Μάσκες Μαλλιών: Τύποι, Αποτελέσματα, Γνώμες, Συστατικά. Ποια Είναι η Καλύτερη Μάσκα Μαλλιών;

Μάσκες Μαλλιών: Τύποι, Αποτελέσματα, Γνώμες, Συστατικά. Ποια Είναι η Καλύτερη Μάσκα Μαλλιών;

Η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών δεν είναι μόνο το λούσιμο, το βούρτσισμα και το θερμικό styling. Φροντίδα μαλλιών σημαίνει στοχευμένη δράση με στόχο τη θρέψη, την αναγέννηση και την ενίσχυση. Αν ονειρεύεστε ένα υπέροχο χτένισμα γεμάτο ζωντάνια και ζωή - περιποιηθείτε το με μια υψηλής ποιότητας μάσκα περιποίησης. Πώς να την επιλέξετε; Πανεύκολο μετά την ανάγνωση της ανάρτησης. Προτιμήστε την περιποίηση μαλλιών υψηλής ποιότητας και δώστε στα μαλλιά σας ότι καλύτερο.

Μάσκα μαλλιών - τι είναι αυτή & τι την κάνει να διαφέρει από μια μαλακτική κρέμα μαλλιών;

Μια μάσκα μαλλιών είναι ένα προϊόν που επιδιορθώνει, θρέφει και ενισχύει τα πιο δυνατά. Είναι μια θεραπεία που φτάνει σε ελαφρώς βαθύτερες δομές της τρίχας, δεν λειτουργεί μόνο στην επιφάνεια της τρίχας. Μια καλή μάσκα μαλλιών προσφέρει οφέλη και στο τριχωτό της κεφαλής. Έχει πλούσια σύσταση και είναι γεμάτη με τις κατάλληλες δραστικές ουσίες. Για να δράσει - πρέπει να αφήνετε τη μάσκα στα μαλλιά περισσότερο χρόνο από ένα conditioner. Συχνά λειτουργεί ως θεραπεία πριν από το πλύσιμο, δίνοντας καλύτερα αποτελέσματα.

Μια μάσκα μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στο εσωτερικό των μαλλιών, που είναι το κύριο καθήκον της. Υπάρχουν επίσης μάσκες οι οποίες είναι πλούσιες σε συστατικά που ενισχύουν τα μαλλιά, καθορίζουν το χρώμα, ενισχύουν τη λάμψη και μαλακώνουν. Στην περίπτωση των μασκών μαλλιών, μιλάμε για εντατική, σοβαρή φροντίδα και επιδιόρθωση των μαλλιών.

Ένα conditioner μαλλιών βρίσκεται σε αντίθεση με τις μάσκες μαλλιών. Υποτίθεται ότι λειτουργεί αποκλειστικά στο εξωτερικό μέρος των μαλλιών. Ενυδατώνει άριστα, λειαίνει και ομορφαίνει, αλλά πρόκειται για ένα επιφανειακό αποτέλεσμα που δεν διαρκεί πολύ - τα θρεπτικά συστατικά ξεπλένονται από τα μαλλιά και εξαφανίζονται μετά το επόμενο λούσιμο.

Το conditioner επικεντρώνεται κυρίως στην περιποίηση των μαλλιών σας, αλλά έχει επίσης ένα βασικό χαρακτηριστικό: χάρη στο αποφρακτικό στρώμα του, τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας μπορούν να παραμείνουν σε βαθύτερες δομές της τρίχας. Χρησιμοποιώντας μια μεταφορά, το conditioner λειτουργεί σαν μια κουβέρτα που βάζετε στα μαλλιά σας για να κρατήσει τα συστατικά της μάσκας μέσα. Γι' αυτό πρέπει να το εφαρμόζετε μετά το ξέβγαλμα της μάσκας (και τις ημέρες που δεν χρησιμοποιείτε μάσκα).

Τα conditioners αντιμετωπίζονται ως επί το πλείστον ως ενισχυτές της λάμψης που σφραγίζουν την επιδερμίδα, λειαίνουν και περιποιούνται τα μαλλιά, τα οποία βοηθούν στο ξεμπέρδεμα και το styling των μαλλιών, καθώς και στην προστασία από τη φθορά, τις τοξίνες και τη ρύπανση. Τα περισσότερα conditioners βασίζονται σε σιλικόνες και η σύστασή τους είναι αρκετά ρευστή. Αφήνετε ένα conditioner να δράσει για λίγα μόνο λεπτά.

Συνολικά, υπάρχουν τέσσερα πράγματα που κάνουν τις μάσκες και τα κοντίσιονερ να διαφέρουν:

  • ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΧΡΗΣΗ
  • ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Τύποι μασκών μαλλιών για διάφορες ανάγκες των μαλλιών

Μια ιδανική μάσκα για όλους τους τύπους μαλλιών δεν υπάρχει. Πρέπει πάντα να επιλέγετε τη σωστή για τον τύπο των μαλλιών σας και τις ανάγκες τους. Για παράδειγμα: τα βαμμένα σκούρα μαλλιά χρειάζονται διαφορετική μάσκα από τις ξανθές αποχρώσεις. Σγουρά, λεπτά, πυκνά, λιπαρά ή θαμπά - κάθε τύπος χρειάζεται μια διαφορετική μάσκα που στοχεύει στην εκπλήρωση των αναγκών του. Πώς χωρίζουμε τις μάσκες;

μάσκες για βαμμένα μαλλιά

Σχεδιασμένες για μαλλιά που έχουν υποστεί εντατική χημική επεξεργασία. Μακροπρόθεσμα, κάθε διαδικασία βαφής των μαλλιών βλάπτει τα μαλλιά - απώλεια υγρασίας, αποκτούν θαμπή όψη, ξεθώριασμα του χρώματος (η χρωστική ουσία ξεπλένεται σταδιακά). Αυτός ο τύπος χρειάζεται ενίσχυση, τόνωση της υγρασίας, ισχυρή προστασία και επιδιόρθωση. Οι μάσκες για βαμμένα μαλλιά συχνά αφθονούν σε δραστικές ουσίες που διατηρούν το χρώμα και κλείνουν την επιδερμίδα, οι οποίες αφήνουν ένα αποφρακτικό στρώμα που εμποδίζει το γρήγορο ξεθώριασμα του χρώματος.

μάσκες για σκούρα, κόκκινα & ξανθά μαλλιά

Μια ξεχωριστή κατηγορία η οποία - χάρη στα συστατικά και τα αποτελέσματα - μπορεί να αφιερωθεί με επιτυχία τόσο στα βαμμένα όσο και στα φυσικά μαλλιά που χρειάζονται ενίσχυση και ορισμό. Οι μάσκες μαλλιών για διάφορες αποχρώσεις (σκούρα καστανά, κόκκινα ή ξανθά) είναι γεμάτες με συστατικά περιποίησης καθώς και φυτικά εκχυλίσματα που ενισχύουν ένα συγκεκριμένο χρώμα. Ένα φυτό χέννα είναι ένα κοινό συστατικό σε τέτοιες μάσκες - κάνει το χρώμα να διαρκεί περισσότερο και το αναβαθμίζει. Άλλες ουσίες που ενισχύουν το χρώμα των μαλλιών περιλαμβάνουν το χαμομήλι, το εκχύλισμα φουντουκιού, το καστορέλαιο, τα ραβδιά κανέλας, τη ρίζα rhubarb.

μάσκες για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Τα υπερβολικά επεξεργασμένα, κατεστραμμένα μαλλιά χρειάζονται μια εντατική θεραπεία. Έχουν υψηλό πορώδες, που σημαίνει ανοιχτά πετσάκια και κακή κατάσταση. Αυτός ο τύπος μαλλιών είναι συνήθως εξαιρετικά ξηρός, έχει ψαλίδα και κατεστραμμένη δομή. Μια καλή μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητη χρήση σε αυτή την περίπτωση. Θα πρέπει να περιλαμβάνει μια σειρά από ενεργά συστατικά που είναι σε θέση να επιδιορθώσουν τα μαλλιά π.χ. κερατίνη, απαραίτητα λιπαρά οξέα, πολλές βιταμίνες, μαλακτικά και υγραντικά που εξασφαλίζουν τη σωστή ενυδάτωση. Οι μάσκες για τα κατεστραμμένα μαλλιά προορίζονται για την ενδυνάμωση των μαλλιών- συχνά είναι πλούσιες σε εκχυλίσματα βλαστών και υδρολυμένες πρωτεΐνες.

μάσκες για μπούκλες

Μια σειρά από προϊόντα που περιέχουν ουσίες που καθορίζουν τις μπούκλες καθώς και συστατικά που δαμάζουν τα μαλλιά και συγκρατούν το φριζάρισμα που είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα των μπουκλών (ειδικά αν υποβάλλονται σε τακτικές χημικές διαδικασίες, θερμικό styling ή λανθασμένη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών). Οι μάσκες για μπούκλες είναι αρκετά ελαφριές, προετοιμάζοντας τις μπούκλες για το styling χωρίς να τις επιβαρύνουν. Αποτελούν επίσης μια καλή επιλογή αν τα μαλλιά σας είναι ίσια, αλλά μερικές φορές νιώθετε ότι θέλετε να δημιουργήσετε μπούκλες ή απαλά κύματα. Μια μάσκα που καθορίζει τις μπούκλες πριν από τη ρουτίνα styling σίγουρα κάνει το στυλ να διαρκεί περισσότερο.

μάσκες για αδύναμα, αραιά μαλλιά

Μια ομάδα μασκών που περιποιούνται τόσο τα μαλλιά όσο και το τριχωτό της κεφαλής - ο μόνος τρόπος για να συγκρατήσετε την αραίωση. Οι μάσκες για μαλλιά που έχουν χειρότερη κατάσταση (π.χ. λόγω εποχιακών αλλαγών ή τριχόπτωσης) βασίζονται σε φυσικά ασφαλή συστατικά. Στοχεύουν στη θρέψη και την ενδυνάμωση των μαλλιών και των βολβών. Περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και αμινοξέα, κάνουν τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στους βολβούς της τρίχας να τρέχουν πιο αποτελεσματικά, αφήνοντας την τρίχα σταθερά ριζωμένη στους θύλακες. Η μακροχρόνια χρήση μπλοκάρει την τριχόπτωση (εφόσον δεν πρόκειται για ορμονικό πρόβλημα ή άλλο ζήτημα που χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια και συμβουλή τριχολόγου).

μάσκες ανάπτυξης μαλλιών

Διεγείρουν τους κοιμώμενους βολβούς των μαλλιών για να λειτουργήσουν, ενώ τα ενεργά συστατικά τους στοχεύουν στην επιτάχυνση των κυτταρικών διαιρέσεων στη μήτρα της τρίχας. Αυτός ο τύπος μάσκας λειτουργεί ιδανικά για τα μαλλιά που είναι αδύναμα λόγω της αλλαγής των εποχών, των εξωτερικών επιθετικών παραγόντων ή της φαρμακευτικής αγωγής (αντιβιοτική θεραπεία). Μεταξύ των συστατικών, θα βρείτε φυσικές ουσίες γνωστές για την αυξητική τους δύναμη, π.χ. μαγιά, χυμό birk, φυσικά έλαια που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη, όπως καστορέλαιο, έλαιο κέδρου ή πευκοέλαιο.

μάσκες για λεπτά, εύθραυστα μαλλιά

Ελαφριές μάσκες που περιβάλλουν απαλά τα λεπτά, ευαίσθητα μαλλιά δημιουργώντας ένα αποφρακτικό στρώμα και βελτιώνοντας τη δομή της τρίχας, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα το πάχος της. Το αποτέλεσμα δεν είναι μακράς διάρκειας - το προϊόν συσσωρεύεται στα μαλλιά και το ξεπλένετε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι μια αποτελεσματική μάσκα για λεπτά μαλλιά βελτιώνει την εμφάνισή τους και δεν βαραίνει τις τούφες.

μάσκες για θαμπά, χωρίς ζωή μαλλιά

Αυτές οι μάσκες θρέφουν έντονα, γυαλίζουν εκπληκτικά και δεν επιβαρύνουν τα μαλλιά. Δρουν τόσο στις εσωτερικές δομές όσο και στο εξωτερικό στρώμα. Οι μάσκες που έχουν σχεδιαστεί για θαμπά μαλλιά αφθονούν σε συστατικά που αυξάνουν τη λάμψη, λειαίνουν και σφραγίζουν την επιδερμίδα. Η πιο δημοφιλής ομάδα ουσιών που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο περιλαμβάνει φυσικά έλαια, εκχύλισμα λιναρόσπορου και φυσικά συστατικά που προσθέτουν λάμψη, όπως ο λυκίσκος, το μηλόξυδο και το ξύδι από βατόμουρο.

μάσκες για λιπαρά, εύκολα ζυγισμένα μαλλιά

Μια ειδική ομάδα μασκών μαλλιών που πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο από το να υποστηρίζει το στέλεχος της τρίχας - πρέπει να εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος και να καθαρίζει αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής για να προσθέσει όγκο στα μαλλιά ώστε να μην λιπαίνουν. Οι μάσκες για πυκνά, βαριά μαλλιά εφαρμόζονται κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής για να καθαρίσουν με ακρίβεια τις ρίζες των μαλλιών. Μεταξύ των συστατικών επικρατούν οι φυσικοί άργιλοι, π.χ. πράσινοι ή λευκοί, τα εκχυλίσματα τσουκνίδας, κολλιτσίδας ή φασκόμηλου. Απορροφούν την περίσσεια σμήγματος, καθώς και περιέχουν μια σειρά από μέταλλα που θρέφουν το δέρμα και τα μήκη των μαλλιών, ανασηκώνοντας τις ρίζες για μεγαλύτερης διάρκειας όγκο και φρεσκάδα.

Μάσκες μαλλιών - αποτελέσματα που παρέχονται από τις δραστικές ουσίες

Πρόκειται για την πιο εύκολη αλλά και τη σημαντικότερη ταξινόμηση των διαφόρων μασκών, σαμπουάν και μαλακτικών. Προκειμένου να επιλέξετε μια εξαιρετική μάσκα μαλλιών, ελέγχετε πάντα σε ποια ομάδα που αναφέρεται παραπάνω ανήκετε. Γιατί; Αποδεικνύεται ότι τα μαλλιά σας μπορούν εύκολα να επιβαρυνθούν με ένα προϊόν, ακόμη και αν επιλέξετε το σωστό. Οι πρωτεΐνες είναι οι πιο ενοχλητικές, επειδή προκαλούν ακραία ξηρότητα όταν χρησιμοποιούνται σε υπερβολικό βαθμό - αντί για απαλότητα και ελαστικότητα έχετε άκαμπτα, άψυχα, θαμπά μαλλιά.

  • Οι μαλακτικές μάσκες έχουν θρεπτική δράση, βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας, προσθέτουν απίστευτη λάμψη, αφήνουν τα μαλλιά μεταξένια λεία και προστατεύουν από την απώλεια νερού και τη φθορά. Τα μαλακτικά είναι λιπαρά και λειτουργούν για όλους τους τύπους μαλλιών. Τα φυσικά έλαια αποτελούν την πλουσιότερη πηγή τους.
  • Οι υγροποιητικές μάσκες είναι τυπικές ενυδατικές κρέμες που λειτουργούν σε ξηρά, αφυδατωμένα μαλλιά, ωστόσο αν χρησιμοποιηθούν σε υγρό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν φριζάρισμα.
  • Οι μάσκες πρωτεϊνών αναγεννούν και αναδομούν τη δομή της τρίχας, αναπληρώνουν την κερατίνη, διασώζουν τα εύθραυστα κατεστραμμένα μαλλιά. Πρέπει να τις χρησιμοποιείτε λογικά, επειδή η περίσσεια συσσωρεύεται στη δομή της τρίχας, κάνοντας τις τούφες άκαμπτες.

Για να έχετε λαμπρά αποτελέσματα στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας - χρησιμοποιήστε μάσκες που συνδυάζουν και τις τρεις ομάδες συστατικών, ώστε να περιέχουν έλαια, ενυδατικές και αναπλαστικές ουσίες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε μαλακτικά, υγραντικές ουσίες και πρωτεΐνες εναλλάξ - αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτελέσετε στο σπίτι [θεραπεία με λάδι για τα μαλλιά] και να εφαρμόσετε μια επιλεγμένη μάσκα κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Αποτελεσματικές μάσκες για τα μαλλιά - συστατικά. Τι πρέπει να περιέχουν;

Θα αναρωτιέστε πώς λειτουργούν ορισμένα συστατικά στις μάσκες μαλλιών και τι πρέπει να αναζητήσετε προκειμένου να έχετε άριστα αποτελέσματα. Οι βασικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τα μαλλιά σας περιλαμβάνουν:

Φυτικά εκχυλίσματα σε μάσκες μαλλιών

Οι μάσκες συχνά περιλαμβάνουν φυτικά εκχυλίσματα, ειδικά εκείνες που προορίζονται τόσο για τα μαλλιά όσο και για το τριχωτό της κεφαλής. Είναι σχεδιασμένες χωρίς σιλικόνες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής. Τα φυτικά εκχυλίσματα είναι πολύτιμα καθώς ανήκουν σε δραστικές ουσίες που θρέφουν, διορθώνουν και επιδιορθώνουν τα μαλλιά, ενισχύουν την εμφάνιση και το χρώμα. Αποτελούν μια πλούσια πηγή βιταμινών και μετάλλων που περιέχουν καροτένια, φυτοστερόλες, αμινοξέα, καθώς και διεγείρουν τους βολβούς των μαλλιών και ανακουφίζουν το τριχωτό της κεφαλής σας. Ποια είναι τα πιο δημοφιλή φυτικά συστατικά; Εξαρτάται από την περιοχή, τη χώρα, την ήπειρο. Η ασιατική περιποίηση μαλλιών είναι διαφορετική από την [ευρωπαϊκή περιποίηση μαλλιών], για παράδειγμα. Ωστόσο , υπάρχει μια ομάδα φυτών που χρησιμοποιούνται συνήθως παγκοσμίως.

Τα καλύτερα συστατικά φυτικής προέλευσης σε μάσκες μαλλιών:

  • ALOE VERA - ενυδατώνει, καταπραΰνει, προλαμβάνει τις φλεγμονές
  • AVOCADO - παρέχει βιταμίνες και μέταλλα, βελτιώνει την κατάσταση των μαλλιών
  • ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ - διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, εμποδίζει την τριχόπτωση
  • ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΤΡΑΣ ΣΟΓΙΑΣ - επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, αναγεννά και θρέφει
  • ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΜΠΑΜΠΟΥ - πηγή μετάλλων και βιταμινών, προστατεύει και ενισχύει το στέλεχος της τρίχας
  • ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΒΡΩΜΗΣ - φτάνει στις ρίζες των μαλλιών, δεσμεύει αποτελεσματικά το νερό, ενισχύει και περιποιείται τα μαλλιά
  • ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΝΕΤΤLE - ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, ενισχύει και αυξάνει τη λάμψη
  • ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΛΟΓΑΡΙΟΥ - πηγή πυριτίου, καλίου και ασβεστίου, ενισχύει τα μαλλιά και τονώνει την ανάπτυξή τους
  • LINSEEDS (λινέλαιο) - πηγή βιταμινών και πρωτεϊνών που ενισχύουν την τρίχα, ενυδατώνει, ενισχύει και επιδιορθώνει τα μαλλιά
  • ALGAE - κάνει τους βολβούς των μαλλιών πιο δυνατούς και ενυδατώνει τα μήκη των μαλλιών, αποτρέπει το σπάσιμο και την ευθραυστότητα των μαλλιών
  • XΑΜΟΜΗΛΙ - καταπραΰνει τους ερεθισμούς, προσθέτει απαλότητα, ανακουφίζει και απολυμαίνει το τριχωτό της κεφαλής
  • IBΙΣΚΟΣ - παραδίδει γλυκοζαμινογλυκάνες στους θύλακες των τριχών, τονώνοντας τους και τη μήτρα της τρίχας
  • ΤΖΙΝΤΖΕΡ - ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει τη μήτρα της τρίχας και αυξάνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής

Φυσικά έλαια στις μάσκες μαλλιών

Τα έλαια αποτελούν μια ξεχωριστή και εξαιρετικά κρίσιμη ομάδα που έχει περιποιητική δράση. Η παρουσία τους σε μια μάσκα αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Γιατί; Αποδεικνύεται ότι τα φυσικά έλαια περιέχουν ένα πλήρες σύνολο από τα πιο σημαντικά συστατικά για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας: αποτελούν πηγή πολύτιμων βιταμινών, μετάλλων, φλαβονοειδών και φυτικών στερολών, ενώ ορισμένα από αυτά αφθονούν επίσης σε καροτένια και σκουαλάνιο. Ένα έλαιο είναι σε θέση να προσφέρει στα μαλλιά σας τόσα οφέλη όσα περίπου δεκαπέντε ξεχωριστά φυτικά συστατικά.

Θεραπεία με λάδι για τα μαλλιά - μπορούν τα έλαια να αντικαταστήσουν τις μάσκες μαλλιών;

Τα φυσικά φυτικά έλαια παίζουν βασικό ρόλο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών. Αν από τη μάσκα μαλλιών σας λείπουν τα έλαια, χρησιμοποιήστε τα ξεχωριστά και εφαρμόστε τα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας με τη μορφή μιας βαθιά θρεπτικής και αναπλαστικής μάσκας λαδιού. Μια τέτοια θεραπεία με έλαια (που γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) επιδιορθώνει γρήγορα και αποτελεσματικά τα μαλλιά, εμποδίζει την τριχόπτωση, επιταχύνει την ανάπτυξη, βελτιώνει την εμφάνιση και κάνει τα μαλλιά σας ογκώδη. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα ειδικά σχεδιασμένο μείγμα ελαίων που συμφωνεί με το πορώδες των μαλλιών σας. Υπάρχει ένα παράδειγμα μιας αποτελεσματικής και τέλεια συνδυασμένης θεραπείας - το λάδι μαλλιών Nanoil, το οποίο έχει κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, που ταιριάζουν στους τρεις πιο συνηθισμένους τύπους μαλλιών.

Πώς να κάνετε μια μάσκα μαλλιών να λειτουργήσει πιο εντατικά;

Μπορείτε να ενισχύσετε το αποτέλεσμα που παρέχει κάθε μάσκα μαλλιών - ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για προϊόν φαρμακείου ή DIY. Μπορείτε να το κάνετε προσθέτοντας μερικές σταγόνες από ένα φυσικό έλαιο μαλλιών. Τα έλαια είναι φυσικά μαλακτικά, οπότε αποτρέπουν την υπερβολική προστασία των μαλλιών, ενισχύουν τις εσωτερικές δομές, κρατούν μακριά τις φριζαρισμένες μύγες, προστατεύουν από τη φθορά και γενικά κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται καλύτερα, προσθέτοντας λάμψη και απαλότητα. [Τα φυσικά έλαια] αφήνουν τα μαλλιά μεταξένια λεία και ενισχύουν τη λάμψη. Εάν εφαρμόσετε τη μάσκα σας στο τριχωτό της κεφαλής - η παρουσία των ελαίων σας επιτρέπει να το καθαρίσετε, να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες και τη συσσώρευση προϊόντων, να ενισχύσετε τους βολβούς της τρίχας και να τους διεγείρετε να λειτουργήσουν. Επιπλέον, τα έλαια εμποδίζουν την πτώση των μαλλιών και έχουν αντιγηραντική δράση.

Πώς να χρησιμοποιείτε τις μάσκες μαλλιών για καλύτερα αποτελέσματα;

Η σωστή εφαρμογή είναι το κλειδί της επιτυχίας. Εφαρμόζετε μια μάσκα μετά το λούσιμο των μαλλιών σας με χλιαρό νερό. Τα νωπά μαλλιά είναι πιο απορροφητικά, οπότε θα αφήσουν τα θρεπτικά συστατικά να εισχωρήσουν στο εσωτερικό τους. Στεγνώστε τις τούφες με πετσέτα και περάστε ομοιόμορφα τη μάσκα από τα μαλλιά. Αφήστε την να δράσει για περίπου 20 λεπτά (εκτός αν ο κατασκευαστής λέει διαφορετικά). Οι μάσκες που περιέχουν φυσικά συστατικά είναι ασφαλείς, οπότε μη διστάσετε να παρατείνετε το χρόνο: όλα εξαρτώνται από τις ατομικές ανάγκες της κόμμωσής σας. Αν τα μαλλιά σας είναι εξαιρετικά κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα, μπορείτε να την αφήσετε για όλη τη νύχτα - εμπλουτίστε την με μερικές σταγόνες φυσικό λάδι. Το πρωί, λούστε τα μαλλιά σας και φτιάξτε τα ως συνήθως. Για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα από τη θεραπεία με τη μάσκα, χρησιμοποιήστε τη μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Οι καλύτερες μάσκες μαλλιών - οι μανιακοί της περιποίησης μαλλιών και οι απόψεις των ειδικών

Η καλύτερη μάσκα για τα μαλλιά σας; Όλοι βλέπουμε το ίδιο πράγμα: δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε ένα επαγγελματικό προϊόν κομμωτηρίου ή μια σπιτική μάσκα, πρέπει να συμβαδίζει με τον τύπο των μαλλιών σας, την κατάστασή τους, την εμφάνισή τους και τις ανάγκες τους.Πολλοί άνθρωποι που εκφράζουν τη γνώμη τους για την καλύτερη μάσκα πιστεύουν ότι ένα προϊόν πρέπει να αποτελείται από φυσικά έλαια.Οι λάτρεις και οι υποστηρικτές των θεραπειών με λάδι μαλλιών υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για την ενίσχυση των μαλλιών είναι να εγκαταλείψετε τις μάσκες και να τις ανταλλάξετε με ένα λάδι υψηλής ποιότητας ή ένα μείγμα ελαίων.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου