Μελέτη Μαλλιών μέρος 7 - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΙ ΠΗΛΟΙ για τα μαλλιά

Μελέτη Μαλλιών μέρος 7 - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΙ ΠΗΛΟΙ για τα μαλλιά

Οι φυσικοί πηλοί είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται συχνά στην περιποίηση ομορφιάς. Είναι τα πιο συνηθισμένα συστατικά σε μάσκες προσώπου και σώματος, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία και στην περιποίηση των μαλλιών. Τα οφέλη του πηλού στα μαλλιά ποικίλουν, ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος (χρώμα). Ο καλλυντικός πηλός επιδρά περισσότερο στο τριχωτό της κεφαλής και εκεί πρέπει να τον εφαρμόσετε. Υποτίθεται ότι ο καλλυντικός πηλός αποδίδει σχεδόν για τα πάντα, επομένως πρέπει να είναι κομμάτι της περιποίησής μας. Ο καλλυντικός πηλός φροντίζει ολόκληρο το σώμα. Χρησιμοποιείται και στα μαλλιά, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Καλλυντικός πηλός για τα μαλλιά - πώς παράγεται;

Ο φυσικός πηλός είναι ένα ιζηματογενές πέτρωμα που παράγεται από τη διάβρωση των ορυκτών. Οι πετρώδεις μορφές αργίλου εκχυλίζονται, θρυμματίζονται, ξηραίνονται στον ήλιο και αποστειρώνονται. Ο καλλυντικός πηλός μπορεί επίσης να εξαχθεί από τον πυθμένα θερμών πηγών.

Αποτελέσματα & Οφέλη Πηλού στα Μαλλιά

Δεν μας κάνει εντύπωση ότι ο πηλός είναι ένα πολύτιμο προϊόν. Περιλαμβάνει ένα πλήρες σύνολο μάκρο και μικροστοιχείων που χρειάζεται το δέρμα μας, π.χ. μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, χαλκό, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Αφού τον εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας και στα μαλλιά, μεταφέρει όλα τα συστατικά σε αυτά.

Ο καλλυντικός πηλός έχει ένα επιπλέον όφελος. Διαθέτει αρνητικό φορτίο άρα έλκει τις ουσίες με θετικό φορτίο π.χ. τοξίνες και ρύπους. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνει αποτελεσματικά όλες τις βλαβερές τοξίνες που έχουν εγκατασταθεί στο δέρμα μας.

Ο πηλός έχει αποτοξινωτικές, απολυμαντικές και καθαριστικές ιδιότητες για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, ρυθμίζει τους σμηγματογόνους αδένες και εμποδίζει την υπερβολική έκκριση σμήγματος. Επιπλέον καταπραΰνει όλους τους ερεθισμούς, θρέφει και ανασηκώνει ελαφρώς τη ρίζα των μαλλιών. Αντί για θρέψη μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε και για την περιποίηση των μαλλιών. Τα κορίτσια με πυκνά, άτονα ή πεσμένα μαλλιά είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές του πηλού. Υπάρχει ένα ακόμη λιγότερο γνωστό, αλλά πολύτιμο χαρακτηριστικό - αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών. Γι' αυτό ο πηλός συνδυάζεται τέλεια με φυσικά έλαια μαλλιών – με το λάδι της επιλογής σας δημιουργεί μια εντατική μάσκα που θρέφει τα μαλλιά και ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής.

Πηλός για τα Μαλλιά – Τύποι & Δράση

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πηλού μαλλιών και ο καθένας έχει ελαφρώς διαφορετικά οφέλη ομορφιάς. Για την καλύτερη περιποίηση των μαλλιών σας, πρέπει να επιλέξετε την καλύτερη μέθοδο εφαρμογής και να ανακαλύψετε τις ιδιότητες του καθενός.

Οφέλη από Πράσινο Πηλό για τα Μαλλιά

Καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής, διατηρεί τα σωστά επίπεδα σμήγματος, εξομαλύνει το pH του δέρματος, καταπραΰνει τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές. Ο πράσινος πηλός λειτουργεί τέλεια για την περιποίηση του ώριμου δέρματος και των μαλλιών που ταλαιπωρούνται με απώλεια όγκου και ζωντάνιας, ενώ οι βολβοί δεν έχουν ισχυρή ρίζα.

Οφέλη από Λευκό Πηλό για τα Μαλλιά

Άλλα ονόματα του είναι καολίνη και πορσελάνινος πηλός. Ο λευκός πηλός είναι ο πιο ήπιος, επομένως λειτουργεί για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής.

Οφέλη από Κόκκινο Πηλό για τα Μαλλιά

Είναι λίγο πιο ήπιο από τον πράσινο, αλλά έχει παρόμοιες ιδιότητες – ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, σφραγίζει τα αιμοφόρα αγγεία και κατά συνέπεια ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ δυναμώνει τους θύλακες της τρίχας. Προτείνεται για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής και θα λειτουργήσει καλύτερα από τον «αδελφό» του - τον πράσινο πηλό.

Οφέλη από Γαλάζιο Πηλό για τα Μαλλιά

Η γαλάζια έκδοση του πηλού προέρχεται από την Κριμαία. Είναι γεμάτος κοβάλτιο. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα, είναι ο ισχυρότερος πηλός. Ο γαλάζιος πηλός απορροφά γρήγορα το σμήγμα και συσφίγγει το δέρμα, καθαρίζει τους πόρους του δέρματος και απομακρύνει τους ρύπους. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, επανορθώνει και θρέφει εντατικά τα μαλλιά. Τα άτομα με ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής θα πρέπει να τον αποφύγουν λόγω υπερβολικά εντατικής δράσης.

Οφέλη από Μαύρο Πηλό για τα Μαλλιά

Αυτός ο καλλυντικός πηλός προέρχεται από την Νεκρά Θάλασσα. Έχει αντισηπτικές και καθαριστικές ιδιότητες για το τριχωτό της κεφαλής, περιέχει πολλά πολύτιμα μέταλλα και τα «τροφοδοτεί» στα μαλλιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακά ενισχυμένη εμφάνιση των μαλλιών και την εντατική ενίσχυση. Ο μαύρος πηλός προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά και αποτρέπει τη φθορά που προκαλείται από τις καιρικές συνθήκες.

Οφέλη από Κίτρινο Πηλό για τα Μαλλιά

Απομακρύνει από το δέρμα το περίσσευμα σμήγματος και τους ρύπους, αφήνοντας τα μαλλιά ελαστικά και ογκώδη. Εάν θέλετε αντιγηραντική περιποίηση, θα αγαπήσετε τον κίτρινο πηλό γιατί επιβραδύνει τη γήρανση. Ο κίτρινος και ο κόκκινος πηλός έχουν παρόμοια αποτελέσματα, αλλά ο κίτρινος είναι λίγο πιο ισχυρός. Παρά την εντατική του καθαριστική δράση, ο πηλός μπορεί και να καταπραΰνει το ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής.

Πηλός Ghassoul (Μαροκινός Πηλός)

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα μαλλιών και όχι μόνο. Ο πηλός δημιουργεί σαπουνάδα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λούσιμο, αφήνοντας φρέσκο τόσο το τριχωτό της κεφαλής, όσο και τα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε τον για λάμψη, απαλότητα και ζωντάνια. Ο πηλός Ghassoul λειτουργεί για όλους τους τύπους μαλλιών. Εάν χρησιμοποιηθεί σε DIY μάσκα, αφαιρεί την υπερβολική συσσώρευση κερατίνης. Ο μαροκινός πηλός αποτρέπει τη ψαλίδα, ξεμπλοκάρει τους φραγμένους θύλακες και ενισχύει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Οφέλη από Ροζ Πηλό για τα Μαλλιά

Είναι ασυνήθιστος, καθώς δεν υπάρχει στη φύση. Δημιουργείται από την ανάμειξη λευκών και κόκκινων πηλών. Ο ροζ πηλός συνδυάζει τα οφέλη των δύο παραπάνω πηλών. Είναι ιδανικός για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής και τα εύθραυστα μαλλιά (λεπτά και λιπαρά). Ο ροζ πηλός λειτουργεί για λεπτές τρίχες και καταπραΰνει τους ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής. Μπορεί επίσης να καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα που παθαίνουν οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Το προϊόν θεραπεύει τις ουλές.

Πώς να Χρησιμοποιήσετε τον Καλλυντικό Πηλό στα Μαλλιά;

Μπορείτε να εφαρμόσετε άργιλο στα μαλλιά χρησιμοποιώντας πολλούς τρόπους. Μια μάσκα εμπλουτισμένη με άργιλο είναι η πιο δημοφιλής. Κάντε το αναμειγνύοντας έναν επιλεγμένο άργιλο με ένα υγρό: νερό (βρασμένο ή μεταλλικό) ή υδρόλυμα (π.χ. τριαντάφυλλο, χαμομήλι ή τσουκνίδα). Ο εμπλουτισμός της μάσκας με λίγες σταγόνες ενός ελαίου για τα μαλλιά αποτελεί μια καλή επιλογή. Μ' αυτόν τον τρόπο το χτένισμά σας δεν θα είναι σκληρό και τραχύ μετά το ξέπλυμα της μάσκας - το λάδι μαλλιών θα αυξήσει τη λάμψη και την απαλότητα. Εφαρμόστε τη μάσκα κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά απλώστε την και στα μήκη, ώστε να απορροφηθούν τα έλαια και τα μέταλλα του πηλού.

Το σαμπουάν με πηλό είναι μια εναλλακτική. Το λούσιμο των μαλλιών με πηλό αποτρέπει την αραίωση των μαλλιών, βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος και χαρίζει φρεσκάδα στο τριχωτό της κεφαλής. Ο πηλός απομακρύνει αποτελεσματικά τα έλαια μετά τη θεραπεία με το λάδι μαλλιών. Απορροφά την λιπαρότητα και τα μόρια των φυσικών λαδιών. Εάν θέλετε ένα σαμπουάν με πηλό, ανακατέψτε λίγο πηλό με νερό ή υδρολικό (ένα τέτοιο σαμπουάν δε θα κάνει αφρό). Η προσθήκη πηλού σε ένα παραδοσιακό σαμπουάν είναι μια εξίσου καλή και δημοφιλής λύση. Το μείγμα λειτουργεί και επιπλέον δημιουργεί και σαπουνάδα. Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν καλλυντικό πηλό αντί για ξηρό σαμπουάν, χρησιμοποιούν στεγνό πηλό στο τριχωτό της κεφαλής και στις ρίζες, το αφήνουν λίγο και μετά το χτενίζουν προς τα κάτω.

Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής είναι ένας άλλος τρόπος χρήσης του πηλού. Λειτουργεί τέλεια σε βρώμικο και λιπαρό τριχωτό της κεφαλής. Η θεραπεία ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνει τους θύλακες και σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση προϊόντων και την κερατίνη. Πρέπει να αναμίξετε τον πηλό με ένα σαμπουάν ή ένα ήπιο μαλακτικό, χωρίς SLS και σάκχαρα (μια κουταλιά μαλακτικό και ο πηλός παίρνει τρεις κουταλιές ζάχαρη). Απλώνετε το μείγμα στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας μασάζ για 2-3 λεπτά.

Πηλός Μαλλιών - Αποτελέσματα

Ο πηλός προτείνεται ως επανόρθωση πολλών προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Η συχνή χρήση του καλλυντικού πηλού ενισχύει την ανάπτυξη των υγιών και δυνατών μαλλιών. Πηλός για αραίωση, για ανάπτυξη, ή για λιπαρό τριχωτό της κεφαλής – αν επιλέξετε το σωστό, θα αντιμετωπίσετε κάθε πρόβλημα.

Καθαρίστε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά που δε θα είναι πια άτονα, βαριά ή λιπαρά. Αντίθετα θα λάβουν θρέψη, απαλότητα και θα είναι προστατευμένα από εξωτερικούς παράγοντες – αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που αποκομίζετε με τον πηλό μαλλιών.

Χρήση πηλού μαλλιών – κανόνες

  • μη χρησιμοποιείτε ποτέ τρεχούμενο νερό για την αραίωση του πηλού
  • βεβαιωθείτε ότι ο πηλός ταιριάζει στην κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής σας, να θυμάστε ότι πολλοί πηλοί μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του τριχωτού
  • ανακατέψτε τον πηλό με έλαια για να αποκτήσετε απαλότητα και λάμψη στα μαλλιά σας και να καταπολεμήσετε τη ξηρότητα
  • μην ανακατεύετε τα συστατικά με μεταλλικό κουτάλι και μην αραιώνετε τον πηλό σε μεταλλικό μπολ - ο πηλός χάνει τις απορροφητικές του ιδιότητες όταν έρχεται σε επαφή με μέταλλο
  • το νερό πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου - μην ανακατεύετε τον πηλό με βραστό νερό γιατί μπορεί να χάσει τα περισσότερα από τα ευεργετικά του στοιχεία
  • κατά την αγορά πηλού, ελέγχετε πάντα τα συστατικά και να μην περιέχει αρώματα ή άλλες τεχνητές ουσίες. Η λίστα INCI δεν πρέπει να περιλαμβάνει τίποτα άλλο εκτός από το όνομα του πηλού.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου