Ποιο έλαιο είναι το καλύτερο για τη μείωση των ραγάδων; Δείτε την πιο αποτελεσματική περιποίηση του δέρματος & συστατικά

Ποιο έλαιο είναι το καλύτερο για τη μείωση των ραγάδων; Δείτε την πιο αποτελεσματική περιποίηση του δέρματος & συστατικά

Υπάρχουν πάσχοντες από ραγάδες εδώ; Δεν είστε μόνοι! Η τάση για ραγάδες είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που επηρεάζει ακόμη και το 70% των γυναικών και (αυτό είναι ενδιαφέρον) το 40% των ανδρών. Ένας τρόπος καταπολέμησης αυτών των ανεπιθύμητων επισκεπτών περιλαμβάνει το μασάζ του σώματος με έλαια. Γνωρίζετε ότι τα φυσικά έλαια είναι κατάλληλα για τη θεραπεία των ραγάδων;

Μια κουταλιά φυτικού ελαίου την ημέρα λέγεται ότι είναι αρκετή για να έχει το δέρμα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, να είναι υγιές και να κρατά μακριά τις ραγάδες.

Ωστόσο, ας εξηγήσουμε πρώτα τι είναι οι ραγάδες. Αυτό το κοινό πρόβλημα δεν είναι τόσο εύκολο να οριστεί. Φαίνονται πάντα ίδιες; Πώς σχηματίζονται; Κυρίως, πώς να τις καταπολεμήσετε;

Οι μεγαλύτεροι εχθροί του δέρματός μας

Οι ραγάδες είναι ένα είδος σημαδιού που εμφανίζεται όταν το δέρμα τεντώνεται πολύ γρήγορα. Δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι συνήθως επηρεάζει τις έγκυες γυναίκες, τους πάσχοντες από παχυσαρκία και τους αθλητές που χτίζουν τους μυς τους. Οι ίνες ελαστίνης και κολλαγόνου - υπεύθυνες για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος - έχουν σπάσει. Οι περιοχές του σώματος που είναι πιο εκτεθειμένες στις ραγάδες περιλαμβάνουν την κοιλιά, τους γλουτούς, τους μηρούς, το στήθος και (αυτό είναι έκπληξη) την πλάτη και τους ώμους.

Υπάρχουν δύο φάσεις του σχηματισμού των ραγάδων:

  • φλεγμονώδης φάση: το δέρμα τεντώνεται, αρχίζει να φαγουρίζει και να καίει για να ραγίσει τελικά λόγω της έντασης (όχι στην επιφάνεια), γεγονός που εξηγεί την ερυθρότητα και το πρήξιμο
  • ατροφική φάση: οι ερεθισμοί δίνουν τη θέση τους σε ξεθωριασμένες ρωγμές που σχηματίζονται λόγω βλάβης στις δομικές πρωτεΐνες του δέρματος. Αυτές λέμε ραγάδες.

Αιτίες των ραγάδων

Το πολύ γρήγορο τέντωμα του δέρματος είναι η κύρια αιτία - το δέρμα δεν μπορεί να διαχειριστεί την ένταση, η οποία προκαλεί βλάβη στο χόριο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πιο δημοφιλή ερεθίσματα που αναφέρθηκαν περιλαμβάνουν την εγκυμοσύνη, την παχυσαρκία και την ταχεία αύξηση της μυϊκής μάζας. Οι επιμήκεις γραμμές μπορεί επίσης να επηρεάσουν το δέρμα των εφήβων που μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.

Από την άλλη, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα ότι π.χ. η εγκυμοσύνη προκαλεί ραγάδες. Η άμεση αιτία είναι η έλλειψη ελαστικότητας του δέρματος και οι αδύναμες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, που μπορεί να προκληθούν από:

  • δυσμενείς ορμονικές αλλαγές
  • δίαιτα χωρίς επαρκή δόση βιταμινών και μετάλλων
  • υπερβολικό άγχος
  • διάφορες ασθένειες
  • γενετική προδιάθεση
  • υπερβολική, μόνιμη ξηρότητα δέρματος
  • μηχανική φθορά στο δέρμα

Θα επηρεάσουν κι εσάς οι ραγάδες;

Είστε εκτεθειμένοι στην εμφάνιση ραγάδων; Ποιος είναι πιο πιθανό να βιώσει αυτές τις ανεπιθύμητες ουλές που χαλάνε την εμφάνιση (και τη διάθεση);

Υπολογίζεται ότι 9 στις 10 μέλλουσες μαμάδες είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η καθεμία από αυτές θα εμφανίσει σίγουρα αυτές τις γραμμές στο δέρμα της μετά τον τοκετό. Μπορείτε να αποτρέψετε αυτές τις ατέλειες εισάγοντας τη σωστή φροντίδα του δέρματος π.χ. κάνοντας χρήση φυτικών ελαίων.

Οι έγκυες γυναίκες δεν αποτελούν τη μοναδική ομάδα ανθρώπων που θα πρέπει να ανησυχούν για πιθανές ραγάδες. Οι αθλητές είναι και αυτοί. Οι ραγάδες είναι πολύ συχνές μεταξύ των bodybuilders των οποίων η μυϊκή μάζα αυξάνεται γρήγορα.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι οι έφηβοι και οι γυναίκες που περνούν την εμμηνόπαυση ανήκουν επίσης στην ομάδα κινδύνου. Και στις δύο περιπτώσεις ευθύνονται οι δυσμενείς ορμονικές αλλαγές ενώ η πρώτη περίπτωση συνοδεύεται από την ταχύτερη ανάπτυξη.

Κανόνες ρουτίνας κατά των ραγάδων

Μπορούμε να προστατευτούμε από τα σημάδια ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες στην καθημερινή φροντίδα του δέρματος:

ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΡΙΘΜ. 1 Μόλις εντοπίσετε κάποιες ανησυχητικές αλλαγές, ενεργήστε αμέσως. Οι φρέσκες ραγάδες εξαφανίζονται πιο εύκολα π.χ. χρησιμοποιώντας έλαια ή εξειδικευμένα προϊόντα.

ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΡΙΘΜ. 2 Διατηρήστε το σώμα σας - άρα και το δέρμα - ενυδατωμένο και θρεμμένο μέσα και έξω. Η κατανάλωση νερού, η ισορροπημένη διατροφή και τα συμπληρώματα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ραγάδων.

ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΡΙΘΜ. 3 Μην ξεχνάτε τα οφέλη ενός τακτικού μασάζ. Προληπτικά, μπορείτε να το εκτελέσετε ενώ τρίβετε [έλαια] στο δέρμα ή χρησιμοποιώντας ένα απολεπιστικό.

Ωστόσο, αν οι ορατές ραγάδες έχουν ήδη βολευτεί στο δέρμα σας, δεν είναι χαμένη η υπόθεση! Απλώς χρησιμοποιήστε έναν από τους τρόπους για να μειώσετε τα σημάδια και να ανακτήσετε την ελαστικότητα του δέρματος. Παρόλο που απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από δραστηριότητες πρόληψης, είναι πολύ πιθανό να πετύχετε.

Ξέρετε πώς να απαλλαγείτε από τις ραγάδες;

Η μείωση των ραγάδων είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας. Ποιες είναι οι θεραπείες για τις ραγάδες;

Αφαίρεση ραγάδων σε σαλόνι ομορφιάς

Οι ραγάδες είναι ένα από τα πιο κοινά ερεθίσματα που μας κάνουν να πάμε σε ένα σαλόνι ομορφιάς. Επί του παρόντος, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε διάφορες θεραπείες για την αποκατάσταση του δέρματος και τη βελτίωση της εμφάνισής του. Οι πιο δημοφιλείς διαδικασίες κατά των ραγάδων περιλαμβάνουν μεσοθεραπεία, κυτταρική φροντίδα, χημικό peeling, μικροδερμοαπόξεση, καρβοξυθεραπεία, σύσφιξη δέρματος με ραδιοσυχνότητες και κλασματικό λέιζερ. Οι ειδικοί λένε ότι η συνδυαστική θεραπεία (χρησιμοποιώντας όλες τις διαδικασίες) δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τρόποι στο σπίτι για να μειώσετε την ορατότητα των ραγάδων

Μπορείτε να αποκτήσετε απαλό δέρμα χωρίς ραγάδες στο σπίτι. Πώς να το προσεγγίσετε; Μπορείτε να κάνετε αβίαστα μια σειρά από θεραπείες για να ελαχιστοποιήσετε τα σημάδια στο δικό σας μπάνιο. Η χρήση [απολέπισης] (ιδανικά απολεπιστικά με βάση τον καφέ, γνωστά για τη σύσφιξη του δέρματος) σε τακτική βάση και ενυδατικές λοσιόν είναι χρήσιμη. Το θρεμμένο και ενυδατωμένο δέρμα φαίνεται καλύτερο. Θυμηθείτε επίσης τις τακτικές [μαλάξεις σύσφιξης του δέρματος] π.χ. χρησιμοποιώντας ένα γάντι ή ένα εργαλείο μασάζ για να ενισχύσετε τη ροή του αίματος και την αναπήδηση του δέρματος. Τα [μπάνια στο σπίτι] εμπλουτισμένα με θαλασσινό αλάτι και έλαια είναι επίσης πολύ βοηθητικά.

Τα φυσικά έλαια ομορφιάς είναι αναμφισβήτητα τα καλύτερα για τη μείωση των ραγάδων, παρέχοντας απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Εξομαλύνουν, αυξάνουν την ελαστικότητα, βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και ενισχύουν την αποκατάσταση. Αυτό είναι που τα κάνει κορυφαία επιλογή ανάμεσα στις μέλλουσες μαμάδες.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΛΙΣΤΑ: τα καλύτερα έλαια για την αντιμετώπιση των ραγάδων

Το ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες βιταμίνης Ε λέγεται ότι είναι η καλύτερη θεραπεία για τις ραγάδες. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι το μόνο μείγμα ή έλαιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ποια είναι τα καλύτερα έλαια για τη μείωση των ραγάδων; Δείτε τα τώρα!

ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ

Για ρουτίνα κατά των ραγάδων ή αφαίρεση, το πίεσης εν ψυχρώ, μη επεξεργασμένο αμυγδαλέλαιο είναι σίγουρα το αγαπημένο. Είναι η πιο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των γυναικών που σχεδιάζουν εγκυμοσύνη και περιμένουν μωρό: η τακτική εφαρμογή του σε περιοχές του δέρματος που είναι πιο εκτεθειμένες στις ραγάδες βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος και προσθέτει ελαστικότητα, καθώς και βελτίωση της φυσικής πυκνότητας του δέρματος.

Ένα υψηλής ποιότητας αμυγδαλέλαιο, όπως το 100% βιολογικό, φυσικό Nanoil Sweet Almond Oil:

  • αυξάνει την υγρασία και παρέχει θρεπτικά συστατικά στο δέρμα
  • ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
  • επανορθώνει το δέρμα και διεγείρει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων
  • εξασφαλίζει περισσότερη ελαστικότητα και αναπήδηση
  • φωτίζει το αποχρωματισμένο δέρμα και τις ουλές όπως οι ραγάδες
  • λειαίνει το δέρμα, καθιστώντας το απαλό και λαμπερό

ΡΟΔΕΛΑΙΟ

Είναι μια εξίσου δημοφιλής επιλογή για τη θεραπεία των ραγάδων. Το ροδέλαιο είναι ελαφρύ και μη λιπαρό και έτσι απορροφάται καλά. Δουλεύοντας από μέσα, αυξάνει την ανθεκτικότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το ροδέλαιο είναι πηγή τρανς-ρετινοϊκού οξέος (βιταμ. Α) που είναι γνωστό για την έντονη επανορθωτική του δράση.

ΑΡΓΑΝΕΛΑΙΟ

Ένα φυσικό, πίεσης εν ψυχρώ αργανέλαιο αποτελεί ένα πολύ καλό έλαιο ομορφιάς κατά των ραγάδων. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνεται αυτό της σειράς Nanoil καθώς περιέχει το 100% των θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στους ξηρούς καρπούς argan. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά, επανορθώνει, έχει αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει την ελαστικότητα και προστατεύει το δέρμα από παράγοντες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις ραγάδες. Επιπλέον, το αργανέλαιο διεγείρει τον μεταβολισμό των κυττάρων και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόζετε αργανέλαιο σε τακτική βάση, τρίβοντάς το σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται σε ραγάδες (χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις).

ΕΛΑΙΟ MACADAMIA

Αν παρατηρήσουμε τις πρώτες ραγάδες, μπορούμε να στραφούμε σε έλαιο macadamia π.χ. Nanoil. Είναι ένα φυσικό καλλυντικό που αποτελείται κυρίως από πολύτιμα λιπαρά οξέα, συμπεριλαμβανομένου παλμιτικού οξέος που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τρίβοντάς το στο δέρμα, το έλαιο macadamia βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας και έχει δράση κατά της κυτταρίτιδας, για την οποία ορκίζονται εκατοντάδες γυναίκες.

ΕΛΑΙΟ ΚΑΡΥΔΑΣ

Εύκολα διαθέσιμο και πιστεύεται ότι λύνει σχεδόν κάθε πρόβλημα δέρματος. Το έλαιο καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες (Β, C, Ε) και μέταλλα (κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο) χάρη στα οποία βελτιώνει την ελαστικότητα και θρέφει. Λειτουργεί επίσης ως προστατευτική ασπίδα που κλειδώνει την υγρασία, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για το δέρμα που επηρεάζεται από ραγάδες.

ΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΒΛΑΣΤΟ ΣΙΤΑΡΙΟΥ

Δεν είναι τόσο δημοφιλές, αλλά είναι σίγουρα αποτελεσματικό στη μείωση των ραγάδων. Το έλαιο σιταριού ενισχύει την επανόρθωση και συσφίγγει το δέρμα χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε λεκιθίνη και βιταμίνη νεότητας (βιταμ. Ε). Όταν μαζεύεται, χρησιμοποιείται συνήθως για μασάζ.

ΕΛΑΙΟ ΛΕΒΑΝΤΑΣ

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι το τελευταίο έλαιο στη λίστα μας με έλαια κατά των ραγάδων που συνιστούν οι γυναίκες η μία στην άλλη. Όταν χρησιμοποιείται προσεκτικά - σε μικρές ποσότητες και σε συνδυασμό με άλλα έλαια, διεγείρει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος, η οποία, με τη σειρά της, εξασφαλίζει την ενίσχυση της ελαστικότητας. Χρησιμοποιήστε το ως προσθήκη σε σπιτικά ή έτοιμα προϊόντα για τις ραγάδες.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Αργανέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου