5 βήματα μακριά από το αψεγάδιαστο δέρμα - Το καλύτερο πρόγραμμα περιποίησης προσώπου

5 βήματα μακριά από το αψεγάδιαστο δέρμα - Το καλύτερο πρόγραμμα περιποίησης προσώπου

Η φροντίδα του δέρματος είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσετε εάν θέλετε πραγματικά ένα υπέροχο υγιές δέρμα χωρίς ελαττώματα. Πώς να το κάνετε σωστά; Γνωρίζουμε τη θεωρία όταν πρόκειται για τη χρήση συγκεκριμένων καλλυντικών, ωστόσο συχνά δεν ξέρουμε ποια να επιλέξουμε και με ποια σειρά να τα εφαρμόσουμε. Πολλοί από εσάς αντιμετωπίζετε λανθασμένα το μικκυλιακό νερό ως το μόνο προϊόν περιποίησης δέρματος που αντικαθιστά ένα τόνερ, κρέμα και ορό. Εν τω μεταξύ, το δέρμα χρειάζεται λίγο περισσότερα για να παραμείνει υγιές, όμορφο και νεανικό. Ανακαλύψτε την τέλεια περιποίηση προσώπου. Είστε μόλις πέντε βήματα μακριά από το αψεγάδιαστο δέρμα.

Πώς να διατηρήσετε το πρόσωπό σας υγιές και όμορφο; 5 βήματα για να αποκτήσετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Βήμα 1 Καθαρισμός

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι η ενυδατική κρέμα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της φροντίδας του δέρματος. Δεν είναι, όμως. Ο καθαρισμός του προσώπου σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα, στην πραγματικότητα. Είναι η βάση του υγιούς δέρματος και η βασική πτυχή της φροντίδας του δέρματος χάρη στην οποία μπορεί να λειτουργεί σωστά. Το κακοκαθαρισμένο δέρμα έχει μικρότερη απορρόφηση, επομένως ακόμη και η καλύτερης ποιότητας κρέμα δεν θα εκπληρώσει το σκοπό της. Επιπλέον, οι τοξίνες που συσσωρεύονται και δεν αφαιρούνται αποτελεσματικά, τα υπολείμματα του μακιγιάζ και τα θραύσματα νεκρών κυττάρων μπλοκάρουν (φράζουν) τις εξόδους των σμηγματογόνων αδένων, γεγονός που εμποδίζει το δέρμα να αναπνέει. Κατά συνέπεια, μένετε με σπυράκια, μαύρα στίγματα και διαταραγμένη λειτουργία του δέρματος. Η υδρολιπιδική ισορροπία διαταράσσεται και έτσι το δέρμα σας είναι είτε λιπαρό είτε εξαιρετικά ξηρό. Φροντίστε το σωστά ήδη σε αυτό το πρώτο στάδιο και επιλέξτε ρουτίνα καθαρισμού στο υψηλότερο επίπεδο. Εδώ είναι οι καλύτερες μέθοδοι καθαρισμού δέρματος:

  • OCM (μέθοδος καθαρισμού με έλαια) - η πιο αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού δέρματος που βασίζεται στον κανόνα «το λάδι διαλύει το λάδι». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα έλαια είναι ασυναγώνιστα όταν αφαιρούν ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ, την περίσσεια σμήγματος, τους ρύπους, αφήνοντας το δέρμα μεταξένιο λείο, φρέσκο, καθαρό και έτοιμο για περαιτέρω θεραπείες. Το [καστορέλαιο] είναι η κορυφαία επιλογή για το OCM. Μη διστάσετε να το αναμίξετε με άλλα φυσικά έλαια δημιουργώντας το τέλειο μείγμα OCM. Επιλέξτε αργανέλαιο, έλαιο αβοκάντο ή jojoba ή ανακατέψτε τα όλα για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.
  • Μικκυλιακό νερό + καθαριστικός αφρός (ή τζελ) - εάν προτιμάτε πιο παραδοσιακές μεθόδους καθαρισμού και δυσκολεύεστε να εγκαταλείψετε το μικκυλιακό νερό, θα χρειαστείτε υποστήριξη για να καθαρίσετε με ακρίβεια το δέρμα. Ο απαλός αλλά ισχυρός αφρός προσώπου υπερτερεί των άλλων προϊόντων. Φυσικά, πρέπει να τον ταιριάξετε με τον τύπο του δέρματός σας και να τον χρησιμοποιήσετε μετά το ντεμακιγιάζ με μικκυλιακό νερό.

Βήμα 2 Τόνερ

Η εγκατάλειψη του τόνερ είναι ένα κοινό λάθος στη φροντίδα του δέρματος. Μην το αντιμετωπίζετε σαν κατάλοιπο του παρελθόντος, είναι απαραίτητο συστατικό στη φροντίδα του δέρματός σας. Η επίδρασή του είναι δυστυχώς υποτιμημένη. Στην πραγματικότητα είναι το τόνερ που αποκαθιστά το pH, οξινίζει, μαλακώνει απαλά την επιδερμίδα και αυξάνει τις απορροφητικές ικανότητες του δέρματος, δηλαδή λειτουργεί ως το τέλειο primer για άλλα προϊόντα. Ένα καλό τονωτικό προσώπου έχει επίσης μαλακτικό αποτέλεσμα χάρη στα φυτικά εκχυλίσματα και άλλα συστατικά απαραίτητα για τη διατήρηση της φόρμας του δέρματος.

Η υδαρής και ελαφριά φόρμουλα επιτρέπει στα σωματίδια του καλλυντικού να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, γεγονός που κάνει το τόνερ ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό προϊόν.

Ποιο τόνερ να επιλέξω;

Ιδανικά, επιλέξτε ένα φυσικό χωρίς σιλικόνες και αλκοόλες μικρής αλυσίδας, PEG ή παράγωγα πετρελαίου. Ρίξτε μια ματιά στα υδρολύματα - εντελώς φυσικά ανθόνερα που λαμβάνονται μέσω της απόσταξης με ατμό, είναι αναντικατάστατα στη φροντίδα του δέρματος.

Το ιαματικό νερό είναι ένα άλλο αποτελεσματικό τονωτικό προσώπου - μια τεράστια ποσότητα πολλών κρίσιμων στοιχείων το καθιστά ένα από τα καλύτερα φυσικά τονωτικά. Το ιαματικό νερό περιέχει σίδηρο, νάτριο, σελήνιο, λίθιο, πυρίτιο, κάλιο και μαγνήσιο.

Επιπλέον, το ιαματικό νερό έχει καταπραϋντική δράση, ενισχύει, επιδιορθώνει και ανακουφίζει κάθε είδους φλεγμονή, εμποδίζει τη δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Βήμα 3 Ορός προσώπου

Ο ορός προσώπου είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Η ιδέα είναι να δώσει στο δέρμα εντατική αναζωογόνηση.

Η υδαρής, ελαφριά σύσταση είναι ένα μυστικό για την αποτελεσματικότητα του ορού: τα ενεργά συστατικά φτάνουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος όπου δεν υπάρχει πιθανότητα να φτάσει μια ενυδατική κρέμα. Χάρη στον ορό, έχετε την ευκαιρία να δουλέψετε πιο έντονα στο δέρμα. Αποτέλεσμα; Εντατική αποκατάσταση, ενίσχυση θρεπτικών συστατικών, ενυδάτωση, αναζωογόνηση και ενισχυμένη θεραπεία πολλών δερματικών παθήσεων.

Ο ορός είναι κατασκευασμένος χωρίς ουσίες που δρουν στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Η σύνθεσή του αποτελείται κυρίως από ενεργά συστατικά που υποτίθεται ότι δρουν πιο βαθιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τέτοια προϊόντα περιέχουν ουσίες υψηλής αξίας. Η αποτελεσματικότητα των πιο δημοφιλών συστατικών του ορού επιβεβαιώνεται και, μεταξύ άλλων, θα βρείτε φυσικά έλαια (κυρίως [αργανέλαιο] και [έλαιο jojoba] που αφθονούν σε EFAs, φυτοστερόλες και φλαβονοειδή, καθώς και βασικές ουσίες για το δέρμα - βιταμίνες Α, C, E), υαλουρονικό οξύ (δεσμεύει μόρια νερού και διατηρεί το δέρμα νεανικό), συνένζυμο Q10 - ισχυρός μαχητής κατά των ελεύθερων ριζών, βλαστοκύτταρα (που προέρχονται κυρίως από μια σπάνια ποικιλία μηλιάς αλλά και από δέντρο Argan), κολλαγόνο - πρωτεΐνη νεότητας, απαραίτητο για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο ορό προσώπου;

Ένας ποιοτικός ορός προσώπου ισοδυναμεί με λαμπρά αποτελέσματα και κορυφαία συστατικά που διατηρούν την επιδερμίδα αψεγάδιαστη κάθε μέρα. Μην επιλέγετε κάποια φανταχτερά προϊόντα υπερφορτωμένα με ουσίες. Προτιμήστε τα καλύτερα ενεργά συστατικά των οποίων η αποτελεσματικότητα έχει αποδειχθεί. Το υαλουρονικό οξύ, η ρετινόλη, η βιταμίνη C ή η πυκνή σε μεταλλικά στοιχεία αλόη σας οδηγούν πιο κοντά σε μια υπέροχη επιδερμίδα. Όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε στους ορούς της Nanoil. Επιλέξτε τον αγαπημένο σας ορό και απολαύστε την υπέροχη απόδοση των καλύτερων συστατικών στο δέρμα σας. Κατά τη διάρκεια της αγοράς, να δίνετε πάντα προσοχή στην επιλογή των ενεργών συστατικών, διότι αυτά κάνουν το προϊόν να λειτουργεί με τον τρόπο που υπόσχεται ο κατασκευαστής.

Βήμα 4 Κρέμα ματιών

Η φροντίδα του δέρματος κάτω από τα μάτια είναι πολύ σημαντική καθώς αυτή η περιοχή του προσώπου επηρεάζεται από τις ρυτίδες πιο γρήγορα. Μια ελαφριά ενυδατική κρέμα κάτω από τα μάτια συνιστάται να χρησιμοποιείται ήδη μετά τα 20.

Σίγουρα, το δέρμα των ματιών θα επωφεληθεί από τα φυσικά φυτικά έλαια - σχηματίζουν μικροσκοπική απόφραξη στην επιφάνεια του δέρματος, προστατεύοντας τις ευαίσθητες, λεπτές περιοχές του προσώπου από τη φθορά. Εάν εισάγετε τη φυσική φροντίδα του δέρματος των ματιών σε νεαρή ηλικία, οι ρυτίδες θα εισβάλουν στο πρόσωπό σας με καθυστέρηση. Ένα καλό έλαιο αναμεμειγμένο με υαλουρονικό οξύ είναι σαν επένδυση που μεταφράζεται σε αναπήδηση και νεανική όψη του δέρματος μακροπρόθεσμα.

Βήμα 5 Κρέμα

Χωρίς αμφιβολία, η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη. Είναι γνωστό και χρησιμοποιείται από καιρό: το πρώτο προϊόν αυτού του είδους βρέθηκε στον τάφο του Τουταγχαμών. Ήδη τον 14ο αιώνα π.Χ. στην Αίγυπτο παρασκευάζονταν κρέμες προσώπου με ανάμειξη ζωικού λίπους και... αίματος ερπετών. Αργότερα, τα πρώτα μείγματα αντιγήρανσης φτιάχτηκαν με βάση το κερί, το κυπαρίσσι και το ελαιόλαδο (που αντικαταστάθηκε γρήγορα από αμυγδαλέλαιο και εξακολουθεί να εκτιμάται).

Σήμερα, τα συστατικά στις κρέμες προσώπου αναβαθμίζονται και συνθέτουν πιο εκλεπτυσμένα φίλτρα, ωστόσο, τα φυσικά έλαια δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες ουσίες: ισοδυναμούν με ανεκτίμητη πηγή φλαβονοειδών και φυτικών στερολών, EFA, σκουαλάνιο, καροτενοειδή και φυσικό αντηλιακό. Η μαλακτική τους δύναμη τα καθιστά κοινό συστατικό τόσο στις κρέμες ημέρας όσο και στις κρέμες νύχτας. Ποιο είναι το νόημα αυτής της διαίρεσης στην πραγματικότητα; Πώς διαφέρουν οι ενυδατικές κρέμες ημέρας και νύχτας;

Κρέμα προσώπου ημέρας

Είναι ένα προϊόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και στη συγκεκριμένη δραστηριότητα του δέρματος που κανείς δεν είχε σκεφτεί μέχρι πρόσφατα. Μια ποιοτική κρέμα προσώπου δεν πρέπει μόνο να θρέφει και να ενυδατώνει το δέρμα, αλλά και να προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες και βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Μια κρέμα ημέρας είναι πιο ελαφριά, έχει λιγότερα ενεργά συστατικά επανόρθωσης, εστιάζει κυρίως στη διατήρηση της ασφάλειας του δέρματος. Γι' αυτό συχνά περιέχει φυσικά έλαια με προστατευτικές, καταπραϋντικές και αποφρακτικές ιδιότητες. Αναβαθμίζουν το κύρος ενός καλλυντικού, αυτό είναι σίγουρο. Εάν λείπουν φυσικά έλαια από την ενυδατική σας κρέμα, μην ανησυχείτε! Ανακατέψτε το με μερικές σταγόνες από ένα επιλεγμένο έλαιο ομορφιάς πριν την εφαρμογή.

Οι σύγχρονες κρέμες προσώπου αντιμετωπίζουν τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα της εποχής μας. Γι' αυτό δημιουργούνται τόσες πολλές «αστικές» κρέμες ημέρας - εκτός από την προστασία από τον ήλιο και τον παγετό, είναι πλούσιες σε ουσίες που σχηματίζουν αντιρρυπαντική ασπίδα που προστατεύει το δέρμα από την περιβαλλοντική ρύπανση.

Κρέμα προσώπου νύχτας

Σημαίνει πιο προηγμένη φροντίδα του δέρματος. Μια κρέμα προσώπου νύχτας είναι πιο βαριά, έχει ισχυρότερο μαλακτικό αποτέλεσμα και λειτουργεί πιο εντατικά λόγω των ισχυρών θρεπτικών συστατικών που προστατεύουν το δέρμα σας όταν συμβαίνουν οι πιο εντατικές διαδικασίες αποκατάστασης, δηλαδή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Επιπλέον φροντίδα του δέρματος

Εκτός από τα πέντε βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στη φροντίδα του δέρματος, υπάρχουν και εξαιρετικές τελετουργίες που πρέπει να γίνονται τακτικά, οι οποίες δουλεύουν εντατικά στο δέρμα. Ένα απολεπιστικό προσώπου και μάσκες θα συμπληρώσουν τη φροντίδα του δέρματός σας προσφέροντας εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα ένζυμα παίζουν βασικό ρόλο σε τέτοια καλλυντικά, ανεκτίμητες ουσίες που αφαιρούν τέλεια το μείγμα του σμήγματος και των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Τα ένζυμα που χρησιμοποιούνται για λόγους ομορφιάς προέρχονται από φρούτα. Πώς επηρεάζουν το δέρμα σας; Φανταστείτε μια διαφορετική οικογένεια ενζύμων που είναι υπεύθυνα για την πέψη της τροφής στο στομάχι σας. Τα καλλυντικά ένζυμα λειτουργούν με πολύ παρόμοιο τρόπο π.χ. παπαΐνη που «χωνεύει» τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν ολοκαίνουργια υγιή κύτταρα και το δέρμα σας φαίνεται φρέσκο και νεανικό.

Τα οξέα AHA αποτελούν μια άλλη ομάδα συστατικών που καθαρίζουν το δέρμα και αναζωογονούν την επιδερμίδα σε απολεπιστικά. Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά σε επαγγελματικές θεραπείες κομμωτηρίου. Επί του παρόντος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οξέα στο δέρμα στο σπίτι. Μετά από αυτή τη θεραπεία βαθύ καθαρισμού, χρησιμοποιήστε μια μάσκα προσώπου που είναι μια άλλη εντατική μορφή φροντίδας του δέρματος, αναβαθμίζοντας άμεσα την κατάσταση και την όψη του δέρματός σας.

Όλα τα προαναφερθέντα προϊόντα και θεραπείες είναι το κλειδί για υγιές, όμορφο και νεανικό δέρμα. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε. Να επιλέγετε πάντα φυσικά καλλυντικά εξαιρετικής ποιότητας. Ελέγξτε την ποιότητα των ελαίων ομορφιάς και αναζητήστε βιολογικά προϊόντα με πιστοποίηση. Κάντε το ίδιο όταν ψωνίζετε κρέμες και ανθόνερα. Διαβάστε το INCI της μελλοντικής σας ενυδατικής κρέμας. Η ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας έχει την ευκαιρία να γίνει τέλεια, όπως και το δέρμα σας.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου