Οι Πιο Δημοφιλείς Μύθοι για τα Μαλλιά. Πώς ΔΕΝ πρέπει να Φροντίζετε τα Μαλλιά σας;

Οι Πιο Δημοφιλείς Μύθοι για τα Μαλλιά. Πώς ΔΕΝ πρέπει να Φροντίζετε τα Μαλλιά σας;

Υπάρχει γυναίκα που θα έλεγε όχι σε όμορφα, υγιή και δυνατά μαλλιά; Στο κυνήγι της ομορφιάς, δοκιμάζουμε διάφορες θεραπείες, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε τόσους πολλούς μύθους για τα μαλλιά. Δείτε τις πιο δημοφιλείς συμβουλές περιποίησης μαλλιών που βασίζονται σε ψέματα. Υπάρχει έστω και ένας κόκκος αλήθειας σε κάποιο από αυτά;

Είμαστε σε θέση να κάνουμε πολλά για να εντυπωσιάσουμε με τη λάμψη, το μήκος και την ελαστικότητα των μαλλιών μας. Δυστυχώς, συχνά τα βλάπτουμε ακολουθώντας τις συμβουλές που προέρχονται από αναξιόπιστες πηγές.

Αν το να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά λειτουργεί για τη φίλη σας, αυτό δεν σημαίνει ότι τα δικά σας μαλλιά δεν θα σπάσουν ως συνέπεια. Καλύτερα να βρείτε έναν καλύτερο τρόπο για να μειώσετε το στέγνωμα με πιστολάκι. Εξάλλου, τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο επιρρεπή σε ζημιές.

Εν κατακλείδι, ποιες δημοφιλείς συμβουλές περιποίησης μαλλιών πρέπει να ξεχάσετε οριστικά;

15 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 1

Το συχνό λούσιμο κάνει τα μαλλιά να πέφτουν γρήγορα.

Όταν τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν υπερβολικά, πολλοί πάσχοντες κατηγορούν τις πιο απλές δραστηριότητες όπως το λούσιμο. Το συχνό λούσιμο των μαλλιών που υποτίθεται ότι προκαλεί τριχόπτωση, προκαλεί ξηρότητα και επιδεινώνει τη γενική κατάσταση είναι ένας ευρέως διαδεδομένος και επίμονος μύθος.

Δεν είναι καθόλου αληθινός! Στην πραγματικότητα, [η σωστή ρουτίνα πλυσίματος των μαλλιών] σε συνδυασμό με ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και με ένα κατάλληλο προϊόν πλυσίματος είναι ένας τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνιση των μαλλιών σας. Με το καθημερινό λούσιμο, προάγετε τη ροή του αίματος, καθαρίζετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, ενισχύετε τους βολβούς και κατά συνέπεια (και σε αντίθεση με τον μύθο) επιταχύνετε την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ωστόσο, υπάρχει ένας κόκκος αλήθειας στο μύθο. Αν χρησιμοποιείτε συχνά ακατάλληλα προϊόντα με σκληρά απορρυπαντικά, μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσετε την πτώση πάρα πολλών τριχών.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 2

Τα μαλλιά συνηθίζουν τα καλλυντικά.

Η πεποίθηση ότι τα μαλλιά συνηθίζουν στα προϊόντα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους που εμφανίζονται στις διαφημίσεις. Για να μας ενθαρρύνουν να αγοράσουμε περισσότερα καλλυντικά, οι μάρκες μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι όντως χρειαζόμαστε ένα νέο σαμπουάν, καθώς αυτό που χρησιμοποιούμε δεν λειτουργεί πλέον, σωστά;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ούτε τα μαλλιά σας ούτε το τριχωτό της κεφαλής συνηθίζουν στα καλλυντικά. Οι ουσίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο πάντα, θρέφοντας, ενυδατώνοντας, επιδιορθώνοντας. Η εντύπωση ότι ένα καλλυντικό δεν λειτουργεί πλέον δεν είναι συνέπεια της συνήθειας - είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης της κατάστασης των μαλλιών. Με άλλα λόγια, ένα συγκεκριμένο μαλακτικό ή σαμπουάν δεν εκπληρώνει πλέον το ρόλο του επειδή τον έχει ήδη εκπληρώσει διορθώνοντας τα μαλλιά σας. Εν κατακλείδι, ήρθε η ώρα να κάνετε αλλαγές στη φροντίδα των μαλλιών σας!

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 3

Όσο περισσότερο μαλακτικό εφαρμόζετε, τόσο το καλύτερο.

Αυτός ο δημοφιλής μύθος για την περιποίηση των μαλλιών αναφέρεται σχεδόν σε όλους τους τύπους καλλυντικών: μαλακτικά, μάσκες, σαμπουάν, έλαια. Πιστεύουμε λανθασμένα ότι η ποσότητα ενός προϊόντος μεταφράζεται σε καλύτερα αποτελέσματα - νομίζουμε ότι έτσι προσφέρουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αλήθεια.

Κατά την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος, πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης! Αν ο κατασκευαστής μετράει ότι μια σταγόνα είναι αρκετή για μεσαίου μήκους μαλλιά, μην ρίχνετε ένα φλιτζάνι από το μαλακτικό στο κεφάλι σας. Η εφαρμογή περισσότερου προϊόντος από αυτό που αναφέρεται στο φυλλάδιο δεν θα αναβαθμίσει το αποτέλεσμα ούτε θα το κάνει να λειτουργήσει πιο εντατικά. Αυτό ισχύει και για ένα άλλο λάθος που τείνουμε να κάνουμε, δηλαδή, να εφαρμόζουμε το conditioner στο τριχωτό της κεφαλής, όταν αναφέρεται σαφώς ότι ένα προϊόν είναι σχεδιασμένο για τα μαλλιά.

Ούτε επιταχύνετε τα αποτελέσματα ούτε εξοικονομείτε χρήματα - αντίθετα, σπαταλάτε πολλά προϊόντα και - κυρίως - βαραίνετε τα μαλλιά, φράζετε τις εξόδους των θυλάκων της τρίχας και βάζετε γύψο στο τριχωτό της κεφαλής.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 4

Το κόψιμο των άκρων των μαλλιών κάνει τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Η ανάπτυξη των μαλλιών προκαλείται από τις σωστές διαιρέσεις των κυττάρων στους βολβούς των μαλλιών - θρεπτικές ουσίες εισέρχονται στον θύλακα της τρίχας και συντίθενται σε κερατίνη. Δεν έχει σημασία αν κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας ή όχι - δεν έχει καμία επίδραση στην ανάπτυξη των μαλλιών. Όλες οι βασικές διεργασίες συμβαίνουν στο τριχωτό της κεφαλής.

Πρωτίστως, υπάρχει ένας κόκκος αλήθειας στο μύθο - αν κόβετε τακτικά τις άκρες των μαλλιών σας, τα μαλλιά σας μπορεί να φαίνονται μακρύτερα και αυτό δεν οφείλεται στο ότι μεγαλώνουν με ταχύτερο ρυθμό. Είναι επειδή τα μαλλιά δεν σπάνε στις άκρες και είναι απλά πιο υγιή.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 5

Το ξερίζωμα μιας γκρίζας τρίχας είναι ένας λαμπρός τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτήν.

Υπάρχουν μερικοί μύθοι για τα γκρίζα μαλλιά. Ο ένας λέει ότι μια γκρίζα τρίχα που βγάζετε αντικαθίσταται από μια νέα τρίχα που έχει κανονικό χρώμα. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, λένε ότι δύο τρίχες θα φυτρώσουν στη θέση της μίας που ξεριζώσατε. Τι θα πιστέψουμε λοιπόν;

Η αλήθεια είναι ότι το να βγάλετε μια γκρίζα τρίχα δεν έχει κανένα αποτέλεσμα: η γκρίζα τούφα ούτε εξαφανίζεται ούτε ξαναβγαίνει σε μεγαλύτερο αριθμό. Ένας βολβός φέρει μόνο μία τρίχα, άρα θα ξαναφυτρώσει μόνο μία τρίχα και θα είναι και αυτή γκρίζα - το γκριζάρισμα είναι συνέπεια της απώλειας της ικανότητας δημιουργίας χρωστικής στα κύτταρα που προκαλούν την ανάπτυξη της τρίχας. Ένας βολβός που έχει δώσει μια γκρίζα τρίχα δεν θα επανέλθει ποτέ στο προηγούμενο χρώμα.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 6

Το συχνό βούρτσισμα προσθέτει λάμψη στα μαλλιά.

Μια βούρτσα μαλλιών κάνει τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να αυξάνουν τη λάμψη τους ή συμβαίνει το αντίθετο; Εξαρτάται από το αν γνωρίζετε [πώς να βουρτσίζετε σωστά τα μαλλιά σας]. Η αλήθεια είναι ότι το πολύ ενεργητικό ή συχνό βούρτσισμα με λάθος αξεσουάρ μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Αν θέλετε να αποφύγετε το σπάσιμο των μαλλιών, τα ανοιχτά πετσάκια και την ψαλίδα, επιλέξτε μια χτένα ή βούρτσα που είναι κατάλληλη για τον τύπο και την κατάσταση των μαλλιών σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια βούρτσα μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής ωφελώντας την κατάσταση και την εμφάνιση των μαλλιών, αλλά πρέπει να θυμάστε να είστε ευγενικοί κατά το βούρτσισμα.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 7

Η ψαλίδα μπορεί να επιδιορθωθεί με ορό.

Ορισμένες διαφημίσεις υπόσχονται να ενώσουν ξανά τις σπασμένες άκρες. Πρόκειται σίγουρα για μύθο - το κόψιμο των κατεστραμμένων άκρων είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτές.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν καλλυντικά ικανά να ξανακολλήσουν τις ψαλιδισμένες άκρες. Καμία μάσκα, μαλακτικό, ορός ή λάδι δεν πρόκειται να το κάνει αυτό. Ορισμένα προϊόντα απλώς αφήνουν ένα κολλώδες στρώμα π.χ. από σιλικόνες, κάνοντας τις άκρες των μαλλιών να φαίνονται πιο λεπτές και υγιείς. Αλλά όλα αυτά είναι μόνο εμφανισιακά.

Είναι δυνατό να επιδιορθώσετε την ψαλίδα; Σε γενικές γραμμές, όχι. Παρόλο που υπάρχουν διαδικασίες όπως το Olaplex που αναδομούν τους δισουλφιδικούς δεσμούς στα μαλλιά και παρέχουν την απαραίτητη κερατίνη, το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο ταλαιπωρημένες είναι οι άκρες των μαλλιών σας.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 8

Η βαφή μαλλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επικίνδυνη.

Είμαι σίγουρη ότι πολλές έγκυες γυναίκες έχουν ακούσει ότι δεν πρέπει να βάφουν τα μαλλιά τους γιατί θα βλάψουν το μωρό. Πρόκειται για έναν πραγματικά δημοφιλή μύθο. Έχουν διεξαχθεί πολλές δοκιμές για να εξεταστεί η απορρόφηση της χρωστικής και η επίδραση μιας βαφής μαλλιών στο αναπτυσσόμενο μωρό. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ακίνδυνη. Οι έγκυες γυναίκες μπορούν ελεύθερα να βάψουν τα μαλλιά τους, ειδικά όταν επιλέγουν φυσικές βαφές χωρίς αμμωνία που περιέχουν φυτικές χρωστικές ουσίες.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 9

Τα φυσικά έλαια ψυχρής έκθλιψης κάνουν τα μαλλιά λιπαρά, ενώ τα ορυκτέλαια έχουν μαλακτική δράση.

Μια ακόμη δόση μύθων που μπορείτε να απολαύσετε κατά την περιήγησή σας στις συμβουλές για τη χρήση ελαίων για την περιποίηση των μαλλιών. Πώς λειτουργούν τα συστατικά στην πραγματικότητα και ποιο είναι το αποτέλεσμα της μάχης των [φυσικών ελαίων εναντίον ορυκτελαίων];

Πρώτα απ' όλα, τα φυσικά έλαια δεν κάνουν τα μαλλιά λιπαρά, αν χρησιμοποιείτε τις σωστές ποσότητες και τη σωστή μέθοδο εφαρμογής. Ένα έλαιο που συμβαδίζει με την κατάσταση και τον τύπο των μαλλιών σας ούτε λιπαίνει ούτε βαραίνει τα μαλλιά, αλλά λειαίνει, προστατεύει, κλειδώνει την υγρασία, τιθασεύει τις τούφες, ανεβάζει τη λάμψη και προσθέτει ελαστικότητα.

Από την άλλη, το ορυκτέλαιο δεν έχει καμία μαλακτική δύναμη. Αντίθετα, είναι πιθανό να σας αφήσει με ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής και αφυδατωμένα ή επιβαρυμένα μαλλιά. Το ορυκτέλαιο έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα - δεν είναι ένα φυσικό καλλυντικό, είναι ένα υποπροϊόν της απόσταξης πετρελαίου. Δίνει ένα επιφανειακό αποτέλεσμα, μια προσωρινή λάμψη και λεία εμφάνιση στα μαλλιά. Αυτά τα αποτελέσματα διαρκούν μόνο μέχρι το επόμενο λούσιμο.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 10

Πρέπει να χτενίζετε τα μαλλιά όσο είναι ακόμα βρεγμένα.

Άλλη μια παρανόηση για την περιποίηση των μαλλιών. Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν πρέπει να χτενίζετε τα βρεγμένα μαλλιά γιατί είναι πολύ πιο επιρρεπή σε φθορές. Οι μπούκλες αποτελούν εξαίρεση. Αν επιλέξετε να χτενίσετε τα βρεγμένα μαλλιά, χρειάζεστε μια ποιοτική χτένα με φαρδιά δόντια. Κάνοντάς το απαλά, μπορεί να αποφύγετε τη ζημιά. Ωστόσο, όποτε είναι δυνατόν, χτενίστε τα μαλλιά σας μόλις στεγνώσουν.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 11

Είναι αδύνατο να επιταχύνετε την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το γεγονός ότι το κόψιμο των άκρων δεν δίνει κανένα αποτέλεσμα που να ενισχύει την ανάπτυξη, δεν σημαίνει ότι το να κάνετε τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα είναι αδύνατο! Το να λέτε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα για τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών είναι ένας άλλος μύθος.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διεγείρετε την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Η τακτικά πραγματοποιούμενη θεραπεία μαλλιών με έλαια, τα scrubs και το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι χρήσιμα, καθώς και η λήψη τροφών πλούσιων σε λιπαρά οξέα, βιταμινών (ειδικά βιοτίνης), χαλκού και ψευδαργύρου.

Παρόλα αυτά, πρέπει να θυμάστε ότι η ταχύτητα ανάπτυξης έχει τους περιορισμούς της που καθορίζονται από τα γονίδιά μας. Δεν μπορείτε να έχετε μαγική ανάπτυξη 5 εκατοστών σε μια εβδομάδα.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 12

Τα προϊόντα του κομμωτηρίου κερδίζουν έναντι των καλλυντικών του φαρμακείου.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα προϊόντα του κομμωτηρίου είναι τα καλύτερα, κάτι που αποτελεί έναν ακόμη διαρκή μύθο.

Στην πραγματικότητα, τα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου δεν είναι καλύτερα από αυτά που διατίθενται στα καταστήματα. Δεν είναι το μέρος που έχει σημασία, αλλά τα συστατικά. Πολλά προϊόντα καταστημάτων έχουν μια πραγματικά πολύτιμη σύνθεση θρεπτικών συστατικών που δίνουν ένα φυσικό, σε βάθος και μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, πολλά επαγγελματικά προϊόντα ισούνται με μείγμα σιλικόνης που δίνει ένα άμεσο, όχι ανθεκτικό, αποτέλεσμα. Λάβετε αυτό υπόψη σας!

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 13

Τα μαλλιά πέφτουν υπερβολικά επειδή είναι πολύ μακριά και βαριά.

Μια από τις πιο περίεργες θεωρίες λέει ότι όσο πιο μακριά και βαριά είναι τα μαλλιά, τόσο περισσότερα πέφτουν. Δεν είναι αλήθεια!

Προφανώς, υπάρχουν διάφορες [αιτίες της τριχόπτωσης] (που κυμαίνονται από τη λανθασμένη περιποίηση των μαλλιών μέχρι την ορμονική ανισορροπία ή τη γενετική), αλλά το βάρος και το μήκος δεν επηρεάζουν την ποσότητα των μαλλιών που χάνετε. Η κατάσταση των μαλλιών είναι πολύ πιο σημαντική - τα μακριά μαλλιά μπορεί να αποδειχθεί ότι πέφτουν λιγότερο από τα κοντά κατεστραμμένα μαλλιά. Απλά πρέπει να θυμάστε να ενισχύετε σωστά τους βολβούς των μακρών μαλλιών για να τους προετοιμάσετε για να αντέξουν αυτό το βάρος.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 14

Αν ένα σαμπουάν δεν κάνει αφρό, δεν λειτουργεί.

Πώς αναγνωρίζετε ένα ποιοτικό σαμπουάν; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα σαμπουάν που αφρίζει αποτελεσματικά πλένει και απομακρύνει τις ακαθαρσίες. Πρόκειται για έναν ακόμη ευρέως διαδεδομένο μύθο που πρέπει να καταρρίψετε.

Στην πραγματικότητα, το καλύτερα λειτουργικό σαμπουάν διαύγασης δεν χρειάζεται να αφρίζει. Είναι σημαντικό να περιέχει τα σωστά συστατικά πλύσης (όχι πολύ σκληρά για να αποφευχθεί η αφυδάτωση των μαλλιών) και ουσίες που ελέγχουν τη λειτουργία των αδένων σμήγματος, περιποιούνται το τριχωτό της κεφαλής και επαναφέρουν το pH του. Είναι ενδιαφέρον ότι τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα συχνά αποδεικνύεται ότι δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα, καθαρίζοντας με μεγαλύτερη ακρίβεια.

ΜΥΘΟΣ ΑΡΙΘ. 15

Ένα σαμπουάν πρέπει να συμβαδίζει με τον τύπο των μαλλιών σας.

Τελικά, άλλος ένας μύθος για τα σαμπουάν. Οι εταιρείες καλλυντικών μάς έβαζαν πάντα να αγοράζουμε σαμπουάν που ταιριάζουν με τον τύπο των μαλλιών: για ταλαιπωρημένα, αραιά, φριζαρισμένα, επεξεργασμένα με χρώμα μαλλιά κ.λπ. Γιατί έτσι; Εξάλλου, ένα σαμπουάν προορίζεται για τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής.

Η ονομασία "σαμπουάν για τα μαλλιά" είναι λίγο παραπλανητική. Δεν πρέπει να επιλέγετε ένα σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας - τα προβλήματα που σχετίζονται με το τριχωτό της κεφαλής έχουν μεγαλύτερη σημασία. Εάν τα μαλλιά είναι λιπαρά, αυτό πρέπει να προκαλείται από τη διαταραγμένη λειτουργία των αδένων σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής. Αν σας ενοχλεί η πιτυρίδα, πρέπει να έχουν εμφανιστεί μύκητες στο τριχωτό της κεφαλής σας. Είναι σημαντικό να ελέγξετε τι είδους καθαρισμό χρειάζεται το δέρμα σας, καθώς η κατάσταση και η εμφάνιση των μαλλιών σας εξαρτώνται στην πραγματικότητα από το τριχωτό της κεφαλής.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου