Μελέτη Μαλλιών μέρος 8 - ΥΔΡΟΛΥΜΑΤΑ για τα μαλλιά

Μελέτη Μαλλιών μέρος 8 - ΥΔΡΟΛΥΜΑΤΑ για τα μαλλιά

Τα υδρολύματα καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο τον κόσμο των καλλυντικών. Είναι συνηθισμένα πια στην περιποίηση του δέρματος, ωστόσο λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τα μοναδικά οφέλη τους στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής. Τι ακριβώς είναι, πώς φτιάχνονται και γιατί αξίζει να τα προσθέσετε στην καθημερινή σας περιποίηση; Το άρθρο περιέχει τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τα υδρολύματα, περιγράφει τα πιο δημοφιλή και σας βοηθά στην εύρεση και αγορά του καλύτερου υδρολύματος για τα μαλλιά σας.

Τι είναι τα υδρολύματα μαλλιών;

Είμαι σίγουρη ότι όλοι γνωρίζουν τα αιθέρια έλαια, συνηθισμένα στην αρωματοθεραπεία. Παράγονται με απόσταξη, με τη χρήση ατμού, επιλεγμένων βοτάνων και λουλουδιών. Εκτός από τα έλαια, δημιουργείται το λεγόμενο απεσταγμένο νερό - ένα υδρόλυμα του εκάστοτε φυτού. Το υδρόλυμα επομένως είναι υποπροϊόν από την παραγωγή αιθέριων ελαίων. Είναι πιο ανάλαφρα, υδαρή, άχρωμα και χωρίς άρωμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κρύβουν όλες τις πολύτιμες ιδιότητες του φυτού και δε χάνουν μέταλλα και βιταμίνες. Τα υδρολύματα είναι εργαλεία περιποίησης ομορφιάς που αλλάζουν τα δεδομένα. Γιατί; Τα αιθέρια έλαια δεν μπορούν να εφαρμοστούν στα μαλλιά ή στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ τα υδρολύματα αποτελούν μία υπέροχη μορφή περιποίησης για τα μαλλιά.

Ποια είναι τα οφέλη των υδρολυμάτων για τα μαλλιά;

Τα υδρολύματα είναι ήπια, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Τα μόρια των υδρολυμάτων ψεκάζονται στα μαλλιά και δεν μένουν στην επιφάνειά τους. Διεισδύουν στο εσωτερικό, μεταφέροντας τα θρεπτικά συστατικά. Και το πιο σημαντικό, είναι εντελώς φυσικά και μη ερεθιστικά. Αποτελούν εξαιρετικό συμπλήρωμα σε λάδια μαλλιών, σαμπουάν και μαλακτικά. Εάν επιλέξετε το σωστό υδρόλυμα για σας, μπορείτε να καταπολεμήσετε την λιπαρότητα, να ενυδατώσετε, να αυξήσετε την λάμψη, να ρυθμίσετε την έκκριση σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής, να προστατεύσετε τα μαλλιά και το τριχωτό, να τονώσετε την κυκλοφορία αίματος και να ενισχύσετε τους θύλακες. Επιπλέον τα υδρολύματα έχουν αντισηπτικές ιδιότητες, προσφέρουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Πολλά υδρολύματα περιέχουν φυτοκτόνα – αντιβιοτικά συστατικά που καταπολεμούν τα βακτήρια, βοηθούν στην επούλωση λοιμώξεων και φλεγμονών, ενώ διατηρούν το τριχωτό της κεφαλής καθαρό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε υδρολύματα στην περιποίηση των μαλλιών;

Το υδρόλυμα είναι πολύ ελαφρύ και ήπιο, άρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και πολλές φορές μέσα στην μέρα. Θα ενυδατώσει τα μαλλιά, θα προστατεύσει από τους βλαβερούς εξωγενείς παράγοντες και θα σας ανακουφίσει π.χ. τις ζεστές μέρες. Η χρήση υδρολυμάτων είναι παιχνιδάκι. Απορροφώνται γρήγορα και δε βαρύνουν ποτέ τα μαλλιά, γιατί το νερό είναι το κύριο συστατικό τους. Επιπλέον δε χρειάζεται να περιοριστείτε σε ένα μόνο υδρόλυμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά με εναλλαγές. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή: ψεκάστε το επιλεγμένο υδρόλυμα στα μαλλιά σας και (κυρίως) στο τριχωτό της κεφαλής. Ωστόσο δεν είναι αυτή η μόνη τεχνική εφαρμογής. Μπορείτε να εντείνετε τα αποτελέσματα.

Τρόποι χρήσης υδρολυμάτων στην περιποίηση των μαλλιών

1. Υδρόλυμα μαλλιών για ξέβγαλμα

Για να το δημιουργήσετε μπορείτε να αναμίξετε ένα υδρόλυμα με ξύδι μήλου ή βατόμουρου (τρεις μερίδες υδρόλυμα για μια μερίδα ξύδι). Αυτό το μείγμα θα σας χαρίσει εντυπωσιακή λάμψη, θα διευκολύνει το χτένισμα των μαλλιών σας, θα καταπολεμήσει το φριζάρισμα, θα απαλύνει και θα χαρίσει μεταξένια λεία εμφάνιση.

2. Υδρόλυμα μαλλιών σε μορφή λοσιόν για το τριχωτό της κεφαλής

Η χρήση διαφορετικών μιγμάτων στο τριχωτό της κεφαλής είναι μια μέθοδος γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επιλεγμένο σας υδρόλυμα στο τριχωτό της κεφαλής σας και να κάνετε μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείτε την κυκλοφορία του αίματος και διευκολύνετε τα συστατικά του υδρολύματος να διεισδύσουν στους βολβούς των μαλλιών.

3. Υδρόλυμα μαλλιών ως βάση για θεραπεία λαδιού

Η χρήση λαδιών σε βρεγμένα μαλλιά μπορεί να εντατικοποιηθεί με τα υδρολύματα. Αντί να βρέχετε τα μαλλιά σας με νερό, ψεκάστε τα με ένα υδρόλυμα. Μετά από τη θεραπεία, τα μαλλιά σας θα είναι ενυδατωμένα και θρεμμένα. Επιπλέον η απορρόφηση του τριχωτού και των θυλάκων θα αυξηθεί.

4. Υδρόλυμα μαλλιών ως συστατικό μάσκας

Όσοι χρησιμοποιούν φυσικούς, καλλυντικούς πηλούς στα μαλλιά, θα αγαπήσουν τη δύναμη των υδρολυμάτων. Είναι ιδανικά για την ανάμειξη με τον πηλό σε σκόνη. Τα υδρολύματα αναβαθμίζουν τα οφέλη του πηλού και εμπλουτίζουν την μάσκα με μια σειρά από θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από ένα αγαπημένο σας λάδι μαλλιών, για να δημιουργήσετε το δικό σας ελιξίριο μαλλιών.

Ποιο υδρόλυμα μαλλιών να διαλέξετε;

Κάθε υδρόλυμα έχει διαφορετικές ιδιότητες. Πρέπει να επιλέξετε αυτό που είναι πιο κατάλληλο να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μαλλιών σας. Παρακάτω θα δείτε τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά υδρολύματα μαλλιών:

  • Υδρόλυμα Τριαντάφυλλου για τα Μαλλιά
    Ιδανικό για μαλλιά που έχουν χάσει τη ζωντάνια τους και την ενυδάτωση τους. Το υδρόλυμα τριαντάφυλλου έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, αφαιρεί τους ρύπους, φρεσκάρει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, αποκαθιστά την απαλότητα και την λεία εμφάνιση, ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει την λάμψη στα θαμπά μαλλιά. Το υδρόλυμα τριαντάφυλλου χρησιμοποιείται συχνά και στην μαγειρική - το γνωστό ως ροδόνερο προστίθεται σε επιδόρπια και ποτά. Το υδρόλυμα τριαντάφυλλου είναι το πιο δημοφιλές απεσταγμένο νερό για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών.
  • Υδρόλυμα Αμαμελίδας για τα Μαλλιά
    Το υδρόλυμα αμαμελίδας είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που αποτρέπει τις φλεγμονές και τα βακτήρια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι, καθώς καταπραΰνει από ερεθισμούς και ηλιακά εγκαύματα, ανακουφίζοντας άμεσα το τριχωτό της κεφαλής. Το υδρόλυμα αμαμελίδας έχει ενυδατικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και τανίνη, βοηθώντας τα μαλλιά να διατηρούνται νεανικά για περισσότερο, ενώ προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό το υδρόλυμα προστατεύει ολόκληρη την ίνα της τρίχας – δεν αφήνει τις τοξίνες να διεισδύσουν, κάτω από τις επιδερμίδες της τρίχας.
  • Υδρόλυμα Λεβάντας για τα Μαλλιά
    Το υδρόλυμα λεβάντας λειτουργεί σαν καταπραϋντική κομπρέσα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Καταπραΰνει το ερεθισμένο τριχωτό από ηλιακά εγκαύματα, ελέγχει την έκκριση σμήγματος και επανορθώνει την επιδερμίδα. Οι άνθρωποι με λιπαρά μαλλιά θα εκτιμήσουν τα οφέλη του υδρολύματος λεβάντας. Είναι ένα από τα πιο ανάλαφρα και ήπια αποσταγμένα νερά για τα μαλλιά. Το διακριτικό άρωμα της λεβάντας το καθιστά τέλεια επιλογή για χρήση την νύχτα, γιατί σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να συνδυάσετε την περιποίηση των μαλλιών με την αρωματοθεραπεία.
  • Υδρόλυμα Δενδρολίβανου για τα Μαλλιά
    Το υδρόλυμα δεντρολίβανου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αποσταγμένα νερά για την περιποίηση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Δυναμώνει τους θύλακες, ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών και καταπολεμά την αραίωση. Είναι πιο αποτελεσματικό όταν το αναμειγνύετε με φυσικά έλαια, ενισχύοντας τα οφέλη του. Το υδρόλυμα δεντρολίβανου ενεργοποιεί την ταχύτερη ανάπτυξη τριχών και βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας. Είναι ιδανικό για ένα προβληματικό τριχωτό της κεφαλής, μειώνει την παραγωγή σμήγματος και τη διατηρεί στο σωστό επίπεδο. Το υδρόλυμα δεντρολίβανου ενισχύει τους βολβούς και τις ίνες των μαλλιών σε όλο το μήκος τους, ενισχύοντας την λάμψη και προστατεύοντας από τις τοξίνες. Έχει αντιφλεγμονώδεις, καθαριστικές και αντισηπτικές ιδιότητες και έτσι προσφέρει ήπια αποτοξίνωση στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Υδρόλυμα Άρκευθου για τα Μαλλιά
    Το υδρόλυμα άρκευθου εντατικοποιεί τα αποτελέσματα των λαδιών, ειδικά εκείνων για μαλλιά χαμηλού πορώδους, καθώς ανασηκώνει τη ρίζα απαλά. Το υδρόλυμα ελέγχει την έκκριση σμήγματος και εμποδίζει τους αδένες να παράγουν ανεξέλεγκτη ποσότητα. Το υδρόλυμα άρκευθου είναι πηγή φυτοκτόνων που αποτρέπουν το σχηματισμό βακτηρίων, καθαρίζοντας το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό το υδρόλυμα περιέχει βιταμίνες A, C, E που επιβραδύνουν τη γήρανση των θυλάκων και προσφέρουν ένα ωραίο, έντονο χρώμα στα μαλλιά. Καθαρίζει καλά π.χ. αφού προσφέρετε στα μαλλιά πολλή κερατίνη.
  • Υδρόλυμα Κίστου για τα Μαλλιά
    Το υδρόλυμα κίστου είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών. Καθαρίζει και τονώνει το τριχωτό της κεφαλής, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, ενισχύοντας τους θύλακες, τονώνοντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών. Το υδρόλυμα κίστου ενισχύει το χρώμα των βαμμένων μαλλιών, περιποιείται το υπερβολικά ξηρό δέρμα και επιβραδύνει τη γήρανση. Είναι κατάλληλο για «μαλλιά σε όλες τις ηλικίες», ενδυναμώνει και επαναφέρει τη ζωντάνια στα άτονα μαλλιά.
  • Υδρόλυμα Σταυροβότανου για τα Μαλλιά
    Το υδρόλυμα σταυροβότανου είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της πιτυρίδας, όπως και για τα λιπαρά ή βαριά μαλλιά. Μειώνει την έκκριση σμήγματος και ρυθμίζει ακόμα και την πιο έντονη παραγωγή. Λειτουργεί ως αντισηπτικό, ξεμπλοκάρει τους πόρους του δέρματος και εξουδετερώνει τη δράση των ελεύθερων ριζών. Το υδρόλυμα σταυροβότανου έχει όμορφο άρωμα που μένει στα μαλλιά για ώρες. Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, χαρίζει στα μαλλιά απαλότητα και ζωντάνια.
  • Υδρόλυμα Χαμομηλιού για τα Μαλλιά
    Ένα απίστευτα ήπιο υδρόλυμα που ταιριάζει και στο πιο ευαίσθητο, ατοπικό ή ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής. Το υδρόλυμα χαμομηλιού καταπραΰνει και ανακουφίζει το δέρμα μετά από μακρά έκθεση στον ήλιο. Αποτρέπει την αφυδάτωση των μαλλιών και προστατεύει από τη χρήση θερμότητας. Το υδρόλυμα χαμομηλιού είναι εξαιρετικό και για την περιποίηση των ξανθών μαλλιών, επαναφέροντας την λάμψη και την απαλότητα.
  • Υδρόλυμα Νερολί για τα Μαλλιά
    Το υδρόλυμα νερολί λειτουργεί εξαιρετικά για όλους τους τύπους μαλλιών. Ενυδατώνει, φρεσκάρει και τονώνει το τριχωτό της κεφαλής. Έχει ένα φρέσκο και ελαφρώς γλυκό άρωμα. Το υδρόλυμα νερολί προλαμβάνει τη φθορά του συνενζύμου και της ελαστίνης. Καθυστερεί τη γήρανση και φροντίζει το υδρολιπιδικό στρώμα του δέρματος, ομαλοποιώντας τα επίπεδα σμήγματος και ρυθμίζοντας την λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων.
  • Υδρόλυμα Αμάραντου/Ελίχρυσου για τα Μαλλιά
    Το υδρόλυμα αμάραντου – παρά τις ενυδατικές και λειαντικές του ιδιότητες – δεν είναι πολύ δημοφιλές προϊόν, λόγω του έντονου αρώματος που έχει. Οι περισσότερες γυναίκες το χρησιμοποιούν μόνο νύχτα, γιατί το άρωμα του ξεθυμαίνει ως το πρωί. Το υδρόλυμα ελίχρυσου έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι τέλεια θεραπεία για δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα, ψωρίαση, ακμή, πιτυρίδα. Καταπραΰνει επίσης και από αλλεργίες.

Αξίζουν τα υδρολύματα στην περιποίηση των μαλλιών;

Σίγουρα λειτουργούν ως εξαιρετικό πρόσθετο προϊόν για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Καθαρίζουν, αναζωογονούν, τονώνουν, αποτρέπουν τη γήρανση των μαλλιών και τις δερματικές παθήσεις. Μερικά από αυτά ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών και αποτρέπουν την αραίωση. Τα υδρολύματα λειτουργούν με ήπιο τρόπο, επομένως πρέπει να κάνετε υπομονή για να δείτε τα αποτελέσματα. Ευτυχώς μπορείτε να ενισχύσετε τη δράση τους με φυσικά έλαια μαλλιών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα υδρολύματα είναι ευέλικτα: μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα σπρέι αναζωογόνησης μαλλιών με αυτά, όπως επίσης και τα τόνερ προσώπου ή τις λοσιόν σώματος.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου