Όμορφα μαλλιά στη στιγμή - Τι είναι ο ορός μαλλιών και πώς λειτουργεί;

Όμορφα μαλλιά στη στιγμή - Τι είναι ο ορός μαλλιών και πώς λειτουργεί;

Τα ταλαιπωρημένα, ξηρά και ατίθασα μαλλιά απαιτούν ισχυρή και άμεση αναπλαστική θεραπεία. Το κανονικό σας σαμπουάν και ένα μαλακτικό μπορεί να μην είναι αρκετά για να αντιμετωπίσετε μια τέτοια πρόκληση. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι η ώρα να μπει ένας ορός μαλλιών – αξίζει να τον χρησιμοποιήσετε και αν ναι, γιατί; Τι ακριβώς είναι ένας καλός ορός μαλλιών και πώς λειτουργεί; Είναι σε θέση να επαναφέρει άμεσα την άψογη κατάσταση των μαλλιών; Πώς να δώσετε στα μαλλιά εντατική ανάπλαση και να τονώσετε την όψη τους; Ας το ανακαλύψουμε!

Ορός μαλλιών - τι είναι;

Ο ορός μαλλιών είναι μια παχύρρευστη ουσία, συνήθως με λιπαρή ή τζελ υφή, σφραγισμένη σε ένα μπουκάλι μικρού έως μεσαίου μεγέθους. Είναι μια συμπυκνωμένη ουσία που αποτελείται από διάφορες ισχυρές θρεπτικές ουσίες. Ο κύριος στόχος του είναι να βελτιώσει άμεσα την εμφάνιση των μαλλιών - ο ορός όχι μόνο επηρεάζει το επιδερμικό στρώμα της τρίχας αλλά λειτουργεί και στην επιφάνεια. Ένα τέτοιο καλλυντικό είναι κυρίως μια βόμβα σιλικόνης που είναι υπεύθυνη για τη θρέψη των κατεστραμμένων, απείθαρχων, φριζαρισμένων ή αφυδατωμένων και εξασθενημένων μαλλιών. Πολλές γυναίκες αναζητούν έναν ορό μαλλιών επειδή θέλουν να επιτύχουν ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με την [πλαστικοποίηση μαλλιών]. Μπορούμε πραγματικά να έχουμε τόσο εκπληκτικά αποτελέσματα με τη χρήση ενός ορού;

Πώς λειτουργεί ένας ορός μαλλιών και τι αποτελέσματα προσφέρει; [αποτελέσματα]

Μπορείτε να αναζητήσετε έναν ορό κάθε φορά που παρατηρείτε ότι η εμφάνιση των μαλλιών σας έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την αναβάθμιση της όψης των μαλλιών – μαλακώνει, εξομαλύνει, προστατεύει από φθορές και αυξάνει τη λάμψη. Εδώ είναι οι πιο δημοφιλείς ιδιότητες ενός ορού μαλλιών:

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί ορό μαλλιών;

Δεν υπάρχουν κανονισμοί ή περιορισμοί σχετικά με το ποιος μπορεί και ποιος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ορό μαλλιών. Η αγορά των καλλυντικών προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ορών, επομένως είναι εύκολο να επιλέξετε αυτόν που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου τύπου μαλλιών. Οι γυναίκες τείνουν να αναζητούν προϊόντα που κάνουν θαύματα μετά την πρώτη κιόλας χρήση και βελτιώνουν άμεσα την εμφάνιση. Έτσι, ένας ορός μαλλιών θεωρείται συχνά μια θεραπεία ομορφιάς.

Μεταξύ αυτών των τύπων καλλυντικών, υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες μαλλιών. Ποιοι τύποι ορών είναι οι πιο δημοφιλείς;

Ορός μαλλιών - τύποι

  • ορός μαλλιών για κατεστραμμένες άκρες
  • ορός για ξηρά μαλλιά
  • ορός για τριχόπτωση
  • ορός για εξασθενημένα, φριζαρισμένα μαλλιά
  • ορός για ταλαιπωρημένα μαλλιά λόγω styling με θερμότητα
  • ορός για βαμμένα μαλλιά
  • ορός για ώριμα μαλλιά
  • ορός μαλλιών που προστατεύει από τη θερμότητα

Ορός μαλλιών - πώς να επιλέξετε έναν ορό καλής ποιότητας; [αποτελέσματα]

Πρώτα απ' όλα, όταν επιλέγετε έναν ορό μαλλιών, μην παραπλανηθείτε ότι θα «σφραγίσει» τις υπάρχουσες σχισμένες άκρες ή θα αναγεννήσει έντονα τα κατεστραμμένα μαλλιά. Ωστόσο, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται σε τακτική βάση, μπορεί να προστατεύσει τα μαλλιά από φθορές και να αποτρέψει το σχίσιμο των άκρων στο μέλλον. Οι ιδιότητες ενός ορού μαλλιών συχνά περιορίζονται στην προστασία των μαλλιών από τη φθορά και στη βελτίωση της εμφάνισής τους. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε έναν ορό καλής ποιότητας είναι η σύνθεσή του. Όσο περισσότερες βαριές σιλικόνες και κοντές, μονοϋδρικές αλκοόλες περιέχει ο ορός, τόσο περισσότερο ξηραίνει τα μαλλιά!

Επιπλέον, όταν αγοράζετε έναν ορό μαλλιών, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα προϊόντα βελτιώνουν την εμφάνιση των μαλλιών σας μόνο επιφανειακά και ξεπλένονται με το πρώτο λούσιμο. Ένας καλός ορός μαλλιών πρέπει, επομένως, να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερες δραστικές ουσίες, οι οποίες θα είναι σε θέση να θρέφουν τα μαλλιά και να έχουν θετική επίδραση στην κατάστασή τους (φυσικά φυτικά έλαια, κολλαγόνο, κερατίνη, βιταμίνες, κεραμίδια και εκχυλίσματα βοτάνων). Είναι σημαντικό ο ορός μαλλιών να περιέχει πτητικές ή ελαφριές σιλικόνες που δεν επηρεάζουν αρνητικά τη δομή των μαλλιών.

Πώς (και πόσο συχνά) χρησιμοποιείτε έναν ορό μαλλιών; [χρήση]

Ο ορός μαλλιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και πολλές φορές την ημέρα, εκτός εάν ο παραγωγός συστήνει διαφορετικά. Τις περισσότερες φορές, ο ορός πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε πρωί, πριν το styling των μαλλιών. Τιθασεύει τα μαλλιά, βελτιώνει την εμφάνισή τους, γυαλίζει, προστατεύει και κάνει τα μαλλιά ευκολότερα στο styling.

Επίσης, ο ορός μαλλιών μπορεί να εφαρμοστεί σε στεγνά μαλλιά πριν το styling ή σε βρεγμένα μαλλιά αμέσως μετά το λούσιμο. Αυτό θα προστατεύσει τα μαλλιά από την υψηλή θερμοκρασία που εκπέμπεται από το πιστολάκι.

Ο ορός μαλλιών είναι ένα παχύρρευστο καλλυντικό, με ισχυρή συγκέντρωση, επομένως, όταν το απλώνετε στα μαλλιά, θυμηθείτε να μην το παρακάνετε με την ποσότητα του – συνήθως αρκούν δύο δόσεις που χορηγούνται με τη βοήθεια της συνδεδεμένης αντλίας ή του σταγονόμετρου.

Ο ορός θα επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών και θα αποτρέψει την τριχόπτωση;

Ας καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο - κανένας ορός μαλλιών δεν είναι ικανός να αναστείλει την τριχόπτωση ή να επιταχύνει την ανάπτυξη. Γιατί; Η απάντηση είναι αρκετά λογική. Η σύνθεση του ορού μαλλιών τον αποκλείει ως μέσο που θα ήταν κατάλληλο για τρίψιμο στο τριχωτό της κεφαλής και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αναγεννηθούν οι θύλακες της τρίχας, να ενδυναμωθούν και να διεγερθούν ώστε να λειτουργήσουν. Ένα καλλυντικό που εφαρμόζεται μόνο στις άκρες ή ακόμα και σε όλο το μήκος των μαλλιών έχει τη δύναμη να βελτιώσει την εμφάνιση ή τη δομή, ωστόσο δεν παρέχει ενίσχυση στο επίπεδο της ρίζας.

Ορός μαλλιών - κριτικές

Ο ορός μαλλιών συλλέγει ποικίλες απόψεις - κυρίως επειδή μπορείτε να βρείτε ένα προϊόν με εξαιρετική σύνθεση που όχι μόνο ομορφαίνει, αλλά επηρεάζει και θρεπτικά τα μαλλιά, ή έναν ορό που περιέχει πολλές αμφιλεγόμενες ουσίες και μόνο προσωρινά βελτιώνει την εμφάνιση των μαλλιών, και συχνά, μετά από παρατεταμένη χρήση, συμβάλλει άμεσα στη φθορά των μαλλιών.

Ορός μαλλιών: άμεση αποκατάσταση ή άμεση βελτίωση;

Όταν επιλέγετε έναν ορό μαλλιών, σκεφτείτε τι είδους πρόβλημα μαλλιών θέλετε να αντιμετωπίσετε. Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη λάμψη ή το χρώμα των μαλλιών - αναζητήστε έναν ορό που έχει σχεδιαστεί απευθείας για αυτό το σκοπό. Τα [λεπτά μαλλιά] και τα μπερδεμένα μαλλιά θα βρουν επίσης «σύμμαχο» ανάμεσα στη γκάμα των ορών μαλλιών. Υπάρχουν προϊόντα που δημιουργούν μικροσκοπική επίστρωση στην επιφάνεια της τρίχας χάρη στην οποία γίνεται πιο παχιά (δυστυχώς, αυτό το αποτέλεσμα διαρκεί μόνο μέχρι το επόμενο λούσιμο και έτσι τα μαλλιά δεν παχαίνουν ακόμη και σε βάθος χρόνου). Ένα τέτοιο γυαλιστερό αποτέλεσμα μαλλιών παρόμοιο με αυτό που επιτυγχάνεται μέσω της πλαστικοποίησης μαλλιών είναι επίσης μόνο προσωρινό και εξαφανίζεται μετά το λούσιμο.

Ένας ορός θερμικής προστασίας θα είναι μια πολύ καλή ιδέα για χρήση το καλοκαίρι. Όχι μόνο θα προστατεύσει τα μαλλιά από την υψηλή θερμοκρασία από το πιστολάκι, αλλά και θα θωρακίσει τα μαλλιά από τον ισχυρό ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι η πολύ συχνή χρήση σιλικονών και αλκοολών συμβάλλει στην αφυδάτωση και την αλλοίωση των μαλλιών μετά από παρατεταμένη χρήση του ορού. Με άλλα λόγια, ο ορός μαλλιών παρέχει κυρίως ιδιότητες ομορφιάς και προστασίας των μαλλιών - οι αναπλαστικές του «ικανότητες» είναι συχνά πολύ περιορισμένες. Είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που αναβαθμίζει την όψη των μαλλιών, αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως θεραπεία που επανορθώνει τα κατεστραμμένα μαλλιά.

Ορός μαλλιών ή έλαιο μαλλιών - τι να επιλέξετε;

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για έναν ορό μαλλιών με βάση τη σιλικόνη; Εάν ο στόχος σας είναι να αναζωογονήσετε και να θρέψετε τα μαλλιά - αξίζει να απευθυνθείτε στα φυσικά έλαια μαλλιών αντί για έναν ορό μαλλιών. Μόνο τα έλαια μπορούν να αναδομήσουν και να αναγεννήσουν τον πυρήνα των μαλλιών και να διεισδύσουν στις εσωτερικές δομές. Τα έλαια έχουν ευεργετική επίδραση όχι μόνο σε όλο το μήκος, αλλά και στις εσωτερικές δομές της τρίχας και, κυρίως, στους βολβούς της. Η σωστή εφαρμογή [λίπανση μαλλιών] είναι σαν μια επαγγελματική περιποίηση μαλλιών.

Πώς γίνεται ένα έλαιο μαλλιών να λειτουργεί καλύτερα από έναν ορό μαλλιών;

Λέγεται ότι ένα έλαιο μαλλιών είναι ένας «ορός που δημιουργήθηκε από τη φύση» - είναι μια τέλεια και ασφαλής θεραπεία για όλα τα προβλήματα μαλλιών και η σύνθεσή του κάνει το έλαιο κατάλληλο για εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής, και ως εκ τούτου, όχι μόνο ομορφαίνει αλλά και επανορθώνει τα μαλλιά στο εσωτερικό. Επίσης, τα έλαια έχουν προστατευτικές ικανότητες - χάρη σε αυτά, τα μαλλιά αποκτούν ασπίδα έναντι των φθορών (συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών φθορών, όπως το δυνατό τρίψιμο με την πετσέτα, το χτένισμα κ.λπ.). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα έλαια ξεπερνούν κάθε ορό μαλλιών.

Ορός μαλλιών με περιεκτικότητα σε έλαιο - λειτουργεί;

Ένας ορός, που περιέχει φυσικά έλαια, θα είναι αποτελεσματικός μόνο εάν η σύνθεσή του δεν περιλαμβάνει ουσίες που τον αποκλείουν ως θεραπεία ενίσχυσης για τους βολβούς των μαλλιών. Αν θέλετε να αναδομήσετε και να ενισχύσετε τα αραιά μαλλιά, τα οποία μεγαλώνουν πιο αργά και καταστρέφονται πολύ γρήγορα – προτιμήστε καλλυντικά με περιεκτικότητα σε έλαιο που είναι ασφαλή για το τριχωτό της κεφαλής και αφθονούν σε ενεργές αναγεννητικές ουσίες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προσφέρετε στα μαλλιά σας όχι μόνο όμορφη εμφάνιση, αλλά και υγεία, κάτι που ίσως σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου