Μαλακτικό Μαλλιών Χωρίς Ξέβγαλμα - Πότε να το Επιλέξετε; Τα Καλύτερα Σπρέι Χωρίς Ξέβγαλμα

Μαλακτικό Μαλλιών Χωρίς Ξέβγαλμα - Πότε να το Επιλέξετε; Τα Καλύτερα Σπρέι Χωρίς Ξέβγαλμα

Οι γυναίκες λατρεύουν να αλλάζουν την εικόνα τους. Τα σκούρα μαλλιά είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή για την αλλαγή της εμφάνισής τους - αρκετά συχνά είναι η αρχή αποφάσεων που αλλάζουν την ζωή. Πώς να σκουρύνετε τα μαλλιά σας με φυσικά μέσα χωρίς βαφή μαλλιών; Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε ξεβγάλματα για σκουρόχρωμα μαλλιά; Μάθετε τις καλύτερες μεθόδους!

Η βαφή μαλλιών είναι σίγουρα η πιο συνηθισμένη θεραπεία στα κομμωτήρια. Σπάνια μας αρέσει το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας και η δομή του δεν μας ταιριάζει συνήθως. Γι' αυτόν τον λόγο [η περιποίηση των μαλλιών], όπως για παράδειγμα το ίσιωμα με κερατίνη, ή η πλαστικοποίηση, έρχονται δεύτερες στον αγώνα με τη βαφή. Μπορείτε να αλλάξετε τα μαλλιά σα, χωρίς να πάτε στο κομμωτήριο; Ναι, φυσικά!

Αν θέλετε να σκουρύνετε τα μαλλιά σας, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε χημικές ουσίες. Εάν δε θέλετε κάποια δραστική αλλαγή στο χρώμα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικούς τρόπους για να σκουρύνετε τα μαλλιά σας, χωρίς χημικά συστατικά και χωρίς να βλάψετε την υγεία τους.

Τι να χρησιμοποιήσετε για να σκουρύνετε τα μαλλιά;

Δε χρειάζεται να αναρωτιέστε πως θα σκουρύνετε τα μαλλιά σας, επιλέξτε απλά το σωστό προϊόν. Παρόλο που το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, όταν μιλάμε για βαφή μαλλιών, είναι η βαφή, πρέπει να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο στο θέμα, καθώς υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες. Η πιο δημοφιλής λύση για την αλλαγή απόχρωσης των μαλλιών είναι με τσάι ή καφέ. Ένα καλό υποκατάστατο των χημικών προϊόντων είναι μια φυσική βαφή μαλλιών, δηλαδή η χέννα. Ωστόσο πρέπει να τη χρησιμοποιείτε προσεκτικά, ώστε η απόχρωση που θα αποκτήσετε να είναι φυσική και όχι πολύ κοκκινωπή (εκτός αν αυτό θέλετε). Προτείνεται επίσης η χρήση φυτικών ξεβγαλμάτων, για παράδειγμα φασκόμηλο, τσουκνίδα, καρυδιά ή βελανιδιά. Για τους πιο θαρραλέους, σας προτείνουμε κρεμμύδι ή σάλτσα σόγιας, για να σκουρύνετε τα μαλλιά σας, αν και η μυρωδιά και των δύο, μπορεί να σας αποτρέψει από το να προχωρήσετε. Όλοι οι λάτρεις της φυσικής περιποίησης θα λατρέψουν την επιλογή χρήσης φυσικών λαδιών για να σκουρύνουν το χρώμα των μαλλιών τους, μεταξύ των οποίων τα δύο πιο δημοφιλή είναι: [καστορέλαιο] και λάδι amla. Όπως καταλαβαίνετε είναι εφικτό να σκουρύνετε φυσικά τα μαλλιά σας και όχι απαραίτητα με μία μόνο μέθοδο.

Δεν μπορεί κάθε τρίχα να σκουρύνει φυσικά!

Το βάψιμο των μαλλιών με την ακατάλληλη βαφή είναι μια δελεαστική εναλλακτική. Ωστόσο να θυμάστε ότι δε θα μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό. Η δράση των παραγόντων που σκουραίνουν φυσικά είναι εμφανής στα ανοιχτά μαλλιά, αν και οι αποχρώσεις του μπρονζέ μπορούν να αλλάξουν κατά πολλούς τόνους. Παρόλ' αυτά, οι φυσικοί τρόποι για να σκουρύνουν τα μαλλιά θα λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά σε άτομα που δεν επιθυμούν τεράστια αλλαγή. Χρησιμοποιώντας εύκολα διαθέσιμα συστατικά μπορούμε να σκουρύνουμε τα μαλλιά, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι διακριτικό.

Ενδιαφέρον γεγονός! Τα μαλλιά που δεν έχουν βαφτεί στο παρελθόν είναι πιο εύκολο να σκουρύνουν με φυσικό τρόπο. Οι γυναίκες με φυσικό χρώμα μαλλιών μπορούν εύκολα να κάνουν αλλαγές χωρίς βαφή.

Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να προσδιορίσετε την κατάσταση των μαλλιών σας πριν από τη βαφή. Όσο μεγαλύτερη είναι η φθορά των μαλλιών, τόσο χειρότερα θα είναι τα αποτελέσματα. Τα βότανα ενδέχεται να αφυδατώσουν τα μαλλιά. Αντίστοιχα τα πιο υγιή μαλλιά θα αποκτήσουν έντονο και ομοιόμορφο χρώμα και αποτέλεσμα. Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν αποφασίσετε εάν θα σκουρύνετε τα μαλλιά σας με ή χωρίς βαφή.

Πώς να σκουρύνετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο;

Δείτε παρακάτω τους ΤΟΠ 10 φυσικούς τρόπους για να σκουρύνετε τα μαλλιά σας χωρίς βαφή. Αρκεί να επιλέξετε τα σωστά συστατικά και να τα ενσωματώσετε στην καθημερινή σας περιποίηση, ώστε μετά από μερικά λουσίματα να απολαύσετε πιο σκούρα και όμορφα μαλλιά. Η μόνη προϋπόθεση είναι η συστηματική χρήση της επιλεγμένης μεθόδου, γιατί, δυστυχώς, δε θα δούμε αποτελέσματα μετά από μία χρήση.

Δείτε πως να σκουρύνετε τα μαλλιά σας με φυσικό και απλό τρόπο.

1. Σκουρύνετε τα μαλλιά με καφέ

Για να σκουρύνετε τα μαλλιά σας με καφέ, φυσικά, θα χρειαστείτε μεγάλη ποσότητα καφέ, κατά προτίμηση φρεσκοαλεσμένο. Ο στιγμιαίος καφές και τα ροφήματα καφέ δε θα λειτουργήσουν. Πώς να σκουρύνετε τα μαλλιά σας με καφέ; Μπορείτε να το κάνετε με δύο τρόπους και καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα.

  • Ξέβγαλμα καφέ για να σκουρύνετε τα μαλλιά - χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας φρεσκοαλεσμένο καφέ σε μια κατσαρόλα με 500-700 ml νερό. Το βράζουμε για λίγα λεπτά και μετά το αφήνουμε να κρυώσει. Πριν χρησιμοποιήσετε το ξέβγαλμα του καφέ, στραγγίξτε το (το κατακάθι δε θα βοηθήσει στη διαδικασία). Μουλιάστε τα μαλλιά σας για λίγο στο μπολ με το μείγμα, μετά ρίξτε το υγρό πάνω στα μαλλιά, στραγγίξτε τα και στεγνώστε τα με πιστολάκι ή αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους.
  • Μάσκα καφέ που σκουραίνει τα μαλλιά - χρειάζεστε βραστό νερό και μία μεγάλη ποσότητα αλεσμένου καφέ, βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι περίπου 1 cm πάνω από το επίπεδο του καφέ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσει, απλώστε το στα μαλλιά. Πρέπει να τοποθετήσετε ένα σκουφάκι ή μία πετσέτα για να σταθεροποιήσετε την μάσκα καφέ. Στη συνέχεια περιμένετε για 15 λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τα μαλλιά πρέπει να ξεπλυθούν καλά (μην λουστείτε) και να στεγνώσουν με πιστολάκι ή μόνα τους.

2. Σκουρύνετε τα μαλλιά με τσάι

Αντίστοιχα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρο τσάι, το οποίο έχει και χρωστικές ιδιότητες. Για να σκουρύνετε τα μαλλιά σας με τσάι πρέπει να ετοιμάσετε το μείγμα. Σε ένα λίτρο βραστό νερό, βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας μαύρο τσάι (με ολόκληρα φύλλα, γιατί έχουν πιο δυνατό χρώμα). Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγη φρέσκια τσουκνίδα (τα αποξηραμένα φύλλα δεν έχουν χρωστικές ιδιότητες), η οποία θα ενισχύσει επιπλέον τα μαλλιά και θα τονώσει το χρώμα τους. Η τσουκνίδα δε θα δώσει στα μαλλιά πρασινωπό χρώμα αν χρησιμοποιηθεί μαζί με το μαύρο τσάι. Ετοιμάστε το μείγμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά μετά το λούσιμο και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους ή με πιστολάκι.

3. Σκουρύνετε τα μαλλιά με φλοιό βελανιδιάς

Με τι άλλο μπορείτε να σκουρύνετε τα μαλλιά σας; Εάν δεν αγαπάτε τον καφέ και το τσάι για να σκουρύνετε τα μαλλιά σας, δοκιμάστε τον φλοιό βελανιδιάς. Είναι ένα συστατικό που έχει μια επιπλέον ιδιότητα γιατί προλαμβάνει την υπερβολική τριχόπτωση και την λιπαρότητα των μαλλιών. Ωστόσο τις περισσότερες φορές ο φλοιός βελανιδιάς χρησιμοποιείται για να σκουρύνει τα μαλλιά. Για να ετοιμάσετε ένα ξέβγαλμα χρειάζεστε περίπου 50 γραμμάρια φλοιού βελανιδιάς (διατίθεται σε καταστήματα με βότανα) και πρέπει να το βράσετε για 15 λεπτά. Αφού το στραγγίξουμε και το κρυώσουμε, το μείγμα είναι έτοιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από κάθε λούσιμο, για να ενισχύεται σταδιακά το χρώμα.

4. Σκουρύνετε τα μαλλιά με χέννα

Όταν θέλετε να σκουρύνετε τα μαλλιά σας χωρίς βαφή, η χέννα είναι η προφανής απάντηση. Αυτό το συστατικό της Μέσης Ανατολής συνδέεται με την κερατίνη στα μαλλιά, γι' αυτό και δίνει τη δυνατότητα ημιμόνιμης βαφής, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Η φυσική χέννα ή η λαοσόνια σε σκόνη είναι ιδανικά συστατικά για φυσική βαφή των μαλλιών και μπορούν να αναμειχθούν με χυμό λεμονιού ή κάποιο άλλο όξινο υγρό. Πριν βάψουμε τα μαλλιά με χέννα, το μείγμα πρέπει να μείνει αρκετές ώρες για να απελευθερωθούν οι χρωστικές ουσίες. Μετά από αυτό το διάστημα, το απλώνουμε στα μαλλιά, το αφήνουμε περίπου μία ώρα και λουζόμαστε. Να θυμάστε ότι η χέννα μπορεί στην αρχή να φαίνεται στα μαλλιά κάπως χάλκινη, αλλά με την πάροδο του χρόνου το χρώμα θα αρχίσει να σκουραίνει.

Συμβουλή: εάν θέλετε η χέννα να σκουρύνει τα μαλλιά σας σε ελαφρώς διαφορετική απόχρωση από το κόκκινο, θα πρέπει να αναμειχθεί με λουλακί (το χρώμα στα μαλλιά θα είναι ένα θερμό κόκκινο) ή με άμλα (θα δώσει στα μαλλιά μία ψυχρή καστανή απόχρωση) .

5. Σκουρύνετε τα μαλλιά με καστορέλαιο

Τα [λάδια μαλλιών] μπορούν να σας χρησιμεύσουν για να σκουρύνετε φυσικά τα μαλλιά σας. Υπάρχουν έλαια που όταν χρησιμοποιούνται συχνά θρέφουν, ενδυναμώνουν και ενισχύουν την λάμψη, ενώ παράλληλα αλλάζει και το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Ποια έλαια μπορούν να σκουρύνουν τα μαλλιά σας; Όπως το χαμομήλι φωτίζει τα μαλλιά, έτσι το καστορέλαιο, το έλαιο άμλα ή το λάδι καρυδιάς μπορούν να σκουρύνουν τα μαλλιά. Μερικές φορές χρησιμοποιείται και ελαιόλαδο, αλλά λειτουργεί καλύτερα σε συνδυασμό με βότανα που βάφουν.

6. Σκουρύνετε τα μαλλιά με φασκόμηλο

Πώς να σκουρύνετε τα μαλλιά σας με βότανα; Είναι πολύ απλό. Το πιο σημαντικό βήμα είναι να επιλέξετε τα κατάλληλα βότανα με ανάλαφρες χρωστικές ουσίες. Το φασκόμηλο, η τσουκνίδα, το δεντρολίβανο και το εκουιζέτο είναι υπέροχες επιλογές. Πρέπει απλά να ετοιμάσετε το μείγμα, να το αφήσετε να κρυώσει και να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με αυτό, μετά από κάθε λούσιμο. Τα βότανα θα ενισχύσουν το φυσικό χρώμα και θα προσφέρουν αποτέλεσμα πιο σκούρων μαλλιών.

Προσοχή! Το βάψιμο των μαλλιών με βότανα είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να αφυδατωθούν. Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτήν την μέθοδο, μη ξεχνάτε την εντατική ενυδάτωση και αναζωογόνηση.

7. Σκουρύνετε τα μαλλιά με σάλτσα σόγιας

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα σόγιας για να σκουρύνετε τα μαλλιά σας. Πριν το απλώσετε στα μαλλιά σας, αναμίξτε σε αναλογία 1: 1 με ξύδι, καθώς το όξινο pH θα υποστηρίξει την απορρόφηση της βαφής που περιέχεται στη σάλτσα σόγιας. Το μείγμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ξέβγαλμα, δηλαδή μετά το λούσιμο. Δυστυχώς η πολύ έντονη μυρωδιά αυτού του σπιτικού μείγματος, καθιστά την μέθοδο αυτή λιγότερη δημοφιλής.

8. Σκουρύνετε τα μαλλιά με καρύδια

Τα καρύδια έχουν πολύ ισχυρές χρωστικές ιδιότητες. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ξέβγαλμα που θα σκουρύνει τα μαλλιά σας. Χρειάζεστε 2-3 χούφτες καρύδια, τα οποία πρέπει να τα χωρίσετε σε μικρότερα κομμάτια και να τα βράσετε (τσόφλια, φλούδα και καρπός, τα πάντα) για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει το μείγμα και το στραγγίξετε, μπορεί να λειτουργήσει τέλεια ως ξέβγαλμα μετά από κάθε λούσιμο. Μπορείτε να αγοράσετε γάντια μιας χρήσης, για να μη βάψετε ταυτόχρονα και τις παλάμες σας. Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την μέθοδο, τα μαλλιά πρέπει να στεγνώσουν μόνα τους και μετά από μισή ώρα να πλυθούν με καθαρό νερό για να απομακρύνετε τα υπολείμματα και να επαναφέρετε την απαλότητα των μαλλιών.

9. Σκουρύνετε τα μαλλιά με κρεμμύδια

Πώς να σκουρύνετε τα μαλλιά σας χωρίς βαφές; Αν δεν σας άρεσε καμία από τις οκτώ παραπάνω ιδέες, μπορείτε να δοκιμάσετε... κρεμμύδια. Οι φλούδες (που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για τη βαφή αυγών το Πάσχα) είναι μία εξαιρετική λύση για την περιποίηση των μαλλιών. Τα κρεμμύδια μπορούν να σκουρύνουν τα μαλλιά αρκετούς τόνους. Θα χρειαστείτε δύο χούφτες φλούδες κρεμμυδιού και τρία φλιτζάνια νερό – βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα, αφήστε τα όλη την νύχτα, στραγγίξτε τα και χρησιμοποιήστε τα στα μαλλιά σας. Για να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα, κρατήστε τα μαλλιά σας μέσα στο μπολ για μερικά λεπτά, ή (πιο βολικό) ξεπλύνετε και τυλίξτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι ή μια πετσέτα, χωρίς να σκουπίσετε το νερό. Περιμένετε περίπου ένα τέταρτο και μετά ξεπλύνετε τα μαλλιά με καθαρό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους.

10. Σκουρύνετε τα μαλλιά με γεντιανή

Πριν προχωρήσουμε στη βαφή των μαλλιών με γεντιανή, ας απαντήσουμε στην ερώτηση: τι ακριβώς είναι; Η γεντιανή (γνωστή και ως γεντιανή βιολέτα) είναι ένα έντονο βιολετί διάλυμα που χρησιμοποιείται για την απολύμανση τραυμάτων. Δεν έχει μόνο βακτηριοκτόνο και αντισηπτική δράση, αλλά μπορεί και να βάψει φυσικά τα μαλλιά. Θα πετύχετε το αποτέλεσμα εύκολα και άμεσα. Αναμείξτε ένα λίτρο νερό με μερικές σταγόνες γεντιανή βιολέτα (2-3 σταγόνες για τις ξανθιές, το πολύ 10 για τις μελαχρινές) και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας κάθε λίγες μέρες. Το μειονέκτημα είναι ότι αν χρησιμοποιηθεί πολύ συχνά, μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά και να τους αφήσει μια μωβ απόχρωση.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου