Μελέτη Μαλλιών μέρος 6 - ΒΟΤΑΝΑ & ΦΥΤΙΚΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ για τα μαλλιά

Μελέτη Μαλλιών μέρος 6 - ΒΟΤΑΝΑ & ΦΥΤΙΚΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ για τα μαλλιά

Τα βότανα είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ καλλυντικών. Δεν μας κάνει εντύπωση, γιατί η μαλακτική, αναζωογονητική και θεραπευτική τους δύναμη είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Τα φυτικά προϊόντα μαλλιών συχνά υπερνικούν κορυφαία χημικά και εργαστηριακά σκευάσματα. Γιατί; Κυρίως επειδή είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και εγγυώνται ευεργετική δράση. Επιπλέον είναι απολύτως ασφαλή: δεν ερεθίζουν, ούτε φράζουν τους πόρους του δέρματος. Τα φυτικά εκχυλίσματα σε προϊόντα ομορφιάς ποικίλλουν. Πρέπει να τα επιλέξετε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας και το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Τα βότανα αποτελούν εξαιρετικό συμπλήρωμα στην περιποίηση των μαλλιών. Τα φυτικά εκχυλίσματα που χρησιμοποιούνται συχνά υποστηρίζουν τα μαλλιά και αποφέρουν γρήγορα οφέλη, προσφέροντας όμορφη εμφάνιση.

Τα πιο δημοφιλή βότανα και φυτικά εκχυλίσματα για τα μαλλιά:

Εκχύλισμα χαμομηλιού (Εκχύλισμα Charmomilla Recutit). Το χαμομήλι είναι η πιο δημοφιλής, ευρέως διαθέσιμη και γνωστή εδώ και πολύ καιρό θρεπτική και καλλωπιστική ουσία για το τριχωτό της κεφαλής. Το εκχύλισμα χαμομηλιού καταπραΰνει τους ερεθισμούς, χαρίζει απαλότητα στα μαλλιά και απολυμαίνει ήπια το τριχωτό της κεφαλής.

Εκχύλισμα καφέ, καφεΐνης (Καφεΐνη). Ο καφές ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία στα κύτταρα του δέρματος, ενισχύοντας την ανάπτυξη των μαλλιών. Η καφεΐνη λειτουργεί και σε αραιά μαλλιά, γιατί αποτρέπει την τριχόπτωση.

Κοινό εκχύλισμα εκουιζέτο (Εκχύλισμα Equisetum Arvense). Υπάρχουν δύο βασικά οφέλη στο εκουιζέτο: ενδυνάμωση χάρη στο πυρίτιο, το κάλιο και το ασβέστιο και τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Το εκχύλισμα εκουιζέτο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και συνηθισμένο σε προϊόντα μαλλιών.

Εκχύλισμα καλέντουλας (Εκχύλισμα Calendula Officinalis). Η καλέντουλα προτείνεται κυρίως σε κατεστραμμένα, βαμμένα και αφυδατωμένα μαλλιά. Το εκχύλισμα καλέντουλας ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής, χαρίζει λάμψη στα μαλλιά και ενισχύει την αποκατάσταση της επιδερμίδας. Επιπλέον η καλέντουλα έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες, επομένως τα άτομα με πιτυρίδα ή ψωρίαση, καλό είναι να την προτιμήσουν.

Εκχύλισμα ρίζας κολλιτσίδας (Εκχύλισμα Radix Bardanae). Η κολλιτσίδα απολυμαίνει τα μαλλιά και απολεπίζει απαλά το τριχωτό της κεφαλής, επομένως λειτουργεί σα θεραπεία για την λιπαρότητα. Εξισορροπεί το επίπεδο έκκρισης σμήγματος και έτσι το τριχωτό της κεφαλής δεν είναι πλέον τόσο λιπαρό. Το εκχύλισμα ρίζας κολλιτσίδας αποτρέπει και την αραίωση των μαλλιών.

Εκχύλισμα τσουκνίδας (Εκχύλισμα Urtica Dioica). Η τσουκνίδα ενισχύει τα μαλλιά και αυξάνει την λάμψη τους. Το εκχύλισμα τσουκνίδας χαρίζει μεταξένια λεία και λαμπερά μαλλιά, ενώ ρυθμίζει και την παραγωγή σμήγματος (άρα εμποδίζει τη λιπαρότητα). Η τσουκνίδα καταπολεμά την πιτυρίδα.

Εκχύλισμα σημύδας (Εκχύλισμα Betula Alba). Η σημύδα έχει μια δύναμη υγείας, τόσο για τα μαλλιά σας, όσο και για ολόκληρο το σώμα. Είναι πηγή βιταμίνης C, βιταμινών της ομάδας Β, φωσφόρου, μαγνησίου, σιδήρου, ασβεστίου και χαλκού. Περιέχει επίσης πολλά μεταλλικά άλατα. Η σημύδα ενδυναμώνει τέλεια τα μαλλιά και προστατεύει από τη φθορά. Το εκχύλισμα σημύδας λειτουργεί καλύτερα για ταλαιπωρημένα μαλλιά που χρειάζονται εντατική περιποίηση και προστασία.

Εκχύλισμα δεντρολίβανου (Εκχύλισμα Rosmarinus Officinalis). Το δεντρολίβανο είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που επιβραδύνει τη γήρανση των μαλλιών. Αποτρέπει το γκριζάρισμα και αποτρέπει την τριχόπτωση. Το εκχύλισμα δεντρολίβανου είναι ιδανικό για βαριά και λιπαρά μαλλιά.

Εκχύλισμα αλόης (Εκχύλισμα Aloe Vera). Η αλόη είναι ένα αγαπημένο συστατικό μεταξύ των γυναικών που τρελαίνονται για τα μαλλιά. Προσφέρει εντυπωσιακή ενυδάτωση, λάμψη και όγκο. Η αλόη ταιριάζει τέλεια με τα φυσικά έλαια και θα πρέπει να τη συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας (π.χ. προσθέστε την σε ένα μείγμα λαδιών). Η αλόη είναι ένα τέλειο μαλακτικό μαλλιών, γιατί περιλαμβάνει πολλές βιταμίνες και πρωτεΐνες. Να θυμάστε ότι η πολύ συχνή χρήση αλόης μπορεί να θαμπώσει και να φριζάρει τα μαλλιά σας.

Εκχύλισμα τζίνσενγκ (Εκχύλισμα Ρίζας Panax Ginseng). Το τζίνσενγκ έχει εντυπωσιακά οφέλη στα μαλλιά, ενισχύει τη σύνθεση πρωτεΐνης, χαρίζει ανθεκτικότητα στη φθορά και ομορφαίνει, αυξάνοντας τον όγκο. Το εκχύλισμα τζίνσενγκ έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής (επομένως ενισχύει το βολβό των μαλλιών).

Κοινό εκχύλισμα σαπουνόριζας (Εκχύλισμα Saponaria Officinalis). Η κοινή σαπουνόριζα συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε φυσικά προϊόντα μαλλιών, ειδικά στα σαμπουάν, λόγω των σαπωνινών (φυσικά και ήπια απορρυπαντικά) που απομακρύνουν τη βρωμιά. Η σαπουνόριζα είναι μια τέλεια επιλογή για λιπαρά μαλλιά και πιτυρίδα.

Εκχύλισμα αρωματικού κάλαμου (Εκχύλισμα Acorus Calamus). Το εκχύλισμα αρωματικού κάλαμου χαρίζει λάμψη και ζωντάνια στα μαλλιά, βελτιώνει την κατάστασή τους και ανασηκώνει τη ρίζα. Διατηρεί τα μαλλιά φρέσκα και εμποδίζει την λιπαρότητα.

Εκχύλισμα φασκόμηλου (Εκχύλισμα Salvia Officinalis). Το εκχύλισμα φασκόμηλου είναι δημοφιλές μεταξύ των μελαχρινών κοριτσιών. Το λούσιμο των μαλλιών με φασκόμηλο προτείνεται για τη θεραπεία της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος και της καταπολέμησης της λιπαρότητας. Χαρίζει όγκο και ανασηκώνει τη ρίζα των μαλλιών.

Εκχύλισμα βλαστών μπαμπού (Εκχύλισμα Bambus Vulgaris). Το εκχύλισμα μπαμπού έχει υψηλή συγκέντρωση μετάλλων και βιταμινών. Θωρακίζει το στέλεχος της τρίχας και την ενισχύει, αποτρέποντας την υπερβολική τριχόπτωση και τη γήρανση. Το μπαμπού είναι μια πλούσια πηγή φλαβονοειδών, με μεγάλη δύναμη εναντίον των ελεύθερων ριζών.

Εκχύλισμα ρίζας σόγιας (Εκχύλισμα Ρίζας Glycine Soya). Η σόγια είναι πηγή θρεπτικών συστατικών που διεισδύουν στους θύλακες των τριχών, θρέφοντας, επανορθώνοντας και αναγκάζοντάς τους να λειτουργήσουν. Οι νεαροί βλαστοί σόγιας αυξάνουν το επίπεδο ενέργειας στα μιτοχόνδρια. Το αποτέλεσμα είναι ταχύτερη ανάπτυξη μαλλιών και η αναγενής φάση επεκτείνεται.

Εκχύλισμα ρίζας σιταριού (Εκχύλισμα Ρίζας Wheat Triticum Vulgare). Το εκχύλισμα λειτουργεί τόσο στην επιφάνεια της τρίχας (προστατεύει και αυξάνει την λάμψη) όσο και στο εσωτερικό (επανορθώνει και δυναμώνει τους βολβούς ως τις άκρες). Το εκχύλισμα ρίζας σιταριού προσφέρει υψηλή συγκέντρωση βιταμινών A, C, B1, B2, B3, D, E, K, PP – ένα ισχυρό και αποτελεσματικό όπλο στην μάχη για ένα υγιές και όμορφο χτένισμα. Επιπλέον, λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, λειαίνει την επιφάνεια της τρίχας, επιταχύνει την ανάπτυξη και ανασηκώνει διακριτικά τη ρίζα, χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά.

Αγιουρβεδικά βότανα μαλλιών

Τα ινδικά βότανα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες και εκτιμώνται από την Αγιουρβέδα - ινδική ιατρική και φιλοσοφία. Για πλήρη αποτελεσματικότητα, τα ανατολίτικα μείγματα βοτάνων πρέπει να βρέχονται πρώτα σε φυσικό λάδι. Στη συνέχεια μπορείτε να τα απλώσετε στα μαλλιά σαν μάσκα. Τα αγιουρβεδικά βότανα λειτουργούν και για την παρασκευή τσαγιού. Το τσάι Brahmi είναι πολύ δημοφιλές στην Ινδία. Εξασφαλίζει ομορφιά και υγεία, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας.

Amla (Εκχύλισμα καρπού Emblica Officinalis). Γνωστό ως ινδικό φραγκοστάφυλο, εξάγεται από το πράσινο – παρόμοιο με το φραγκοστάφυλο – φρούτο amla. Συνήθως μουλιάζεται σε λάδι καρύδας. Το Amla λειτουργεί στα μαλλιά, απαλύνει και ενισχύει όλο το μήκος τους και αναζωογονεί τους θύλακες της τρίχας.

Brahmi (Bacopa Monnieri). Οι άνθρωποι στην Ινδία το αποκαλούν ΚΑΙ βότανο της χάρης. Το Brahmi θρέφει τόσο τα μαλλιά, όσο και το τριχωτό της κεφαλής, ενεργοποιώντας τους βολβούς και αποτρέποντας την υπερβολική τριχόπτωση.

Bhringraj (Eclipta Alba). Γνωστός ως ο άρχοντας των μαλλιών μεταξύ των Ινδουιστών. Το Bhringraj είναι ένα ισχυρό θρεπτικό συστατικό. Εάν το μουλιάσετε βελτιώνει γρήγορα και αποτελεσματικά την κατάσταση και την εμφάνιση των μαλλιών.

Χέννα (Εκχύλισμα Lawsonia Inermis). Ένα από τα πιο δημοφιλή αγιουρβεδικά βότανα. Η χέννα είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλά ανατολίτικα προϊόντα μαλλιών. Χρησιμοποιείται και ως βαφή μαλλιών. Χάρη στα ήπια αποτελέσματά της, η χέννα εξασφαλίζει ασφαλής βαφή.

Εάν θέλετε να απολαύσετε μέγιστη αποτελεσματικότητα των βοτάνων και των φυτικών εκχυλισμάτων, αναζητήστε προϊόντα που περιλαμβάνουν το μείγμα φυσικών εκχυλισμάτων. Η κατάλληλη σύνθεση και τα ισορροπημένα μείγματα ουσιών εξαιρετικής ποιότητας είναι τα καλύτερα δώρα για τα μαλλιά σας. Λαμβάνετε την καλύτερη περιποίηση μαλλιών, εάν τα βότανα και τα φυτικά εκχυλίσματα περιλαμβάνονται σε φυσικά έλαια μαλλιών (μουλιάζουν και έτσι μεταφέρουν τα οφέλη τους στα έλαια). Ένα μείγμα ακριβείας είναι το ένα και μοναδικό κλειδί για υγιή, ογκώδη και όμορφα μαλλιά.

Τα καλύτερα φυτικά μείγματα για τα μαλλιά σας:

Baicapil – ένα ισχυρό μείγμα τριών ισχυρών φυσικών ουσιών (εκχύλισμα ρίζας σόγιας, εκχύλισμα ρίζας σιταριού, εκχύλισμα Baikalin Skullcap). Ο συνδυασμός φυτικών συστατικών που εξάγονται από τους νεαρούς βλαστούς (πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά) καθιστά ένα από τα πιο εντατικά μαλακτικά για την επανόρθωση των μαλλιών, ενισχύοντας τους θύλακες και ενεργοποιώντας την ανάπτυξη των μαλλιών.

Kerastimεκχύλισμα ρίζας τσουκνίδας αναμεμειγμένο με πολλά κατάλληλα και προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά που επανορθώνουν τα μαλλιά (π.χ. αμινοξέα, πρωτεΐνες) και ισορροπημένες βιταμίνες.

Kshir Pak Vidhi – γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, είναι από τα πιο αποτελεσματικά και πλουσιότερα μείγματα περιποίησης μαλλιών. Περιλαμβάνει πρωτεΐνες γάλακτος και εκχυλίσματα από διάφορα ινδικά βότανα. Το Kshir Pak Vidhi είναι η τέχνη του συνδυασμού βοτάνων με άλλες ουσίες (κυρίως πρωτεΐνες) που χρειάζονται τα μαλλιά σας. Αυτό το Αγιουρβεδικό μείγμα περιέχει εκχυλίσματα amla και bhringraj.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου