Μαλλιά Υψηλού Πορώδους. Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε

Μαλλιά Υψηλού Πορώδους. Τι Πρέπει Να Γνωρίζετε

Απορροφάνε το νερό και τις θρεπτικές ουσίες σαν σφουγγάρι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη υπόθεση η θρέψη τους. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί κοιτάζοντας τα μαλλιά υψηλού πορώδους, τα οποία είναι μια κατηγορία εξαιρετικά κατεστραμμένων μαλλιών. Τα μαλλιά υψηλού πορώδους είναι απίστευτα αδύναμα, εύθραυστα και ξηρά, ακόμη και σκληρά. Έχουν την τάση να φριζάρουν και επηρεάζονται εύκολα από τον στατικό ηλεκτρισμό. Aν τα μαλλιά σας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση - μάθετε πώς να τα αναπλάσετε και μάθετε ποια πράγματα πρέπει να αποφεύγετε.

Μαλλιά Υψηλού Πορώδους: Προφίλ

Το υψηλό πορώδες των μαλλιών ισοδυναμεί με το τελευταίο στάδιο της φθοράς τους. Αυτός ο τύπος μαλλιών είναι εύθραυστος, τραχύς, με ψαλίδα, ματ, αφυδατωμένος από το ύψος του αυτιού και κάτω, συχνά πολύ σκληρός και είτε ξεθωριασμένος λόγω του ήλιου είτε επειδή οι χρωστικές ουσίες ξεπλένονται γρήγορα. Επιπλέον, τα μαλλιά υψηλού πορώδους είναι συχνά [ιδιαίτερα ευαίσθητα]. Αυτό σημαίνει ότι έχουν την τάση να φθείρονται πιο γρήγορα. Συχνά, αρκεί μία μόνο χρήση σίδερου ή πιστολάκι μαλλιών για να σπάσουν οι θειούχες γέφυρες που βρίσκονται στις εσωτερικές δομές της τρίχας. Κατά συνέπεια, τα μαλλιά γίνονται απίστευτα ξηρά (δεν έχουν την ικανότητα να κλειδώνουν την υγρασία), τραχιά, εύθραυστα και σπάνε εύκολα.

Πώς μοιάζουν τα εξαιρετικά πορώδη μαλλιά; Η κατεστραμμένη κατάστασή τους αξίζει να αναλυθεί στο μικροσκόπιο για να το καταλάβετε καλύτερα. Θα διαπιστώσετε τότε ότι η επιφάνεια της τρίχας δεν είναι λεία. Τα επιδερμικά υφάσματα είναι ανασηκωμένα και ευρέως ανοιχτά και, επομένως, δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να προστατεύσει τις εσωτερικές δομές της τρίχας από τις τοξίνες, τη θερμοκρασία και τις επικίνδυνες ουσίες που παραδίδονται με κακώς προσαρμοσμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Τι Είναι Αυτό Που Κάνει Τα Μαλλιά Να Αυξάνουν Το Επίπεδο Πορώδους Τους;

Φυσικά, οι άνθρωποι δεν γεννιούνται από τη φύση τους με πολύ πορώδη μαλλιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρειάζεται ορισμένο χρονικό διάστημα για να αυξήσουν τα μαλλιά το πορώδες τους λόγω της συχνής έκθεσης σε βλαβερές διαδικασίες κομμωτικής, π.χ. λεύκανση ή περμανάντ. Επίσης, τα μαλλιά γίνονται πιο πορώδη εξαιτίας της ακατάλληλης φροντίδας. Τα ακατάλληλα καλλυντικά, η πολύωρη παραμονή σε κλιματιζόμενους χώρους, ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά, η χρήση πολύ σφιχτών χτενισμάτων και η έλλειψη κάθε είδους προστασίας (κλείδωμα) είναι οι άμεσοι παράγοντες που ευθύνονται για τη φθορά των μαλλιών.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση του πορώδους των μαλλιών είναι οι παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής και οι συστηματικές παθήσεις (π.χ. έλλειψη βιταμινών), οι ασθένειες και τα ισχυρά φάρμακα που αποδυναμώνουν τους βολβούς των μαλλιών. Φυσικά, η τάση για αφυδάτωση μπορεί να είναι κληρονομική. Αυτό επηρεάζει κυρίως τα σγουρά και φριζαρισμένα μαλλιά, καθώς η δομή τους εμποδίζει την ομοιόμορφη κατανομή του σμήγματος κατά μήκος του άξονα της τρίχας. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά στερούνται το φυσικό προστατευτικό στρώμα που εμποδίζει την απώλεια νερού. Ως εκ τούτου, η ακατάλληλη φροντίδα των μαλλιών καταστρέφει πρώτα το επιφανειακό στρώμα της τρίχας που αποτελείται από επιδερμίδα κερατίνης και στη συνέχεια επηρεάζει αρνητικά τις εσωτερικές δομές της τρίχας, που είναι ο φλοιός.

Φροντίδα Μαλλιών Υψηλού Πορώδους: Πώς να Φροντίσετε τα Ταλαιπωρημένα Μαλλιά;

Το κύριο ζήτημα που συνδέεται με τα μαλλιά υψηλού πορώδους δεν είναι η άθλια κατάστασή τους και η απόλυτη ανάγκη για την αναδόμηση των τριχών. Αυτό που κάνει πραγματικά προβληματική τη φροντίδα μαλλιών υψηλού πορώδους είναι η υπερευαισθησία τους στους εξωτερικούς παράγοντες. Πιο αναλυτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται πολλά για να αποδυναμωθεί η κατάσταση των τριχών, για παράδειγμα με το συχνό στέγνωμα με πιστολάκι. Ποια μέτρα πρέπει λοιπόν να ληφθούν για να παρέχεται η σωστή φροντίδα στα μαλλιά υψηλού πορώδους;

Πρώτα απ' όλα, τα μαλλιά με υψηλό πορώδες πρέπει να περιποιούνται με ήπια παρασκευάσματα, απαλλαγμένα από καταστροφικά απορρυπαντικά και ουσίες που μπορεί να επιδεινώσουν τη δομή της τρίχας. Η "απαλότητα" είναι, ας πούμε, η λέξη-κλειδί ολόκληρης της φροντίδας των μαλλιών υψηλού πορώδους.

Το πιο σημαντικό είναι να επιλέγετε προϊόντα περιποίησης μαλλιών που είναι ήπια, απαλλαγμένα από βαριές και ερεθιστικές σιλικόνες και άλλες κομεδογόνες ουσίες. Οι μονοϋδροξυαλκοόλες, οι οποίες είναι οι πιο βαρείς και βρίσκονται εύκολα σε πολυάριθμα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, αφυδατώνουν ταχύτερα τις υψηλής πορώδους και εύθραυστες τρίχες. Για το λόγο αυτό, πριν αποκτήσετε ένα προϊόν περιποίησης μαλλιών, σαρώστε τον κατάλογο των συστατικών για να εξαλείψετε τις ακόλουθες ουσίες: alcohol denat, βενζυλική αλκοόλη, αλκοόλη σιτηρών ή ισοπροπυλική IPA.

Αποφύγετε να εκθέτετε τα μαλλιά σας σε χημικές θεραπείες που διαταράσσουν την κατάσταση των μαλλιών: η λεύκανση και η βαφή επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση των μαλλιών. Επομένως, είναι σίγουρα καλύτερο να αποφύγετε τις συνθετικές βαφές ή τα λευκαντικά και να προτιμήσετε φυσικές φυτικές βαφές, όπως η χέννα.

Αντί για τις προαναφερθείσες διαδικασίες κομμωτικής, είναι σίγουρα καλύτερο να κάνετε θεραπεία μαλλιών με έλαια. Εξάλλου, πολλά από τα φυσικά έλαια δεν είναι μόνο ικανά να διορθώσουν τις εσωτερικές δομές της τρίχας και να ενισχύσουν τους βολβούς της τρίχας, αλλά και να εντείνουν το χρώμα των μαλλιών και να ενισχύσουν τη λάμψη τους. Επίσης, σε καθημερινή βάση προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε προστατευτικά mist και σπρέι μαλλιών που είναι εξειδικευμένα στα μαλλιά υψηλού πορώδους - ελαφριά και ταυτόχρονα γεμάτα δραστικές ουσίες που αφήνουν τα μαλλιά πιο δυνατά και θωρακισμένα απέναντι στους επιθετικούς εξωτερικούς παράγοντες. Ένα mist λαδιού για τα μαλλιά κάνει επίσης τη δουλειά του.

Η φροντίδα των μαλλιών με υψηλό πορώδες είναι μια ατελείωτη μάχη, όχι μόνο με την ξηρότητα και την καθόλου τέλεια εμφάνιση, αλλά και με τη μη απώλεια της ενυδάτωσης και της θρέψης των μαλλιών. Επομένως, κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια διαδικασία ομορφιάς, βάλτε τα δυνατά σας για να δημιουργήσετε το λεγόμενο κλείδωμα - μια προστατευτική επίστρωση (καλύτερα αν είναι φτιαγμένη από μαλακτικά) που εμποδίζει τα θρεπτικά συστατικά να δραπετεύσουν από τις εσωτερικές δομές της τρίχας.

Τα μαλλιά υψηλού πορώδους συμβαδίζουν με όλους τους τύπους θεραπειών κερατίνης, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για επαγγελματικές που πραγματοποιούνται σε κομμωτήριο ή για θεραπείες στο σπίτι και καλλυντικά με υψηλή περιεκτικότητα σε κερατίνη. Αυτή η πρωτεΐνη είναι ένα φυσικό συστατικό της τρίχας και γεμίζει αποτελεσματικά όλα τα κενά που έτυχε να εμφανιστούν στις δομές της. Με δεδομένο ότι οι άκρες των μαλλιών με υψηλό πορώδες καταστρέφονται σημαντικά, να έχετε κατά νου να θωρακίσετε αυτά τα μέρη της τρίχας είτε με λιπαρή και προστατευτική λανολίνη είτε με τον κατάλληλο ορό για τις άκρες των μαλλιών.

Εάν είναι δυνατόν, μειώστε τη χρήση του σεσουάρ και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Ωστόσο, αν το στέγνωμα με πιστολάκι είναι απαραίτητο, να εφαρμόζετε πάντα μαλακτικά ή λοσιόν προστασίας από τη θερμότητα. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το ρεύμα αέρα που παράγεται από αυτό το εργαλείο styling μαλλιών είναι χαμηλό, και καλύτερα αν χρησιμοποιείτε δροσερό ρεύμα αέρα, αφού είναι σε θέση να κλείσει την επιδερμίδα της τρίχας, να λειανίσει τα μαλλιά και να τα αφήσει λαμπερά.

Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να πλέξετε τα βρεγμένα μαλλιά σε πλεξούδα ή να τα τακτοποιήσετε σε χαλαρή αλογοουρά. Χάρη σε αυτό θα αποτρέψετε περαιτέρω φθορές και φριζάρισμα. Κάντε πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες μάσκες μαλλιών και μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε ξέπλυμα μαλλιών και τριχωτού της κεφαλής με ξύδι - θα αποκαταστήσει το pH του τριχωτού της κεφαλής και θα βοηθήσει την επιδερμίδα σας να κλείσει με φυσικό τρόπο. Μια άλλη άκρως ενδεδειγμένη μέθοδος που πρέπει να εφαρμόσετε είναι ο σωστός τρόπος [πλυσίματος των μαλλιών]: CSC ή SCSC. Συνοπτικά, και οι δύο μέθοδοι εξαρτώνται από τη χρήση διπλάσιας μερίδας ενός κοντίσιονερ κατά το λούσιμο των μαλλιών ή το διπλό λούσιμο σε συνδυασμό με εντατική θρεπτική περιποίηση που πραγματοποιείται με τη χρήση πλούσιων κοντίσιονερ που εμφανίζουν βαθιά αναπλαστικές ιδιότητες.

Αποδεικνύεται επίσης ευεργετική η εσωτερική ενίσχυση της τρίχας, η οποία μεταφράζεται σε πρόληψη της διατροφικής ανεπάρκειας και σε υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής. Τα μαλλιά με υψηλό πορώδες χρειάζονται πολλές πρωτεΐνες, βιταμίνες (κυρίως Α, Ε και Β5), μέταλλα (ψευδάργυρο, χαλκό, πυρίτιο) και αμινοξέα.

Προκειμένου να καταπολεμήσετε την υπερβολική φθορά των μαλλιών σας, κόβετε τακτικά τα μαλλιά σας (τουλάχιστον 4-6 φορές το χρόνο).

Σαμπουάν για Μαλλιά Υψηλού Πορώδους

Γνωρίζατε ότι όσον αφορά τη φροντίδα των μαλλιών με υψηλό πορώδες η συχνότητα λούσης των μαλλιών είναι καθοριστικής σημασίας; Επομένως, λούστε τα μόνο όταν οι τρίχες το χρειάζονται, αλλά μην το κάνετε πολύ συχνά, γιατί αυτό μπορεί να ενθαρρύνει την περαιτέρω αφυδάτωση. Μια στο τόσο, μπορείτε να καταφύγετε σε ένα απαλό παιδικό σαμπουάν. Δεν θρέφει ούτε καθαρίζει τα μαλλιά τόσο καλά όσο τα κανονικά σαμπουάν, ωστόσο, προσφέρει λεπτή φροντίδα που αποζητούν τα μαλλιά με υψηλό πορώδες.

Προτείνεται επίσης να δίνετε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο λούζετε τα μαλλιά. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να βασίζεται σε λεπτό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, αποφεύγοντας το τράβηγμα ή το ενεργητικό τρίψιμο των μαλλιών. Επίσης, δεν θα πρέπει να απλώνετε το σαμπουάν σε όλα τα μαλλιά. Αντ' αυτού, εφαρμόστε το μόνο στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ εξασφαλίζετε τις άκρες των μαλλιών με ένα μαλακτικό. Όσον αφορά το άπλωμα του αφρού, χρησιμοποιήστε μόνο χλιαρό νερό που κλείνει τα επιδερμικά μόρια των μαλλιών με υψηλό πορώδες. Τέλος, αυτός ο τύπος μαλλιών θα σας ευγνωμονεί αν τα λούζετε με γαλακτώδη, παχύρρευστα και πλούσια σε μαλακτικό σαμπουάν γεμάτα με ουσίες αναδόμησης.

Μαλακτικό για Μαλλιά Υψηλού Πορώδους

Τα μαλακτικά μαλλιών υψηλού πορώδους πρέπει να επικεντρώνονται στην αναδόμηση και τη βελτίωση της τρίχας. Αυτός ο τύπος μαλλιών είναι πολύ κατεστραμμένος, επομένως ακόμη και τα ευαίσθητα σιλικονούχα παρασκευάσματα εξυπηρετούν τον σκοπό τους - κυρίως στη φροντίδα της ψαλίδας. Τα μαλακτικά με πρωτεΐνη και οι ενυδατικές ουσίες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, καθώς η υπερβολική ποσότητά τους μπορεί να αποδυναμώσει τη δομή της τρίχας. Είναι καλύτερο να συνδυάζονται με λιπαρά μαλακτικά που μπορούν να διατηρήσουν ένα προστατευτικό στρώμα στα μαλλιά. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η υπερβολική ποσότητα φυτικών λοσιόν ή το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη δομή των μαλλιών, ειδικά αν το προϊόν διαθέτει πολύ λίγα μαλακτικά ή ευαίσθητες σιλικόνες.

Μία ή δύο φορές την εβδομάδα (αν τα μαλλιά σας είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένα), βρείτε χρόνο για μία εντατική θεραπεία επανόρθωσης. Οι μάσκες μαλλιών Nanoil είναι φτιαγμένες γι αυτό το σκοπό - επαγγελματικοί ενισχυτές με εύκολη χρήση στο σπίτι. Τα μαλλιά υψηλού πορώδους θα αγαπήσουν σίγουρα τη μάσκα αργκάν της Nanoil και το best-seller για ταλαιπωρημένες τρίχες: τη μάσκα με βάση την κερατίνη.

Έλαια για Μαλλιά Υψηλού Πορώδους

Τα μαλλιά με υψηλό πορώδες απαιτείται να περιποιούνται με έλαια σίγουρα πιο συχνά από άλλους τύπους μαλλιών. Γι αυτό, πραγματοποιήστε περιποίηση μαλλιών με έλαια ακόμη και κάθε 2-3 ημέρες μέχρι να παρατηρήσετε βελτίωση στην εμφάνιση και την κατάστασή τους. Το καλύτερο μείγμα καλά ισορροπημένων ελαίων που περιποιείται τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι το [Nanoil για Μαλλιά Υψηλού Πορώδους].

Οι άκρες των μαλλιών μπορούν να περιποιηθούν με μεμονωμένα καλλωπιστικά έλαια. Το πιο σημαντικό όμως είναι να χρησιμοποιείτε μόνο μη εξευγενισμένα και ψυχρής έκθλιψης έλαια.

Τα φυτικά έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-3 ή ωμέγα-6) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των υψηλά πορώδων μαλλιών. Αυτού του τύπου έλαια αποτελούνται από μόρια των οποίων το μέγεθος είναι αρκετά μεγάλο έτσι ώστε να προσαρμόζονται για να ταιριάζουν με τα ευρέως ανοιχτά επιδερμικά μόρια των μαλλιών υψηλού πορώδους.

Έλαια και Καλλυντικά Βούτυρα που Συνιστώνται για Μαλλιά Υψηλού Πορώδους

  • Έλαιο από σπόρους βαμβακιού - προστατεύει τις άκρες των μαλλιών, παρουσιάζει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες, ιδανικό για τη θεραπεία ξηρών μαλλιών με εξαιρετικά ταλαιπωρημένες άκρες.
  • Έλαιο λιναρόσπορου - περιέχει πολύτιμες βιταμίνες Β και Ε. Διεγείρει τις διαδικασίες αυτο-αναγέννησης της τρίχας και του βολβού και προστατεύει τα μαλλιά από την αραίωση, την ευθραυστότητα και την ψαλίδα, επιταχύνοντας την ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Έλαιο σπόρων σταφυλιού - ιδανικό για το καλοκαίρι, θωρακίζει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από την ηλιακή ακτινοβολία, τις χημικές και μηχανικές βλάβες και τις δυσμενείς επιπτώσεις των συχνών διαδικασιών κομμωτικής (βαφή, στέγνωμα με πιστολάκι, ίσιωμα).
  • Έλαιο από φύτρα σιταριού - εμφανίζει αναπλαστικές ιδιότητες, σταθεροποιεί τις εσωτερικές δομές της τρίχας, αναδομεί το φυσικό προστατευτικό περίβλημα της τρίχας, λειαίνει την επιφάνειά της και κλείνει τα επιδερμικά πετσάκια.
  • Έλαιο Maracuja - ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που παρουσιάζει αναζωογονητικές ιδιότητες. Θρέφει τα μαλλιά και ενισχύει την ελαστικότητά τους. Το έλαιο αφήνει τις τρίχες λαμπερές και προστατευμένες από την αστική ρύπανση. Επίσης, τιθασεύει τις ατίθασες τούφες και διευκολύνει το ξεμπέρδεμα. Το έλαιο Maracuja εξουδετερώνει το φριζάρισμα κάνοντας τα μαλλιά απαλά.
  • Έλαιο νυχτολούλουδου - βελτιώνει την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής, επηρεάζει θετικά το δέρμα και τα κύτταρα του βολβού της τρίχας. Επιπλέον, αποτρέπει την απώλεια νερού, απομακρύνει τις τοξίνες, απαλύνει τους ερεθισμούς και βοηθά στη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων.

Τι Άλλο Αρέσει Στα Μαλλιά Υψηλού Πορώδους;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοια μαλλιά απαιτούν να εκτίθενται σε μια σειρά από αναγεννητικές πρωτεΐνες και ουσίες που όχι μόνο προστατεύουν αλλά και αναδομούν τα μαλλιά καθώς και διατηρούν την ενυδάτωση. Οι ευεργετικές ουσίες με τις οποίες μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά υψηλού πορώδους είναι:

  • Κερατίνη - ένα φυσικό συστατικό της τρίχας που είναι υπεύθυνο για τη συμπλήρωση των κενών στις κατεστραμμένες δομές της τρίχας. Πλούσια σε θείο η κερατίνη βελτιώνει την ελαστικότητα και την αντοχή των μαλλιών σε επιθετικούς εξωτερικούς παράγοντες. Επίσης, η κερατίνη αφήνει τις τρίχες λείες και λαμπερές.
  • Άλλες πρωτεΐνες και αμινοξέα - λειαίνουν και προστατεύουν τα μαλλιά από την επιδείνωση της κατάστασής τους. Επίσης, συμπληρώνουν τα κενά σε όλες τις δομές της τρίχας. Οι πιο δημοφιλείς [πρωτεΐνες για τη θεραπεία των μαλλιών] είναι το γάλα, το μετάξι, το σιτάρι, η σόγια και το κολλαγόνο.
  • Μηλόξυδο - μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελικό ξέβγαλμα μία φορά την εβδομάδα. Ένα τέτοιο ξέβγαλμα μαλλιών κλείνει τα ανασηκωμένα επιδερμικά πετσάκια των μαλλιών υψηλού πορώδους, εξομαλύνει τη δομή των μαλλιών και εξισορροπεί το pH του τριχωτού της κεφαλής. Θυμηθείτε να φτιάχνετε ένα ελαφρύ ξέβγαλμα μαλλιών με μηλόξυδο, αραιωμένο με νερό, ώστε να είναι λιγότερο όξινο.
  • Ενυδατικές ουσίες (π.χ. γλυκερίνη, μέλι, ουρία, γαλακτικό νάτριο, φρουκτόζη, αλόη, υαλουρονικό οξύ) - είναι επίσης απαραίτητες για τα μαλλιά υψηλού πορώδους, ωστόσο πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Αυτό που είναι σημαντικό όμως αφού εφαρμοστούν, είναι ότι πρέπει να εμποδίζεται η εξάτμιση των ενυδατικών ουσιών, με το να ακολουθήσουν μαλακτικά (έλαια και κεριά όπως η λανολίνη).
  • Ελαφριές σιλικόνες - ανήκουν επίσης στην ομάδα των μαλακτικών. Είναι γνωστές ως φιλμοποιητικά πολυμερή που πρέπει να περιλαμβάνονται στην περιποίηση των κατεστραμμένων μαλλιών. Εν ολίγοις, περιποιούνται τις κατεστραμμένες τρίχες καθώς και ομορφαίνουν τα αφυδατωμένα μαλλιά.

Μαλλιά με Υψηλό Πορώδες - Τι Πρέπει να Αποφεύγετε

Αναμφίβολα, κατά τη διάρκεια της περιποίησης μαλλιών υψηλού πορώδους, πρέπει να προσέχετε συνεχώς να μην εκτίθενται τα μαλλιά σε παράγοντες που θα μπορούσαν να βλάψουν την ήδη εξασθενημένη δομή της τρίχας. Ως εκ τούτου, πρέπει να μείνετε μακριά από:

  • βαφή μαλλιών, λεύκανση, περμανάντ
  • υψηλή θερμοκρασία
  • αλμυρό και χλωριωμένο νερό
  • την άμεση και πολύωρη έκθεση στον ήλιο, τον άνεμο και το κρύο
  • τις σκληρές πετσέτες, τα λεπτά λαστιχάκια μαλλιών και τα μεταλλικά πιαστράκια μαλλιών (μηχανική βλάβη)
  • εντατικό χτένισμα (τράβηγμα των μαλλιών, εξασθενημένη κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής)
  • δεν συνιστάται επίσης η δημιουργία layers, αντ' αυτού είναι προτιμότερο να κόβονται τακτικά τα μαλλιά
  • υψηλό όξινο pH (π.χ. ξέβγαλμα μαλλιών με ξύδι με υψηλή συγκέντρωση ξυδιού)
  • υψηλό βασικό pH (π.χ. λεύκανση)
  • υπερβολικά πολλά βότανα, αλκοόλες και υγραντικές ουσίες
  • περίσσεια παραφίνης - πρόκειται για ένα αρκετά πονηρό μαλακτικό που μπορεί να αφήνει τα μαλλιά λαμπερά αλλά ταυτόχρονα πολύ αφυδατωμένα και φριζαρισμένα

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου