Ορυκτέλαιο για τα Μαλλιά - ένα Λαμπρό Μαλακτικό ή ένα Κατάλοιπο μιας Παρελθούσας Εποχής;

Ορυκτέλαιο για τα Μαλλιά - ένα Λαμπρό Μαλακτικό ή ένα Κατάλοιπο μιας Παρελθούσας Εποχής;

Ένα εξαιρετικό προϊόν: ορυκτέλαιο...

Χρησιμοποιείται ως προϊόν για τα μαλλιά εδώ και πολλά χρόνια. Ο κόσμος το λατρεύει ή το μισεί. Το ορυκτέλαιο αναφέρεται συχνά μιλώντας για τις καλύτερες θεραπείες που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Περιβάλλεται από ένα μυστήριο - υπάρχουν κάποιες αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με αυτό:

'Το ορυκτέλαιο θρέφει τα ξηρά μαλλιά.'

'Το ορυκτέλαιο διεγείρει την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.'

'Το ορυκτέλαιο είναι σε θέση να συγκρατήσει την τριχόπτωση.'

'Το ορυκτέλαιο ενυδατώνει τα μαλλιά.'

'Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί για μαλακτικό μαλλιών.'

'Το ορυκτέλαιο βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας.'

Ποιες από τις δηλώσεις είναι αληθείς;

Είναι το ορυκτέλαιο ένα επιτυχημένο ή αποτυχημένο προϊόν για την περιποίηση των μαλλιών;

Από πού προέρχεται; Τι είναι; Αξίζει να το έχετε στο μπάνιο σας;

Σήμερα, καταρρίπτουμε όλους τους μύθους για το ορυκτέλαιο.

Ορυκτέλαιο - τι είναι;

Ορυκτέλαιο για τα μαλλιά - Μύθοι

Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε μερικούς μύθους για το ορυκτέλαιο. Πρέπει να γνωρίζετε τα γεγονότα και τα πράγματα στα οποία δεν πρέπει να πιστεύετε, επειδή ορισμένες απόψεις μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά και το δέρμα σας.

Μην αφήνετε ποτέ ορυκτέλαιο στα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα σας αφήσει ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά και ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής. Τα [φυσικά έλαια] είναι οι μόνες ουσίες που μπορείτε να αφήσετε μέσα στη νύχτα - δεν έχουν καμία σχέση με το πετρέλαιο. Η λιπαρή συνοχή είναι το μόνο κοινό που έχουν. Τα φυσικά έλαια χρησιμοποιούνται για την ελαιοθεραπεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η θεραπεία μαλλιών με ορυκτέλαιο. Να θυμάστε ότι το ορυκτέλαιο είναι μια χημική ουσία, ενώ τα φυσικά έλαια είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε χημική ουσία.Ένας άλλος δημοφιλής μύθος λέει ότι το ορυκτέλαιο θρέφει και επιδιορθώνει τα μαλλιά. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν θα καταπολεμήσει ούτε την πιτυρίδα ούτε θα θεραπεύσει την τριχόπτωση. Το ορυκτέλαιο επιφέρει επιφανειακά αποτελέσματα και πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο για να αποφύγετε τη φθορά των μαλλιών.Είναι ένα συστατικό ομορφιάς και περιποίησης, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως θεραπεία ενδυνάμωσης ή επιδιόρθωσης των ταλαιπωρημένων μαλλιών.Ας θυμόμαστε ότι το ορυκτέλαιο δεν μπαίνει στο εσωτερικό της τρίχας - παραμένει στην επιφάνεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει καμία δυνατότητα να διορθώσει τις εσωτερικές δομές της τρίχας.Τι να χρησιμοποιήσετε αντί για ορυκτέλαιο;Εάν τα όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά, οι ισχυρότεροι βολβοί και το υγιέστερο τριχωτό της κεφαλής είναι οι πολυπόθητοι στόχοι σας - το ορυκτέλαιο δεν θα σας βοηθήσει.Ευτυχώς, υπάρχει μια διαφορετική ομάδα μαλακτικών που αναγεννούν, ομορφαίνουν και προστατεύουν τα μαλλιά από τη φθορά.Εννοώ τα φυσικά έλαια που εξάγονται από φυτά μέσω ψυχρής έκθλιψης σπόρων, ξηρών καρπών και φρούτων. Το έλαιο Argan είναι από τα πιο δημοφιλή φυσικά έλαια, που επανορθώνουν τα μαλλιά και εξασφαλίζουν προστασία από τη θερμότητα.Τα έλαια αποτελούν μια καταπληκτική πηγή βιταμινών, μετάλλων και λιπαρών οξέων. Επιλεγμένα σωστά για τον τύπο των μαλλιών, προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών, προσθέτουν όγκο στα μαλλιά και εμποδίζουν την τριχόπτωση.

Ορυκτέλαιο για τα μαλλιά - Κριτικές

Λαμβάνοντας υπόψη την καλλωπιστική δύναμη του ορυκτελαίου, δεν είναι περίεργο που παίρνει αρκετά θετικές γνώμες. Είναι μια καλή λύση όταν θέλετε μια άμεση ενίσχυση των μαλλιών (π.χ. πριν από μια σημαντική συνάντηση). Παρόλα αυτά, πρέπει να προσέξετε - δίπλα στις καλές κριτικές, υπάρχουν και οι αρνητικές. Οι γυναίκες αναφέρουν ερεθισμούς και ακραία ξηρότητα των μαλλιών. Συνοψίζοντας, το ορυκτέλαιο μπορεί να αποφέρει οφέλη και να ομορφύνει ένα χτένισμα υπό την προϋπόθεση ότι το χρησιμοποιείτε λογικά. Για την επιδιόρθωση και την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών, είναι προτιμότερο να επιλέξετε φυσικές ουσίες, ασφαλείς για το τριχωτό της κεφαλής, οι οποίες και ομορφαίνουν και επιδιορθώνουν τα μαλλιά σας.

Το ορυκτέλαιο είναι επίσης γνωστό ως υγρή παραφίνη (paraffinum liquidum). Προέρχεται από το πετρέλαιο. Είναι ένα μείγμα υδρογονανθράκων ευθείας αλυσίδας που προκύπτουν κατά τη διαδικασία απόσταξης του πετρελαίου. Η καθαρή παραφίνη χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των μαλλιών εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένα κοινό συστατικό κρεμών, λοσιόν και άλλων προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος, επειδή είναι ένα λιπαρό, προστατευτικό μαλακτικό. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το ορυκτέλαιο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία στομαχικών προβλημάτων. Είναι μια ελκυστική ουσία για τις εταιρείες καλλυντικών επειδή είναι φθηνή. Κρίμα, το πολύ ορυκτέλαιο φράζει τους πόρους, ώστε το δέρμα να μην λαμβάνει αρκετό οξυγόνο. Η "υπερβολική χρήση" του ορυκτελαίου είναι comedogenic και μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος ή αφυδάτωση.

Ορυκτέλαιο - οφέλη για τα μαλλιά

Επειδή το ορυκτέλαιο δεν διεισδύει στην επιδερμίδα ή τα μαλλιά, αφήνει ένα λιπαρό αποφρακτικό λιπιδικό στρώμα στην επιφάνεια. Κλειδώνει το νερό και προστατεύει από τις τοξίνες (οι οποίες θα μπορούσαν να διεισδύσουν στην τρίχα) και άλλους βλαβερούς περιβαλλοντικούς παράγοντες (παγετός, δυνατός άνεμος ή ηλιακή ακτινοβολία). Το έλαιο προσφέρει καλή περιποίηση, λάμψη, απαλότητα και λείανση, πυκνώνοντας τη δομή και κλείνοντας τα λέπια της επιδερμίδας. Ένα άλλο πλεονέκτημα συνδέεται με τις αντιστατικές του ιδιότητες - αποτρέπει τον στατικό ηλεκτρισμό των μαλλιών και τα φτερά.

Ορυκτέλαιο για τα μαλλιά - Αποτελέσματα

Για να ανακαλύψετε τα αποτελέσματα της χρήσης του ορυκτελαίου, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν λειτουργεί σαν μαλακτικό ή θεραπεία για τα μαλλιά. Η δράση του επικεντρώνεται στη βελτίωση της εμφάνισης και στην προστασία των εξωτερικών δομών των μαλλιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αποτελεί θεραπεία για τα κατεστραμμένα μαλλιά. Το ορυκτέλαιο είναι σαν μια λοσιόν για τα μαλλιά που αυξάνει τη λάμψη και την περιποίηση. Είναι επίσης σε θέση να ενισχύσει τον όγκο, δημιουργώντας ένα στρώμα στα μαλλιά - παρόμοιο με αυτό που δημιουργούν οι σιλικόνες.

Τα οφέλη του ορυκτελαίου για τα μαλλιά μπορούν να συνοψιστούν σε μερικά σημεία:

  • ελαστικότητα των μαλλιών
  • λιγότερο σπάσιμο και στατικός ηλεκτρισμός
  • λάμψη των μαλλιών
  • σώμα και όγκος στα μαλλιά
  • ευκολότερο styling και λιγότερο μπέρδεμα
  • εύκολο βούρτσισμα

Ορυκτέλαιο για τα μαλλιά - Παρενέργειες

Κατά την εφαρμογή ενός ορυκτελαίου - το οποίο είναι απόσταγμα πετρελαίου - στα μαλλιά σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι:

  • μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής
  • η υπερβολική ποσότητα ορυκτελαίου βαραίνει τα (ιδιαίτερα λεπτά) μαλλιά
  • αν χρησιμοποιείται πολύ συχνά, προκαλεί ξηρότητα στα μαλλιά αντί να τα προστατεύει
  • το αποτέλεσμα των όμορφων μαλλιών διαρκεί μέχρι το πρώτο λούσιμο, το ορυκτέλαιο δεν δίνει μακροχρόνια αποτελέσματα, δεν θρέφει ούτε επιδιορθώνει τα μαλλιά, λειτουργεί επιφανειακά και απομακρύνεται μετά το λούσιμο

Ορυκτέλαιο για τα μαλλιά - πώς (συχνά) να το χρησιμοποιείτε;

Για καλύτερα αποτελέσματα και χωρίς ξηρότητα ή ερεθισμούς, δεν πρέπει ποτέ να το χρησιμοποιείτε υπερβολικά. Εφαρμόστε το το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Το ορυκτέλαιο δεν διεισδύει στα μαλλιά, οπότε δεν χρειάζεται να το εφαρμόζετε σε υγρές τούφες (τα υγρά μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής έχουν αυξημένη απορρόφηση, η οποία μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις στο τριχωτό της κεφαλής).

Εφαρμόζετε το ορυκτέλαιο σε στεγνά μαλλιά (από τις ρίζες έως τις άκρες) και στο τριχωτό της κεφαλής - το πολύ μια κουταλιά της σούπας (για μαλλιά μήκους ώμων) ή δύο κουταλιές της σούπας για πολύ μακριά μαλλιά. Δεν πρέπει να μένει μέσα για πολύ ώρα για να αποφύγετε τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής και την ξηρότητα των μαλλιών. Δέκα λεπτά είναι αρκετά. Στη συνέχεια, ξεπλένετε το ορυκτέλαιο με ένα σαμπουάν. Για να το γαλακτωματοποιήσετε, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα μαλακτικό, να περιμένετε λίγο, να ξεπλύνετε τα μαλλιά και να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν.

Ορυκτέλαιο για τα μαλλιά - Μύθοι

Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε μερικούς μύθους για το ορυκτέλαιο. Πρέπει να γνωρίζετε τα γεγονότα και τα πράγματα στα οποία δεν πρέπει να πιστεύετε, επειδή ορισμένες απόψεις μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά και το δέρμα σας.

Μην αφήνετε ποτέ ορυκτέλαιο στα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα σας αφήσει ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά και ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής. Τα [φυσικά έλαια] είναι οι μόνες ουσίες που μπορείτε να αφήσετε μέσα στη νύχτα - δεν έχουν καμία σχέση με το πετρέλαιο. Η λιπαρή συνοχή είναι το μόνο κοινό που έχουν. Τα φυσικά έλαια χρησιμοποιούνται για την ελαιοθεραπεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η θεραπεία μαλλιών με ορυκτέλαιο. Να θυμάστε ότι το ορυκτέλαιο είναι μια χημική ουσία, ενώ τα φυσικά έλαια είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε χημική ουσία.

Ένας άλλος δημοφιλής μύθος λέει ότι το ορυκτέλαιο θρέφει και επιδιορθώνει τα μαλλιά. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν θα καταπολεμήσει ούτε την πιτυρίδα ούτε θα θεραπεύσει την τριχόπτωση. Το ορυκτέλαιο επιφέρει επιφανειακά αποτελέσματα και πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο για να αποφύγετε τη φθορά των μαλλιών. Είναι ένα συστατικό ομορφιάς και περιποίησης, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως θεραπεία ενδυνάμωσης ή επιδιόρθωσης των ταλαιπωρημένων μαλλιών. Ας θυμόμαστε ότι το ορυκτέλαιο δεν μπαίνει στο εσωτερικό της τρίχας - παραμένει στην επιφάνεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει καμία δυνατότητα να διορθώσει τις εσωτερικές δομές της τρίχας.

Τι να χρησιμοποιήσετε αντί για ορυκτέλαιο;

Εάν τα όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά, οι ισχυρότεροι βολβοί και το υγιέστερο τριχωτό της κεφαλής είναι οι πολυπόθητοι στόχοι σας - το ορυκτέλαιο δεν θα σας βοηθήσει. Ευτυχώς, υπάρχει μια διαφορετική ομάδα μαλακτικών που αναγεννούν, ομορφαίνουν και προστατεύουν τα μαλλιά από τη φθορά. Εννοώ τα φυσικά έλαια που εξάγονται από φυτά μέσω ψυχρής έκθλιψης σπόρων, ξηρών καρπών και φρούτων. Το έλαιο Argan είναι από τα πιο δημοφιλή φυσικά έλαια, που επανορθώνουν τα μαλλιά και εξασφαλίζουν προστασία από τη θερμότητα. Τα έλαια αποτελούν μια καταπληκτική πηγή βιταμινών, μετάλλων και λιπαρών οξέων. Επιλεγμένα σωστά για τον τύπο των μαλλιών, προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών, προσθέτουν όγκο στα μαλλιά και εμποδίζουν την τριχόπτωση.

Ορυκτέλαιο για τα μαλλιά - Κριτικές

Λαμβάνοντας υπόψη την καλλωπιστική δύναμη του ορυκτελαίου, δεν είναι περίεργο που παίρνει αρκετά θετικές γνώμες. Είναι μια καλή λύση όταν θέλετε μια άμεση ενίσχυση των μαλλιών (π.χ. πριν από μια σημαντική συνάντηση). Παρόλα αυτά, πρέπει να προσέξετε - δίπλα στις καλές κριτικές, υπάρχουν και οι αρνητικές. Οι γυναίκες αναφέρουν ερεθισμούς και ακραία ξηρότητα των μαλλιών. Συνοψίζοντας, το ορυκτέλαιο μπορεί να αποφέρει οφέλη και να ομορφύνει ένα χτένισμα υπό την προϋπόθεση ότι το χρησιμοποιείτε λογικά. Για την επιδιόρθωση και την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών, είναι προτιμότερο να επιλέξετε φυσικές ουσίες, ασφαλείς για το τριχωτό της κεφαλής, οι οποίες και ομορφαίνουν και επιδιορθώνουν τα μαλλιά σας.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου