Πώς να δημιουργήσετε μια συνεδρία σπα στο σπίτι; Χρήσιμες συμβουλές & πρωτοποριακές συνταγές

Πώς να δημιουργήσετε μια συνεδρία σπα στο σπίτι; Χρήσιμες συμβουλές & πρωτοποριακές συνταγές

Το φθινόπωρο είναι μια αρκετά νοσταλγική εποχή του χρόνου, ενώ τα χειμωνιάτικα βράδια τείνουν να διαρκούν... Θα θέλατε να κάνετε αυτή τη φθινοπωρινή μελαγχολία λίγο πιο χαρούμενη; Δημιουργήστε σπα στο σπίτι. Όχι μόνο συμβαδίζει με τη μαγεία του φθινοπώρου και του χειμώνα και σας κάνει να αισθάνεστε χαλαροί, αλλά επίσης δίνει ώθηση στο βιολογικό σας ρολόι, προσθέτει ενέργεια και έχει εκπληκτική περιποίηση στο δέρμα. Οι θεραπείες σπα δεν χρειάζεται να εκτελούνται σε θέρετρο σπα. Μπορείτε να αντλήσετε οφέλη από αυτά στο απόρρητο του σπιτιού σας. Πρόκειται να μοιραστούμε τις καλύτερες συμβουλές για τη δημιουργία σπα στο σπίτι.

Τι είναι πραγματικά το σπα;

Το spa προέρχεται από το λατινικό sanus per aqua, δηλαδή «υγεία μέσω του νερού». Τα ταξίδια στα ιαματικά νερά ήταν δημοφιλή πριν από πολύ καιρό. Το Spa - βελγική πόλη - φημίζεται για τα ζεστά νερά και είναι σαν καταφύγιο υγιεινών θεραπειών. Η πόλη βοήθησε στη δημιουργία του ονόματος για αυτούς. Σήμερα, το όνομα σπα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες χαλάρωσης και ομορφιάς σε ένα μπάνιο.

Τα προηγούμενα έθιμα της χρήσης της υγιεινής και θεραπευτικής δύναμης του νερού είναι ακόμα δημοφιλή και αγαπημένα. Λουτρά υγείας και χαλάρωσης, μασάζ με αρωματικά έλαια, απολεπιστικά και άλλες θεραπείες σώματος είναι παραδείγματα θεραπειών σπα. Στοχεύουν στην αποκατάσταση της ζωτικότητας, της υγείας και της ομορφιάς. Το επαγγελματικό σπα συνεπάγεται την πληρωμή μεγάλων χρηματικών ποσών και το κυνήγι για ένα δωρεάν ραντεβού σε ένα θέρετρο σπα. Ωστόσο, οι θεραπείες που πραγματοποιείτε στο σπίτι θα σας προσφέρουν χαλάρωση όσο αυτές που πρέπει να πληρώσετε.

Ο σκοπός του σπα: μπάνιο σώματος, θερμοκρασία νερού

Αδιαμφησβήτητα, η πιο ευχάριστη στιγμή σε ολόκληρο το τελετουργικό του σπα είναι όταν βυθίζεστε σε μια μπανιέρα γεμάτη με αρωματικό, ζεστό νερό. Περιμένετε, τι γίνεται με το νερό; Ζεστό ή καυτό; Ποια είναι η θερμοκρασία του νερού που θα περιποιηθεί το δέρμα σας; Φυσικά, εξαρτάται από τις προσδοκίες σας και τον χρόνο που θέλετε να ξαπλώσετε και να χαλαρώσετε:

  • το ζεστό μπάνιο (37°C – 39°C) είναι μια τέλεια αλλά γρήγορη μορφή χαλάρωσης για δραστήρια άτομα: ζεσταίνει και ανακουφίζει τους πόνους των μυών. 15-30 λεπτά είναι ο βέλτιστος χρόνος που πρέπει να μείνετε στην μπανιέρα.
  • το χλιαρό νερό (31°C – 36°C) είναι επίσης πολύ χαλαρωτικό, ανακουφίζει από την κούραση, σας κάνει να νυστάζετε. 15 λεπτά σε αυτό το μπάνιο είναι αρκετά.
  • το κρύο μπάνιο (25°C – 30°C) είναι ένα είδος φρεσκαρίσματος που χρειαζόμαστε συχνά. Ένα δροσερό μπάνιο διεγείρει, ενισχύει τη ροή του αίματος και τον μεταβολισμό. Μείνετε μέσα στη μπανιέρα για έως και 5 λεπτά.

Πώς επηρεάζει η θερμότητα το σώμα; Έχει οφέλη για την υγεία το μπάνιο με ζεστό νερό; Γνωρίζουμε ότι η ζεστασιά είναι ωραία και ένα ζεστό μπάνιο μοιάζει με παράδεισο. Κρίμα που δεν είναι το πιο υγιεινό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Ποτέ μην αφήνετε τη θερμοκρασία του νερού σας να ξεπεράσει τους 40°C. Το πολύ ζεστό νερό προκαλεί ξηρότητα του δέρματος και πυροδοτεί την πρόωρη γήρανση. Το δέρμα μπορεί να αρχίσει να ξεφλουδίζει και να φαγουρίζει.

Συνταγή για το καλύτερο σπιτικό σπα, ή τα οκτώ βήματα μακριά από το αψεγάδιαστο δέρμα

1. Επιλέξτε την ώρα της ημέρας

Αποδεικνύεται ότι η ώρα που εκτελείτε τα τελετουργικά σπα σας έχει σημασία. Ιδανικά, κάντε το το βράδυ όταν τίποτα και κανείς δεν σας εμποδίζει και σας χαλάει τη στιγμή χαλάρωσης. Προειδοποιήστε τους συγκατοίκους και τους φίλους σας ότι είστε απρόσιτοι, κλείστε το τηλέφωνό σας και αφήστε τον εαυτό σας να είναι μόνος με τα συναισθήματα και τις αισθήσεις σας.

2. Δημιουργήστε την ατμόσφαιρα

Η διάθεση είναι ένα μυστικό για επιτυχημένες τελετουργίες σπα. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα και αποκτήστε ό,τι μπορεί να ηρεμήσει τις αισθήσεις σας: αρωματικά κεριά, λουλούδια, έλαια, βάλτε λίγη διάθεση ή χαλαρωτική μουσική ή ήχους της φύσης (βροχή, κύματα θάλασσας, δάσος). Διακοσμήστε το μπάνιο με λάμπες που αναβοσβήνουν ή μπάλες βαμβακιού. Ίσως σας αρέσει η ποίηση σε ηχητικό βιβλίο; Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα ποτήρι κρασί, ένα βιβλίο, κακάο, πράσινο τσάι ή φράουλες. Με άλλα λόγια, πάρτε οτιδήποτε θα κάνει τη χαλάρωση και την περιποίηση ομορφιάς σας πιο ωραία.

3. Φροντίστε το σώμα σας με τον τρόπο του σπα. Τι να χρησιμοποιήσετε και πώς;

Όσο πιο κοντά στη φύση, τόσο το καλύτερο. Γι' αυτό τα DIY καλλυντικά συμπληρώνουν όλη την τελετουργία και εκπλήσσουν με το αποτέλεσμα καθώς και με συστατικά, υφή, χρώμα και άρωμα χαλαρώνοντας τις αισθήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας στο σπα, μπορεί να χρησιμοποιήσετε πολλά προϊόντα που έχετε στο σπίτι: έλαια, βούτυρο, αλάτι, γάλα, μέλι, βότανα, υδρολύματα, κόκκους καφέ, αιθέρια έλαια ή καλλυντικό άργιλο.

4. Ετοιμάστε ένα αρωματικό μπάνιο

Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και κάθε συνεδρία σπα μπορεί να έχει διαφορετική εμφάνιση και μυρωδιά. Μπορείτε να εμπλουτίσετε το μπάνιο σας με φυσικά ή αρωματικά έλαια, να ρίξετε μερικά άλατα ή αφρώδεις βόμβες μπάνιου, να προσθέσετε λίγο γάλα ή να βάλετε μια πολύ καλά κλεισμένη σακούλα από λινάρι γεμάτη με αρωματοθεραπευτικά και μαλακτικά βότανα στην μπανιέρα. Θυμηθείτε να μην κρατάτε το νερό πολύ ζεστό. Εάν θέλετε να μείνετε περισσότερο στο μπάνιο, αποφύγετε επίσης το πολύ κρύο νερό. Η βέλτιστη θερμοκρασία είναι 36-39°C.

5. Φτιάξτε ένα τέλειο απολεπιστικό σώματος

Ένα σπιτικό απολεπιστικό καφέ ή ζάχαρης είναι ασυναγώνιστο, όταν το ενισχύετε με ένα υψηλής ποιότητας φυσικό έλαιο και προσθέτετε λίγη ποικιλία με το σωστό αιθέριο έλαιο. Τα DIY απολεπιστικά σώματος είναι συχνά πιο αποτελεσματικά από τα έτοιμα απολεπιστικά. Θυμηθείτε να το χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση για να αναδείξετε σύντομα το σφριγηλό, απαλό σώμα σας χωρίς κυτταρίτιδα.

6. Μην παραλείπετε την περιοχή του προσώπου: φτιάξτε μια φυσική μάσκα

Το μπάνιο σπα στο σπίτι είναι μια ιδανική στιγμή για μια DIY μάσκα προσώπου γιατί το δέρμα είναι πιο απορροφητικό και απαλό λόγω της ζεστασιάς και έτσι απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά. Οι ανοιχτοί πόροι και η απαλή επιδερμίδα επιτρέπουν βαθύ καθαρισμό.

Όταν ξαπλώνετε σε μια μπανιέρα, μην ξεχνάτε μια καλή μάσκα. ιδανικά, κάντε τη μόνοι σας! Μια που θρέφει, περιποιείται και καθαρίζει την επιδερμίδα ταυτόχρονα. Ένας ροζ ή λευκός καλλυντικός άργιλος είναι ένα τέλειο συστατικό. Συνδυάστε τον με ένα επιλεγμένο ανθόνερο, χυμό αλόης, έλαια, αφεψήματα βοτάνων - όλα αυτά για να αποκτήσετε ένα τέλειο καλλυντικό για τις ανάγκες του τύπου επιδερμίδας σας.

7. Φροντίστε τα μαλλιά σας με το καλύτερο έλαιο

Η θεραπεία με έλαια μαλλιών - όπως και το σπα - δημιουργήθηκε εδώ και πολύ καιρό και συμπληρώνει έξοχα την ιδέα της ευεξίας. Συνίσταται στη βαθιά θρέψη των μαλλιών και (αυτό που είναι σημαντικό) των θυλακίων με φυσικό έλαιο ή μείγμα ελαίων με καλή σύνθεση. Απλώνετε το έλαιο σε βρεγμένα μαλλιά, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής. Μετά το τελετουργικό σπα, ξεπλύνετε καλά το έλαιο και λούστε τα μαλλιά με σαμπουάν.

8. Περιποιηθείτε το δέρμα σας με μια φυσική DIY λοσιόν

Τα φυσικά έλαια είναι οι μεγαλύτεροι σύμμαχοί σας, γι' αυτό αναζητήστε τα όποτε μπορείτε. Μια φυσική λοσιόν σώματος με βάση το βούτυρο καριτέ και το έλαιο macadamia δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα δίνοντας τη μορφή τέλεια ενυδατωμένης, ελαστικής και λείας επιδερμίδας. Αυτό το είδος βάλσαμου είναι επίσης κατάλληλο για τα χέρια και τα πόδια, ώστε μπορείτε να το έχετε πάνω σας σε ένα μικρό βαζάκι και να το απλώνετε πάνω από το δέρμα όποτε το θέλετε. Η δική σας σύνθεση αρωμάτων θα σας βάλει σε καλή διάθεση (αναδρομές της συνεδρίας σπα του σπιτιού σας).

Εύκολα και αποτελεσματικά DIY καλλυντικά για σπα στο σπίτι

Αρωματικό έλαιο μπάνιου

Ανακατέψτε 25 ml έλαιο jojoba, 25 ml έλαιο αβοκάντο με περίπου 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα άλλο χαλαρωτικό αιθέριο έλαιο που έχει μια μυρωδιά που σας αρέσει ή να συνδυάσετε μερικά έλαια). Απλώς βεβαιωθείτε ότι το έλαιο είναι ασφαλές, ούτε προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ούτε ερεθίζει το δέρμα.

Σπα στο σπίτι: DIY χαλαρωτικό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλάτι μπάνιου

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι (λεπτό ή χοντρόκοκκο), ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και πικρό αλάτι (γνωστό και ως Epsom). Αν θέλετε, μπορείτε να συνδυάσετε διάφορους τύπους κόκκων για να κάνετε το αρωματικό ενισχυτικό του μπάνιου σας να φαίνεται πιο όμορφο. Απλά θυμηθείτε ότι οι χονδροειδείς κόκκοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διαλυθούν.

Το αλάτι, ιδιαίτερα το θειικό μαγνήσιο (Epsom), είναι μια πλούσια πηγή μετάλλων και φημίζεται για την αποτοξινωτική, χαλαρωτική και επανορθωτική του δράση. Είναι καταφύγιο για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες, απαλλάσσει το σώμα από όλες τις ατέλειες και το αφήνει απαλό και θρεμμένο. Το αλάτι που απορροφάται από το δέρμα σε ένα μπάνιο παραμένει μέσα από 4 έως 9 ώρες.

Εάν δεν σας αρέσουν οι κόκκοι αλατιού στο κάτω μέρος της μπανιέρας, βάλτε το αλάτι σε μια μικρή σακούλα (οργάντζα ή λινάρι) και μουλιάστε το σε νερό. Με αυτόν τον τρόπο, το αλάτι λιώνει και απελευθερώνει όλες τις μαλακτικές ουσίες.

Σπα στο σπίτι: DIY σακούλες μπάνιου με βότανα

Εκτός από το αλάτι για το μπάνιο, μπορείτε να βάλετε και άλλα καταπληκτικά υλικά σε ένα σακουλάκι. Τα αξιοσημείωτα είναι τα βότανα και τα πίτουρα βρώμης. Μπορείτε να τα αναμίξετε με μερικές σταγόνες αγαπημένου αιθέριου ελαίου (έχουν επίσης ισχυρό μαλακτικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα) και να προσθέσετε φλούδες εσπεριδοειδών, αποξηραμένα άνθη (τίλιο, κατιφέ, θυμάρι), ξυλάκια κανέλας ή φύτρες βανίλιας.

Λιβάδια και δάση για το μπάνιο σας. Ποια βότανα προορίζονται για σπα;

Μας κακομαθαίνουν οι επιλογές και πρέπει οπωσδήποτε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη ομορφιάς των βοτάνων. Παρουσιάζουμε τα πιο δημοφιλή μείγματα που μπορείτε να φτιάξετε για το σπιτικό σας σπα.

ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΛΕΒΙΣΤΙΚΟ, ΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΙΖΑ

Αυτό το μπάνιο ανακουφίζει τους μύες και τους πόνους της περιόδου. Μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους κουρασμένους μύες μετά από μια προπόνηση.

Το λεβιστικό έχει αντιμυκητιακή δράση ενώ η λουίζα ηρεμεί και ανακουφίζει.

ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΔΡΥ ΚΑΙ ΥΣΣΩΠΟ

Το μπάνιο ηρεμεί τα νεύρα, ανακουφίζει από πόνους στους μύες και τις αρθρώσεις. Το φασκόμηλο δρα στο νευρικό σύστημα, τονώνει τη διάθεση και κρατά μακριά το άγχος, ενώ ο φλοιός δρυός έχει στυπτική, αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντιική, αντιφλεγμονώδη και ενδυναμωτική δράση του δέρματος. Ο ύσσωπος είναι μια πλούσια πηγή πολυάριθμων βιοδραστικών ουσιών, έχει εκπληκτική μαλακτική και επουλωτική δράση στο δέρμα, τονώνει με το άρωμα και καταπραΰνει τις αισθήσεις.

ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΛΕΒΑΝΤΑ

Είναι κλασικό ανάμεσα σε όλα τα είδη λουτρών σπα.

Η λεβάντα έχει μια χαρακτηριστική μυρωδιά που πολλοί από εμάς λατρεύουμε. Ηρεμεί τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας, αποκαθιστά την ισορροπία και ανακουφίζει από το άγχος. Το άρωμα λεβάντας είναι χαλαρωτικό, ενώ το έγχυμα λεβάντας επηρεάζει τους μύες σε όλο το σώμα και είναι σωτήριο μετά από μια σκληρή προπόνηση. Το μπάνιο με λεβάντα είναι ιδανικό για άτομα που πάσχουν από νεύρωση και νευρικές διαταραχές, χρόνιους πονοκεφάλους και ημικρανία.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου