Ρουτίνα καθαρισμού προσώπου σε πολλά βήματα. Πώς να την πραγματοποιήσετε στο σπίτι;

Ρουτίνα καθαρισμού προσώπου σε πολλά βήματα. Πώς να την πραγματοποιήσετε στο σπίτι;

Ξέρετε πώς να καθαρίζετε το πρόσωπό σας; Το καλά αφαιρεμένο μακιγιάζ είναι η μισή μάχη γιατί εκτός από τα προϊόντα ομορφιάς, υπάρχουν και δεκάδες άλλες ακαθαρσίες που μαζεύονται συνεχώς στο πρόσωπο καθημερινά. Και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που αξίζει να κάνετε τον καθαρισμό προσώπου σε πολλαπλά βήματα - ένα τελετουργικό ομορφιάς στο σπίτι που θα σας βοηθήσει να νιώσετε εκπληκτικά!

Πριν από μερικά χρόνια, ο καθαρισμός προσώπου δεν ήταν τόσο ψηλά στην ιεραρχία των διαδικασιών που θα έπρεπε να γίνονται για να διατηρηθεί η νεανική όψη του δέρματος. Ωστόσο, ενόψει του αυξανόμενου προβλήματος της αστικής ρύπανσης και των δραματικών αλλαγών στον τρόπο ζωής που κάνουμε (περισσότερο άγχος, ακολουθώντας μια μη ισορροπημένη διατροφή, ανεπαρκής χρόνος για ξεκούραση), έχουμε αρχίσει να εστιάζουμε περισσότερο στις διαδικασίες που ακολουθούμε για τον καθαρισμό του δέρματος του προσώπου μας. Έχουμε επίσης αρχίσει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στο πώς να κάνουμε το πρόσωπό μας καθαρό.

Σήμερα [το πρόγραμμα περιποίησης προσώπου] είναι αυτό που έχει σημασία - το ίδιο και η ρουτίνα καθαρισμού προσώπου.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζουμε καλά το πρόσωπο;

Η απελευθέρωση του προσώπου από ακαθαρσίες και υπολείμματα καλλυντικών είναι ζωτικής σημασίας, και υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό. Το κυριότερο είναι ότι οι ακαθαρσίες, τα καλλυντικά προϊόντα, η περίσσεια σμήγματος και τα νεκρά επιδερμικά κύτταρα μπορούν να διαταράξουν σημαντικά την καλή λειτουργία του δέρματος. Με τον καιρό το δέρμα επαναστατεί κι έτσι αρχίζετε να παρατηρείτε ερεθισμούς, οι σμηγματογόνοι αδένες αρχίζουν να τρελαίνονται προκαλώντας λιπαρό δέρμα που - αργά ή γρήγορα - ενθαρρύνει τα μαύρα στίγματα και την ακμή.

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου είναι το κλειδί για όμορφη, λαμπερή και υγιή επιδερμίδα - και είναι τόσο ωραίο να έχεις δέρμα με άψογη όψη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο καθαρισμός προσώπου δεν είναι τόσο επαναστατικός. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι πάντα φρόντιζαν τον εαυτό τους - οι πρακτικές καθαρισμού σώματος και μαλλιών δεν αναγνωρίζονταν μόνο ως θεραπείες αυστηρά σχετικές με την υγιεινή, αλλά και ως μέσο πρόληψης ασθενειών και ένας εύκολος τρόπος χαλάρωσης. Πράγματι, αυτή είναι μια καλή προσέγγιση που πρέπει να υιοθετηθεί στις μέρες μας.

Οδηγός: Τρόποι καθαρισμού προσώπου

Αν και η ερώτηση για το πώς να καθαρίσετε το πρόσωπο φαίνεται αρκετά απλή, δεν σημαίνει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να την απαντήσετε. Αποδεικνύεται ότι το πρόσωπο μπορεί να απαλλαγεί από ακαθαρσίες με πολλούς τρόπους και ο καθένας πρέπει να ταιριάζει με τις ανάγκες, τον τύπο και τα προβλήματα του δέρματος που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή.

  1. Καθαρισμός προσώπου σε Αισθητικό - εάν ενδιαφέρεστε για επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου και δεν σας πειράζει να ξοδέψετε λίγο περισσότερο από τις οικονομίες σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες θεραπείες ομορφιάς όπως: χειροκίνητος καθαρισμός προσώπου (παρόμοιος με αυτόν που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι), ενυδάτωση (απαιτεί τη χρήση αλατούχου διαλύματος), επιδερμική μικροαπόξεση (μηχανική αφαίρεση ακαθαρσιών και νεκρών επιδερμικών κυττάρων) και πολλά, πολλά άλλα.
  2. Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι - για όσους θέλουν σίγουρα λιγότερο δαπανηρές και ταυτόχρονα εξίσου αποτελεσματικές λύσεις, είναι καλή ιδέα να πραγματοποιήσετε μια διαδικασία καθαρισμού προσώπου πολλαπλών βημάτων στο σπίτι. Ο καθαρισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση φυσικών ελαίων (βλ. [Μέθοδος καθαρισμού με έλαια]), μικκυλιακή τεχνολογία, τζελ καθαρισμού προσώπου, απολεπιστικά και μασάζ, τα οποία είναι σετ προϊόντων ομορφιάς που καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες του δέρματός σας.

Βήμα προς βήμα: Ρουτίνα καθαρισμού προσώπου σε πολλαπλά βήματα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι αυτή η διαδικασία αναφέρεται συχνά ως ντεμακιγιάζ πολλαπλών βημάτων, ωστόσο ενδεικνύει πάντα την ίδια διαδικασία καθαρισμού προσώπου που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι. Αναμφίβολα, αξίζει να το εισάγετε στο καθημερινό σας τελετουργικό ομορφιάς, αν θέλετε να κάνετε το δέρμα σας όχι μόνο καθαρό αλλά και υγιές και νεανικό.

Πώς να καθαρίσετε το δέρμα στο σπίτι; Η ρουτίνα καθαρισμού προσώπου σε πολλά βήματα είναι πραγματικά απλή και αποτελείται από 5 βήματα που πρέπει να γίνουν με μια συγκεκριμένη σειρά.

1ο ΒΗΜΑ: ΕΛΑΙΟ

Το πρώτο βήμα είναι η απαλλαγή του προσώπου από το μακιγιάζ και τους ρύπους. Αυτή η εργασία αντιμετωπίζεται απίστευτα καλά από το φυσικό έλαιο που - σύμφωνα με τη γενική αρχή ότι το λίπος αφαιρεί το λίπος - εξαφανίζει τα περισσότερα καλλυντικά, ακόμη και τα αδιάβροχα. Απλώς πάρτε μια μικρή ποσότητα από ένα έλαιο στα δάχτυλά σας και απλώστε το στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αφαιρέστε με ζεστό νερό στη συνέχεια (μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας ένα πανί μουσελίνας).

Το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα της μεθόδου καθαρισμού με έλαιο είναι το γεγονός ότι δεν παρεμβαίνετε στο φυσικό λιπιδικό φράγμα του δέρματος. Η πεποίθηση ότι τα άτομα που έχουν φυσικά λιπαρή επιδερμίδα δεν πρέπει να εφαρμόζουν έλαια στο πρόσωπο είναι ένας μύθος. Τα φυσικά έλαια είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος. Το θέμα όμως είναι να επιλέξετε το μείγμα που προσφέρει τη βέλτιστη ισορροπία λιπαρών οξέων.

Παραδείγματα φυσικών ελαίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μέθοδο καθαρισμού με έλαια:

  • για λιπαρές επιδερμίδες: [jojoba], λιναρόσπορος, καρύδι
  • για κανονικό δέρμα: [αβοκάντο], ρόδι
  • για ώριμες επιδερμίδες: [αμύγδαλο], μπουράντζα, τριαντάφυλλο
  • για ξηρό δέρμα: [argan], σταφύλι, φύτρο σίτου

2ο ΒΗΜΑ: ΜΙΚΚΥΛΙΑΚΗ ΛΟΣΙΟΝ

Αυτό είναι το στάδιο που μπορείτε να ακολουθήσετε μετά τον καθαρισμό του προσώπου με έλαιο ή αντί αυτού. Βασικά, μπορεί επίσης να παραλειφθεί. Ωστόσο, εάν θέλετε να εφαρμόσετε αυτήν την προσέγγιση πολλαπλών βημάτων, θα ήταν καλύτερο να μην παραιτηθείτε από αυτό το βήμα. Η μικκυλιακή λοσιόν προσελκύει ακαθαρσίες για τις οποίες το έλαιο μπορεί να μην είναι τόσο καλό - συλλέγει υπολείμματα μακιγιάζ, βρωμιά, ακόμη και τοξίνες.

Πώς λειτουργεί; Τα μικκύλια είναι μικροσκοπικά μόρια ικανά να απορροφήσουν ό,τι συμβαίνει στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό αφήνει το πρόσωπο καθαρό και φρέσκο για σίγουρα περισσότερο χρόνο. Επιπλέον, τα μόρια είναι εξαιρετικά απαλά στο ξηρό και ευαίσθητο δέρμα. Αυτό κάνει τις μικκυλιακές λοσιόν κατάλληλες πάντα όταν άλλα προϊόντα ντεμακιγιάζ αποτυγχάνουν αφήνοντας το δέρμα ερεθισμένο.

3ο ΒΗΜΑ: ΤΖΕΛ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Τέλος, προχωράμε στο καλλυντικό που χρησιμοποιείται από πολλές γυναίκες ως το μοναδικό για τον καθαρισμό προσώπου. Προφανώς, υπάρχουν πολλά τζελ καθαρισμού προσώπου, αλλά το καθήκον τους είναι πάντα το ίδιο: καθαρίζουν το δέρμα του προσώπου απελευθερώνοντάς το από την ξένη ύλη. Ως ένα από τα λίγα, το τζελ καθαρισμού προσώπου μπορεί να ξεφορτωθεί τις πιο δύσκολες ακαθαρσίες που μπορεί να καθίσουν στο δέρμα.

Αξίζει να συνειδητοποιήσουμε ότι η χρήση μόνο τζελ καθαρισμού προσώπου για τον καθαρισμό του δέρματος προκαλεί αφυδάτωση, ερεθισμό και συστολή των κυττάρων του δέρματος. Προκαλείται από απορρυπαντικά που αφενός καθαρίζουν τέλεια αλλά αφετέρου είναι πολύ ερεθιστικά για το ευαίσθητο δέρμα. Επομένως, στην περίπτωση του εξαιρετικά ευαισθητοποιημένου δέρματος, μπορείτε να εστιάσετε μόνο στα δύο πρώτα στάδια.

4ο ΒΗΜΑ: ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ενώ εξερευνούμε το θέμα του καθαρισμού προσώπου σε πολλαπλά βήματα, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα απολεπιστικά προσώπου που είναι τα πιο δυνατά εδώ. Κανένα τζελ, μικκυλιακή λοσιόν ή έλαιο δεν μπορούν να καθαρίσουν το πρόσωπο τόσο αποτελεσματικά - μόνο το απολεπιστικό προσώπου είναι αρκετά ισχυρό για να απολεπίσει τα εναπομείναντα νεκρά επιδερμικά κύτταρα και να ενθαρρύνει τις διαδικασίες αυτο-αναγέννησης του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τακτική εφαρμογή απολεπιστικού προσώπου είναι τόσο σημαντική.

Σημείωση! Δεν πρέπει να εκθέτετε το δέρμα σας σε απολεπιστικά προσώπου κάθε μέρα. Τέτοια προϊόντα θα πρέπει να εισάγονται στον καθαρισμό προσώπου πολλαπλών βημάτων αλλά να εφαρμόζονται όχι συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα. Διαφορετικά, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στο δέρμα.

5ο ΒΗΜΑ: ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Γιατί το τονωτικό προσώπου βρήκε τη θέση του στον καθαρισμό προσώπου πολλαπλών βημάτων; Λοιπόν, η βασική εργασία αυτού του προϊόντος είναι ελαφρώς διαφορετική, αλλά παρόλα αυτά, το τόνερ προσώπου είναι επίσης καλό στο να απελευθερώνει το δέρμα από μικροσκοπικές ακαθαρσίες που μπορεί να καθίσουν στο πρόσωπο. Αν και δεν είναι κατάλληλο για πλύσιμο προσώπου, θα πρέπει να θεωρείται ως ένα καλλυντικό που κάνει τη διαφορά της ρουτίνας καθαρισμού προσώπου.

Οφείλεται στο τονωτικό προσώπου ότι:

  • το pH του δέρματος είναι στο σωστό επίπεδο
  • ανακουφίζονται πιθανοί ερεθισμοί
  • το δέρμα απαλλάσσεται από τις τελευταίες ακαθαρσίες
  • η ενυδάτωση και η θρέψη διατηρείται σε επαρκές επίπεδο
  • το δέρμα του προσώπου ανακτά την απαλότητά του

Πόσο συχνά πρέπει να στραφείτε στον καθαρισμό προσώπου σε πολλαπλά βήματα;

Οι ειδικοί προτείνουν το πλύσιμο του προσώπου δύο φορές την ημέρα: πρωί και βράδυ. Ωστόσο, δεν έχει νόημα να πραγματοποιούμε τελετουργικό καθαρισμού προσώπου σε πολλαπλά βήματα δύο φορές την ημέρα, ειδικά όταν έχουμε έλλειψη χρόνου το πρωί. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να εκτελείτε τελετουργικό καθαρισμού προσώπου πολλαπλών βημάτων κάθε βράδυ, προκειμένου να προετοιμάσετε το δέρμα για τη νυχτερινή ανάπλαση.

Προφανώς, ορισμένα βήματα μπορούν να παραλειφθούν από καιρό σε καιρό. Αυτό ισχύει κυρίως για το απολεπιστικό προσώπου, η εφαρμογή του οποίου πρέπει να περιορίζεται σε εβδομαδιαία χρήση.

Υπερβολικό πλύσιμο: Όταν πλένετε πολύ το πρόσωπό σας

Μπορεί το τελετουργικό καθαρισμού προσώπου σε πολλά βήματα να μας βλάψει;

Μπορεί να φαίνεται ότι ο υπερβολικός καθαρισμός προσώπου έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα μας. Λοιπόν, αυτό μπορεί να συμβεί εκτός και αν ακολουθήσετε τον καθαρισμό προσώπου σε πολλά βήματα. Για διευκρίνιση, ένας καθαριστικός παράγοντας που χρησιμοποιείται μόνος του αλλάζει το pH του δέρματος, αφαιρεί το φυσικό προστατευτικό φράγμα του δέρματος, αφυδατώνει και μπορεί να ερεθίσει. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται από τους ειδικούς υπερβολικό πλύσιμο.

Ωστόσο, αν φροντίσουμε να σκουπίσουμε το πρόσωπο με τόνερ μετά τον καθαρισμό για να αποκαταστήσουμε το όξινο pH της επιδερμίδας και αν θυμάστε να εφαρμόσετε κρέμα ή ορό που ενυδατώνει και θρέφει, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το δέρμα του προσώπου σας θα είναι εκπληκτικό. Άλλωστε, το μυστικό της υγιούς και νεανικής όψης προσώπου είναι [10 χρυσοί κανόνες περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου]. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διαγράψετε αυτό το τρομακτικό υπερβολικό πλύσιμο από τη λίστα των προβλημάτων σας.

Μοιραστείτε μαζί μας την άποψή σας για το άρθρο.


Σχόλια: #0


Προσθέστε στο σχόλιό σας. Θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον συντονιστή.
Μάσκα μαλλιών με κερατίνη
Καστορέλαιο
Έλαιο Χοχόμπα
Αργανέλαιο
Ορός προσώπου με ρετινόλη
πολιτική απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς και cookies τρίτων, για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να το αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όποτε επιθυμείτε. Συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies;

πολιτική απορρήτου