Ποια Είναι η Καλύτερη Φροντίδα Μαλλιών για το Χειμώνα; Κορυφαίες Συμβουλές & Θεραπείες

Ποια Είναι η Καλύτερη Φροντίδα Μαλλιών για το Χειμώνα; Κορυφαίες Συμβουλές & Θεραπείες

Τα λαμπερά, δυνατά και υγιή μαλλιά είναι πάντα κάτι που θέλουμε, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία έξω βρίσκεται κάτω από τους μηδέν βαθμούς, η όψη των χτενισμάτων μας δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ο διαπεραστικός αέρας, ο ξηρός αέρας μέσα στο σπίτι, το ότι βάζουμε τα μαλλιά μας κάτω από καπέλα - δεν φαίνεται να είναι καλές προϋποθέσεις για να είναι τα μαλλιά μας όμορφα. Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις τρίχες που πετάνε, τη λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής, την έλλειψη όγκου, την αφυδάτωση, τα κατεστραμμένα μαλλιά (άκρες), τις ατίθασες τούφες. Τι πρέπει να κάνετε για να φροντίσετε τα μαλλιά σας το χειμώνα;

Τι απειλεί τα μαλλιά σας όταν κάνει τσουχτερό κρύο;

Ο χειμώνας δεν είναι (καθόλου!) μια φιλική προς τα μαλλιά εποχή του χρόνου. Η λανθασμένη περιποίηση των μαλλιών αποδυναμώνει εμφανώς τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές δομές της τρίχας, συμπεριλαμβανομένων των βολβών της τρίχας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά εκτίθενται σε ξαφνικές και αρκετά δραστικές αλλαγές στις θερμοκρασίες: παγωμένος αέρας έξω και ξηρός θερμαινόμενος αέρας μέσα - δεν είναι καλό δίδυμο για τα μαλλιά σας.

Το να φοράτε καπέλο και κασκόλ ή να κρύβετε τις τρίχες σας κάτω από ένα ζιβάγκο δεν σας δίνει τα επιθυμητά αποτελέσματα στη φροντίδα των μαλλιών. Τα μαλλιά βαραίνουν και χάνουν όγκο, το τριχωτό της κεφαλής σας στερείται της κατάλληλης ροής αίματος, τα μαλλιά είναι λιπαρά και το κασκόλ κάνει τις άκρες των μαλλιών να σπάνε. Κατά συνέπεια, το χτένισμά σας δεν είναι πλέον ζωηρό ή ευπαρουσίαστο. Πώς να αποκαταστήσετε τη λάμψη, την ελαστικότητα και τη δύναμη των μαλλιών για να αποφύγετε τις φθορές κατά τη διάρκεια του άγριου χειμώνα;

Χειμερινή Φροντίδα Μαλλιών για ένα Τέλειο Χτένισμα!

1. Πώς να φροντίζετε τα μαλλιά το χειμώνα - φρέσκα μαλλιά ακόμα και με καπέλο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεπάγονται πολύ πιο λιπαρά μαλλιά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να φοράτε ένα ζεστό καπέλο. Τα μαλλιά δεν διατηρούνται φρέσκα, ενώ το τριχωτό της κεφαλής ταλαιπωρείται από την περίσσεια σμήγματος, επειδή οι σμηγματογόνοι αδένες εργάζονται πιο εντατικά. Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας πλούσια, μη διστάσετε να τα λούζετε κάθε μέρα: προτιμήστε ένα ήπιο εξισορροπητικό φυσικό σαμπουάν.

Γλιτώνετε από τα ανεπιθύμητα μαλλιά που έχουν φορέσει καπέλο αν ψεκάσετε λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες π.χ. πριν από ένα σημαντικό ραντεβού. Το προϊόν ανασηκώνει τις ρίζες, ενισχύει τον όγκο και συγκρατεί την υπερβολική έκκριση σμήγματος. Το σημαντικό είναι να μην το κάνετε συνήθεια. Όταν εφαρμόζετε ένα ξηρό σαμπουάν, καλό είναι να λούζετε τα μαλλιά σας την επόμενη μέρα.

2. Πώς να φροντίζετε τα μαλλιά το χειμώνα - τα καλύτερα ενυδατικά προϊόντα

Για να σώσετε τα μαλλιά από τον ξηρό αέρα, παρέχετε τους επαρκή ενυδάτωση. Ο κανόνας ισχύει τόσο για τα μήκη των μαλλιών όσο και για το τριχωτό της κεφαλής, το οποίο τείνει να χάνει την ενυδάτωση λόγω του υπερθερμασμένου αέρα που εκπέμπουν οι θερμαντήρες και τα σεσουάρ. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα μαλλιά αφυδατώνονται γρήγορα και η επιδερμίδα τους ανασηκώνεται. Κατά συνέπεια, είναι πιο επιρρεπή σε φθορές.

Η παροχή ενυδάτωσης είναι η βάση για τη φροντίδα των μαλλιών - εκτός από ένα προϊόν εξισορρόπησης, προτιμήστε ένα ενυδατικό σαμπουάν (πολλά σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά περιέχουν επίσης συστατικά που διατηρούν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένα).

Τα μικκυτταρικά προϊόντα για τα μαλλιά είναι καινοτόμα και κατάλληλα για το χειμώνα. Πολλά από αυτά καθαρίζουν απαλά το τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να το κάνουν ξηρό. Τα ενυδατικά προϊόντα/κοντίσιονερ μαλλιών και οι θεραπείες με βότανα για το τριχωτό της κεφαλής αποτελούν μια άψογη επιλογή, καταπραΰνοντας το ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής και κλειδώνοντας την υγρασία.

Αν τα μαλλιά σας φωνάζουν για ενυδάτωση - πηγαίνετε στο κομμωτήριο και περιποιηθείτε τα με [θεραπεία με ατμό για τα μαλλιά] που είναι ένας γρήγορος τρόπος θρέψης. Θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν περισσότερο - η θεραπεία μαλλιών με έλαια στο σπίτι λειτουργεί ως η ισχυρότερη ενίσχυση. Να την κάνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

3. Πώς να φροντίζετε τα μαλλιά το χειμώνα - όχι πια λιπαρές τρίχες - καθαρό τριχωτό της κεφαλής

Εκτός από την τακτική χρήση ενός εξισορροπητικού σαμπουάν, η θεραπεία μαλλιών με έλαια εξασφαλίζει την αδιατάρακτη ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής. Οι μοναδικές ιδιότητες των φυσικών ελαίων (ειδικά του ελαίου jojoba) διατηρούν το τριχωτό της κεφαλής καθαρό και απαλλαγμένο από την περίσσεια σμήγματος.

Όταν πρόκειται για εξαιρετικά λιπαρά μαλλιά, χρειάζονται προϊόντα με εντατική δράση. Ένα εξισορροπητικό σαμπουάν δεν είναι αρκετό για να απαλλαγείτε από την υπερφόρτωση σμήγματος. Αν παλεύετε με αυτό το πρόβλημα, κάντε [απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής] μία φορά την εβδομάδα (προμηθευτείτε ένα έτοιμο scrub ή φτιάξτε το δικό σας χρησιμοποιώντας φυσικά έλαια). Το scrub όχι μόνο απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος αλλά σας απαλλάσσει και από τη συσσώρευση προϊόντων, διάφορες τοξίνες και ακαθαρσίες. Η απολέπιση αυξάνει τη ροή του αίματος, παρέχει οξυγόνο στα κύτταρα του δέρματος και διεγείρει τους βολβούς για ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Επιπλέον, η απολέπιση είναι μια τέλεια θεραπεία για τα επίπεδα, βεβαρημένα μαλλιά - ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ανασηκώνει τις ρίζες για μια ωραία τόνωση του όγκου.

4. Πώς να φροντίζετε τα μαλλιά το χειμώνα - προστατέψτε τις άκρες των μαλλιών

Οι άκρες των μαλλιών καταστρέφονται ταχύτερα - αυτό είναι το τμήμα των μαλλιών που περνάει τον περισσότερο χρόνο με εμάς. Κατά συνέπεια, έχουν χρόνο να πάθουν ζημιά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, της λανθασμένης περιποίησης των μαλλιών και του μη τακτικού κουρέματος. Αυτό είναι το κομμάτι της τρίχας που ξηραίνεται, χάνει το χρώμα του και σχίζεται πιο γρήγορα. Οι άκρες των μαλλιών είναι συχνά εξαιρετικά φριζαρισμένες και αυτό ακριβώς είναι το τμήμα της τρίχας απ' όπου ξεκινούν οι βλάβες των εσωτερικών δομών.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κόβετε τακτικά τις άκρες των μαλλιών και να χρησιμοποιείτε έναν ειδικό ορό για την προστασία τους από τον ξηρό αέρα και τις έντονες θερμοκρασίες. Εκτός από τα προϊόντα με βάση τη σιλικόνη, τα [φυσικά έλαια] εκπληρώνουν αυτόν τον ρόλο - όχι μόνο προστατεύουν τα μαλλιά εξωτερικά (αφήνοντας μια μικροσκοπική ασπίδα που προστατεύει από τη φθορά), αλλά ενισχύουν και τις εσωτερικές δομές της τρίχας και εμποδίζουν τις άκρες των μαλλιών να σχιστούν.

5. Πώς να φροντίζετε τα μαλλιά το χειμώνα - ενισχυμένοι βολβοί και εσωτερική δομή της τρίχας

Ο βολβός της τρίχας είναι το πιο σημαντικό μέρος της - αν η κατάστασή του αποδυναμωθεί, η τρίχα πέφτει εύκολα από τον θύλακα. Ακόμη χειρότερα, η ανάπτυξη των μαλλιών παρεμποδίζεται. Οι τρίχες ενδέχεται να βγουν πιο αδύναμες και πιο επιρρεπείς σε βλάβες. Όταν ένα καπέλο, ο παγετός και ο θερμός αέρας δυσκολεύουν την τρίχα σας, η φροντίδα των μαλλιών θα πρέπει να βασίζεται κυρίως στην εφαρμογή θεραπειών με λάδι μαλλιών. Τα φυσικά έλαια μπαίνουν τόσο στα μήκη της τρίχας όσο και στο τριχωτό της κεφαλής για να τονώσουν το έργο του, να θρέψουν τη μήτρα της τρίχας και να προσφέρουν πολυάριθμες πολύτιμες βιταμίνες, φυτοστερόλες, φλαβονοειδή και καλά ωμέγα λιπαρά οξέα. [Η θεραπεία μαλλιών με έλαια] είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι που μπορείτε να προσφέρετε στα μαλλιά σας.

6. Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά το χειμώνα - τρίχες που πετάνε υπό έλεγχο

Ατίθασες τούφες - η απειλή του χειμώνα που πολλές γυναίκες προσπαθούν να καταπολεμήσουν. Συνήθως πλήττει τα εύθραυστα, λεπτά μαλλιά. Ωστόσο γίνεται και τα πυκνά βαριά μαλλιά να χάσουν τη μάχη με τον ξηρό αέρα, τα καπέλα ή τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου που εντείνουν σε μεγάλο βαθμό τον στατικό ηλεκτρισμό των μαλλιών.

Αν είναι γνωστό ότι οι τρίχες σας παίρνουν διαφορετικές κατευθύνσεις και η ρουτίνα βουρτσίσματος μαλλιών τις κάνει να φαίνονται χειρότερες, δοκιμάστε ένα σαμπουάν εμπλουτισμένο με φυσικά έλαια (προμηθευτείτε ένα έτοιμο προϊόν ή προσθέστε μια ή δύο σταγόνες φυσικού ελαίου σε ένα κανονικό σαμπουάν).

Ένα ειδικά σχεδιασμένο αντιστατικό σπρέι μαλλιών είναι μια άλλη καλή επιλογή. Δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα όταν το ψεκάζετε στο εσωτερικό του καπέλου σας και πάνω στο μαντήλι και βρέχετε απαλά τη βούρτσα πριν χτενίσετε τα μαλλιά. Μιλώντας για τις βούρτσες μαλλιών, μπορεί να προκαλούν και αυτές τρίχες που πετάνε. Σε αυτή την περίπτωση, αντικαταστήστε την με μια ξύλινη χτένα με φαρδιά δόντια - θα αποτρέψετε τον στατικό ηλεκτρισμό, ενώ φροντίζετε τα μαλλιά σας και κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

7. Πώς να φροντίζετε τα μαλλιά το χειμώνα - αξιοζήλευτος όγκος μαλλιών

Ο όγκος (για την ακρίβεια, η έλλειψή του) είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε το χειμώνα. Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ογκώδη, χρησιμοποιήστε μερικά δοκιμασμένα κόλπα. Αναμφίβολα, προτεραιότητα έχει το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής - π.χ. το μασάζ που κάνετε κατά την εφαρμογή θεραπειών μαλλιών με έλαια. Όχι μόνο φροντίζει για τη θρέψη των βολβών, αλλά ανασηκώνει και τις ρίζες των μαλλιών και προσθέτει σώμα και όγκο στα μαλλιά.

Το να στεγνώνετε τα μαλλιά σας ανάποδα είναι μια άλλη καλή λύση. Όταν οι τρίχες είναι ακόμα ελαφρώς υγρές, χρησιμοποιήστε μια ήπια λοσιόν styling - φυσική και χωρίς συνθετικά.

Τα μαλλιά σας θα είναι επίσης όμορφα εάν χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό τζελ από λιναρόσπορο. Για να αποφύγετε τα βεβαρημένα μαλλιά το χειμώνα, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ μαλακτικό και σαμπουάν. Με αυτόν τον τρόπο, είστε σίγουροι ότι τα μαλλιά σας λαμβάνουν τη δέουσα φροντίδα και τα προϊόντα δεν διαταράσσουν την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής.

8. Πώς να φροντίζετε τα μαλλιά το χειμώνα - προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες

Αν τα μαλλιά έρχονται σε επαφή με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αποδυναμώνονται και καταστρέφονται πιο γρήγορα - είναι λογικό να μην είναι σε φόρμα. Δυστυχώς, το χειμώνα, ακόμη και όταν επιστρέφετε στο σπίτι σας σε ένα ζεστό μέρος - τα μαλλιά σας δεν έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, επειδή ο ξηρός και υπερθερμασμένος αέρας τα ταλαιπωρεί επίσης.

Η προστασία των μαλλιών από τη φθορά είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη χειμερινή φροντίδα των μαλλιών. Τα φυσικά έλαια και η θεραπεία μαλλιών με έλαια στο σπίτι αποδεικνύεται ότι δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς λειτουργούν με πολλαπλούς τρόπους: όχι μόνο προστατεύουν τα μαλλιά από το εξωτερικό αλλά και επιδιορθώνουν την εσωτερική δομή και ενισχύουν τους βολβούς.

Είναι καλύτερο να επιλέγετε το σωστό έλαιο για το πορώδες και την κατάσταση των μαλλιών σας - θα πρέπει να κάνετε ένα online τεστ πορώδους μαλλιών και να επιλέξετε το κατάλληλο μείγμα ελαίων. Ένα από τα τρία [έλαια μαλλιών Nanoil] είναι φτιαγμένο για τη χειμερινή φροντίδα των μαλλιών, σχεδιασμένο για διάφορα πορώδη, τύπους και κατάσταση των μαλλιών.

Τι δεν αρέσει στα μαλλιά σας; Προσοχή...

1. Προϊόντα μαλλιών με βάση το αλκοόλ

Οι αλκοόλες στα προϊόντα διευκολύνουν την απορρόφηση. Οι αλκοόλες μακράς αλυσίδας δεν κάνουν κακό ούτε μακροπρόθεσμα. Δυστυχώς, τα περισσότερα προϊόντα περιέχουν τουλάχιστον μία έντονα αφυδατική αλκοόλη μικρής αλυσίδας, η οποία οδηγεί σε αφυδάτωση των μαλλιών και έχει κωμειογόνο επίδραση στο τριχωτό της κεφαλής σας όταν χρησιμοποιείται τακτικά. Η ομάδα που δεν είναι φιλική προς τα μαλλιά περιλαμβάνει την αλκοόλη denat, τη βενζυλική αλκοόλη, την αιθανόλη, την ισοπροπυλική αλκοόλη (IPA).

2. Ισχυρά δρώντες σιλικόνες που βαραίνουν τα μαλλιά σας

Οι ισχυρές σιλικόνες στα προϊόντα λειτουργούν σαν τις "κακές" αλκοόλες, αφήνοντας το τριχωτό της κεφαλής αφυδατωμένο και ερεθισμένο. Ενώ ψωνίζετε για προϊόντα περιποίησης μαλλιών για το χειμώνα, αποφύγετε τις σιλικόνες όπως η σιμεθικόνη, η τριμεθικόνη ή τα τριμεθυλοσιλοξυσιλικά.

3. Η ισιωτική και το καυτό styling

Οι καυτές λάμες του σίδερου, η ροή του αέρα του πιστολάκιου καθώς και ο εναλλασσόμενος ξηρός και παγωμένος αέρας... ενδέχεται να είναι υπερβολικά πολλά για να τα αντέξουν τα μαλλιά σας. Αν θέλετε πραγματικά να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε τα μαλλιά ζωτικά και να αποφύγετε τις φθορές - χρησιμοποιήστε περιστασιακά την ισιωτική σας ή εγκαταλείψτε την. Θα σώσετε τα μαλλιά σας από μη αναστρέψιμες βλάβες στη δομή τους. Κατά το στέγνωμα με πιστολάκι, χρησιμοποιήστε δροσερή ροή αέρα - έτσι τα μαλλιά δεν θα χάσουν υγρασία και νερό. Επιπλέον, οι επιδερμίδες θα σφραγιστούν για υπέροχα λαμπερά μαλλιά.

4. Στέγνωμα με πετσέτα

Φυσικά, αυτή η δραστηριότητα απαγορεύεται ανεξάρτητα από την εποχή του έτους. Ωστόσο, να θυμάστε ότι το βίαιο στέγνωμα με πετσέτα συν μερικούς μήνες δυσμενών συνθηκών (τόσο μέσα όσο και έξω) φέρνουν διπλάσια βλάβη στα μαλλιά. Το βίαιο στέγνωμα με πετσέτα ή το να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να καταλήξει αργότερα σε σπάσιμο των μαλλιών και κατεστραμμένη εξωτερική κερατίνη (η οποία έχει ως στόχο την προστασία των μαλλιών από τη φθορά και την ξηρότητα).

5. Πάρα πολλά προϊόντα styling για τα μαλλιά

Τα φυσικά προϊόντα styling μαλλιών με βάση τα φυτά αξίζει σίγουρα να τα επιλέξετε. Εξάλλου, σας επιτρέπουν να διαμορφώσετε ένα χτένισμα, θρέφοντας και προστατεύοντας ταυτόχρονα. Από την άλλη, αν χρησιμοποιείτε υπερβολικά συνθετικούς αφρούς και σπρέι μαλλιών, επικαλύπτετε και επιβαρύνετε τα μαλλιά σας με χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση. Ένας αφρός μαλλιών, ένα σπρέι, ένα τζελ ή μια πάστα επιδεινώνουν την κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής σας, διαταράσσοντας τη φυσική κυκλοφορία.

6. Απρόσεκτη ρουτίνα στεγνώματος με πιστολάκι

Το να πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα ή νωπά μαλλιά (ή ακόμα χειρότερα - να βγαίνετε έξω με νωπά μαλλιά) είναι ένας εύκολος τρόπος για να κρυολογήσετε. Τα μαλλιά υποφέρουν επίσης πολύ. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στη φθορά- η δομή τους καταστρέφεται γρήγορα. Οι ίνες των μαλλιών είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξαναχτιστούν.

7. Πλαστικές βούρτσες και χτένες

Μπορεί να εντείνουν τον στατικό ηλεκτρισμό των μαλλιών, να τσαλακώσουν και να τραβήξουν τις τρίχες. Αν είστε σοβαροί με τη φροντίδα των μαλλιών σας, προτιμήστε τη σωστή βούρτσα ή χτένα. Μια ξύλινη χτένα με φαρδιά δόντια είναι μια από τις καλύτερες που μπορείτε να επιλέξετε - χτενίζει τα μαλλιά σας, κάνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και βελτιώνει τη ροή του αίματος παρέχοντας έτσι οξυγόνο στους βολβούς των μαλλιών.

8. Κάνετε λάθος το πλύσιμο των ρούχων σας

Παρόλο που τα υπερβολικά πολλά απορρυπαντικά και μαλακτικά υφασμάτων δίνουν στα καπέλα και τα μαντήλια ένα όμορφο άρωμα και απαλότητα, δεν πρόκειται να αναβαθμίσουν τα μαλλιά σας. Οι περισσότερες σκόνες πλύσης, τα μαλακτικά και οι κάψουλες έχουν το ίδιο ηλεκτρικό φορτίο με τα μαλλιά. Έτσι... αν βάλετε υπερβολική ποσότητα προϊόντων για να πλύνετε τα κασκόλ, τα καπέλα ή τα πουλόβερ σας, τα μαλλιά σας σίγουρα θα μετατραπούν σε τρίχες που πετάνε. Για να το μειώσετε αυτό, επιλέξτε αντιστατικά μαλακτικά και μειώστε τα απορρυπαντικά όταν πλένετε τα ρούχα σας.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου