Μαλλιά Μεσαίου Πορώδους. Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε

Μαλλιά Μεσαίου Πορώδους. Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε

Το να το ορίσετε ως "φυσιολογικό" είναι λίγο υπερβολικά αισιόδοξο. Τα μαλλιά μεσαίου πορώδους έχουν επίσης τα προβλήματά τους που απέχουν πολύ από το να είναι φυσιολογικά, ειδικά όταν εκτίθενται σε ακατάλληλη και λανθασμένη φροντίδα. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζονται πολλά προβλήματα ταυτόχρονα, τα οποία επιδεινώνουν αμέσως την κατάσταση των μαλλιών και μεταβάλλουν την εμφάνισή τους σε αντιαισθητική. Πρόκειται για μαλλιά που ακροβατούν διαρκώς μεταξύ τέλειας εμφάνισης και αμφιλεγόμενης ομορφιάς. Ανακαλύψτε τα χαρακτηριστικά των μαλλιών μεσαίου πορώδους και μάθετε πώς να τα φροντίζετε σωστά.

Μαλλιά Μεσαίου Πορώδους: Προφίλ

Τα μαλλιά μεσαίου πορώδους μπορούν να περιγραφούν ως εγκλωβισμένα ανάμεσα σε βαριά/πυκνά μαλλιά χαμηλού πορώδους και σε έντονα κατεστραμμένα/αφυδατωμένα μαλλιά. Πώς μοιάζουν αυτά τα μαλλιά; Το πρώτο χαρακτηριστικό που πρέπει να αναφέρουμε είναι το στρώμα των επιδερμίδων που είναι ελαφρώς υπερυψωμένο. Δεύτερον, τα μαλλιά αυτά δεν είναι ενοχλητικά όσον αφορά τη φροντίδα τους, είναι εύκολα στο styling αλλά ταυτόχρονα πολύ ευμετάβλητα. Δυστυχώς, δεν χρειάζονται πολλά για να καταστραφεί η κατάσταση των μαλλιών μεσαίου πορώδους.

Είναι χαρακτηριστικό για τα μαλλιά μεσαίου πορώδους να είναι "σε κακή κατάσταση" επειδή οι βολβοί τους αποδυναμώνονται γρήγορα. Κατά συνέπεια, τα μαλλιά μπορεί να πέσουν και να σταματήσουν να φυτρώνουν εντελώς. Για να το θέσουμε διαφορετικά, τα μαλλιά μεσαίου πορώδους είναι ένα βήμα μακριά από το να βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Τα μαλλιά αυτά είναι λεπτά, γεγονός που μεταφράζεται σε πραγματικά κακή εσωτερική δομή κερατίνης - η ακατάλληλη φροντίδα σε συνδυασμό με την έλλειψη προστασίας είναι το μόνο που χρειάζεται για να καταστραφούν εντελώς τα μαλλιά μεσαίου πορώδους.

Όταν τοποθετούνται κάτω από μικροσκόπιο, μπορεί να παρατηρηθεί ότι τα επιδερμικά μόρια των μαλλιών μεσαίου πορώδους είναι υπερυψωμένα. Αυτό ανοίγει τη δυνατότητα σε όλους τους εξωτερικούς παράγοντες να εισχωρήσουν στις δομές της τρίχας και να επιδεινώσουν σταδιακά την κατάστασή της. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά αυτά χρειάζονται άμεση ενίσχυση. Επιπλέον, η διαταραγμένη ισορροπία οξέων-βάσεων στο τριχωτό της κεφαλής έχει ως αποτέλεσμα λιπαρά και αραιά μαλλιά που στερούνται όγκου και σώματος. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συνοδευτεί από υγρή πιτυρίδα.

Στην πραγματικότητα, τα μαλλιά μεσαίου πορώδους είναι αρκετά προβληματικά. Είναι πραγματικά εύκολο να επιδεινωθεί η κατάστασή τους, γεγονός που καθιστά τα μαλλιά ματ, τραχιά, φριζαριστά, στερημένα από λάμψη, δύσκολα στο styling και οδυνηρά δύσκολα στο ξεμπέρδεμα. Αξίζει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι τα προϊόντα styling μαλλιών συμβάλλουν επιπλέον στην επιδείνωση της κατάστασης των μαλλιών μεσαίου πορώδους. Αναμφίβολα, σε αυτόν τον τύπο μαλλιών πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Είναι δεδομένο ότι η μελλοντική κατάσταση των μαλλιών μεσαίου πορώδους εξαρτάται από εσάς και το είδος φροντίδας που τους παρέχετε σήμερα.

Φροντίδα Μαλλιών Μεσαίου Πορώδους

Τα μαλλιά μεσαίου πορώδους απαιτούν ενδυνάμωση και βαθιά θρέψη σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των πιθανών βλαβών. Και αυτό ισχύει κυρίως για τις άκρες των μαλλιών και τα μεσαία μήκη. Προτείνεται να καταφύγετε σε ένα σαμπουάν, λάδι ή μαλακτικό για το τριχωτό της κεφαλής που ρυθμίζει τη λειτουργία των λιπαρών αδένων, εξασφαλίζει την αναγέννηση της τρίχας και ενισχύει το φυσικό προστατευτικό στρώμα της τρίχας.

Επιπλέον, τα μαλλιά μεσαίου πορώδους πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφριά καλλυντικά που δεν επιβαρύνουν τις τρίχες. Για το λόγο αυτό, μια καλή λύση προσφέρουν τα hair mist, τα φυτικά αποστάγματα και τα μαλακτικά σπρέι.

Επιπλέον, τα μαλλιά αυτά πρέπει να περιποιούνται τακτικά με μαλακτικά που περιέχουν πρωτεΐνες, [μαλακτικές ουσίες] και ελαφριές, πτητικές σιλικόνες (κυκλοεξασιλοξάνη, κυκλομεθικόνη, κυκλοτετρασιλοξάνη, συμπολυόλη διμεθικόνης, συμπολυόλη λαουρυλομεθικόνης). Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε καλή χρήση διαφόρων τύπων ενυδατικών μασκών που περιέχουν π.χ. αλόη, υαλουρονικό οξύ, ουρία και άλλες ενυδατικές ουσίες.

Μία από τις καλύτερες θεραπείες ομορφιάς για τα μαλλιά μέσου πορώδους είναι η περιποίηση των μαλλιών με έλαια. Για το λόγο αυτό, προτείνεται η εφαρμογή φυσικών ελαίων στα μαλλιά μία φορά την εβδομάδα, ιδανικά αν πραγματοποιείται με τα έλαια που περιέχουν ωμέγα-7 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα.

Δεδομένου ότι τα μαλλιά μεσαίου πορώδους είναι συχνά ευερέθιστα, είναι ο συγκεκριμένος τύπος μαλλιών που αποδυναμώνεται κατά τη διάρκεια του... ύπνου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τρίχες τρίβονται στη μαξιλαροθήκη και τραβιούνται όσο είμαστε ξαπλωμένοι πάνω τους. Για το λόγο αυτό, είναι καλή ιδέα να πιάνετε τα μαλλιά σας σε χαλαρό κότσο ή πλεξούδα την ώρα του ύπνου.

Τα μαλλιά μεσαίου πορώδους πρέπει να ξεμπερδεύονται χάρη σε είτε με μια λεπτή βούρτσα με φυσικό τρίχωμα είτε με μια χτένα με μεγάλα δόντια. Όσον αφορά το στέγνωμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλιαρό ρεύμα αέρα από ένα πιστολάκι μαλλιών. Εξομαλύνει την επιδερμίδα των μαλλιών και αφήνει τις τρίχες λαμπερές. Θυμηθείτε επίσης να κόβετε τακτικά τις άκρες των μαλλιών, καθώς αυτό είναι το πιο εύθραυστο μέρος των μαλλιών μεσαίου πορώδους.

Σαμπουάν για Μαλλιά Μεσαίου Πορώδους

Κατά την επιλογή ενός σαμπουάν για μαλλιά μεσαίου πορώδους θα πρέπει να εστιάσετε στον τύπο της τρίχας σας και να το ταιριάξετε, για παράδειγμα, με τον τύπο των μπούκλων ή το πόσο λιπαρά είναι τα μαλλιά σας. Επιπλέον, το εν λόγω σαμπουάν θα πρέπει να μην είναι υπερβολικά επιβαρυντικό. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε ένα άχρωμο σαμπουάν αντί για ένα γαλακτώδες και παχύρρευστο που προορίζεται για μαλλιά υψηλού πορώδους.

Μαλακτικό για Μαλλιά Μεσαίου Πορώδους

Πρώτα απ' όλα, ένα μαλακτικό για μαλλιά μεσαίου πορώδους πρέπει να είναι ελαφρύ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιβαρύνει υπερβολικά τα μαλλιά ή να αφήνει ένα λιπαρό φιλμ στις τρίχες. Αυτός ο τύπος μαλλιών θέλει να εφοδιάζεται με νερό και να προστατεύεται από τις μηχανικές φθορές. Ως εκ τούτου, θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε ένα μαλακτικό που περιέχει ενυδατικούς παράγοντες και αρκετά μαλακτικά. Ένα άλλο βασικό στοιχείο της φροντίδας των μαλλιών μεσαίου πορώδους είναι η προστασία των άκρων των μαλλιών. Για το λόγο αυτό, μην παραλείπετε να εφαρμόζετε ειδικούς ορούς ή ένα υψηλής ποιότητας λάδι μαλλιών.

Επιπλέον, αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά, επιλέξτε ένα κοντίσιονερ σε μορφή σπρέι ή ένα ελαφρύ leave-in hair mist. Ένα τέτοιο καλλυντικό προστατεύει και λειαίνει τα μαλλιά χωρίς να τα επιβαρύνει υπερβολικά.

Εντατικοποιήστε τη φροντίδα των μαλλιών σας μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας μια μάσκα που καθαρίζει, θρέφει και δυναμώνει τις τρίχες, αφήνοντάς τες πιο όμορφες. Χάρη στη Nanoil, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις κορυφαίας ποιότητας μάσκες μαλλιών που βασίζονται σε συστατικά απαραίτητα για τα μαλλιά μεσαίου πορώδους. Μεταμορφώστε τις τρίχες σας με μια μάσκα υγρού μεταξιού ή δοκιμάστε την ισχυρή μάσκα μαλλιών με έλαιο αργκάν.

Έλαια για Μαλλιά Μεσαίου Πορώδους

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο άξονας των μαλλιών μεσαίου πορώδους καλύπτεται από πετσάκια που είναι ελαφρώς ανασηκωμένα. Με βάση αυτό, τα έλαια που χρησιμοποιούνται για την περιποίηση τέτοιων μαλλιών θα πρέπει να αποτελούνται από μόρια μεσαίου μεγέθους. Αναζητήστε εκείνα των οποίων η σύνθεση κυριαρχείται από ωμέγα-7 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα. Το καλύτερο μείγμα τέτοιων ελαίων είναι το [Nanoil για Μαλλιά Μεσαίου Πορώδους].

Έλαια και Καλλυντικά Βούτυρα που Συνιστώνται για Μαλλιά Μεσαίου Πορώδους

  1. Έλαιο σπόρων Baobab - δημιουργεί ένα μικροσκοπικό φιλμ στα μαλλιά το οποίο αντισταθμίζει την απώλεια νερού. Αυτό το έλαιο καταπολεμά τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, λειαίνει τα μαλλιά και τα αφήνει λαμπερά.
  2. [Έλαιο Argan] - είναι η δύναμη των αντιοξειδωτικών που επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων. Προσφέρει προστασία από την υψηλή θερμοκρασία που παράγεται κατά τη διάρκεια του καυτού styling. Αναπλάθει σε βάθος τη δομή κερατίνης των αποδυναμωμένων μαλλιών.
  3. Έλαιο Jojoba - βασικά είναι ένα υγρό κερί που πιέζεται από ξηρούς καρπούς γκρίζου θάμνου (gray box bush). Θεωρείται μοναδικό λόγω της απίστευτα υψηλής περιεκτικότητας σε σκουαλένιο. Αποτρέπει τη λιπαρότητα των μαλλιών επιβραδύνοντας την παραγωγή σμήγματος. Καθαρίζει το δέρμα και θεραπεύει την πιτυρίδα. Ταυτόχρονα το έλαιο είναι καλό στη θρέψη, γεγονός που το καθιστά σωτήριο για τα αφυδατωμένα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.
  4. [Έλαιο Macadamia] - εισχωρεί στο τριχωτό της κεφαλής και στους θύλακες της τρίχας σε χρόνο μηδέν. Το έλαιο Macadamia κρίνεται αναντικατάστατο όταν πρόκειται για την περιποίηση μαλλιών μεσαίου πορώδους επειδή δεν βαραίνει τα μαλλιά αλλά ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, καταπραΰνει τους ερεθισμούς, περιποιείται, ενυδατώνει, μαλακώνει και αυξάνει την ελαστικότητα των μαλλιών.
  5. Έλαιο αβοκάντο - αναπληρώνει τα μαλλιά με νερό και εντείνει τη λάμψη τους. Περιγράφεται ως Έλαιο 7 Βιταμινών και είναι το καλύτερο μαλακτικό και πολυβιταμινούχο για τα μαλλιά. Λειαίνει τις ίνες των μαλλιών, αφήνει τις τρίχες λαμπερές, αποτρέπει το φριζάρισμα και την ευθραυστότητα. Αυξάνει τη διαχειρισιμότητα των μαλλιών.
  6. Έλαιο γλυκού αμυγδάλου - προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά, είναι λεπτό και απορροφάται εύκολα. Είναι γνωστό για την προσθήκη λάμψης στα ματ μαλλιά και την ανακούφιση του ερεθισμένου τριχωτού της κεφαλής. Το έλαιο γλυκού αμυγδάλου αποτελείται κατά 55% από ωμέγα-9 λιπαρά οξέα. Η βιταμίνη Β που περιέχει αυτό το έλαιο είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της διαδικασίας της σωστής ανάπτυξης των μαλλιών.
  7. Έλαιο ρυζιού - διαθέτει ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, μαγγάνιο, σίδηρο, φυτικές ίνες καθώς και βιταμίνη Ε και Κ. Είναι ιδιαίτερα πολύτιμο λόγω της υψηλής συγκέντρωσης φυτοστερολών, τοκοφερολών και γ-ορυζανόλης, οι οποίες είναι ουσίες που επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων και του τριχωτού της κεφαλής και αποτρέπουν την τριχόπτωση.
  8. Έλαιο σπόρων σταφυλιού - διαθέτει καταπραϋντικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Αυτό το έλαιο αντιμετωπίζει την πιτυρίδα, την ψωρίαση, την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και το λιπαρό τριχωτό της κεφαλής. Προστατεύει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από την ηλιακή ακτινοβολία, τη χημική και μηχανική φθορά, καθώς και από τις συχνές κομμωτικές επεξεργασίες (π.χ. βαφή, πιστολάκι και ίσιωμα).
  9. Έλαιο ιπποφαούς - διαθέτει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, παλμιτολεϊκό οξύ (ω-7) και τανίνες, φλαβονοειδή, βόριο, μαγγάνιο και βιταμίνες Α, C και Κ. Αυτό το έλαιο διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και ενισχύει τους δεσμούς στα μαλλιά που κατά συνέπεια κερδίζουν ελαστικότητα και καθίστανται εύκολα στο styling. Το έλαιο ιπποφαούς επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, αναπληρώνει τις τρίχες με νερό, περιποιείται και θρέφει.

Ποια Άλλα Πράγματα Αρέσουν στα Μαλλιά Μεσαίου Πορώδους;

  • Κερατίνη - η οποία είναι ένα φυσικό συστατικό των μαλλιών. Είναι καλή ιδέα να περιποιείστε τα μαλλιά με μάσκα κερατίνης μία ή δύο φορές το μήνα. Αυτό θα γεμίσει όλα τα κενά στη δομή της τρίχας και θα διορθώσει τις μικροζημιές.
  • Υαλουρονικό οξύ - δεν ενυδατώνει μόνο, λειαίνει τα μαλλιά και προστατεύει από τη φθορά. Το υαλουρονικό οξύ κάνει επίσης τα μαλλιά κομψά και γεμάτα λάμψη. Επιπλέον, βοηθά στη διόρθωση όλων των κενών στη δομή των μαλλιών, φροντίζει το τριχωτό της κεφαλής προστατεύοντάς το από την αφυδάτωση και τους ερεθισμούς.
  • Φρουκτόζη - είναι απλό σάκχαρο που χρησιμοποιείται συνήθως στη βιομηχανία τροφίμων. Η φρουκτόζη είναι ιδανική για να περιποιηθείτε τα μαλλιά μεσαίου πορώδους, επειδή ενυδατώνει και ταυτόχρονα ενισχύει τις τρίχες και προστατεύει από τη φθορά. Αξίζει να θυμάστε ότι αυτή η "γλυκιά" ουσία συνδέεται με ένα από τα συστατικά της τρίχας - την κερατίνη - οπότε είναι καλή στην αναγέννηση και την ενίσχυση. Χάρη στη φρουκτόζη, τα μαλλιά μεσαίου πορώδους γίνονται δυνατά και το επιφανειακό στρώμα τους αναδομείται αισθητά.
  • Πρωτεΐνες μεταξιού - θρέφουν την τρίχα, ενυδατώνουν και περιποιούνται τις άκρες των μαλλιών. Οι πρωτεΐνες μεταξιού είναι υπεύθυνες για τη λάμψη και την ωραία όψη των μαλλιών. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες επικαλύπτουν τα μαλλιά με μικροσκοπικό φιλμ που προστατεύει κυρίως από την αφυδάτωση και αναπλάθει τις τρίχες. Επίσης, αποτρέπει το φριζάρισμα και τον στατικό ηλεκτρισμό.
  • Ξύδι από βατόμουρο ή μήλο (με τη μορφή ξεβγάλματος μαλλιών) - βοηθά στο κλείσιμο των υπερυψωμένων επιδερμίδων των μαλλιών, λειαίνει τα μαλλιά και αφήνει τις τρίχες να ανακτήσουν τη χαμένη τους λάμψη. Όταν πρόκειται για το τριχωτό της κεφαλής, αυτό καθαρίζεται και το επίπεδο pH του εξισορροπείται.
  • Αντηλιακά - Η προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB είναι ο πυρήνας της φροντίδας των μαλλιών μεσαίου πορώδους. Η ηλιακή ακτινοβολία ενθαρρύνει την ανύψωση της επιδερμίδας της τρίχας, η οποία οδηγεί σε βλάβη του φλοιού (εσωτερική δομή της τρίχας). Κατά συνέπεια, τα μαλλιά μεσαίου πορώδους μπορεί να αλλάξουν το πορώδες τους σε υψηλό, να γίνουν ξηρά και εύθραυστα, μπορεί να αρχίσουν να χάνουν την ελαστικότητα, την απαλότητα και τη λάμψη τους. Επιπλέον, γίνονται πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και οι άκρες τους σχίζονται εύκολα. Επίσης, οι βολβοί των μαλλιών γίνονται πιο αδύναμοι, γεγονός που μεταφράζεται σε εντονότερο πρόβλημα τριχόπτωσης. Τα μαλλιά μπορεί να σταματήσουν να αναπτύσσονται εντελώς. Ως εκ τούτου, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προτιμήστε τα φυσικά έλαια που προσφέρουν φυσικά φίλτρα UV. Μέσα στην ημέρα, περιποιηθείτε τις τούφες σας με ένα ελαφρύ λαδάκι μαλλιών με φίλτρο υψηλής αντηλιακής προστασίας.
  • Βιταμίνη Α (ρετινόλη) - ρυθμίζει το έργο των λιπαρών αδένων, καταπολεμά την πιτυρίδα, ενισχύει τα μαλλιά και προστατεύει το υδρολιπιδικό στρώμα του τριχωτού της κεφαλής.
  • Βιταμίνη Ε - κοινώς αποκαλούμενη "βιταμίνη της νεότητας", είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που επιβραδύνει τις διαδικασίες γήρανσης. Επιταχύνει την κυτταρική διαίρεση στον φλοιό της τρίχας, γεγονός που κάνει τα μαλλιά να αναπτύσσονται σωστά, να διατηρούν την καλή τους κατάσταση, να αναγεννώνται και να γίνονται ανθεκτικά στη φθορά.
  • Προβιταμίνη B₅ - βελτιώνει την εμφάνιση και την κατάσταση των μαλλιών, προστατεύει και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, προλαμβάνει τις φθορές και φροντίζει τις άκρες των μαλλιών.

Μαλλιά Μεσαίου Πορώδους - Πράγματα που Πρέπει να Αποφεύγονται

Τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά, τα οποία βαραίνουν γρήγορα, δεν ανέχονται τις βαριές και πυκνές μάσκες και τα κρεμώδη σαμπουάν που συσσωρεύονται στις ρίζες και ξεπλένονται δύσκολα από τα μαλλιά μεσαίου πορώδους. Η σύνθεση των καλλυντικών είναι εξίσου σημαντική. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι τα μαλλιά μεσαίου πορώδους μπορεί να αφυδατωθούν και να θαμπώσουν γρηγορότερα λόγω της επαφής τους με συνθετικές ουσίες στα σαμπουάν και στα μαλακτικά.

Τα συστατικά των σαμπουάν με τα οποία δεν τα πάνε καλά τα μαλλιά μεσαίου πορώδους είναι: μονοϋδροξυαλκοόλη (αφυδατώνει), σιλικόνες (μένουν στην τρίχα), ισχυρά καθαριστικά και συντηρητικά (ερεθίζουν).

Επίσης, προσπαθήστε να αποφεύγετε τις βαριές, κομεδογόνες και δύσκολα αφαιρούμενες σιλικόνες, όπως η σιμεθικόνη, η τριμεθικόνη, τα τριμεθυλοσιλοξυσιλικά. Επιπλέον, να ελέγχετε πάντα αν ένα συγκεκριμένο λάδι, μάσκα ή μαλακτικό που θέλετε να εφαρμόσετε είναι κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας. Στην περίπτωση των μαλλιών μεσαίου πορώδους, το ελαφρύ σημαίνει καλύτερο. Επομένως, χρησιμοποιήστε λίγα μόνο καλλυντικά που η ποιότητά τους είναι υψηλή και τα οποία λειτουργούν σε αρμονία με τη δομή των μαλλιών σας.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου