Υπέροχα Γαμήλια Μαλλιά! Μέρος 1: Πρόγραμμα Φροντίδας Μαλλιών Πριν Από Το Γάμο

Υπέροχα Γαμήλια Μαλλιά! Μέρος 1: Πρόγραμμα Φροντίδας Μαλλιών Πριν Από Το Γάμο

Κάθε γυναίκα θέλει να μοιάζει με σταρ του κινηματογράφου την ημέρα του γάμου της. Ένα πανέμορφο χτένισμα είναι βασικό στοιχείο της εμφάνισης των διασημοτήτων. Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας ώστε να είναι υγιή, δυνατά και μακριά τη μεγάλη μέρα;

Οι προετοιμασίες του γάμου ξεκινούν πολύ πριν από την καθορισμένη ημερομηνία για πολλά ζευγάρια. Νοικιάζοντας έναν χώρο για τη δεξίωση του γάμου, προσλαμβάνοντας έναν φωτογράφο, ορίζοντας το μενού, ξεχνάμε τον εαυτό μας. Παρά το φόρεμα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, η υπόθεση της εμφάνισης της νύφης αναδεικνύεται από το κομμωτήριο και στο μακιγιάζ.

Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι στην πραγματικότητα μπορείτε να αρχίσετε να περιποιείστε τα μαλλιά σας πολύ νωρίτερα, ώστε να δείχνουν στα καλύτερά τους τη μεγάλη μέρα; Το αποτέλεσμα του χτενίσματος εξαρτάται από εσάς!

Φροντίδα μαλλιών πριν από τον γάμο

Όλο και περισσότερες γυναίκες συνειδητοποιούν ότι τα πιο υγιή μαλλιά δείχνουν πολύ καλύτερα σε ένα γαμήλιο στυλ από τις σπασμένες ξηρές τρίχες. Η σωστή προγαμιαία περιποίηση των μαλλιών είναι ένας τρόπος για να δείχνετε και να αισθάνεστε μοναδικές αυτή την ημέρα (και τη νύχτα). Οι κομμωτές βρίσκουν πιο εύκολο να δουλέψουν σε δυνατά, ελαστικά και πυκνά μαλλιά. Επιπλέον, υπάρχουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις ιδέες για τα γαμήλια χτενίσματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σύνταξη ενός προγράμματος περιποίησης μαλλιών πριν από το γάμο βγάζει νόημα και σας επιτρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός.

Πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα προγαμιαίας περιποίησης μαλλιών;

Μόλις σας γίνει αντιληπτό ότι οι προγαμιαίες περιποιήσεις μαλλιών έχουν πράγματι νόημα, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το δικό σας ατομικό πρόγραμμα περιποίησης μαλλιών. Δεν υπάρχει μία μόνο συνταγή για όμορφα μαλλιά. Κάθε μία από εμάς έχει διαφορετικό τύπο [πορώδους μαλλιών] και διαφορετικά προβλήματα περιποίησης μαλλιών.

Πρώτον, απαντήστε σε αυτές τις τρεις βασικές ερωτήσεις:

  1. Πώς είναι τα μαλλιά μου τώρα;
  2. Πώς είναι τα μαλλιά των ονείρων μου την ημέρα του γάμου;
  3. Ποιο είναι το χτένισμα των ονείρων μου την ημέρα του γάμου;

Δεύτερον, με βάση τις απαντήσεις, διαγνώστε τα προβλήματα των μαλλιών σας (υπερβολική πτώση, έλλειψη υγρασίας, ψαλίδα) και καθορίστε τους στόχους σας (π.χ. ενίσχυση όγκου, μακρύτερα μαλλιά). Θα λάβετε μια υπόδειξη για το αν πρέπει να επικεντρωθείτε στην επιδιόρθωση ή στην ενίσχυση της ανάπτυξης. Το επιδιωκόμενο χτένισμα νύφης καθορίζει επίσης το πώς πρέπει να είναι τα μαλλιά σας - αν θέλετε ένα μεγαλοπρεπές ψηλό updo, χρειάζεστε πυκνά, δυνατά μαλλιά που να είναι αρκετά μακριά.

Τρίτον, κανονίστε το πρόγραμμα φροντίδας των γαμήλιων μαλλιών σας. Καθορίστε ποια προϊόντα χρειάζεστε πραγματικά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα τακτικά. Σε καθημερινή βάση, κάντε χρήση ελαφρών μαλακτικών. Μία φορά την εβδομάδα - προτιμήστε θεραπείες βαθιάς δράσης και σαμπουάν βαθύ καθαρισμού. Ελέγξτε τα συστατικά στις ετικέτες και επιλέξτε προϊόντα που απευθύνονται στις ανάγκες των μαλλιών σας, π.χ. πρωτεΐνες για ταλαιπωρημένα μαλλιά, υγραντικές ουσίες για ξηρά μαλλιά κ.λπ. Ακόμα, μην ξεχνάτε τη σημασία της [περιποίησης των μαλλιών με έλαια] γιατί είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να επαναφέρετε τη λάμψη και την ομορφιά.

Προγαμιαίο πρόγραμμα περιποίησης μαλλιών

Χρειάζεστε χρόνο για την αποκατάσταση των μαλλιών, οπότε αρχίστε να δράτε τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία. Φυσικά, μπορείτε να αρχίσετε να αλλάζετε τις συνήθειές σας πολύ νωρίτερα. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε τη σωστή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών.

Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα και προγραμματίστε όλα όσα πρέπει να κάνετε για να γίνουν τα μαλλιά του γάμου σας λαμπερά, ζωντανά και φωτεινά.

  • Όσο το δυνατόν συντομότερα, ελέγξτε όλα τα προϊόντα σας και πετάξτε τα πιθανώς επιβλαβή π.χ. λόγω ακατάλληλων συστατικών. Προμηθευτείτε μερικά φυσικά έλαια - φυσικά, πρέπει να είναι κατάλληλα για το πορώδες των μαλλιών σας, όπως το [Nanoil]. Πηγαίνετε σε έναν κομμωτή που θα σας πει ποιες θεραπείες κομμωτηρίου θα σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε τη λάμψη των μαλλιών σας. Περιορίστε όλα τα πράγματα που βλάπτουν τα μαλλιά σας, π.χ. το θερμικό styling.
  • Λίγους μήνες πριν, σκεφτείτε το καλύτερο κούρεμα π.χ. κόψτε τα μαλλιά σας ίσια αν δεν χρειάζεστε στρώσεις για το γαμήλιο χτένισμά σας. Είναι καλή στιγμή για διάφορες επεξεργασίες στο κομμωτήριο και χημικές κατεργασίες που απαιτούν κάποιο χρόνο για την επισκευή τους αργότερα. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά, αλλά θέλετε το φυσικό σας χρώμα πίσω, μην αναβάλλετε την αφαίρεση της βαφής. Κάντε την, το συντομότερο δυνατό.
  • Ένα μήνα πριν από τη μεγάλη μέρα, κόψτε τις άκρες των μαλλιών για να μην χαλάσετε την εικόνα με σπασμένες τρίχες. Βάψτε τα μαλλιά σας, αν θέλετε να αλλάξετε ή να ανανεώσετε το χρώμα για το γάμο. Είναι καιρός να εισαγάγετε τα κατάλληλα προϊόντα (μαλακτικά, μάσκες, έλαια, ξεβγάλματα, θεραπείες για το τριχωτό της κεφαλής) που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε και να ομορφύνετε τα μαλλιά σας προετοιμάζοντάς τα για το γαμήλιο χτένισμα.
    Διαβάστε περισσότερα για την καλύτερη συχνότητα χρήσης των διαφόρων προϊόντων στην ανάρτηση σχετικά με την [πυραμίδα περιποίησης μαλλιών].
  • Επτά ημέρες πριν από το γάμο, έχετε χρόνο για τις τελικές προετοιμασίες για το χτένισμα που επιλέξατε και τις άμεσες θεραπείες π.χ. ατμό. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε πιο συχνά θεραπείες με έλαια, αλλά μην ξεχνάτε τον καθαρισμό των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής για να απαλλαγείτε από συσσωρευμένα προϊόντα, προσμίξεις, τοξίνες. Αφήστε τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν από το πιστολάκι, την ισιωτική, τη λακ. Προστατεύστε τα από το φως του ήλιου και τη φυσική φθορά π.χ. κάνοντας έναν χαλαρό κότσο το βράδυ.
  • Μια μέρα πριν, δώστε στα μαλλιά σας άλλη μια δόση θρεπτικών συστατικών με περιποίηση με λάδι. Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να δώσετε στα μαλλιά σας μια ώθηση ενέργειας και αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει πριν από την επερχόμενη εκδήλωση. Λούστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας ένα ήπιο σαμπουάν (τα μαλλιά είναι πιο εύκολο να δουλευτούν όταν είναι άπλυτα) και φροντίστε τις άκρες χρησιμοποιώντας έναν ελαφρύ ορό ή λάδι.

Προγαμιαία φροντίδα μαλλιών - κανόνες

Προφανώς, δεν μπορείτε να ξεχάσετε τους θεμελιώδεις κανόνες περιποίησης των μαλλιών που ισχύουν ειδικά πριν από την ημέρα του γάμου. Εξάλλου, θέλετε τα μαλλιά σας να δείχνουν εντυπωσιακά και να είναι λεία, λαμπερά και απαλά, σωστά;

Οι 10 κορυφαίοι κανόνες φροντίδας μαλλιών πριν από το γάμο

  1. Ενυδατώστε και θρέψτε τα μαλλιά σας από μέσα με τη σωστή διατροφή.
  2. Περιορίστε τις διαδικασίες που καταστρέφουν τα μαλλιά, π.χ. τα extensions μαλλιών.
  3. Αποφασίστε εγκαίρως για μια αλλαγή χρώματος.
  4. Μην πειραματίζεστε με τα μαλλιά σας - αφήστε έναν επαγγελματία να κάνει τη δουλειά.
  5. Κάντε τακτικά θεραπεία μαλλιών με έλαια για να επαναφέρετε τη φυσική ομορφιά.
  6. Να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας, ακόμη και αν έχετε μακριά μαλλιά.
  7. Ακολουθήστε τη φροντίδα των μαλλιών σε πολλαπλά στάδια χρησιμοποιώντας διάφορα προϊόντα.
  8. Προστατεύστε τα μαλλιά σας (κυρίως τις άκρες των μαλλιών) από τη φθορά.
  9. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φροντίδα και τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής.
  10. Αντιμετωπίστε τα μαλλιά σας σαν θησαυρό που πρέπει να φροντίζετε.

Θεραπείες για να προετοιμάσετε τα μαλλιά για το γάμο

Πριν από μια τόσο σημαντική ημέρα, πρέπει να σπαταλήσετε αγάπη και χρόνο στα μαλλιά σας. Η φροντίδα των μαλλιών σας πρέπει να είναι τόσο άρτια όσο ποτέ άλλοτε. Οι δημοφιλείς [θεραπείες μαλλιών] λειτουργούν καλύτερα εδώ. Τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να προετοιμάσετε τα μαλλιά σας για το γάμο;

Θεραπεία μαλλιών με έλαια

Χωρίς αμφιβολία, είναι η θεραπεία περιποίησης μαλλιών που κερδίζει. Μπορείτε να την κάνετε είτε στο σπίτι είτε στο κομμωτήριο. Σε καθημερινή βάση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα έλαια μαλλιών ως αντικατάσταση των μαλακτικών ή του ορού για τις άκρες των μαλλιών. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να πραγματοποιείτε μια φορά στο τόσο μια θεραπεία μαλλιών με ζεστό λάδι για να αποδίδετε γρήγορα τη μέγιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Η θεραπεία μαλλιών με έλαια ενισχύει το χρώμα, τη λάμψη και την απαλότητα, καθώς και σας επιτρέπει να λύσετε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με το τριχωτό της κεφαλής (π.χ. μείωση της πιτυρίδας), ελαχιστοποιεί την τριχόπτωση, επιταχύνει την ανάπτυξη. Στο κάτω-κάτω, αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς στόχοι των μελλοντικών νυφών :-)

Ατμοποίηση μαλλιών

Αυτή η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο σπίτι, αλλά είναι προτιμότερο να αφήσετε τον επαγγελματία να την αναλάβει. Χάρη στην υψηλότερη θερμοκρασία και την αυξημένη υγρασία, ο ατμοποιητής ή ο ατμοποιητής μικροομίχλης ενυδατώνει, θρέφει και ενισχύει την επανόρθωση.

Μεσοθεραπεία του τριχωτού της κεφαλής

Πρέπει να τη δοκιμάσετε αν θέλετε να δώσετε στα μαλλιά σας μια ενεργειακή ώθηση για ανάπτυξη. Μπορείτε να επιλέξετε μεσοθεραπεία με βελόνα, μικροβελόνες ή neeldlefree, αλλά η διαδικασία στοχεύει πάντα να διεγείρει την επιδιόρθωση του δέρματος και να κάνει τους βολβούς να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής με τριχολόγο

Στην προγαμιαία αγωγή περιποίησης των μαλλιών σας, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, απαλλάσσοντάς τα από όλες τις ακαθαρσίες που αποδυναμώνουν και (κυρίως) εμποδίζουν την απορρόφηση των μασκών, των ελαίων και των μαλακτικών για το τριχωτό της κεφαλής. Μια τριχολογική απολέπιση είναι μια θαυμάσια διαδικασία που καθαρίζει, καθώς και αυξάνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και ενισχύει την επιδιόρθωση.

Olaplex

Όσον αφορά τις μέλλουσες νύφες που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη βαφή αλλά φοβούνται τη φθορά των μαλλιών, το Olaplex φαίνεται να αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Πρόκειται για μια αναδόμηση της δομής των μαλλιών σε τρία στάδια, η οποία γίνεται κατά τη διάρκεια της βαφής για να μειωθεί η αρνητική της επίδραση και να αποκτήσετε ένα υπέροχο χρώμα σε υγιή μαλλιά.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου