Μασάζ με βεντούζες: Πώς να κάνετε μασάζ κατά της κυτταρίτιδας στο σπίτι;

Μασάζ με βεντούζες: Πώς να κάνετε μασάζ κατά της κυτταρίτιδας στο σπίτι;

Πώς να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα γρήγορα; Η απάντηση είναι η θεραπεία με βεντούζες - μια διαδικασία που πριν από λίγο καιρό συνδεόταν κυρίως με την ιατρική, αλλά σήμερα κατακτά ολοφάνερα τα ινστιτούτα ομορφιάς και τα ΣΠΑ. Τι είναι οι βεντούζες; Πώς λειτουργούν οι βεντούζες; Είναι πραγματικά σε θέση να μορφοποιήσουν το σώμα μας; Ανακαλύψτε τα μυστικά του μασάζ με βεντούζες και βελτιώστε την εμφάνισή σας στο σπίτι.

Τα οφέλη στην υγεία από το τακτικό μασάζ ολόκληρου του σώματος είναι εδώ και καιρό γνωστά σε όλους. Για πολλά χρόνια τα μασάζ χρησιμοποιούνταν όχι μόνο για να θεραπευτεί το σώμα αλλά και για να καταπραΰνει την ψυχή. Σήμερα, στρεφόμαστε πρόθυμα σε διάφορες μορφές αυτής της θεραπείας, καθώς για παράδειγμα εκθέτουμε οικειοθελώς το σώμα μας στο [ολόσωμο μασάζ με λάδι] ή στο ίδιο το μασάζ με βεντούζες, προκειμένου να βελτιώσουμε τη φυσική μας εμφάνιση. Και δεν είναι κακό αυτό, διότι άλλωστε ένας από τους κύριους σκοπούς του μασάζ είναι να μας κάνει να νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε στον παράδεισο!

Βεντούζες: Τι είναι;

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, σωστά; Bεντούζες ή αλλιώς βεντούζες αναρρόφησης. Ενώ χρόνο με το χρόνο η δημοτικότητά τους αυξάνεται συνεχώς, και ενώ πολλά έχουν ειπωθεί για τις εφαρμογές τους στην ιατρική, ελάχιστοι είναι σε θέση να ορίσουν τι πραγματικά είναι. Τι είναι οι βεντούζες; Πρόκειται για μικρά κυπελλάκια που -όπως μιλάει από μόνο του το όνομα- δημιουργούν αναρρόφηση στο δέρμα, ώστε να βελτιώνεται η αιμάτωση των ιστών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι βεντούζες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία με βεντούζες είναι συνήθως κατασκευασμένες από πλαστικό. Η βεντούζα από καουτσούκ είναι ευκολότερη στη χρήση από την εναλλακτική της από γυαλί ή μπαμπού. Παρ' όλα αυτά, ανεξάρτητα από τον τύπο των βεντούζων που χρησιμοποιούνται, όλες παρέχουν τα ίδια αποτελέσματα. Πρέπει να τοποθετούνται στα επιλεγμένα μέρη του σώματος και, απορροφώντας το δέρμα, να γλιστρούν αργά σε όλο το σώμα.

Θεραπεία με Βεντούζες: Δεν είναι μόνο οφέλιμες για την υγεία!

Πώς μοιάζει η βεντούζα και ποια είναι τα οφέλη που μας προσφέρει στην πραγματικότητα; Πρόκειται για έναν τρόπο βελτίωσης της ροής του αίματος και της λέμφου που είναι γνωστός στους ανθρώπους εδώ και αιώνες. Αυτό το είδος μασάζ χρησιμοποιούταν ήδη στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική - στην αρχή, στράφηκαν σε αυτό για να θεραπεύσουν ένα κοινό κρυολόγημα, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά με τον καιρό η εφαρμογή των βεντούζων επεκτάθηκε για την αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων, ακόμη και του πόνου στην πλάτη. Αυτό ήταν που ενέπνευσε τους ανθρώπους να αρχίσουν να χρησιμοποιούν βεντούζες για να κάνουν μασάζ σώματος.

Σήμερα, κάνουμε χρήση των βεντούζων για να κάνουμε μασάζ κατά της κυτταρίτιδας. Ανακαλύψαμε ότι εκτός από τη διέγερση της ροής του αίματος, οι βεντούζες αφήνουν το δέρμα πιο ελαστικό και εύπλαστο. Χωρίς αμφιβολία, η εφαρμογή των βεντούζων αναρρόφησης στο μασάζ κατά της κυτταρίτιδας γίνεται όλο και πιο δημοφιλής - τόσο σε επαγγελματικό ινστιτούτο ομορφιάς/ΣΠΑ όσο και στο σπίτι. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν φυσικό τρόπο διαμόρφωσης του σώματος, θρέψης του δέρματος και τόνωσης της ανανέωσης των κυττάρων.

Ποια είναι τα οφέλη της βεντούζας; Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, επειδή τα πιθανά αποτελέσματα που μπορείτε να επιτύχετε με τις βεντούζες συνδέονται στενά με το πρόβλημα που θέλετε να αντιμετωπίσετε. Παρ' όλα αυτά, ένα πράγμα είναι βέβαιο, οι βεντούζες εστιάζουν πάντα στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να μειώσετε την κυτταρίτιδα, η θεραπεία με βεντούζες θα σας βοηθήσει σίγουρα να την καταπολεμήσετε, αλλά αυτό δεν είναι το παν, διότι οι βεντούζες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον λιπώδη ιστό.

Οφέλη της βεντούζας

  • Ενισχύει τη ροή του αίματος και της λέμφου.
  • Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος της κοιλιάς, των μηρών και των γλουτών.
  • Επιταχύνει τη διαδικασία καύσης του λιπώδους ιστού (λιπόλυση).
  • Κάνει το σώμα πιο αδύνατο και λεπτό.
  • Μειώνει την [κυτταρίτιδα] και φωτίζει τις [ραγάδες] επάνω.
  • Βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.
  • Εξομαλύνει το δέρμα και βελτιώνει την ελαστικότητά του.
  • Κάνει το δέρμα πιο θρεπτικό και το αφήνει αναζωογονημένο.

Βήμα προς βήμα μασάζ με βεντούζα

Το μασάζ αναρρόφησης που γίνεται με βεντούζες και δίνει χαλαρωτικό και θεραπευτικό αποτέλεσμα προέρχεται από τη λαϊκή ιατρική και αργότερα υιοθετήθηκε από επαγγελματικά ινστιτούτα ομορφιάς, αλλά προφανώς μπορεί να γίνει και στο σπίτι. Ωστόσο, πριν το κάνετε αυτό, πρέπει να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τις βεντούζες αναρρόφησης. Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό μασάζ αναρρόφησης βήμα προς βήμα - ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους είναι αρχάριοι στην εκτέλεση αυτής της μορφής μασάζ και θα ήθελαν να μάθουν τον σωστό τρόπο χρήσης των βεντούζων.

Με τι να ξεκινήσετε το μασάζ με βεντούζες;

Πριν απλώσετε το χέρι σας στις βεντούζες και προχωρήσετε στο να κάνετε μασάζ, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι προετοιμασμένο για αυτή τη διαδικασία. Συνιστάται να κάνετε ένα ντους προκειμένου να καθαρίσετε καλά το σώμα. Στη συνέχεια, τα μέρη του σώματος που πρόκειται να αντιμετωπιστούν με βεντούζες πρέπει να καλυφθούν με ελαιόλαδο ή λάδι μασάζ, το οποίο μάλιστα μπορεί να είναι ένα μείγμα ελαίων που περιέχει παράγοντες κατά της κυτταρίτιδας, όπως καφεΐνη, θαλάσσια φύκια, elderberry, μενθόλη, [λευκό τσάι] ή καψαϊκίνη.

Τι βεντούζες πρέπει να επιλέξετε για το μασάζ;

Το μέγεθος της βεντούζας θα πρέπει να ταιριάζει τόσο με το μέρος του σώματος στο οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί όσο και με τις ανάγκες του δέρματος. Για παράδειγμα, αν θέλετε να κάνετε μασάζ προσώπου με βεντούζες, θα πρέπει να επιλέξετε τη μικρότερη βεντούζα. Παρόμοια περίπτωση είναι όταν δεν έχετε ξανακάνει αυτού του είδους μασάζ. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα ή όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του σώματος που θέλετε να εκθέσετε στη βεντούζα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερη βεντούζα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η καλύτερη βεντούζα είναι αυτή που εφαρμόζει άνετα και προσαρμόζεται στο χέρι σας. Με αυτόν τον τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι το μέγεθός της είναι βέλτιστο και θα αποτρέψετε το ενδεχόμενο να γλιστρήσει από το χέρι σας κατά τη διάρκεια έντονου μασάζ.

Πώς να κάνετε μασάζ με βεντούζες;

ΒΗΜΑ 1. Ζεστάνετε την βεντούζα στους 40°C περίπου βυθίζοντάς την σε ζεστό νερό και κρατώντας την εκεί για μερικά λεπτά. Στεγνώστε με πετσέτα πριν από τη χρήση.

ΒΗΜΑ 2. Ήρθε η ώρα να πιέσετε την βεντούζα στο δέρμα. Για να το κάνετε αυτό σωστά, πρέπει να πιέσετε το πάνω μέρος της βεντούζας με τα δάχτυλά σας, να την τοποθετήσετε στο επιλεγμένο σημείο του σώματος και να απελευθερώσετε τη λαβή πιέζοντας συνεχώς την βεντούζα στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε υποπίεση χάρη στην οποία η βεντούζα θα ρουφήξει το δέρμα και θα προσκολληθεί σε αυτό.

ΒΗΜΑ 3. Το μασάζ περιλαμβάνει την ολίσθηση της βεντούζας πάνω στο επιλεγμένο μέρος του σώματος χωρίς να την αποκολλήσετε από το δέρμα. Η πίεση που επιδρά στο δέρμα λόγω της αναρρόφησης και της ολίσθησης της βεντούζας βελτιώνει τη ροή του αίματος και διασπά τον λιπώδη ιστό. Η ολίσθηση πρέπει να γίνεται προς μερικές κατευθύνσεις:

  • πρώτα, μετακινήστε τη βεντούζα γραμμικά, από το κάτω μέρος του σημείου του σώματος προς τα πάνω
  • στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις προς τα πλάγια
  • τέλος, προσπαθήστε να σχεδιάσετε ένα αόρατο 8 στο σημείο που κάνετε μασάζ.

ΒΗΜΑ 4. Αν θέλετε να τελειώσετε το μασάζ, πρέπει να αφαιρέσετε την βεντούζα ανασηκώνοντας την άκρη της (στόμιο) με τα δάχτυλα και αφήνοντας αέρα να μπει μέσα. Συνιστάται επίσης να βοηθήσετε το δέρμα να χαλαρώσει μετά την βεντούζα κάνοντας κανονικό μασάζ - απαλές κυκλικές κινήσεις με τα χέρια.

Πόση ώρα διαρκεί το μασάζ με βεντούζα;

Το μασάζ με βεντούζα στο σπίτι πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση. Μπορείτε να αναμένετε να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα να εμφανίζονται το νωρίτερο μετά την τρίτη συνεδρία. Ωστόσο, για να απολαύσετε τα βέλτιστα αποτελέσματα, θα πρέπει να εκθέσετε το σώμα σε μια σειρά από 10 μασάζ. Κάθε μέρος του σώματος (π.χ. κοιλιά, μπούτια, γλουτοί) θα πρέπει να μαλάσσεται με βεντούζα από 15 ακόμη και μέχρι 30 λεπτά. Συνιστάται να κάνετε διάλειμμα τουλάχιστον 3 ημερών μεταξύ των συνεδριών.

Έλαια για μασάζ με βεντούζα

Για να κάνετε πιο εύκολο και αποτελεσματικό το μασάζ με την βεντούζα αναρρόφησης, προτείνεται να το συνδυάσετε με ένα φυσικό έλαιο. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι λάδι μασάζ που είναι συχνά εμπλουτισμένο με κάποιες επιπλέον ουσίες που είναι υπεύθυνες για την επιτάχυνση της διαδικασίας καύσης του λιπώδους ιστού και τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Παρ' όλα αυτά, συνιστάται να δοκιμάζετε τελείως φυσικά, ψυχρής έκθλιψης φυτικά έλαια. Ποια φυσικά έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται για μασάζ αναρρόφησης; Σίγουρα, τα ελαφριά (όπως ακριβώς το καστορέλαιο) και αυτά που δεν εισχωρούν γρήγορα στο δέρμα (π.χ. το έλαιο macadamia). Διαφορετικά, το έλαιο μπορεί να μην εξυπηρετεί καλά το σκοπό του. Για την ακρίβεια, υπάρχουν δύο φυσικά έλαια που συνιστώνται για το μασάζ με βεντούζα.

  • έλαιο αργκάν - είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, εξασφαλίζει εύκολη ολίσθηση της βεντούζας, προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, διατηρεί τα επαρκή επίπεδα θρέψης και υγρασίας στο δέρμα και επιπλέον αναζωογονεί το δέρμα και αναγεννά τα κύτταρα του δέρματος.
  • έλαιο γλυκού αμυγδάλου - επειδή δεν είναι μόνο ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό αλλά έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες και υποστηρίζει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, το έλαιο αυτό συνιστάται κυρίως σε γυναίκες που παλεύουν με ραγάδες μετά την εγκυμοσύνη καθώς και με επίμονη κυτταρίτιδα.

Πονάει το μασάζ με βεντούζες;

Μία από τις συχνές ερωτήσεις που τίθενται σχετικά με το μασάζ με βεντούζα αφορά τον πιθανό πόνο με τον οποίο συνδέεται αυτή η διαδικασία. Προφανώς, το αν η βεντούζα θα είναι επώδυνη ή όχι εξαρτάται από το κατώφλι του πόνου μας. Πράγματι, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να γίνει αισθητή μια ελαφρά ενόχληση- μπορεί να εμφανιστεί όταν η βεντούζα αρχίζει να ρουφάει το δέρμα. Αυτό το αίσθημα μπορεί να είναι ισχυρότερο για όσους δεν έχουν εκθέσει ποτέ πριν το σώμα τους σε μασάζ με βεντούζες, ειδικά σε σύγκριση με εκείνους που έχουν ήδη επιτύχει πιο ελαστικό και ανθεκτικό δέρμα.

Προκειμένου να μειωθεί η δυσφορία κατά τη διάρκεια του μασάζ με βεντούζα, προτείνεται να ξεκινήσετε με μικρότερες βεντούζες και στη συνέχεια, με την πάροδο του χρόνου, να τις αντικαταστήσετε με μεγαλύτερες - με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συνηθίσει το δέρμα σας σε αυτή τη μορφή μασάζ. Ένας άλλος τρόπος ανακούφισης της δυσφορίας μετά το μασάζ με βεντούζα είναι να κάνετε ένα ζεστό ντους. Αυτό βοηθά στη χαλάρωση του σώματος και μειώνει τον κίνδυνο πιθανών μελανιών που μπορεί να εμφανιστούν μετά τη θεραπεία.

Ενδείξεις για μασάζ με βεντούζα

Μασάζ με βεντούζα κατά της κυτταρίτιδας. Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από αυτή τη θεραπεία; Καθώς το όνομα μιλάει από μόνο του, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε αυτήν όταν θέλετε να μειώσετε το orange peel δέρμα και να βελτιώσετε την ανθεκτικότητά του. Αυτές ωστόσο δεν είναι οι μόνες ενδείξεις για τη χρήση βεντούζων αναρρόφησης. Ποιοι πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εκθέσουν το σώμα τους σε βεντούζες;

Οι συνήθεις ενδείξεις για τη χρήση βεντούζας περιλαμβάνουν:

  • τους σφιγμένους μύες και τον πόνο που συνδέεται αυστηρά με αυτόν
  • χρόνιος πόνος στην πλάτη ή στις αρθρώσεις
  • κυτταρίτιδα, δηλαδή ανομοιόμορφη κατανομή του λιπώδους ιστού
  • δυσάρεστες ραγάδες
  • σώμα που χρειάζεται να αδυνατίσει και να φορμαριστεί
  • χαμηλός μεταβολικός ρυθμός
  • προθυμία απελευθέρωσης του σώματος από τις τοξίνες

Αντενδείξεις για το μασάζ με βεντούζες

Μπορεί να φαίνεται ότι το μασάζ με βεντούζες αποτελεί μια τέλεια λύση για όλους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις κατά τις οποίες η έκθεση του σώματος στο μασάζ με βεντούζες δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Όπως συμβαίνει με όλες τις θεραπείες, υπάρχουν και μερικές αντενδείξεις για το μασάζ με βεντούζα.

Οι συνήθεις αντενδείξεις για τη χρήση βεντούζας περιλαμβάνουν:

  • περίοδος, εγκυμοσύνη και θηλασμός
  • προβλήματα με εύθραυστα αιμοφόρα αγγεία
  • κιρσοί και διαταραχές του καρδιαγγειακού συστήματος
  • όλα τα είδη καρκίνου
  • μολυσματικές ασθένειες
  • πυρετός άγνωστης προέλευσης
  • μεγάλη ηλικία (άνω των 80 ετών)

Εάν δεν είστε σίγουροι αν το μασάζ με βεντούζες είναι ασφαλές για εσάς, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με αυτό. Ο παθολόγος θα σας συμβουλεύσει εάν οι παθήσεις και τα ενοχλητικά συμπτώματα που παρατηρείτε σήμερα πληρούν τις προϋποθέσεις αντένδειξης για το μασάζ με βεντούζες.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου