πρέπει να ετοιμάσετε ένα σπιτικό σαμπουάν (π.χ. μείγμα από μπέικιν πάουντερ ή παρασκεύασμα σαπουνόχορτου) το οποίο δεν αφρίζει καλά και είναι πιο δύσκολο να διανεμηθεί ομοιόμορφα στα μαλλιά. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, το πλύσιμο των μαλλιών No Poo μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι συνήθως.

Μια καλή συμβουλή!

Μην αποθαρρύνεστε! Πράγματι, η περίοδος μεταξύ της παραίτησης από τη χρήση ενός συνθετικού σαμπουάν και της αποκατάστασης της ισορροπίας στο τριχωτό της κεφαλής τυχαίνει να είναι αποθαρρυντική, αλλά σίγουρα αξίζει να την περάσετε. Το λούσιμο των μαλλιών χωρίς τη χρήση σαμπουάν είναι φθηνότερο, πιο φυσικό και προσφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη στα μαλλιά. Δοκιμάστε το!

[INFOGRAFIKA 1]

Ξέρετε, γιατί
το λούσιμο των μαλλιών χωρίς σαμπουάν είναι ευεργετικό;

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ "NO POO"

1. Αποκαθιστά τη φυσική ικανότητα αυτοκαθαρισμού.
2. Αποτρέπει την αφυδάτωση των μαλλιών.
3. Ελαχιστοποιεί τους ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής.
4. Ρυθμίζει την ισορροπία οξέων-βάσεων (pH).
5. Ανακουφίζει τα συμπτώματα των δερματικών παθήσεων (π.χ. πιτυρίδα).
6. Προστατεύει από τη δυσμενή δράση που παρέχουν τα επιθετικά απορρυπαντικά.
7. Αφήνει τα μαλλιά απαλά.
8. Αποτρέπει τον στατικό ηλεκτρισμό και το μπέρδεμα.
9. Καταπολεμά την ψαλίδα.

[INFOGRAFIKA 2]

Πώς να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε σαμπουάν του εμπορίου και να απολαύσετε εντυπωσιακά μαλλιά;

ΠΕΝΤΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ "NO POO"

1. Ξεκινήστε με την εισαγωγή μιας μικρής αλλαγής, π.χ. εφαρμόστε ένα φυτικό σαμπουάν χωρίς SLS.
2. Χτενίστε τακτικά τα μαλλιά σας - αυτό είναι ένα προκαταρκτικό στάδιο καθαρισμού.
3. Δώστε χρόνο στα μαλλιά σας να αλλάξουν, μην αποθαρρυνθείτε πολύ γρήγορα.
4. Δοκιμάστε και ξαναδοκιμάστε διάφορες μεθόδους πλύσης μαλλιών No Poo.
5. Θυμηθείτε να οξύνετε τα μαλλιά με ένα ξέβγαλμα μαλλιών μετά από κάθε λούσιμο.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Αργανέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου