Τα Μαλλιά ανά τον Κόσμο. Μέρος 2: Ευρωπαϊκή Φροντίδα Μαλλιών

Τα Μαλλιά ανά τον Κόσμο. Μέρος 2: Ευρωπαϊκή Φροντίδα Μαλλιών

Ευρώπη: μια από τις γρήγορα αναπτυσσόμενες ηπείρους. Το hairstyling έχει εκεί τις ρίζες του. Οι γυναίκες της Ευρώπης καθιερώνουν τις μόδες για τα μαλλιά εδώ και χρόνια. Προσπαθούν για το καλύτερο, εκτιμώντας και τις καινοτόμες και τις παραδοσιακές μεθόδους. Οι παλιές συνταγές για την ενίσχυση της ομορφιάς πάνε χέρι-χέρι με τις μοντέρνες οπτικές. Η φροντίδα των μαλλιών είναι το κλειδί στην περιποίηση. Πώς οι Ευρωπαίες φροντίζουν τα μαλλιά τους;

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΡΟΣ 2 - ΕΥΡΩΠΗ

Τι μπορούμε να μάθουμε από τις Γαλλίδες, τις Ισπανίδες και τις Σκανδιναβές;

Ευρωπαϊκή Φροντίδα Μαλλιών - Βαλκάνια

Τα Βαλκάνια έχουν ημιτροπικά, Μεσογειακά, ζεστά και αρκετά ξηρά κλίματα με δροσερούς ανέμους. Η περιοχή έχει πολλές διαθέσεις και διαφορές. Καύσωνας μαζί με υγρασία. Η ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών είναι αναγκαία σε αυτό το κλίμα για να κρατηθούν τα μαλλιά όμορφα και υγιή. Ευτυχώς, οι γυναίκες των Βαλκανίων έχουν τις θεραπείες και τα κόλπα τους για όμορφα μαλλιά.

● Οι Ελληνίδες έχουν μια θεραπεία για την αποπνικτική ζέστη και το ημιτροπικό κλίμα εδώ και αιώνες. Τα μαλλιά τους είναι όμορφα, πυκνά και δεν γκριζάρουν γρήγορα, ακόμα και όταν μεγαλώσουν. Τα μαλλιά τους μένουν υγιή και λαμπερά χάρη στο ελαιόλαδο.

Οι Έλληνες καμαρώνουν για τα ελαιόδεντρα και τις ελιές τους - οι φυτείες τους ανήκουν στις πιο παλιές του κόσμου, χρονολογούμενες από το 5000 π.Χ. Το ελαιόλαδο χρησιμποιείται και στην μαγειρική και στα καλλυντικά. Είναι πλούσιο σε πολύτιμες φυτοστερόλες και οφέλιμα λιπαρά οξέα τα οποία διασφαλίζουν εξαιρετικά μαλλιά και δέρμα. Το ελαιόλαδο εφαρμόζεται κατά μήκος του μαλλιού και στο κρανίο ώστε να είναι και κοντίσιονερ στην τρίχα αλλά και να θρέφει τους βολβούς και τους θύλακες της τρίχας. Η θεραπεία μαλλιών με ελαιόλαδο προστατεύει αποτελεσματικά από τα στοιχεία της φύσης.

Στις Ελληνίδες επίσης αρέσει να χρησιμοποιούν μάσκες ομορφιάς που βασίζονται στο ελαιόλαδο και στο απλό, στραγγιστό γιαούρτι. Το δεντρολίβανο είναι η μεγάλη τους αγάπη από βότανα. Αναμιγνύεται με νερό και χρησιμοποιείται στο τελευταίο ξέβγαλμα. Το δεντρολίβανο είναι θεραπεία για τα αδύναμα μαλλιά. Ένα ελληνικό μαύρο σαπούνι είναι η τελευταία (αλλά ίσα σημαντική) αγάπη των γυναικών που ζούνε στην χώρα του Ομήρου. Είναι μια μίξη από φυσικές ενεργές ουσίες που χρησιμεύουν στο πλύσιμο και του δέρματος και του μαλλιού. Έχει μέσα λάδι γλυκού αμυγδάλου, λάδι λιναρόσπορου, λάδι jojoba, λάδι δεντρολίβανου και (προφανώς) ελαιόλαδο. Το ελληνικό μαύρο σαπούνι κάνει καλό αφρό και αφαιρεί αποτελεσματικά τα λάδια μετά από μια θεραπεία μαλλιών με λάδια.

● Οι γυναίκες της Βουλγαρίας έχουν βρει ένα διαφορετικό προϊόν ενδυνάμωσης μαλλιών. Περηφανεύονται για το ροδόνερο και το ροδόλαδο τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη από γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Το ροδόνερο είναι ένα πολύ καλό συστατικό στα λουσίματα. Δίνει λάμψη, απαλότητα και ελαστικότητα στα μαλλιά, αφήνοντας τα ενυδατωμένα, λεία και με όγκο. Το ροδόνερο χρησιμοποιείται σε μάσκες μαλλιών με καλλυντικό πηλό, αναβαθμίζοντας τα απατολέσματα. Υπάρχουν επίσης σπρέι και άρωμα ροδόνερου που μένουν πολύ στα μαλλιά. Το λάδι τριαντάφυλλου είναι παχύ και λιπαρό: οι Βουλγάρες το χρησιμοποιούν ως θεραπεία για τις άκρες φθαρμένων μαλλιών και ως προστασία από τα στοιχεία της φύσης.

Ευρωπαϊκή Φροντίδα Μαλλιών - Μεσογειακές χώρες

Η Μεσόγειος Θάλασσα ισοδυναμεί με πολλές χωρές πολλές μεθόδους φροντίδας μαλλιών. Οι γυναίκες της Ισπανίας και της Ιταλίας πιστεύουν ότι τα μακριά, λαμπερά, υγιή μαλλιά είναι το καμάρι κάθε γυναίκας. Από την άλλη, οι Γαλλίδες φροντίζουν τα μαλλιά τους με λίγη αδιαφορία.

●Στην χώρα των ταύρων και των ταυρομάχων, η θηλυκότητα είναι συνυφασμένη με τα σκούρα, λαμπερά μαλλιά - οι Ισπανίδες λατρεύουν να έχουν τα μαλλιά τους λυμένα και να δείχνουν την ομορφιά τους. Τα χρωμοσαμπουάν με κράνμπερι είναι το μυστικό τους. Τα μαλλιά σου θα είναι λαμπερά και ελαστικά αν αναμίξεις φρεσκοστυμμένο χυμό κράνμπερι με νερό, το βάλεις στο μαλλί σου και δεν το ξεβγάλεις. Τα κράνμπερι είναι πηγή βιταμινών Ε, Α, και πολλών βιταμινών Β-ομάδας, φλαβονοειδή, στοιχεία που επανορθώνουν και ενδυναμώνουν τα μαλλιά όπως σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ποτάσσιο και φώσφορο. Χάρη στα κράνμπερι, τα μαλλιά γίνονται μακριά και δυνατά. Επιπλέον, το εκχύλισμα κράνμπερι είναι αντιβακτηριδιακό και αυξάνει κατά πολύ την αντοχή των μαλλιών στην φθορά.

● Οι Ιταλίδες, όπως οι Ελληνίδες, τρελαίνονται για τα λάδια μαλλιών και λατρεύουν να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο. Και στο φαγητό και ως καλλυντικό. Οι Ιταλίδες εκμεταλλεύονται την πολυχρηστική του δράση: λάδι από την κορυφή μέχρι τα νύχια, στα χείλη, στα χέρια και κυρίως στα μαλλιά, για να τα προστατέψει από το φως του ήλιου και να βοηθήσει στην υγιή επιμήκυνσή τους. Το λάδι από κουκούτσι σταφυλιού είναι άλλο φυσικό έλαιο που εκτιμάται στην Ιταλία, για την ήπια και αναζωογονητική δράση στα μαλλιά και στο πρόσωπο.

Οι Ιταλίδες βάζουν λάδια στα μαλλιά από την παιδική τους ηλικία. Εκτός από το ελαιόλαδο, τους αρέσουν οι μάσκες μαλλιών μαζί με ιαματικά και μεταλλικά νερά. Η περιποίηση σπα των μαλλιών και του δέρματος είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ομορφιάς στην Ιταλία. Το σπα αποτοξινώνει το κρανίο και το σώμα, απομακρύνοντας τοξίνες και φέρνοντας πολλά μεταλλικά στοιχεία. Δεν είναι έκπληξη που τα πιο γνωστά θέρετρα σπα βρίσκονται στην Ιταλία.

●Οι Γαλλίδες δεν πιστεύουν πολύ στις παραδοσιακές συνταγές αλλά υπάρχει μια εξαίρεση: έχουν αδυναμία στο λάδι λεβάντας. Το προσθέτουν δίχως φόβο και πάθος στις μάσκες μαλλιών και στα βάλσαμα, το αλοίφουν στις άκρες των μαλλιών και το αναμιγνύουν με χρωμοσαμπουάν (αυτό με το ράσμπερι είναι το πιο δημοφιλές). Οι Γαλλίδες υποστηρίζουν την φυσική περιποίηση του μαλλιού και τα προϊόντα χωρίς φαγεσωρογόνα χημικά. Υπάρχει μια εντυπωσιακή επίγνωση της μεγάλης σημασίας των φυσικών προϊόντων μαλλιών στη Γαλλία. Τα προϊόντα μαλλιών με τις πιο πολλές πωλήσεις φτιάχνονται από ασφαλή συστατικά φυτών. Αυτός μάλλον είναι ο λόγος γιατί τα προϊόντα ομορφιάς DIY δεν είναι τόσο δημοφιλή εκεί. Οι τεχνικές βαφής μαλλιών με φυτά είναι της μόδας στην Γαλλία, που υποστηρίζεται από επαγγελματικά προϊόντα μαλλιών με φυτά. Αυτό το τρέντ είναι γνωστό ως καλλυντικά με Οργανικη Δυναμική.

Ευρωπαϊκή φροντίδα μαλλιών - Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη

Το κλίμα διαφέρει σημαντικά σε αυτήν την περιοχή τοηυ κόσμου. Οι παγωμένοι χειμώνες αλλάζουν σε βροχερές ανοίξεις και καυτά καλοκαίρια. Η φροντίδα των μαλλιών είναι σημαντική, αν αναλογιστούμε τις μεγάλες αλλαγές στον καιρό.

Οι γυναίκες που ζουν στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης συνδυάζουν περίτεχνα τα μοντέρνα και τα παραδοσιακά προϊόντα ομορφιάς - αυτού του είδους η συνεργία είναι ορατή στην περιποίηση των μαλλιών.

● Οι γυναίκες από την Ουκρανία και την Λευκορωσία αγαπάνε την περιποίηση μαλλιών. Τα προϊόντα για τα μαλλιά είναι τα πιο δημοφιλή από όλα τα καλλυντικά. Επίσης, τα σπιτικά τεχνάσματα, που περνάνε από γενιά σε γενιά, εκτιμώνται πολύ εδώ. Το καστορέλαιο είναι αναντικατάστατος νικητής που ενδυναμώνει τα μαλλιά και προλαμβάνει την τριχόπτωση, Το λάδι πεύκου είναι ένα άλλο πολύτιμο λάδι το οποίο είναι και πάρα πολύ γνωστό στην Ρωσία. Δεν μας εκπλήσσει πως οι γυναίκες της περιοχής χρησιμοποιούν πολύ λάδια - ξέρουν και εκτιμούν τα οφέλη των φυσικών ελαίων. Στην παραδοσιακή περιποίηση μαλλιών, η μάσκα μαλλιών με μαγιά και γάλα είναι επίσης πολύ δημοφιλής. Τα βότανα παίζουν έναν εξίσου σημαντικό ρόλο: τα εκχυλίσματα τσουκνίδας και εκουιζέτου χρησιμοποιούνται σε χρωμοσαμπουάν, σε κοντίσιονερ για το τριχωτό της κεφαλής ή ποτά (για να ενισχύσουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια εκ των έσω).

● Το κεχριμπάρι είναι από τα πιο ξεχωριστά προϊόντα δέρματος και μαλλιών. Στην Πολωνία, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση κάποιων παθήσεων (σιρόπια και αλοιφές κεχριμπαριού). Οι Πολωνές αγαπούν τα οφέλη του κεχριμπαριού. Το κεχριμπάρι προστίθεται σε λοσιόν για το τριχωτό της κεφαλής, σε αμπούλες, σε σαμπουάν, σε μάσκες μαλλιών και σε βάλσαμα. Οι καταπληκτικές του ιδιότητες είναι γνωστές εδώ και αιώνες ενώ το ίδιο το κεχριμπάρι είναι γνωστό προϊόν εξαγωγής της Πολωνίας. Ενδυναμώνει τα μαλλιά από την ρίζα, προλαμβάνει την τριχόπτωση, αναδομεί και θρέφει (το κεχριμπάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, F και Ίνουτεκ - ένα προβιωτικό που εξασφαλίζει λάμψη και υγεία στα μαλλιά).

Το κεντρικό κομμάτι της Γηραίας Ηπείρου έχει τα πιο ψηλά βουνά της Ευρώπης, τις Άλπεις. Η χλωρίδα της περιοχής χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς όπως επίσης και για την φροντίδα του δέρματος και του μαλλιού. Οι γυναίκες της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Σλοβακίας και της Ελβετίας υπερηφανεύονται για τα βότανα και τα λουλούδια των Άλπεων - δυνατά αντιοξειδωτικά που φυτρώνουν στους πρόποδες των βουνών:

  • Ροδόδεντρο των Άλπεων - τα βλαστοκύτταρά του μπαίνουν σε αντιγηραντικές κρέμες και σε μάσκες για κατεστραμμένα, πολυ-κατεργασμένα μαλλιά. Είναι μια πηγή ειδικών, μοναδικών μεταβολιτών που διευκολύνουν την λειτουργία των ανθρωπίνων κυττάρων του δέρματος. Όταν εφαρμόζεται στο κρανίο, βελτιώνει την λειτουργικότητα των βολβών και των θυλάκων της τρίχας.
  • Εντελβάϊς - το εκχύλισμά του έχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση, δίνει μια αποτελεσματική προστασία από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες UV, επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης και καθυστερεί το γκριζάρισμα των μαλλιών.
  • Κίτρινη γεντιανή - ανακουφίζει από δερματικούς ερεθισμούς, καταπολεμά τα βακτήρια, αφήνει το κρανίο καθαρό και επουλώνει πληγές του.
  • Βουνίσια άρνικα - βοηθά την διαδικασία αναδόμησης του δέρματος και των μαλλιών και συνδυάζεται τέλεια με άλλα φυσικά βότανα και έλαια: κοινό συστατικό στις μάσκες μαλλιών.
  • Alpine Sea Holly (γκύ Άλπεων) - τα βλαστοκύτταρά του προωθούν την αναδόμηση του δέρματος, βοηθά την λειτουργία του, προλαμβάνει την τριχόπτωση και επιβραδύνει το γκρίζαρισμα των μαλλιών.

Ευρωπαϊκή φροντίδα μαλλιών - Σκανδιναβία

Η άγρια φύση και το δύσκολο κλίμα δυσκολεύουν την κατάσταση των γυναικών στην Σκανδιναβία όταν φροντίζουν τα μαλλιά τους. Πρέπει να έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα με τον λιγότερο κόπο. Πολλές ώρες στο κομμωτήριο και μακρυχρόνιες θεραπείες; Δεν τους κάνει. Επιλέγουν για μια πιο ενεργή μορφή χαλάρωσης αντ' αυτού. Σε αυτό το σκληρό κλίμα, τα μαλλιά δυσκολεύονται: κρυμμένα κάτω από σκουφί. Αν δεν υπάρχει παγετώνας, ταλαιπωρούνται από τον αέρα, το ζεστό καλοκαίρι ή τον ξηρό αέρα από τα καλοριφέρ. ΟΙ γυναίκες της Σκανδιναβίας φημίζονται για τα ξανθά μαλλιά και δέρμα. Θέλουν να τονίζουν την απόχρωση των μαλλιών τους με χρωμοσαμπουάν. Για αυτό και η περιποίηση των μαλλιών πρέπει να πετυχάινει διάνα.

Τα σκανδιναβικά φυτά μεγαλώνουν σε αγνό αλλά σκληρό κλίμα - για αυτό και αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και στοιχείων που διατηρούν την νεότητα του δέρματος και των μαλλιών. Οι Σκανδιναβοί εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα οφέλη. Τα βότανα και τα φρούτα παρθένων περιοχών είναι ανάμεσα στα ανεκτίμητα συστατικά των προϊόντων ομορφιάς. Οι γυναίκες από την Νορβηγία, την Δανία, την Σουηδία και την Φινλανδία εκτιμούν τις παραδοσιακές συνταγές που βασίζονται σε εκχυλίσματα φυτών προερχόμενα από την τοπική χλωρίδα. Τα πιο σημαντικά είναι:

  • Γλυκόριζα - δεν είναι απλά ένα συστατικό στα μαύρα ζαχαρωτά με χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά. Η γλυκόριζα φημίζεται για τις αντισηπτικές του ιδιότητες. Απομακρύνει τις τοξίνες από το δέρμα. Μπορείς να πιεις τσάι γλυκόριζας ή να το χρησιμοποιήσεις μέσα σε χρωμοσαμπουάν.
  • Άγρια Αγγελική - το αγγελικό οξύ, τα πολλά μεταλλικά άλατα και οι βιταμίνες είναι ανάμεσα στα ενεργά της συστατικά. Αναγεννά τα κουρασμένα μαλλιά και ανακουφίζει από φλεγμονές στο κρανίο.
  • Βόρεια Άγρια Μουριά - αγαπημένη από όλες στην Σκανδιναβία: είναι ένα πολύ αναζωογονητικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει από ελεύθερες ρίζες. Συχνά περιέχεται σε μάσκες μαλλιών (μαζί με φυσικά έλαια). Είναι μια βόμβα βιταμινών για μαλλιά και σώμα. Η βόρεια άγρια μουριά απελευθερώνει το σώμα από τις τοξίνες, το θωρακίζει ενάντια στο οξειδωτικό στρες, επανορθώνει με την δύναμη των καροτενοειδών και στερόλων φυτών.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου